EBT ja PeKa jatkavat sarjan kärjessä – Vimpeli voitti jatkoajalla

8.10.2022 18:46 Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Voittajina otteluista selvisivät EBT, Peli-Karhut ja trillerin jälkeen Vimpelin Veto.

Venla Määttänen esiintyi vahvasti. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

EBT jatkoi vahvoja otteitaan Catzin vieraana

EBT matkasi päivän kierroksella Lappeenrantaan Catzin vieraaksi. Espoolaiset jatkoivat voittoputkeaan ja nappasivat kauden kolmannen voittonsa 107-53.

EBT karkasi kotijoukkueelta jo avauspuolikkaan aikana. Erityisesti toisella jaksolla joukkue oli paikoitellen pysäyttämätön. Puoliajalla vierasjohto oli 61-24.

Myös kolmas jakso oli vahvaa tekemistä vierasjoukkueelta ja suurimillaan johto oli jo 61 pistettä. Catz sai päätösjaksolla hieman kirittyä, mutta EBT otti ottelusta vakuuttavan voiton.

- Onnistuimme tänään Catzia paremmin. Kokoonpanomme on myös huomattavasti kokeneempi ja se näkyi tänään, EBT:n päävalmentaja Niko Hellman sanoi.

Sierra Moore 25/10/6 koriin johtanutta syöttöä esiintyi vahvasti. Carmen Tyson-Thomas 25/7/7 riistoa oli myös vaikea pideltävä Catzille. Kotijoukkueen tehot jäivät Raziyah Farringtonin harteille. Häh heitti 30 pistettä ja keräsi seistemän levypalloa.

- EBT oli tänään parempi. Pysyimme pelissä viiden minuutin ajan. Kaikkien täytyy ottaa askeleita eteenpäin, jotta voidaan pärjätä tässä sarjassa, Catzin päävalmentaja Petri Joukainen summasi.

Ottelutilasto

Vimpeli vei jatkoaikatrillerin

Vimpeli sai vieraakseen Kouvottaret. Joukkueet eivät saaneet selville paremmuutta varsinaisen peliajan puitteissa vaan ratkaisua haettiin jatkoajalta. Lopulta Vimpeli oli parempi 85-82.

Ensimmäinen puoliaika oli tasainen. Kotijoukkue oli kuitenkin viiden pisteen johdossa, kun mentiin puoliajalle.

Vimpeli kasvatti johtoaan kolmannella jaksolla, mutta päätösjakso oli vierasjoukkueen näytöstä. Se onnistui kuromaan 11 pisteen kaulan kiinni ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoajalla pisteitä tehtiin tasatahtiin, mutta lopulta Vimpeli oli vahvempi ja vei sarjapisteet.

Tynice Martin heitti Vimpelille 28 pistettä. Tuulia Anttonen pelasi kauden parhaan pelinsä ja heitti korkealla heittoprosentilla 17 pistettä. Shayla Cooper kirjautti tupla-tuplan 16 pisteellä ja 14 levypallolla. Kouvottarien tehopelaajana hääri Tierra Hodges 24/13.

Ottelutilasto

Pyrintö ei päästänyt Peli-Karhuja helpolla

Tappioitta kautensa aloittanut sai vieraakseen Pyrinnön. Tmaperelaisryhmä kiusasi kotijoukkuetta pitkään, mutta lopulta PeKa oli parempi 82-76.

Ensimmäisellä puoliajalla molemmat joukkueet pelasivat hyvin ja peli pysyi tasaisena. Puoliajalla oltiin tilanteessa 42-38.

Kolmannella jaksolla Peli-Karhut karkasi. Joukkue sai vieraiden hyökkäyspelin kuriin ja kasvatti johtonsa 13 pisteeseen. Pyrintö onnistui päätösjaksolla vielä kirimään, mutta voittoon asti se ei riittänyt. PeKa jatkoi voittoputkeaan 82-76.

Peli-Karhujen Aurjanee Ailix 25/5/6 koriin johtanutta syöttöä oli ottelun parhaimmistoa. Lotta Vehka-Aho essintyi myös hienosti ja pussitti 17 pistettä. Tera Reed teki Pyrinnölle tupla-tuplan 27 pisteellä ja 11 levypallolla.

Ottelutilasto

 
4.2.2023 19:21 Naisten Korisliiga

EBT nousi tasapisteisiin Peli-Karhujen kanssa – ennakkosuosikit vahvoilla alemmassa jatkosarjassa

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina kolme ottelua. Ylemmässä jatkosarjassa EBT otti voiton kotonaan. Alemman jatkosarjan puolella voittoihin ylsivät ToPo ja ViVe.

2.2.2023 13:00 Naisten Korisliiga

Hongan Elsa Lemmilä naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan tammikuun vahvimmaksi on valittu Tapiolan Hongan 18-vuotias Elsa Lemmilä.

2.2.2023 09:59 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta palaa Saksan Bundesliigassa pelaavaan Kelterniin

Peli-Karhuissa aiemmin tällä kaudella pelannut Susiladies-konkari Linda-Lotta Lehtoranta, 31, siirtyy Saksan Bundesliigan toisella sijalla olevaan Rutnorik Stars Kelterniin. Lehtoranta pelasi Kelternissä myös kaudella 2015-16.

