EBT palasi voittokantaan murskavoitolla – Honka, Kouvottaret ja FoA kotivoittoihin

28.11.2020 19:28 EBT täysin suvereeni Lappeenrannassa. Muissa otteluissa kotivoittoihin ylsivät Honka, Kouvottaret ja Forssan Alku.

Lotta Vesiluoma heitti kauden korkeimman pistemääränsä. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

EBT murskasi Catzin

Lappeenrannassa Catz sai vieraakseen viime ottelussa kauden ensimmäisen tappionsa kärsineen EBT:n. EBT nappasi pisteet ylivoimaisesti 121-47.

Vierasjoukkue aloitti ottelun pirteästi ja sai onnistumisia laajalta rintamalta. Lotta Hämäläisen johdolla joukkue vei ensimmäisen jakson nimiinsä selvästi 30-12.

Toisella jaksolla joukkueiden välinen ero kasvoi entisestään. Catzilla oli suuria vaikeuksia oman hyökkäyspelaamisensa kanssa. Kun puolestaan EBT onnistui omissa hyökkäyksissään Lotta Vesiluoman johdolla, oltiin puoliajalla tilanteessa 64-18.

Ottelun kaava jatkui samanlaisena myös kolmannella jaksolla. EBT vei sen nimiinsä 25-13. Ottelu oli käytännössä jo taputeltu ennen viimeistä jaksoa.

Senkin espoolaiset veivät nimiinsä selkeästi. Koko ottelu päättyi lopulta EBT:lle 121-47. 

- Äärettömän tyytyväinen ja ylpeä meidän esityksestä. Intensiteettimme oli niin paljon parempaa, että saatiin hyökkäyksessä pelkästään ylös juoksemalla vapaita heittoja. Heitto putosi hyvin joten peli oli käytännössä ohi eka puolikkaalla, EBT:n päävalmentaja Niko Hellmann sanoi.

Vierasjoukkue oli parempi lähes jokaisella osa-alueella. Erityisesti korinalusta oli Catzille vaikea paikka. Levypalloja heille kirjattiin 27, kun vieraat nappasivat 59 levypalloa.

- Keskiviikkona pelattiin jo ihan hyvä peli, mutta tänään ei ollut mitään jakoa missään vaiheessa. Juostiin koko ajan perässä. Hävittiin levypallot eikä saatu peliä auki. EBT:llä oli kaiken lisäksi erittäin hyvä heittopäivä. Oltiin selvästi huonompia, Catzin päävalmentaja Mika Haakana totesi.

Kaikki EBT:n pelaajat ylsivät kaksinumeroiseen pistesaldoon. Vesiluoma upotti ottelun korkeimman pistemäärän 24 pisteellä. Hannah Little ja Morgan Batey saivat molemmat kasaan tupla-tuplan. Little teki 22 pistettä ja nappasi 13 levypalloa. Bateylle kertyi 13 pistettä ja 12 levypalloa. Mariah King teki Catzille 13 pistettä.

Ottelutilasto

 

Hongalle kotivoitto Pyrinnöstä

Tampereen Pyrintö matkasi kierroksella Espooseen Hongan vieraaksi. Tamperelaisjoukkue ei vieläkään onnistunut nappaamaan avausvoittoaan, vaan pisteet jäivät Espooseen 90-69.

Ensimmäisellä jaksolla pisteitä tehtiin tasatahtiin. Vierasjoukkue oli kuitenkin hitusen verran parempi ja pääsi tauolle kolmen pisteen karkumatkalla.

Toisella jaksolla espoolaisjoukkue paransi puolustustaan ja teki Pyrinnön hyökkäyspelaamisen hankalaksi. Honka pääsikin Alexandra Ailuksen johdolla puoliajalle johdossa 42-31.

Kolmannella jaksolla Honka kasvatti eroaan vierasjoukkueeseen. Suurimmillaan joukkueen johto kävi 21 pisteessä. 

