EBT harjoittelee tällä hetkellä itsenäisesti - ‘’Itse oivallettu on usein vahvempi kun ulkoapäin taottu’’

17.4.2020 11:19 EBT:ssä lajiharjoittelu on tällä hetkellä hyvin itsenäistä. Päävalmentaja Niko Hellman näkee, että itsenäinen harjoittelu voi opettaa pelaajille asioita, joita ei normaaleissa joukkueharjoituksissa opittaisi.

Niko Hellman näkee nykyisessä harjoitustilanteessa myös hyviä puolia. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Päättynyt kausi oli EBT:n päävalmentajalle Niko Hellmanille viides joukkueen peräsimessä. Salon Vilppaassa valmennusuransa aloittanut valmentaja pitää naisten korkeinta sarjatasoa loistavana sarjana, jonka parhailla joukkueilla olisi hyvät mahdollisuudet pärjätä kansainvälisellä tasolla.

- Ulkomaalaisvahvistusten taso tuntuu edelleen vain nousevan ja useampi kärkijengi pelaa niin laadukasta koripalloa, että sillä pärjättäisiin hyvin kansainvälisissäkin sarjoissa. Naisten koripallon tulevaisuus näyttää kotimaan sarjan osalta tosi hyvältä, Hellman toteaa.

Kotimaisen koripallokauden keskeytyessä EBT majaili sarjassa kuudennella sijalla ja joukkue oli jo valmistautumassa pudotuspeleihin. Tällä kaudella espoolaisjoukkue onnistui hyvin vahvistuksien hankkimisessa. Pelaajat olivat sellaisia mitä haettiin ja se johti myös suomalaisien pelaajien vastuiden kasvuun. Kauteen kuitenkin mahtui ylä- ja alamäkiä.

- Hyökkäyspelin osalta olimme tilanteessa, jossa kohtasimme aikaisempia kausia enemmän haasteita suhteessa onnistumisiin. Tästä johtuen tuloksellinen pärjääminen oli heikompaa. Tuntui että näiden asioiden takia olimme myös mentaalisesti normaalia enemmän koetuksella. Jotkut viisaammat ovat sanoneet, että välillä täytyy ottaa askel taaksepäin, jotta voi ottaa kaksi eteenpäin. Uskon näin tapahtuvan myös meidän joukkueen kohdalla, sillä haasteet ovat vain apuvälineitä kehitykselle, Hellman sanoo.

Normaalitilanteessa EBT palaisi joukkueharjoituksiin jo todella nopeasti kauden päätyttyä. Poikkeustilasta johtuen joukkueharjoitukset on kuitenkin jouduttu korvaamaan itsenäisellä harjoittelulla. 

- Kauden päättymisestä on nyt hieman yli kuukausi, joten omatoiminen harjoittelu on käynnistynyt. Tällä hetkellä pelaajat tekevät fysiikkaharjoittelua ohjeiden mukaan ja lajia oman mielen mukaan. Kaikki eivät ole vielä koskeneet palloon ollenkaan, osalla se on ollut systemaattista ja suurimmalla osalla satunnaista, Hellman kertoo.

Vaikka lajiharjoitteluun ei EBT:ssä vielä ole annettu ohjeita, on pelaajilla mahdollisuus saada ohjeita, jos kokevat niitä tarvitsevansa. Pari pelaajaa onkin pyytänyt tukea lajiharjoitteluun. Poikkeustilalla voi olla hyviäkin puolia pelaajien kehittymisen kannalta.

- Haluan ajatella ensisijaisesti niitä asioita joita tämän hetkinen tilanne mahdollistaa ohjattuun lajiharjoitteluun verrattuna. Tuntuu että tässä tilanteessa moni pelaaja tulee oppimaan itsestään ja omasta sisäisestä motivaatiostaan lajia kohtaan uusia asioita. Ne jotka harjoittelevat, tulevat miettimään harjoitteita ja tekniikoita itse. Sitä kautta vahvempaan oppimiseen ja ymmärtämiseen on suurempi mahdollisuus. Itse oivallettu on usein vahvempi kun ulkoapäin taottu, Hellman miettii.

