EBT haki sarjapisteet Vimpelistä, Kouvottaret Äänekoskelta

14.1.2017 Naisten Korisliigan molemmat lauantain ottelut päättyivät vierasvoittoihin. EBT oli tyly vieras Vimpelin Vedolle, ottaen komean 70-59 (25-30) –vierasvoiton ja Kouvottaret haki sarjapisteet Äänekosken Huimalta lukemin 70-67 (33-33).

Laura Lahtinen ja EBT hakivat kovan vierasvoiton Vimpelistä.

Ida Myllyoja oli vahvalla pelipäällä, kun Kouvottaret haki sarjapisteet Äänekoskelta. Kuvat: Kari Mattila & Francois Perthuis

Espoo Basket Team otti toisen perättäisen voittonsa, kun se kävi Vimpelin Vedon vieraana lauantain liigakierroksella. Tasaisessa ottelussa EBT nousi niskan päälle vasta päätösjaksolla, karaten komeaan 70-59 (25-30) –vierasvoittoon.

Kolme jaksoa tasaisena kulkenut ottelu kääntyi todellakin vasta viimeisellä neljänneksellä EBT:lle. Vedon Olivia Nashin vietyä lay-upillaan kotijoukkueen neljän pisteen karkumatkalle, löi EBT:n puolustus putiikin kiinni espoolaisten kenttäpäädyssä. Vierasjoukkue juoksi vajaassa kolmessa minuutissa taululle 10-0 –pisteputken ja karkasi jo 58-52 –johtoon.

EBT:n puolustus pysyi edelleen parrasvaloissa Wilesia Hardyn kavennettua vierasjohdon neljään pisteeseen, eikä antanut tämän jälkeen ViVelle kuin neljä pistettä viimeisen noin kolmen ja puolen peliminuutin aikana. Puolustuksensa siivittämänä EBT karkasi lopulta turvalliseen 70-59 –voittoon.

EBT:n voiton avainhahmoina toimivat 25 pistettä heittänyt ja 3 koriin johtanutta syöttöä jakanut Tierra Henderson, sekä vahvat 30 minuuttia kentällä uurastanut Morgan Bailey (12 pistettä/8 levypalloa).

Kotijoukkueen ykköstykkinä hääri tupla-tuplan toimittanut Hardy (18/10/6 syöttöä/3 riistoa), joka sai hienosti apuja Noora Järvikankaalta (13/4/2) ja Olivia Nashilta (11/9).

Ottelutilastot: ViVe - EBT

Kouvottaret kiri Huiman ohi

Kouvolan Kouvottaret haki kovan vierasvoiton lauantain kierroksella, kun joukkue matkasi Äänekosken Huiman vieraaksi. Päätösjaksolla tappioasemassa pitkään ollut Kouvottaret löysi kirivaihteensa juuri oikeaan aikaan ja kiihdytti hienoon 70-67 (33-33) –voittoon.

Kotijoukkue Huima käväisi jo viiden pisteen johdossa alle kolme minuuttia ennen päätössummeria Faith Randolphin kakkosen jälkeen, mutta tämän jälkeen Kouvottarien puolustus löysi parhaan teränsä, eikä Huima onnistunut kasvattamaan pistesaldoaan enää Randolphin korin jälkeen.

Ida Myllyojan kolmosella Kouvottaret nousi tasalukemiin 67-67 reilut puolitoista minuuttia ennen loppusummeria ja Jacqueline Luna-Castro vei vierailijat kahden pisteen karkumatkalle 37 sekuntia ennen ottelun päättymistä. Kouvottarien onnistuttua puolustamaan niin Robin Murphy kuin Karoliina Rytkönenkin epäonnistuneisiin heittoihin, ei Huima saanut enää kolmatta mahdollista voitto-, tai tasoitusheittoa ilmaan. Loppulukemat 70-67 sinetöi vapaaheittoviivalta Kouvottarien Whitney Frazier.

Frazier viimeisteli Kouvottarille joukkueen kovimman pistelukeman, 14, sekä haki 8 levypalloa. Kaksinumeroisille pistelukemille itsensä vierailijoista heittivät myös Bianca Barton (13/7/4/4 riistoa), Ulriikka Nuolikoski (11/3) sekä Ida Myllyoja (11/4).

