EBT vei kärkikamppailun – Hongalle iso voitto Pyrinnöstä

22.2.2023 22:14 Naisten Korisliigassa pelattiin keskiviikkona kolme ottelua. Ylemmässä jatkosarjassa voitot merkittiin EBT:lle ja Hongalle. Alemman jatkosarjan kärkikamppailu kirjattiin ToPo:n hyväksi.

Carmen Tyson-Thomas oli tehokas. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Sarjan kärkikamppailu pelattiin Espoossa, kun Peli-Karhut matkasi EBT:n vieraaksi. Kotijoukkue nappasi kauden ensimmäisen voiton kotkalaisista 87-72.

EBT oli vahvempi ottelun avauspuolikkaalla ja joukkue pääsi puoliajalle 14 pisteen johdossa. Vieraat nousivat vielä iskuetäisyydelle, mutta kotijoukkueen vahva päätösjakso varmisti heille tärkeän voiton.

- Onnistuimme tänään puolustuksessa ja saimme tehtyä mitä halusimme. Hyökkäyksessä pelasimme hyvin joukkueena ja kaikille pelaajille tuli onnistumisia, Kiia Mäntylä kertasi ottelua.

Carmen Tyson-Thomas 28/12/6 koriin johtanutta syöttöä oli elementissään. Hän sai tuli tukea Mäntylältä 15/7. Peli-Karhuista Roosa Kosonen kirjautti tupla-tuplan 25 pisteellä ja 11 levypallolla.

Molemmat joukkueet ovat keränneet 36 sarjapistettä. PeKa on edelleen sarjan kärjessä ja pelannut yhden ottelun vähemmän.

Ottelutilasto

Honka matkasi vierasotteluun Pyrinnön vieraaksi. Espoolaisjoukkue esiintyi todella vahvasti eikä voittajasta ollut missään vaiheessa epäselvyyttä. Sarjapisteet matkasivat Espooseen 92-59.

Vierasjoukkue onnistui avauspuolikkaan aikana erityisesti puolustuspäässä. Se onnistui tekemään Pyrinnön hyökkäyspelaamisesta haastavaa, joka näkyi tulostaululla. Puoliajalla vierasjohto oli 23 pistettä. Tamperelaiset eivät tästä toipuneet.

- Meillä on viime aikoina ollut tiukkoja pelejä, joita ollaan hävitty. Tänään onnistuimme lähes kaikessa. Tämä on todella tasainen sarja, jossa kuka tahansa voi voittaa kenet vaan. Teimme tänään kovaa töitä, Niko Nyholm kertasi.

Espoolaisten amerikkalaiskaksikko onnistui erinomaisesti. Cierra Walker pussitti ottelun korkeimman pistemäärän 32 pisteellä. Madelynn Utti teki tupla-tuplan 25 pisteellä ja 12 levypallolla. Tera Reed heitti 21 pistettä Pyrinnölle.

Sarjassa joukkueet ovat peräkkäisillä sijoilla. Honka on kolmantena ja sillä on kasassa 24 sarjapistettä. Pyrintö on kahden pisteen päässä.

Ottelutilasto

ToPo pönkitti asemaansa alemman jatkosarjan kärjessä

Myös alemman jatkosarjan puolella pelattiin kärkiottelu, jossa Vimpeli sai vieraakseen ToPo:n. Helsinkiläisjoukkue oli lopulta parempi 90-74.

Vieraat aloittivat vahvasti. Joukkue pääsikin puoliajalle 14 pisteen johdossa. Tämän jälkeen Vimpelilläkin oli omat hetkensä, mutta ToPo:n johto kesti loppuun asti.

Ilmar’I Thomas heitti helsinkiläisille 27 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa. Meri Kanerva säesti 21 pisteellä ja kuudella koriin johtaneella syötöllä. Alexandra Wittinger kirjautti ViVe:lle tupla-tuplan 27 pisteellä ja kymmenellä levypallolla.

ToPo on alemman jatkosarjan kärjessä 26 pisteellä. Vimpeli on toisena neljän pisteen päässä helsinkiläisistä.

Ottelutilasto

 
29.3.2023 20:34 Naisten Korisliiga

Vimpelille seurahistorian ensimmäinen välieräpaikka

ViVe nappasi paikan välieriin, kun joukkue haki voiton Espoosta 79-76. Joukkue vei ottelusarjan 2-1.

27.3.2023 20:38 Naisten Korisliiga

Ilmar’I Thomas johdatti ToPo:n mitalipeleihin

ToPo nappasi itselleen välieräpaikan, kun se kukisti kotonaan Hongan 86-81. Joukkue vei ottelusarjan 2-0.

26.3.2023 19:34 Naisten Korisliiga

Vimpeli venytti ratkaisua

Vimpelin Veto nappasi tärkeän voiton EBT:stä kotikentällään 78-76. Ottelusarja tasoittui tilanteeseen 1-1. Joukkueet pelaavat välieräpaikasta keskiviikkona Espoossa.

25.3.2023 19:29 Naisten Korisliiga

FoA ja Peka leimasivat lippunsa välieriin

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun FoA ja Peka nappasivat toiset voittonsa ottelusarjoissaan.

