Elina Aarnisalo tähtää mahdollisimman korkealle

4.12.2022 13:06 Jo useamman kauden Naisten Korisliigassa pelannut Elina Aarnisalo on tällä kaudella ottanut askeleen seuraavalle tasolle.

Elina Aarnisalo on pelannut hienon alkukauden. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Tapiolan Hongan kasvatti on ollut henkilökohtaisella tasolla todella kovassa vireessä. Kauden tilastokeskiarvoiksi on merkitty 22,9 pistettä, 4,7 levypalloa ja 4,5 koriin johtanutta syöttöä.

Hänet valittiin myös lokakuussa koko sarjan kuukauden pelaajaksi. Nykyään kuukauden pelaaja on kuukauden vahvin pelaaja, NOCCOn kanssa solmitun uuden yhteistyön myötä. Mitään yksittäistä syytä nuorella pelaajalle ei vireeseen ole.

- En osaa sanoa muuta salaisuutta kuin se että olen heittänyt paljon ja saanut valintoihin monipuolisuutta. Olen käyttänyt heittämiseen aikaa ja tulos on näkynyt. Tietenkin siihen että heitot menee sisään vaikuttaa myös muut asiat kuten esimerkiksi joukkuekavereiden pelaaminen ja oikeiden heittopaikkojen löytäminen, Aarnisalo pohtii.

Nuori pelaaja mainitsee heittämisen myös asiaksi, jossa on ottanut suurimpia askeleita eteenpäin.

- Olen kehittynyt kolmen pisteen heitoissa, pelin lukemisessa ja puolustamisessa.

Vaikka Tapiolan Hongan kasvatti onkin näissä kehittynyt, näkee hän nämä asiat sellaisina asioina, joissa on vielä parannettavaa.

- Kolmen pisteen heittäminen ja hyvän heiton luominen. Puolustaminen on myös iso kehityskohteeni. Lisäksi myös pelinlukeminen ja johtajuus ovat isoja kehityskohteita, joissa yritän tulla paremmaksi.

Vaikka Aarnisalo on pelannut henkilökohtaisesti hienon kauden, Märskyllä on ollut omat haasteensa alkukaudella. Voitot eivät tasaisessa sarjassa tule ilmaiseksi.

- Meidän täytyy pystyä toteuttamaan joukkueemme kivijalkoja paremmin. Tehdä asioita yhdessä ja pelata kovempaa, hän sanoo.

17-vuotias pelaaja tähtää tulevaisuudessa mahdollisimman korkealle tasolle. Tällekin kaudelle on vielä paljon tavoitteita.

- Haluan kehittyä ja saavuttaa itselleni asettamia tavoitteita. Loppukaudelle haluan edistää joukkueemme pelaamista parhaalla mahdollisella tavalla, pelata hyvin ja pelata paremmalla tasolla kuin alkukaudesta.

Aarnisalo on tuttu näky nuorisomaajoukkueista. Hän pelasi myös isossa roolissa Susiladiesin EM-karsintaotteluissa ja osoitti, että pärjää kansainvälisellä tasolla. Liettuaa vastaan hän kulutti korisukkaa 18 pisteellä ja Ranskaa vastaan 24 pisteellä. Maajoukkueella onkin iso merkitys nuorelle pelaajalle.

- On aina kunnia päästä pelaamaan maaotteluita ja edustamaan Suomea. Sen lisäksi pelit ovat todella hyviä mahdollisuuksia ja tilaisuuksia päästä kehittymään ja näkemään oman pelin tasoa Euroopan parhaisiin pelaajiin ja maihin verrattuna. Maajoukkueen treeniviikon aikana saa myös hyviä treenejä ja oppia, hän päättää.

Henkilöt

 
23.2.2024 10:00 Naisten Korisliiga

Tammikuun kuukauden pelaaja Saana Kujala: ’’Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet’’

Saana Kujala valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Kujalan johdolla Pyrintö nappasi kuukauden aikana kolme voittoa.

17.2.2024 19:44 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voittoon Thomasin pistehurjastelusta huolimatta – ToPolle kauden ensimmäinen tappio

Naisten Korisliigassa pisteitä keräsivät Kouvottaret, FoA, Pyrintö ja EBT.

16.2.2024 20:10 Naisten Korisliiga

ToPo kauden kolmanteen voittoon HBA:sta

ToPo vei kauden kolmannen Helsingin derbyn nimiinsä. Joukkue jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä, kun se nappasi vieraspisteet 86-66.

10.2.2024 20:50 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Honka voittoihin paikallisvastustajista – ToPo jatkoi vahvaa menoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voitot kirjattiin Kouvottarille, Hongalle, ToPolle ja Forssan Alulle.

7.2.2024 13:33 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrinnön Saana Kujala naisten Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Upean tammikuun pelanneen Pyrinnön Saana Kujala on valittu naisten Korisliigan tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

3.2.2024 18:20 Naisten Korisliiga

Kouvottaret yllätti Hongan – ViVe heitti PeKa:n kumoon

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ViVe, ToPo sekä Pyrintö.

27.1.2024 19:45 Naisten Korisliiga

ToPo:n voittokululle jatkoa – huippuvireinen Saana Kujala johdatti Pyrinnön voittoon

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Päivän voittajia olivat ToPo, ViVe ja Pyrintö.

26.1.2024 20:08 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Helsingistä

Naisten Korisliigan illan ainoassa ottelussa Tapiolan Honka voitti vieraskentällä HBA-Märskyn 59-56.

24.1.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa kotivoittoja

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan kierroksella nähtiin kotivoittoja, kun Honka, ViVe, Kouvottaret ja ToPo nappasivat sarjapisteitä.

21.1.2024 20:45 Suomen Cup

ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

Näytä lisää vastaavia