EBT palasi voittokantaan murskavoitolla – Honka, Kouvottaret ja FoA kotivoittoihin

28.11.2020 19:28 EBT täysin suvereeni Lappeenrannassa. Muissa otteluissa kotivoittoihin ylsivät Honka, Kouvottaret ja Forssan Alku.

Lotta Vesiluoma heitti kauden korkeimman pistemääränsä. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

EBT murskasi Catzin

Lappeenrannassa Catz sai vieraakseen viime ottelussa kauden ensimmäisen tappionsa kärsineen EBT:n. EBT nappasi pisteet ylivoimaisesti 121-47.

Vierasjoukkue aloitti ottelun pirteästi ja sai onnistumisia laajalta rintamalta. Lotta Hämäläisen johdolla joukkue vei ensimmäisen jakson nimiinsä selvästi 30-12.

Toisella jaksolla joukkueiden välinen ero kasvoi entisestään. Catzilla oli suuria vaikeuksia oman hyökkäyspelaamisensa kanssa. Kun puolestaan EBT onnistui omissa hyökkäyksissään Lotta Vesiluoman johdolla, oltiin puoliajalla tilanteessa 64-18.

Ottelun kaava jatkui samanlaisena myös kolmannella jaksolla. EBT vei sen nimiinsä 25-13. Ottelu oli käytännössä jo taputeltu ennen viimeistä jaksoa.

Senkin espoolaiset veivät nimiinsä selkeästi. Koko ottelu päättyi lopulta EBT:lle 121-47. 

- Äärettömän tyytyväinen ja ylpeä meidän esityksestä. Intensiteettimme oli niin paljon parempaa, että saatiin hyökkäyksessä pelkästään ylös juoksemalla vapaita heittoja. Heitto putosi hyvin joten peli oli käytännössä ohi eka puolikkaalla, EBT:n päävalmentaja Niko Hellmann sanoi.

Vierasjoukkue oli parempi lähes jokaisella osa-alueella. Erityisesti korinalusta oli Catzille vaikea paikka. Levypalloja heille kirjattiin 27, kun vieraat nappasivat 59 levypalloa.

- Keskiviikkona pelattiin jo ihan hyvä peli, mutta tänään ei ollut mitään jakoa missään vaiheessa. Juostiin koko ajan perässä. Hävittiin levypallot eikä saatu peliä auki. EBT:llä oli kaiken lisäksi erittäin hyvä heittopäivä. Oltiin selvästi huonompia, Catzin päävalmentaja Mika Haakana totesi.

Kaikki EBT:n pelaajat ylsivät kaksinumeroiseen pistesaldoon. Vesiluoma upotti ottelun korkeimman pistemäärän 24 pisteellä. Hannah Little ja Morgan Batey saivat molemmat kasaan tupla-tuplan. Little teki 22 pistettä ja nappasi 13 levypalloa. Bateylle kertyi 13 pistettä ja 12 levypalloa. Mariah King teki Catzille 13 pistettä.

Ottelutilasto

 

Hongalle kotivoitto Pyrinnöstä

Tampereen Pyrintö matkasi kierroksella Espooseen Hongan vieraaksi. Tamperelaisjoukkue ei vieläkään onnistunut nappaamaan avausvoittoaan, vaan pisteet jäivät Espooseen 90-69.

Ensimmäisellä jaksolla pisteitä tehtiin tasatahtiin. Vierasjoukkue oli kuitenkin hitusen verran parempi ja pääsi tauolle kolmen pisteen karkumatkalla.

Toisella jaksolla espoolaisjoukkue paransi puolustustaan ja teki Pyrinnön hyökkäyspelaamisen hankalaksi. Honka pääsikin Alexandra Ailuksen johdolla puoliajalle johdossa 42-31.

Kolmannella jaksolla Honka kasvatti eroaan vierasjoukkueeseen. Suurimmillaan joukkueen johto kävi 21 pisteessä. 

Viimeisellä jaksolla ottelu tasoittui hieman ja pisteitä tehtiin tasatahtiin. Koko ottelun Honka vei kuitenkin nimiinsä selvästi 90-69.