Huiman riveistä kovinta jälkeä tekivät tupla-tuplan rutiininomaisesti postittanut ikinuori Kenya Robinson (10/16/6 riistoa) sekä samaan saavutukseen yltänyt Batabe Zempare (22/17). Faith Randolph pelasi myös vahvan ottelun 17 pisteellä, 7 levypallolla ja 4 koriin johtaneella syötöllä.

Ottelutilastot: Huima - Kouvottaret
 
3.12.2021 16:20 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan marraskuun Valopilkku on Kym Royster

Royster pelasi loistavan kuukauden ja on ollut yksi iso syy siihen, että Vimpeli taistelee sarjan kärkipaikasta.

2.12.2021 09:13 Susiladies

Susiladiesin Sara Rokkanen liittyy Peli-Karhujen paitaan

Susiladiesin Sara Rokkanen, 25, palaa naisten Korisliigaan, kun Rokkanen on tehnyt pelaajasopimuksen Peli-Karhujen kanssa. 22 ottelua naisten maajoukkueessa pelannut Rokkanen pelasi aiemmin tällä kaudella Espanjan kakkossarjaa Maresmessa.

2.12.2021 08:49 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta Israeliin vahvistamaan Neve David Ramlaa EuroCupissa

Susiladiesin takakentän luottopelaaja, Peli-Karhuissa naisten Korisliigaa aiemmin tällä kaudella pelannut, Linda-Lotta Lehtoranta, 30, siirtyy Israeliin, jossa hän vahvistaa Neve David Ramlaa EuroCupissa.

1.12.2021 21:07 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Kouvolasta

Kouvottaret sai vieraita Espoosta. Vierasjoukkue oli otteluun lähdettäessä neljä pistettä kotijoukkueen takana, mutta kavensi 85-77 voitolla eron kahteen pisteeseen.

27.11.2021 19:38 Naisten Korisliiga

Burnett ja Timbilla johdattivat tripla-tuplillaan joukkueensa voittoihin – voitot myös ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille

Naisten Korisliiga jatkui viidellä ottelulla. Voitot merkittiin Vimpelille, Kouvottarille, ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille.

26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

16.11.2021 11:24 Naisten Korisliiga

Lokakuun Valopilkku Shaylen Burnett: ’’Tavoitteena voittaa mestaruus Vedolle’’

Shaylen Burnett siirtyi Vedon paitaan kahden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen. Hänet valittiin heti lokakuussa kuukauden Valopilkuksi.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

3.11.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan lokakuun Valopilkku on ViVe:n Shaylen Burnett

Tämän kauden ensimmäiseksi Valopilkuksi valittiin itseoikeutetusti Shaylen Burnett. Hän on johdattanut monien yllätykseksi Vedon liigan kärkipaikalle.

25.10.2021 14:14 Naisten Korisliiga

Taru Tuukkanen rikkoi 4000 pisteen rajapyykin

Naisten Korisliigassa rikottiin viikonloppuna merkittävä rajapyykki, kun ToPoa edustava Taru Tuukkanen ylitti naisten Korisliigan runkosarjassa 4000 tehdyn pisteen rajan.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

12.10.2021 20:18 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut jatkaa tappioitta

Naisten Korisliiga jatkui tiistaina yhdellä ottelulla. Paikallisottelussa ottivat yhteen Kouvottaret ja Peli-Karhut. Voitto matkasi lopulta Kotkaan Peli-Karhujen mukana.

2.10.2021 19:58 Naisten Korisliiga

Honka, Vimpeli ja PeKa kotivoittoihin – FoA haki pisteet Tampereelta

Naisten Korisliigan avauskierros saatiin pelattua päätökseen. Voittoihin ylsivät Honka, ViVe, PeKa ja FoA.

1.10.2021 20:24 Naisten Korisliiga

HBA vei pisteet avausottelussa

Naisten Korisliiga avattiin yhdellä ottelulla, kun HBA sai vieraakseen EBT:n. Samalla kotijoukkue pelasi ensimmäisen virallisen pelinsä uudessa kotihallissaan. Pisteet jäivät Helsinkiin 82-78.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

Näytä lisää vastaavia