24.3.2023 21:10 Naisten Korisliiga

ToPo aloitti pudotuspelit murskaavasti

Perjantain ainoassa Naisten Korisliigan puolivälieräottelussa ToPo kävi hakemassa vierasvoiton Espoosta. Ottelu päättyi helsinkiläisten voittoon 102-68.

24.3.2023 14:25 Naisten Korisliiga

ToPon IImar’I Thomas naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan maaliskuun vahvimmaksi on valittu Torpan Poikien Ilmar’l Thomas.

23.3.2023 20:56 Naisten Korisliiga

PeKa, EBT ja FoA avasivat pudotuspelit voitolla

Naisten Korisliigan pudotuspelit saatiin käyntiin kolmella ottelulla. Sarjat ovat seuraavissa peleissä katkolla Peli-Karhuille, EBT:lle ja FoA:lle.

23.3.2023 10:18 Naisten Korisliiga

Puolivälieräennakko 2/2: PeKa ja Kouvottaret ottavat yhteen – pääkaupunkiseudun paikallissarjassa kohtaavat Honka ja ToPo.

PeKa ja Kouvottaret aloittavat oman sarjansa torstaina. Hongan sekä ToPo:n vuoro on perjantaina. Välieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

22.3.2023 14:00 Naisten Korisliiga

Puolivälieräennakko 1/2: Ylemmästä jatkosarjasta toisilleen tutut Pyrintö ja FoA ottavat yhteen – Vimpeli haastaa EBT:n

Naisten Korisliigan puolivälierät starttaavat torstaina. Välieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

21.3.2023 10:42 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan helmikuun vahvin Roosa Kosonen: ’’ Tulossa on varmasti mielenkiintoinen pudotuspelikevät’’

Roosa Kosonen valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden vahvimmaksi. Maaliskuussa hän oli johdattamassa joukkuettaan runkosarjan voittoon.

18.3.2023 19:30 Naisten Korisliiga

Jatkosarjat päätökseen – Peli-Karhut vei ylemmän jatkosarjan voiton

Naisten Korisliigassa pelattiin viimeiset jatkosarjojen ottelut. Voittoihin ylsivät PeKa, Honka, Vimpeli ja HBA-Märsky.

15.3.2023 21:01 Naisten Korisliiga

PeKa ja EBT taistelevat sarjan voitosta lauantaina

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua viimeistä edeltävänä pelipäivänä. Ylemmässä jatkosarjassa voittoihin ylsivät PeKa sekä EBT. Alemmassa jatkosarjassa pistetilejään kartuttivat ToPo ja ViVe.

11.3.2023 21:05 Naisten Korisliiga

Hongalle voitto sarjakärjestä – FoA otti tärkeän voiton Pyrinnöstä

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina kolmella ottelulla. Ylemmässä jatkosarjassa voitot merkittiin Hongalle sekä FoA:lle. Alemmassa jatkosarjassa ToPo kartutti pistetiliään.

8.3.2023 20:31 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut pesi kasvojaan

Viikonloppuna kotitappion Pyrinnölle kärsinyt PeKa sai revanssin tamperelaisista vieraskentällä. Ottelu päättyi Peli-Karhujen voittoon 85-63.

4.3.2023 20:10 Naisten Korisliiga

Kärkijoukkueille tappiot – Kouvottaret varmisti paikkansa pudotuspeleissä

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Ylemmässä jatkosarjassa voitot kirjattiin Pyrinnölle sekä FoA:lle. Alemmassa jatkosarjassa Kouvottaret ja Vimpeli kartuttivat pistetilejään.

2.3.2023 10:00 Naisten Korisliiga

Peli-Karhujen Roosa Kosonen naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan tammikuun vahvimmaksi on valittu Peli-Karhujen Roosa Kosonen.

28.2.2023 20:37 Naisten Korisliiga

Hongalle kotivoitto

Tapiolan Honka nappasi voiton Naisten Korisliigan illan ainoassa ottelussa. FoA kaatui Tapiolassa 99-84.

25.2.2023 18:52 Naisten Korisliiga

Pyrintö kaatoi EBT:n – Kouvottaret kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Ylemmässä jatkosarjassa voittoon ylsi Pyrintö. Alemman jatkosarjan puolella pisteitä nappasivat Vimpeli sekä Kouvottaret.

18.2.2023 19:11 Naisten Korisliiga

Vehka-Ahon hirmuvire siivitti Peli-Karhut voittoon – EBT vahvempi paikalliskamppailussa

Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Ylemmän jatkosarjan puolella kärkijoukkueet PeKa sekä EBT olivat vahvoja. Alemman jatkosarjan puolella ToPo kartutti pistetiliään.

17.2.2023 21:06 Naisten Korisliiga

Vimpeli kasvatti eroaan Kouvottariin

Naisten Korisliigassa pelattiin perjantaina yksi ottelu. Alemman jatkosarjan ottelussa Vimpeli kartutti pistetiliään Kouvottarien kustannuksella.

Näytä lisää vastaavia