Suurin ero joukkueiden välille syntyi tänään riistoissa. Niitä kotijoukkue nappasi 11 enemmän, kuin vierasjoukkue. 

- Pyrintö viimeisteli korin läheisyydestä tänään hyvin, mutta onneksi saimme itse onnistumisia koko joukkueen leveydeltä, Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu sanoi. 

Honka onnistui ottelussa laajalla rintamalla. Kaksinumeroiseen pistemäärään ylsi kuusi pelaajaa. Taru Tuukkanen tilastoi ottelussa tupla-tuplan 15 pisteellä ja 15 levypallolla. Cierra Dillardille kirjattiin myös 15 pistettä. Pyrinnöstä Jemina Vidgren teki 12 pistettä.

Ottelutilasto

 

Kouvottaret Vimpeliä parempi

Kouvottaret sai vieraakseen sarjassa yhdeksäntenä majailevan Vimpelin. Pisteet jäivät tällä kertaa Kouvolaan 80-60.

Ottelun ensimmäinen jakso oli tasainen. Molemmilta joukkueilta nähtiin onnistumisia ja summerin soidessa vierasjoukkue johti ottelua pisteellä.

Toisella jaksolla ottelun kulku ei juurikaan muuttunut. Vimpeli vei jakson nimiinsä kolmella pisteellä. Niinpä puoliajalle lähdettiin vierasjohdossa 35-31.

Pukukopista kentälle tuli sisuuntunut kotijoukkue. Joukkueen puolustus parani ja hyökkäyspäässä nähtiin enemmän onnistumisia. Aliyah Collierin johdolla Kouvottaret pääsi viimeiselle jaksolle 12 pisteen etumatkalta.

Viimeisellä jaksolla Kouvottaret ei päästänyt enää vieraitaan uhkaamaan voittoaan. Joukkueiden välinen ero kasvoi ja peli päättyi lopulta 80-60.

- Olin aika huolissani ekalla puoliajalla, se oli meiltä flegmaattista eikä penkillä tai kentällä ollut henkeä. Onneksi kopista tuli ihan eri joukkue ulos kolmannen erän alkuun. Toiseen puoliaikaan olen tyytyväinen. Kahdeksaan päivään kolme peliä ja kuusi pistettä niin se kai se pääasia on. Seuraavaksi tulee kovat vastukset peräjälkeen, silloin tarvitaan 40 minuuttia hyvää peliä jos halutaan pelata voitosta, Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig pohti ottelun jälkeen.

Vimpelin heittoprosentit jäivät ottelussa alhaisiksi. Kouvottaret puolestaan onnistuivat heitoissaan paremmin.

- Viime pelissä tultiin huonosti matsiin ja satsattiin nyt ottelun alkuun. Pyrittiin vieraskentällä pääsemään heti peliin sisään. Onnistuttiin tässä aika hyvin tänään ja johdettiin puoliajalla. Kouvottaret tuli hyvin kolmanteen erään ja siinä tuli 10 pisteen kaula. Roikuttiin vielä mukana, mutta ei sitten enää energiat riittäneet siihen, että oltaisi saatu enää kiinni. Kouvottaret paransi hyökkäyspeliään matsin edetessä. Parempaa tekemistä kuin edellisessä pelissä ja tästä pitää mennä vain eteenpäin, Vimpelin päävalmentaja Jukka-Pekka kujala totesi.

Collier upotti 24 pistettä ja nappasi kahdeksan levypalloa. Sarah Toeaina tilastoi 20 pistettä ja 14 levypalloa. Doniyah Cliney pussitti Vimpelille ottelun korkeimman pistemäärän 29 pistellä. Kayla Gordon urakoi tupla-tuplan arvoisesti. Hänelle kirjattiin 20 pistettä ja 19 levypalloa.

Ottelutilasto

 

Alku selvään voittoon ToPo:sta

ToPo matkasi Forssaan Alun vieraaksi. Pisteet jäivät tällä kertaa Forssaan selvästi 96-65.

