Eerikinharju ja Hämäläinen ToPon naisiin

24.7.2017 Meriem Eerikinharju palaa kasvattajaseuraansa Torpan Poikiin. Moona Hämäläinen joukkueessa jatkaa vahvan kauden jälkeen.

Meriem Eerikinharju palaa kasvattajaseuraansa Torpan Poikiin. Kuva: Matti Koskinen

Moona Hämäläinen jatkaa ToPossa erinomaisen viime kauden jälkeen. Kuva: Francois Perthuis.


ToPon kasvatti Meriem Eerikinharju on voittanut kolmen viime kauden aikana Lappeenrannan Catzissa kaksi Suomen mestaruutta ja yhden pronssin. 26-vuotias ja 178-senttinen laituri “Mertsu" on tehnyt Korisliigaurallaan keskimäärin 6,1 pistettä ja ottanut 2,4 levypalloa. Kaudella 2015-2016 hänet valittiin Korisliigan parhaaksi 6. pelaajaksi.

 

Eerikinharju haluaa olla mukana palauttamassa ToPoa naiskoriksen huipulle:
– Muutan perheen perässä takaisin Helsinkiin ja eri vaihtoehtoja pohdittuani fiilis oli se, että ToPo-sydän sykkii edelleen voimakkaasti. On superkiva palata kasvattajaseuraan ja joukkueeseen, jolla on selkeä visio tulevaisuudesta.

Meriem on pelannut menestyksekkäässä organisaatiossa ja joukkueen valmentaja Janne Rauramo odottaakin häneltä johtajuutta ja vastuunkantoa.

– Meriem on tärkeä palanen kun pyrimme rakentamaan joukkuetta ja koko proggista Korisliigakelpoiseksi.

 

22-vuotias ja 187 senttinen sisäpelaaja Moona Hämäläinen jatkaa loistokauden jälkeen Torpan Pojissa. “Mosse” oli viime kaudella sarjan tehokkain pelaaja: Pisteitä syntyi 16,58 ja levypalloja tarttui näppeihin peräti 12,04 ottelua kohden. Moonan jatkosopimus oli prioriteettilistan kärjessä kauden jälkeen.

– Uskon, että huippukauden jälkeenkin Moonalla on edelleen upsidea, joka pitää saada valjastettua parhaalla mahdollisella tavalla joukkueen käyttöön, valmentaja Rauramo miettii.

 

ToPo naisilla on vahva nippu kasassa. Joukkueen avainpelaajista jatkavat myös kapteeni Janika

Sundström, Laura Juhola, Siiri Ukkonen, Emma Närvä, Jessi Johansson sekä Emilia Kukkamäki.

Lisäksi Maria Hiekkamäki palaa vuoden ulkomaan reissun jälkeen kokoonpanoon. Pelaajasopimuksia on näin ollen kasassa yhdeksän kappaletta.

 
9.4.2024 21:37 Naisten I divisioona

BC Nokia tuuletti naisten I divisioonan voittoa – Turun NMKY kaatui jatkoajan jälkeen

Naisten I divisioonan loppuottelut päättyivät tänään Nunnavuoren palloiluhallilla, jossa BC Nokia voitti Turun NMKY:n jatkoajan jälkeen 66-74 (29-31, 62-62). Loppuottelut suoraan 2-0 voittaneella BC Nokialla on täten tie auki naisten Korisliigaan.

9.4.2024 12:30 Miesten I divisioona A

KorisTV välittää divisioonien huimat loppuratkaisut kotikatsomoihin

Kaikkien divisioonien kevään ratkaisupelit ovat katsottavissa osoitteessa KorisTV.fi. Naisten I divisioonassa ja miesten I divisioona B:ssä on avausfinaalit takana. Miesten I divisioona A:ssa puolestaan pelataan parhaillaan finaalipaikoista.

7.4.2024 19:30 Naisten I divisioona

BC Nokia vei naisten I divisioonan ensimmäisessä loppuottelussa voiton Turun NMKY:lta

Naisten I divisioonan loppuottelut käynnistyivät tänään Harjuniityn Liikuntahallissa, jossa kotijoukkue BC Nokia voitti Turun NMKY:n 59-35 (34-11).

5.4.2024 22:13 Naisten I divisioona

BC Nokia jännittävien vaiheiden jälkeen naisten I divisioonan loppuotteluihin

Harjuniityn Liikuntahallissa nähtiin todellinen jännitysnäytelmä, kun naisten I divisioonan välierissä BC Nokia nousi kirimatkalta Puhuttarien ohitse 77-75 (42-48) -voittoon. BC Nokia voitti täten välierät 2-1 ja eteni loppuotteluihin, jossa vastaan tulee Turun NMKY.

3.4.2024 22:00 Naisten I divisioona

Puhuttaret tasoitti naisten I divisioonan välierät BC Nokiaa vastaan

Naisten I divisioonan välierissä Puhuttaret voitti Martinlaakson koululla BC Nokian loppulukemin 95-75 (53-41). Puhuttaret tasoitti täten välierät tilanteeseen 1-1 ja sarjan ratkaiseva ottelu pelataan Nokialla perjantaina 5.4. klo 18:30.

1.4.2024 20:13 Naisten I divisioona

Turun NMKY naisten I divisioonan finaaleihin – Saviniemi ratkaisi voiton viimeisellä minuutilla

Naisten I divisioona ensimmäinen finaalijoukkue selvisi tänään, kun Turun NMKY voitti Nunnavuoren palloiluhallissa Torpan Pojat II:n Sohvi Saviniemen heitolla 67-65 (35-39). TuNMKY voitti välieräsarjan 2-0.

27.3.2024 10:15 Naisten I divisioona

Puhuttaret eteni naisten I divisioonan välieriin kaatamalla Catzin

Naisten I divisioonan viimeinenkin välieräjoukkue on selvillä, kun Puhuttaret voitti Catz Lappeenrannan Vantaan Energia Areenalla 74-65 (41-33). Puhuttaret voitti puolivälieräsarjan 2-1.

23.3.2024 22:06 Naisten I divisioona

ToPo II, TuNMKY ja BC Nokia välieriin naisten I divisioonan pudotuspeleissä

Naisten I divisioonan puolivälierissä Torpan Pojat II, Turun NMKY ja BC Nokia etenivät välieriin voittaen ottelusarjansa suoraan 2-0. Catz Lappeenranta taas tasoitti Puhuttaria vastaan pelattavat puolivälierät tilanteeseen 1-1.

21.3.2024 09:01 Naisten I divisioona

Kotijoukkueet nappasivat voitot naisten I divisioonan puolivälierissä

Naisten I divisioonan pudotuspelit käynnistyivät keskiviikkona, kun Torpan Pojat II, Turun NMKY, BC Nokia ja Puhuttaret juhlivat kotivoittoja puolivälieräavauksissa.

18.3.2024 18:25 Miesten I divisioona B

Miesten I divisioona B:n ja naisten I divisioonan pudotuspelit käyntiin keskiviikkona

Miesten I divisioona B:n ja naisten I divisioonan puolivälierien sekä putoamisvälierien otteluohjelma on nyt julkaistu. Sekä puolivälierät että putoamisvälierät pelataan paras kolmesta -systeemillä.

Näytä lisää vastaavia