EBT päätti sarjan kuudennella sijalla. Kuva: Ville Vuorinen/ Naisten Korisliiga

Naisten joukkueen päävalmentajan tehtävien lisäksi Hellman toimii EBT:ssä valmennuspäällikkönä. Valmennuspäällikön tehtävät pyörivät edelleen ja valmistautuminen poikkeustilan jälkeiseen aikaan on seurassa kovassa vauhdissa.

- Harjoitusten ollessa tauolla, on muilta seuran päätoimisilta valmentajilta vapautunut aikaa. Meillä sitä aikaa hyödynnetään kouluttautumalla yhdessä sekä tekemällä strategia- ja kehitystyötä seuran toiminnan eri osa-alueille. Pidämme videopalavereita tai koulutuksia kolme kertaa viikossa. On ollut seuran ja työntekijöiden näkökulmasta hyödyllistä, että tällaiselle on löytynyt aikaa. Toki olemme viime aikoina miettineet miten järjestämme harjoittelua seuramme pelaajille poikkeustilan aikana nyt kun siirtymäkausi mennyt, Hellman kertoo.

Toistaiseksi isot yleisötapahtumat on peruttu toukokuun loppuun asti. EBT:n päävalmentaja kuitenkin uskoo, että poikkeustilalla ei ole suuria vaikutuksia ensi kauteen.

- Toivon, että kyse on nimenomaan kevään tai alkukesän poikkeustilasta, eikä pitkäkestoisemmasta. Tällä oletuksella, en usko poikkeustilalla olevan isoja vaikutuksia ensi kauden Naisten Korisliigaan. Uskon, että kaikilla tahoilla, seuroilla, pelaajilla, joukkueiden taustoilla, tukijoilla ja katsojilla on vahva halu saada Naisten Korisliiga takaisin meidän kaikkien elämään, Hellman päättää

 
29.4.2021 12:14 Naisten Korisliiga

Mestaruushaastattelussa Roosa Lehtoranta: ’’ Sillä on iso merkitys, että ensimmäinen mestaruus tulee siellä, mistä kaikki on lähtöisin’’

Kotkan Peli-Karhut juhli sunnuntaina Suomen mestaruutta. Joukkueen riveissä ensimmäisestä mestaruudestaan pääsi nauttimaan seuran oma kasvatti Roosa Lehtoranta.

25.4.2021 17:19 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei Suomen mestaruuden

Finaalisarjan neljäs ottelu pelattiin Espoossa. Peli-Karhut nousi toisella puoliajalla voittoon 75-57 ja pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta. Joukkue voitti kauden aikana kaiken mahdollisen, sillä se vei tällä kaudella myös Suomen cupin.

24.4.2021 12:02 Korisliiga

Koriksen supersunnuntai valtaa Ruudun – kuuden tunnin lähetyksessä katkolla miesten sekä naisten mestaruus

Tulevana sunnuntaina vietetään todellista korisfanien juhlaa, kun Ruutu välittää naisten 4. ja miesten 5. finaaliottelun suorana kanavillaan. Ennakkostudio käynnistyy jo klo 14.30. Peli-Karhut ja Vilpas voivat voitolla varmistaa Suomen mestaruuden.

22.4.2021 20:10 Naisten Korisliiga

Hongalle avausvoitto finaalisarjassa

Kotkan Peli-Karhuilla oli mahdollisuus ratkaista Suomen mestaruus suoraan kolmessa ottelussa. Vierasjoukkue ei kuitenkaan tähän suostunut ja hallitsi päivän ottelua oikeastaan alusta loppuun. Ratkaisu siirtyi ainakin neljänteen peliin, kun Honka voitti 90-64.

20.4.2021 09:10 Erotuomarit

Naisten toisessa finaalissa tehtiin historiaa: naispuolinen nelikko vastasi oikeuden jakamisesta

Tapiolan Hongan ja Peli-Karhujen toisessa finaalissa tehtiin suomalaista korishistoriaa, kun ottelun koko erotuomarikolmikko sekä komissaari olivat naisia.

19.4.2021 20:16 Naisten Korisliiga

PeKa otti toisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen

Finaalien toinen ottelu pelattiin Espoossa. Honka oli pitkään ottelussa kuskin paikalla, mutta lopulta voitto matkasi Kotkaan 82-77. PeKa:lla on mahdollisuus varmistaa Suomen mestaruus torstaina.