Ottelun alkutahdit määräsi kotijoukkue. Mia Loyd oli totutun hyvä ja hänen johdollaan forssalaiset karkasivat ensimmäiselle tauolle johdossa 30-12.

Toisella jaksolla FoA:n puolustus toimi loistavasti ja joukkue aloitti jakson 13 pisteen pisteputkella. Tämän jälkeen ToPo sai paremmin pelinsä toimimaan, mutta puoliajalle mentiin kotijohdossa 59-34.

FoA vei myös kolmatta jaksoa. Ero kasvoi tasaisesti ja viimeiselle jaksolle lähdettiin tilanteesta 71-47.

Viimeinen jakso oli ottelun tasaisin. Vierasjoukkue onnistui viemään sen nimiinsä niukasti. Voittoon joukkueella ei kuitenkaan ollut enää mahdollisuuksia ja pisteet jäivät Forssaan 96-65.

FoA:n puolustus toimi ottelussa erinomaisesti. Joukkueelle kertyi 14 riistoa, joka oli kahdeksan enemmän, kuin vierailla.

Mia Loyd sai ottelussa kasaan tupla-tuplan. Hänelle merkattiin 21 pistettä ja 14 levypalloa. Keondria Calloway teki 20 pistettä ja osui hyvin kolmen pisteen heitoilla. ToPo:n paras pisteiden tekijä oli Tessa Virtanen 16 pisteellä.

Ottelutilasto

 

 
13.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Honka pelaa Suomen mestaruudesta

Espoolaisjoukkueet ratkaisivat finaalipaikan kohtalon Hongan kotikentällä. Kotijoukkue otti toisen perättäisen voittonsa 74-62 ja eteni finaaleihin voitoin 3-2.

13.4.2021 08:18 Naisten Korisliiga

Honka ja EBT ratkaisevat finaalipaikan – huippuottelu monikameratuotantona Ruudussa tänään

Naisten Korisliigan viides ja ratkaiseva välierä Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin välillä pelataan tänään. Ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa klo 18.00.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

11.4.2021 12:47 Naisten Korisliiga

Taru Tuukkaselle 100 torjuntaa täyteen pudotuspeleissä ensimmäisenä naisena

Tapiolan Hongan voittaessa lauantaina välieräpelissä EBT:n nousi voittajien Taru Tuukkanen ensimmäisenä naisena Koriisliigan pudotuspelien kaikkien aikojen tilastossa 100 torjunnan ylittäjäksi.

10.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Espoolaisten välieräsarja viidenteen peliin

EBT:llä oli mahdollisuus varmistaa finaalipaikka kotikentällään. Honka kuitenkin kesti kotijoukkueen päätösjakson rynnistyksen ja finalisti ratkeaa viidennessä pelissä.

7.4.2021 20:42 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin – EBT:llä mahdollisuus samaan lauantaina

Ensimmäinen välieräsarja saatiin päätökseen, kun Peli-Karhut eteni finaaleihin suoraan voitoin 3-0. Espoo Basket Team voi varmistaa finaalipaikkansa lauantaina.

7.4.2021 09:30 Naisten Korisliiga

Hongan ja EBT:n 3. välierä monikameratuotantona Ruudussa keskiviikkona

Naisten Korisliigan kolmannet välieräottelut pelataan tänään. Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa klo 19.00.

4.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuilla katkon paikka keskiviikkona – EBT vei trillerin

Välieräsarjoissa pelattiin toiset ottelut. PeKa nappasi jo toisen voittonsa, kun taas EBT tasoitti espoolaisten välisen sarjan.

3.4.2021 08:25 Naisten Korisliiga

Taru Tuukkaselle 1000 playoff-pistettä täyteen

Tapiolan Honkaa edustava Taru Tuukkanen ylsi 1000 pudotuspeliottelupisteen rajapyykkiin perjantaina Hongan välieräavauksessa EBT:tä vastaan.