Viimeisellä jaksolla ottelu tasoittui hieman ja pisteitä tehtiin tasatahtiin. Koko ottelun Honka vei kuitenkin nimiinsä selvästi 90-69.

Suurin ero joukkueiden välille syntyi tänään riistoissa. Niitä kotijoukkue nappasi 11 enemmän, kuin vierasjoukkue. 

- Pyrintö viimeisteli korin läheisyydestä tänään hyvin, mutta onneksi saimme itse onnistumisia koko joukkueen leveydeltä, Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu sanoi. 

Honka onnistui ottelussa laajalla rintamalla. Kaksinumeroiseen pistemäärään ylsi kuusi pelaajaa. Taru Tuukkanen tilastoi ottelussa tupla-tuplan 15 pisteellä ja 15 levypallolla. Cierra Dillardille kirjattiin myös 15 pistettä. Pyrinnöstä Jemina Vidgren teki 12 pistettä.

Ottelutilasto

 

Kouvottaret Vimpeliä parempi

Kouvottaret sai vieraakseen sarjassa yhdeksäntenä majailevan Vimpelin. Pisteet jäivät tällä kertaa Kouvolaan 80-60.

Ottelun ensimmäinen jakso oli tasainen. Molemmilta joukkueilta nähtiin onnistumisia ja summerin soidessa vierasjoukkue johti ottelua pisteellä.

Toisella jaksolla ottelun kulku ei juurikaan muuttunut. Vimpeli vei jakson nimiinsä kolmella pisteellä. Niinpä puoliajalle lähdettiin vierasjohdossa 35-31.

Pukukopista kentälle tuli sisuuntunut kotijoukkue. Joukkueen puolustus parani ja hyökkäyspäässä nähtiin enemmän onnistumisia. Aliyah Collierin johdolla Kouvottaret pääsi viimeiselle jaksolle 12 pisteen etumatkalta.

Viimeisellä jaksolla Kouvottaret ei päästänyt enää vieraitaan uhkaamaan voittoaan. Joukkueiden välinen ero kasvoi ja peli päättyi lopulta 80-60.

- Olin aika huolissani ekalla puoliajalla, se oli meiltä flegmaattista eikä penkillä tai kentällä ollut henkeä. Onneksi kopista tuli ihan eri joukkue ulos kolmannen erän alkuun. Toiseen puoliaikaan olen tyytyväinen. Kahdeksaan päivään kolme peliä ja kuusi pistettä niin se kai se pääasia on. Seuraavaksi tulee kovat vastukset peräjälkeen, silloin tarvitaan 40 minuuttia hyvää peliä jos halutaan pelata voitosta, Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig pohti ottelun jälkeen.

Vimpelin heittoprosentit jäivät ottelussa alhaisiksi. Kouvottaret puolestaan onnistuivat heitoissaan paremmin.

- Viime pelissä tultiin huonosti matsiin ja satsattiin nyt ottelun alkuun. Pyrittiin vieraskentällä pääsemään heti peliin sisään. Onnistuttiin tässä aika hyvin tänään ja johdettiin puoliajalla. Kouvottaret tuli hyvin kolmanteen erään ja siinä tuli 10 pisteen kaula. Roikuttiin vielä mukana, mutta ei sitten enää energiat riittäneet siihen, että oltaisi saatu enää kiinni. Kouvottaret paransi hyökkäyspeliään matsin edetessä. Parempaa tekemistä kuin edellisessä pelissä ja tästä pitää mennä vain eteenpäin, Vimpelin päävalmentaja Jukka-Pekka kujala totesi.

Collier upotti 24 pistettä ja nappasi kahdeksan levypalloa. Sarah Toeaina tilastoi 20 pistettä ja 14 levypalloa. Doniyah Cliney pussitti Vimpelille ottelun korkeimman pistemäärän 29 pistellä. Kayla Gordon urakoi tupla-tuplan arvoisesti. Hänelle kirjattiin 20 pistettä ja 19 levypalloa.