19.4.2021 13:30 NCAA

Emerita Mashaire siirtyy tulevaksi kaudeksi Cincinnatin yliopiston vahvuuteen

HBA-Märskyssä kautensa päättänyt, Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Emerita Mashaire, 20, on sitoutunut Cincinnatin yliopistoon, jonne hän siirtyy tulevaksi kaudeksi. Leppävaaran Pyrinnön kasvatti pussitti HBA:lle naisten Korisliigassa 9,1 pistettä per ottelu.

17.4.2021 18:39 Naisten Korisliiga

Forssa nappasi pronssimitalit

EBT ja Forssan Alku päättivät kautensa pronssiottelussa, joka pelattiin Espoossa. FoA oli parempi ja päätti kautensa voittoon 74-55.

17.4.2021 12:56 Naisten Korisliiga

Elena Melto kovaan rajapyykkiin, Peli-Karhut sivusi pudotuspelien kolmosennätystä

Naisten Korisliigan avausfinaalin vieneen Peli-Karhujen Elena Melto otti 200. riistonsa pudotuspelissä. PeKa tykitti 17 onnistunutta kolmen pisteen heittoa, joka sivuaa ennätystä.

16.4.2021 20:38 Naisten Korisliiga

PeKa ylivoimainen ensimmäisessä finaalissa

Naisten Korisliigan finaalit saatiin käyntiin Kotkassa. PeKa vei ottelua heti alusta asti ja nappasi voiton 101-68.

15.4.2021 10:07 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaaliennakko: Honka haastaa kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittaneen PeKa:n

Finaaleissa kohtaavat runkosarjan voittaja Peli-Karhut ja kakkonen Tapiolan Honka. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa ja Ruutu näyttää kaikki finaalit monikameratuotantona.

13.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Honka pelaa Suomen mestaruudesta

Espoolaisjoukkueet ratkaisivat finaalipaikan kohtalon Hongan kotikentällä. Kotijoukkue otti toisen perättäisen voittonsa 74-62 ja eteni finaaleihin voitoin 3-2.

13.4.2021 08:18 Naisten Korisliiga

Honka ja EBT ratkaisevat finaalipaikan – huippuottelu monikameratuotantona Ruudussa tänään

Naisten Korisliigan viides ja ratkaiseva välierä Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin välillä pelataan tänään. Ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa klo 18.00.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

10.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Espoolaisten välieräsarja viidenteen peliin

EBT:llä oli mahdollisuus varmistaa finaalipaikka kotikentällään. Honka kuitenkin kesti kotijoukkueen päätösjakson rynnistyksen ja finalisti ratkeaa viidennessä pelissä.

7.4.2021 20:42 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin – EBT:llä mahdollisuus samaan lauantaina

Ensimmäinen välieräsarja saatiin päätökseen, kun Peli-Karhut eteni finaaleihin suoraan voitoin 3-0. Espoo Basket Team voi varmistaa finaalipaikkansa lauantaina.

7.4.2021 09:30 Naisten Korisliiga

Hongan ja EBT:n 3. välierä monikameratuotantona Ruudussa keskiviikkona

Naisten Korisliigan kolmannet välieräottelut pelataan tänään. Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa klo 19.00.

4.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuilla katkon paikka keskiviikkona – EBT vei trillerin

Välieräsarjoissa pelattiin toiset ottelut. PeKa nappasi jo toisen voittonsa, kun taas EBT tasoitti espoolaisten välisen sarjan.

3.4.2021 08:25 Naisten Korisliiga

Taru Tuukkaselle 1000 playoff-pistettä täyteen

Tapiolan Honkaa edustava Taru Tuukkanen ylsi 1000 pudotuspeliottelupisteen rajapyykkiin perjantaina Hongan välieräavauksessa EBT:tä vastaan.

2.4.2021 15:39 Naisten Korisliiga

Kolmannen jakson heittopeli siivitti Hongan voittoon

Kahden espoolaisjoukkueen välieräsarja saatiin käyntiin Hongan kotikentällä. Kotijoukkue ratkaisi voiton itselleen loistavan kolmannen jakson ansiosta ja vei ottelun 101-74.

Näytä lisää vastaavia