EBT harjoittelee tällä hetkellä itsenäisesti - ‘’Itse oivallettu on usein vahvempi kun ulkoapäin taottu’’

17.4.2020 11:19 EBT:ssä lajiharjoittelu on tällä hetkellä hyvin itsenäistä. Päävalmentaja Niko Hellman näkee, että itsenäinen harjoittelu voi opettaa pelaajille asioita, joita ei normaaleissa joukkueharjoituksissa opittaisi.

Niko Hellman näkee nykyisessä harjoitustilanteessa myös hyviä puolia. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Päättynyt kausi oli EBT:n päävalmentajalle Niko Hellmanille viides joukkueen peräsimessä. Salon Vilppaassa valmennusuransa aloittanut valmentaja pitää naisten korkeinta sarjatasoa loistavana sarjana, jonka parhailla joukkueilla olisi hyvät mahdollisuudet pärjätä kansainvälisellä tasolla.

- Ulkomaalaisvahvistusten taso tuntuu edelleen vain nousevan ja useampi kärkijengi pelaa niin laadukasta koripalloa, että sillä pärjättäisiin hyvin kansainvälisissäkin sarjoissa. Naisten koripallon tulevaisuus näyttää kotimaan sarjan osalta tosi hyvältä, Hellman toteaa.

Kotimaisen koripallokauden keskeytyessä EBT majaili sarjassa kuudennella sijalla ja joukkue oli jo valmistautumassa pudotuspeleihin. Tällä kaudella espoolaisjoukkue onnistui hyvin vahvistuksien hankkimisessa. Pelaajat olivat sellaisia mitä haettiin ja se johti myös suomalaisien pelaajien vastuiden kasvuun. Kauteen kuitenkin mahtui ylä- ja alamäkiä.

- Hyökkäyspelin osalta olimme tilanteessa, jossa kohtasimme aikaisempia kausia enemmän haasteita suhteessa onnistumisiin. Tästä johtuen tuloksellinen pärjääminen oli heikompaa. Tuntui että näiden asioiden takia olimme myös mentaalisesti normaalia enemmän koetuksella. Jotkut viisaammat ovat sanoneet, että välillä täytyy ottaa askel taaksepäin, jotta voi ottaa kaksi eteenpäin. Uskon näin tapahtuvan myös meidän joukkueen kohdalla, sillä haasteet ovat vain apuvälineitä kehitykselle, Hellman sanoo.

Normaalitilanteessa EBT palaisi joukkueharjoituksiin jo todella nopeasti kauden päätyttyä. Poikkeustilasta johtuen joukkueharjoitukset on kuitenkin jouduttu korvaamaan itsenäisellä harjoittelulla. 

- Kauden päättymisestä on nyt hieman yli kuukausi, joten omatoiminen harjoittelu on käynnistynyt. Tällä hetkellä pelaajat tekevät fysiikkaharjoittelua ohjeiden mukaan ja lajia oman mielen mukaan. Kaikki eivät ole vielä koskeneet palloon ollenkaan, osalla se on ollut systemaattista ja suurimmalla osalla satunnaista, Hellman kertoo.

Vaikka lajiharjoitteluun ei EBT:ssä vielä ole annettu ohjeita, on pelaajilla mahdollisuus saada ohjeita, jos kokevat niitä tarvitsevansa. Pari pelaajaa onkin pyytänyt tukea lajiharjoitteluun. Poikkeustilalla voi olla hyviäkin puolia pelaajien kehittymisen kannalta.

- Haluan ajatella ensisijaisesti niitä asioita joita tämän hetkinen tilanne mahdollistaa ohjattuun lajiharjoitteluun verrattuna. Tuntuu että tässä tilanteessa moni pelaaja tulee oppimaan itsestään ja omasta sisäisestä motivaatiostaan lajia kohtaan uusia asioita. Ne jotka harjoittelevat, tulevat miettimään harjoitteita ja tekniikoita itse. Sitä kautta vahvempaan oppimiseen ja ymmärtämiseen on suurempi mahdollisuus. Itse oivallettu on usein vahvempi kun ulkoapäin taottu, Hellman miettii.

EBT päätti sarjan kuudennella sijalla. Kuva: Ville Vuorinen/ Naisten Korisliiga

Naisten joukkueen päävalmentajan tehtävien lisäksi Hellman toimii EBT:ssä valmennuspäällikkönä. Valmennuspäällikön tehtävät pyörivät edelleen ja valmistautuminen poikkeustilan jälkeiseen aikaan on seurassa kovassa vauhdissa.

- Harjoitusten ollessa tauolla, on muilta seuran päätoimisilta valmentajilta vapautunut aikaa. Meillä sitä aikaa hyödynnetään kouluttautumalla yhdessä sekä tekemällä strategia- ja kehitystyötä seuran toiminnan eri osa-alueille. Pidämme videopalavereita tai koulutuksia kolme kertaa viikossa. On ollut seuran ja työntekijöiden näkökulmasta hyödyllistä, että tällaiselle on löytynyt aikaa. Toki olemme viime aikoina miettineet miten järjestämme harjoittelua seuramme pelaajille poikkeustilan aikana nyt kun siirtymäkausi mennyt, Hellman kertoo.