2.4.2021 15:39 Naisten Korisliiga

Kolmannen jakson heittopeli siivitti Hongan voittoon

Kahden espoolaisjoukkueen välieräsarja saatiin käyntiin Hongan kotikentällä. Kotijoukkue ratkaisi voiton itselleen loistavan kolmannen jakson ansiosta ja vei ottelun 101-74.

1.4.2021 20:19 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut nappasi ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan

Ensimmäinen välieräpari saatiin käyntiin Kotkassa, jossa Peli-Karhut sai vieraakseen Forssan Alun. Vierasjoukkue oli ottelussa pitkään kuskin paikalla, mutta lopulta PeKa onnistui nousemaan voittoon 91-85.

1.4.2021 09:06 Naisten Korisliiga

Tapiolan Honka EBT taistelevat Espoon paremmuudesta ja finaalipaikasta

Tapiolan Honka ja EBT sijoittuivat sijoille kaksi ja kolme. Molempien joukkueiden edellisistä mitalipeleistä on vierähtänyt useampi vuosi. Välieräsarja pyörähtää käyntiin Ruudussa perjantaina klo 14.00.

31.3.2021 15:00 Naisten Korisliiga

Menestymään tottuneet Peli-Karhut ja Forssan Alku vastakkain välieräsarjassa

PeKa lähtee ennakkosuosikkina välieräsarjaan Forssan Alkua vastaan. Sarjassa pallo nousee ilmaan torstaina klo 18:30 ja kaikki ottelut ovat nähtävissä Ruutu-palvelun kautta.

29.3.2021 15:41 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan välierien otteluohjelma vahvistettu, otteluiden alkamisajat porrastettu

Peli-Karhut ja Forssan Alku aloittavat urakkansa torstaina 1.4. Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin ensimmäinen välierä pelataan päivää myöhemmin pitkäperjantaina. Kaikki ottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelun kautta.

26.3.2021 20:50 Naisten Korisliiga

Runkosarjan kärkinelikko eteni välieriin

Kaikki puolivälieräsarjat saatiin päätökseen. Peli-Karhut kohtaa välierissä Forssan Alun ja toisessa välierässä nähdään Espoon paikalliskamppailu, jossa yhteen ottavat EBT ja Honka.

25.3.2021 11:39 Naisten Korisliiga

Kouvottarien ja Forssan Alun 2. puolivälierä monikameratuotantona Ruudussa perjantaina

Naisten Korisliigan toiset puolivälieräottelut pelataan perjantaina. Kouvottarien ja FoA:n ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa perjantaina klo 18.30.

23.3.2021 20:38 Naisten Korisliiga

Puolivälierissä nähtiin kotivoittoja - FoA esitti huiman nousun

Puolivälierissä kotijoukkueet ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin. Sarjat ovat katkolla perjantaina FoA:lle, Peli-Karhuille, Hongalle ja EBT:lle.

23.3.2021 08:41 Naisten Korisliiga

Antti Nikkilä jatkaa Pyrinnön naisten päävalmentajana

Naisten Korisliigassa pelaavan Tampereen Pyrinnön naisten edustusjoukkue jatkaa Antti Nikkilän valmennuksessa myös kaudella 2021–2022.

23.3.2021 08:00 Naisten Korisliiga

Pitkä välimatka tuo oman mausteensa EBT:n ja Vimpelin sarjaan – FoA ja Kouvottaret ennakkoon tasaisin pari

EBT:n ja Vimpelin välisessä sarjassa kohtaa kaksi loistavaa levypallojoukkuetta. FoA ja Kouvottaret pelasivat tasaisia pelejä jo runkosarjassa.

22.3.2021 12:00 Naisten Korisliiga

Catz yrittää horjuttaa Peli-Karhuja – HBA lähtee haastamaan Honkaa

Naisten Korisliigan pudotuspelit alkavat tiistaina. Catzilla on edessään iso haaste, kun se saa vastaansa Peli-Karhut. Honka saa omassa sarjassaan vastaansa nuoren ja aggressiivisen Märskyn.

Näytä lisää vastaavia