Ottelutilasto

 

Alku selvään voittoon ToPo:sta

ToPo matkasi Forssaan Alun vieraaksi. Pisteet jäivät tällä kertaa Forssaan selvästi 96-65.

Ottelun alkutahdit määräsi kotijoukkue. Mia Loyd oli totutun hyvä ja hänen johdollaan forssalaiset karkasivat ensimmäiselle tauolle johdossa 30-12.

Toisella jaksolla FoA:n puolustus toimi loistavasti ja joukkue aloitti jakson 13 pisteen pisteputkella. Tämän jälkeen ToPo sai paremmin pelinsä toimimaan, mutta puoliajalle mentiin kotijohdossa 59-34.

FoA vei myös kolmatta jaksoa. Ero kasvoi tasaisesti ja viimeiselle jaksolle lähdettiin tilanteesta 71-47.

Viimeinen jakso oli ottelun tasaisin. Vierasjoukkue onnistui viemään sen nimiinsä niukasti. Voittoon joukkueella ei kuitenkaan ollut enää mahdollisuuksia ja pisteet jäivät Forssaan 96-65.

FoA:n puolustus toimi ottelussa erinomaisesti. Joukkueelle kertyi 14 riistoa, joka oli kahdeksan enemmän, kuin vierailla.

Mia Loyd sai ottelussa kasaan tupla-tuplan. Hänelle merkattiin 21 pistettä ja 14 levypalloa. Keondria Calloway teki 20 pistettä ja osui hyvin kolmen pisteen heitoilla. ToPo:n paras pisteiden tekijä oli Tessa Virtanen 16 pisteellä.

Ottelutilasto

 

 
28.1.2022 20:46 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan jatkosarjojen aloitus siirtyy

Jatkosarjojen piti käynnistyä 5. helmikuuta, mutta koronan takia tehtyjen ottelusiirtojen takia jatkosarjat pyörähtävät käyntiin 12. helmikuuta.

28.1.2022 10:45 Naisten Korisliiga

Anni Jämsä siirtyy Italian A2-sarjaan

Tampereen Pyrinnön kapteeni Anni Jämsä siirtyy loppukaudeksi pelaamaan Italian Serie A2 -sarjaa Torinoon.

28.1.2022 10:23 Naisten Korisliiga

Joulukuun Valopilkku Naomi Davenport: ’’Suomen Cupin voitto oli hieno kokemus, jonka muistan lopun ikääni’’

Naomi Davenport on viihtynyt Kotkassa. Palkintokaappiin on jo kertynyt täytettä Suomen Cupin voiton myötä.

26.1.2022 21:21 Naisten Korisliiga

PeKa:n voittoputki venyi kymmeneen – Kouvottaret ja EBT vierasvoittoihin

Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. PeKa kaatoi kotonaan Vimpelin, kun taas vierasvoitoista vastasivat Kouvottaret ja EBT.

26.1.2022 13:25 Naisten Korisliiga

Tapiolan Hongan kaksi seuraavaa ottelua siirtyy

Hongan piti kohdata naisten Korisliigassa keskiviikkona 26.1. HBA ja maanantaina 31.1. Tampereen Pyrintö.

23.1.2022 15:00 Naisten Korisliiga

HBA:lle viikonlopun toinen voitto

HBA ja Pyrintö kohtasivat Helsingissä. Peli oli molemmille jo toinen lyhyen ajan sisään. Märsky otti ottelusta sarjapisteet 86-62.

22.1.2022 19:18 Naisten Korisliiga

Vimpelille tappio kotikentällä – myös Märsky ja Kouvottaret voittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Vimpeli koki ensimmäisen tappion kotikentällään. Märsky ja Kouvottaret ottivat voitot jännittävissä otteluissa.

21.1.2022 21:13 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut ylivoimainen

Naisten Korisliigassa pelattiin perjantaina yksi ottelu. Siinä sarjakärki PeKa voitti sarjassa viimeisenä olevan Pyrinnön 95-51.