Toistaiseksi isot yleisötapahtumat on peruttu toukokuun loppuun asti. EBT:n päävalmentaja kuitenkin uskoo, että poikkeustilalla ei ole suuria vaikutuksia ensi kauteen.

- Toivon, että kyse on nimenomaan kevään tai alkukesän poikkeustilasta, eikä pitkäkestoisemmasta. Tällä oletuksella, en usko poikkeustilalla olevan isoja vaikutuksia ensi kauden Naisten Korisliigaan. Uskon, että kaikilla tahoilla, seuroilla, pelaajilla, joukkueiden taustoilla, tukijoilla ja katsojilla on vahva halu saada Naisten Korisliiga takaisin meidän kaikkien elämään, Hellman päättää

 
5.8.2020 08:59 Susiladies

Magdalene Agyei: Rautoja hipova atleettinen laituri

Päävalmentaja Pekka Salmisen mukaan maajoukkuekesän 2020 versio Susiladiesista on urheilullinen, liikkuva ja aktiivinen. Malliesimerkki näistä kolmesta ominaisuudesta on rautoja hipova 21-vuotias Magdalene Agyei.

3.8.2020 10:00 Korisliiga

Ruudusta pääsarjakoriksen uusi koti – Koripalloliitto ja Nelonen Media solmivat mittavan mediakumppanuuden

Korisliiga ja kaikki muut suomalaisen aikuiskoripallon pääsarjat siirtyvät Nelonen Median omistamaan Ruutuun monivuotisella sopimuksella.

27.7.2020 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan sekä miesten ja naisten I divisioonien otteluohjelmat julkaistu kaudelle 2020-21

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2020-21 on julkaistu. Naisten Korisliiga käynnistyy 8.10. Sekä naisten että miesten divisioonat starttaavat lokakuun puolessa välissä.

21.7.2020 15:27 Susiladies

Susiladiesin Veera Pirttinen palaa Catzin vahvuuteen

Edelliskaudella islantilaista Snæfellia edustanut Veera Pirttinen, 23, palaa Suomeen ja Catz Lappeenrantaan. Kauden 2017/18 naisten Korisliigan vuoden puolustuspelaaja edusti Catzia viiden kauden verran ennen siirtymistään ulkomaille.

16.7.2020 08:59 Susiladies

Susiladiesin Anni Mäkitalo jatkaa Forssassa, Alulle tukku pelaajasopimuksia

Susiladiesin luottopelinrakentaja Anni Mäkitalo, 28, on tehnyt jatkosopimuksen Forssan Alun kanssa. Mäkitalon lisäksi Alku julkaisi pelaajasopimukset Jenna Toivosen, Emilia Kilpisen, Fiia Hellstenin ja Olivia Latvan kanssa.

14.7.2020 13:02 WU18

Henriikka Vähäuski on kypsynyt Kouvottarissa rymisteleväksi aikuispelaajaksi

Nuorten maajoukkueryhmässä kesän viettävä Henriikka Vähäuski, 18, on kasvanut kontakteja välttelevästä junioripelaajasta rymisteleväksi naisten Korisliiga-sentteriksi. Vähäuski on malliesimerkki Kouvojen lähivuosien panostuksesta nais- ja tyttökoripalloon.

8.7.2020 08:12 Naisten Korisliiga

Edellisellä visiitillä hurjaa jälkeä tehnyt Mia Loyd palaa Forssaan

Forssan Alun naisten Korisliiga-joukkue sai mieluisan paluumuuttajan, kun 26-vuotias Loyd palaa joukkueeseen vuoden tauon jälkeen. Ensimmäisellä kaudellaan Loyd oli sarjan paras pisteiden tekijä.

26.6.2020 19:09 Naisten Korisliiga

Mika Haakana aloittaa jo yhdennentoista kautensa Catzin päävalmentajana

Naisten Korisliigaan valmistautuva lappeenrantalainen Catz on kiinnittänyt edustusjoukkueensa päävalmentajaksi Mika Haakanan, jolle tuleva kausi on yhdestoista joukkueen luotsina.

24.6.2020 09:04 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga 2019: Peli-Karhut trillerisarjassa toiseen perättäiseen

Saatuaan äitiyslomalta palanneen Lena Reshetkon takaisin vahvuuteensa oli Catz lähellä nousta Naisten Korisliigan mestarin valtaistuimelle kahden välikauden jälkeen. Hallitseva mestari Peli-Karhut pakotti kuitenkin sinnikkään haastajansa seinää vasten ja varmisti mestaruutensa vieraskentällä toisena keväänä peräkkäin.