30.1.2023 08:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan joulukuun vahvin Madelynn Utti: ’’ Sarjassa on paljon hyviä pelaajia’’

Joulukuun kuukauden vahvimmaksi valittu Madelynn Utti johdatti otteillaan Hongan runkosarjan kolmanneksi.

28.1.2023 19:02 Naisten Korisliiga

Ylempi jatkosarja käynnistyi – FoA ja EBT illan voittajia

Ylemmässä jatkosarjassa pelattiin kaksi ottelua. Näissä voittajaksi ylsivät FoA ja EBT.

21.1.2023 19:01 Naisten Korisliiga

Runkosarja päätökseen – FoA nappasi paikan ylemmästä jatkosarjasta

Naisten Korisliigan runkosarja pelattiin päätökseen. Ylemmässä jatkosarjassa pelejään jatkavat PeKa, EBT, Honka, Pyrintö sekä Forssan Alku. Alemmassa jatkosarjassa viimeisistä pudotuspelipaikoista taistelevat ToPo, ViVe, HBA, Kouvottaret ja Catz.

20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

18.1.2023 20:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa runkosarjan toiseksi viimeinen kierros – Alku tarrasi kiinni ylemmän jatkosarjan paikkaan

Naisten Korisliigan runkosarja on viimeistä kierrosta vaille valmis. Illan isoimmasta voitosta vastasi FoA. Muita voittajia olivat ViVe, Honka, Pyrintö ja Peli-Karhut.

15.1.2023 19:14 Suomen Cup

ToPo on naisten Suomen Cupin mestari

Torpan Pojat jatkoi siitä mihin eilen jäi ja kaatoi finaalissa neljä edellistä Suomen Cupia nimiinsä vieneen PeKa:n. Mestaruuspokaali jäi Helsinkiin 76-51.

15.1.2023 12:06 Suomen Cup

Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa klo 17

Naisten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa sunnuntaina, kun Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. PeKa tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

14.1.2023 15:36 Suomen Cup

PeKa ja ToPo ratkaisevat naisten Suomen Cupin voiton

Naisten Suomen Cupin finaalissa nähdään uusinta viime vuodelta, kun Peli-Karhut ja ToPo kohtaavat finaalissa. Ottelu alkaa huomenna sunnuntaina klo 17 ja on nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

13.1.2023 14:57 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin välierät lauantaina Helsingissä - luvassa kova taistelu mestaruudesta

Naisten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan lauantaina ja sunnuntaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät Peli-Karhut, Vimpelin Veto, Torpan Pojat ja Tampereen Pyrintö.

10.1.2023 11:15 Naisten Korisliiga

Hongan Madelynn Utti on naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan joulukuun vahvin on Tapiolan Hongan Madelynn Utti.

9.1.2023 21:08 Naisten Korisliiga

Kouvottaret palasi tehokkaana

Naisten Korisliigassa pelattiin maanantaina yksi ottelu. Kouvottaret nappasi kotivoiton ToPo:sta 81-62.

8.1.2023 18:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga palasi joulutauolta – ennakkosuosikit pitivät pintansa

Sarjassa pelattiin ensimmäiset ottelut tämän vuoden puolella. Päivän voittajia olivat Peli-Karhut, EBT ja Pyrintö.

28.12.2022 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin mestaruudet ratkeavat tammikuussa, liput nyt myynnissä

Naisten ja miesten koripallon Suomen Cup huipentuu tammikuun 13.–15. päivä Urhea-hallissa Helsingissä pelattavaan Final Fouriin. Koriksen superviikonloppu pitää sisällään sekä naisten että miesten välierät sekä finaalin.

23.12.2022 08:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan marraskuun vahvin Carmen Tyson-Thomas: ’’ Olemme pystyneet yllättämään lähes kaikki alkukauden aikana’’

Toista kautta Naisten Korisliigassa pelaava Carmen Tyson-Thomas on ollut tällä kaudella lähes pitelemätön ja johdattanut EBT:n sarjan kakkospaikalle. Loistavista otteista huolimatta pelaaja toipuu edelleen käden murtumasta ja on joutunut muokkaamaan peliään sen mukaan.

21.12.2022 21:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga joulutauolle Peli-Karhujen komennossa

Sarjassa pelattiin viimeiset ottelut ennen joulutaukoa. Illan voittajia olivat PeKa, Honka, FoA ja EBT. Seuraavan kerran pallo nousee sarjassa ilmaan 8.1.2023.

17.12.2022 18:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kärki tiivistyi – Honka aiheutti Peli-Karhuille kauden toisen tappion

Naisten Korisliigassa pelattiin toiseksi viimeinen kierros ennen joulutaukoa. Voittoihin ylsivät Pyrintö, EBT, Honka, Kouvottaret ja FoA.

14.12.2022 21:34 Naisten Korisliiga

Keskikastissa tasaista – PeKa kasvatti sarjajohtoaan

Kaikki joukkueet nähtiin parketeilla keskiviikkona. Voittajiksi ylsivät PeKa, FoA, Honka, HBA sekä ToPo.

Näytä lisää vastaavia