19.1.2022 20:53 Naisten Korisliiga

Taistelu keskikastissa tiivistyy – FoA ja Catz tärkeisiin voittoihin

Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. PeKa oli kotonaan suvereeni. Catz ja FoA puolestaan paransivat asemiaan sarjataulukossa.

18.1.2022 21:56 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Topo kasvattivat voittosaldoaan

Naisten Korisliigassa palattiin tositoimiin kahdella otellulla. Voitokkaasti paluun tekivät Kouvottaret ja ToPo.

16.1.2022 20:33 Suomen Cup

Suomen Cup jälleen Kotkaan

Kotkan Peli-Karhut uusi Suomen Cupin voittonsa, kun se kukisti jännittävien vaiheiden jälkeen ToPo:n 77-64.

15.1.2022 16:36 Suomen Cup

ToPo ja Peli-Karhut Suomen Cupin finaaliin, ToPon Bronson hurjasteli tripla-tuplan

Sunnuntaisessa naisten Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Torpan Pojat ja hallitseva cup-mestari Peli-Karhut. Välierät tarjosivat kaksi jännää ottelua, jotka ratkesivat vasta päätösneljänneksellä.

14.1.2022 12:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan päivitetty otteluohjelma julkaistu

Vuodenvaihteen jälkeen tauolle jääneen Naisten Korisliigan päivitetty otteluohjelma on nyt julkistettu. Kausi jatkuu 18.1. kahdella ottelulla.

14.1.2022 11:20 Naisten Korisliiga

Suomen Cup -ennakko: naiset lähtevät mestaruusjahtiin kutkuttavista asetelmista

Naisten Suomen Cupin välierät pelataan lauantaina. ToPo:n ja HBA:n kohtaaminen alkaa 11:15 ja PeKa sekä EBT iskevät yhteen kello 14:30 alkaen. Finaali pelataan sunnuntaina kello 17:15 alkaen. Ottelut ovat nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

7.1.2022 17:31 Naisten Korisliiga

Naomi Davenport on Naisten Korisliigan joulukuun Valopilkku

Ensimmäistä kauttaan Suomessa pelaava amerikkalainen johdatti Peli-Karhut kolmeen voittoon joulukuussa.

5.1.2022 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga keskeytetään heikentyneen koronatilanteen takia

Aikuisten pääsarjaryhmä on tiistaina illalla pitämässään kokouksessaan päättänyt keskeyttää naisten Korisliigan ajalle 5.–17.1. vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

30.12.2021 17:13 Naisten Korisliiga

Marraskuun Valopilkku Kym Royster: ’’Meillä on joukkueessa ratkaisijoita joka pelipaikalle’’

Kauden suurimpana yllättäjänä voidaan pitää Vimpelin Vetoa, joka on sarjassa toisella sijalla. Joukkueen pelaajat ovat myös napanneet henkilökohtaisia palkintoja, kun kaikki kauden Valopilkku palkinnot ovat menneet Vimpeliläisille. Tällä kertaa haastattelussa Kym Royster.

20.12.2021 07:39 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti käynnistyy maanantaina klo 10

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 14.–16. tammikuuta uudessa Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyy tänään maanantaina klo 10.

18.12.2021 19:47 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga joulutauolle neljän ottelun saattelemana – voitot ViVE:lle, PeKa:lle, Kouvottarille sekä EBT:lle

Naisten Korisliigassa pelattiin viimeiset ottelut tämän vuoden puolella. Seuraavan kerran pelataan 5.1.2022.

15.12.2021 21:01 Naisten Korisliiga

Catzille tärkeä voitto – myös Honka, PeKa ja ToPo kartuttivat voittosaldoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin toiseksi viimeinen pelipäivä ennen joulutaukoa. Voittoihin ylsivät Catz, Honka, PeKa ja ToPo.

Näytä lisää vastaavia