17.6.2020 11:53 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2018: Peli-Karhuille tahtomestaruus viidessä pelissä

Luovutettuaan edellisenä keväänä Naisten Korisliigan mestarin valtikan Hyvinkään Pontevalle palasi Catz kauteen 2017-18 revanssi mielessään ja veikin runkosarjan nimiinsä suvereenisti. Finaaleissa kissalauma jäi kuitenkin kakkoseksi henki päällä pelanneiden Peli-Karhujen rinnalla, kun kotkalaiset tyylittelivät viidennen osaottelun nimiinsä tahdolla ja taidolla.

16.6.2020 18:45 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2020-21 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

11.6.2020 14:55 Susiladies

Suurlupaus Awak Kuier aloittaa ammattilaisuransa Italiassa

Suomen koripallon huipputalentti ja yleisöäänestyksessä naisten Korisliigan vuoden pelaajaksi arvostettu Awak Kuier, 18, on allekirjoittanut pelaajasopimuksen Italian Serie A:ssa pelaavan Virtus Eirene Ragusan kanssa.

10.6.2020 11:12 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2017: Hyvinkään Ponteva kuilun partaalta ensimmäiseen mestaruuteen

Kevään 2017 finaaleihin lähdettäessä oli varmaa, että mestari tulisi vaihtumaan, kun viisi perättäistä kultaa voittanut Catz tipahti välierissä. Espoo United kuittasi finaalien kaksi ensimmäistä osaotteluvoittoa nimiinsä, mutta Hyvinkään Ponteva ryhdistäytyi ja rynni Taru Tuukkanen johtohahmonaan kolmen perättäisen voiton myötä ensimmäiseen mestaruuteensa.

5.6.2020 09:51 Naisten Korisliiga

Meral Bedretdin: Minun valmentajani

Meral Bedretdin, 27, on kulkenut pitkän matkan Lauttasaaresta, Espoon, Tampereen ja Hyvinkään kautta Forssaan. Väliin on mahtunut myös Brysseliä ja Montpellieriä. Valmentajia on mahtunut matkalle reilusti, mutta kuusi nousee kaikkein merkittävimmiksi.

3.6.2020 10:29 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2016: Haastaja-HyPo väläyttelee, Catz viidenteen perättäiseen

Naisten Korisliigan kärkikahinoihin ilmestyi keväällä 2016 uusi nimi, kun kokeneiden suomalaispelaajien kannattelema Hyvinkään Ponteva kohosi runkosarjan kakkossijalle. Finaaleissa tanssittiin kuitenkin vanhaa tuttua säveltä, kun rautaisella rutiinilla varustettu Catz luuti hyvinkääläiset tieltään viidenteen perättäiseen mestaruuteensa.

3.6.2020 09:24 Haastattelu

Ella Salminen: Odysseia altavastaajasta

Ella Salminen, 21, ei ole välttämättä säväyttänyt sinua junnupelaajana, mutta aikuispelaajana kyllä. Salminen on noussut pyöreän nollan junnumaajoukkuekokemuksella Susiladies-rinkiläiseksi, jonka tulevaisuudessa kiiltää ulkomaankentät.

27.5.2020 11:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2015: Suvereenille Catzille neljäs perättäinen

Vain kaksi tappiota runkosarjakauden aikana, 3-0-voitto Hongasta puolivälierissä, 3-0-voitto Peli-Karhuista välierissä ja Äänekosken Huima nurin finaaleissa voitoin 3-0. Lappeenrannan Catzin neljäs perättäinen mestaruus keväällä 2015 oli sanakirjaesimerkki suvereniteetista ja silkasta ylivoimasta, jolla Catz hallitsi Naisten Korisliigaa 2010-luvulla.

25.5.2020 10:46 Naisten Korisliiga

Sentterikonkari Minna Sten jatkaa Peli-Karhuissa

Kokenut sentteri Minna Sten aloittaa jo viidennentoista kautensa Naisten Korisliigassa, kun 32-vuotias Sten on tehnyt jatkosopimuksen Peli-Karhujen kanssa.

22.5.2020 08:31 Haastattelu

Saara Sandell: Minun valmentajani

Saara Sandell, 26, on Naisten Korisliigan jokapaikanhöylä, jonka vasuri laukoi päättyneellä kaudella kolmen pisteen heittoja kasvattajaseuransa EBT:n riveissä. Sandell nostaa merkittävimmiksi valmentajikseen urallaan Tapio Ahosen, Tuomas Rahkosen ja Kimmo Kujansivun.

20.5.2020 09:58 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2014: Yhtä tappiota vaille täydellinen Catz

Voitettuaan Naisten Korisliigan mestaruuden jo kahtena edellisenä keväänä Lappeenrannan Catz nytkähti todelliseen dynastiamoodiin, kun joukkue selvitti kauden 2013-14 runkosarjan ja kaksi ensimmäistä pudotuspelikierrosta kokonaan tappioitta. Finaaleissa Peli-Karhut haki Catzista yhden otteluvoiton, mutta kolmas perättäismestaruus matkasi silti Lappeenrantaan.

Näytä lisää vastaavia