Elina Aarnisalo tähtää mahdollisimman korkealle

4.12.2022 13:06 Jo useamman kauden Naisten Korisliigassa pelannut Elina Aarnisalo on tällä kaudella ottanut askeleen seuraavalle tasolle.

Elina Aarnisalo on pelannut hienon alkukauden. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Tapiolan Hongan kasvatti on ollut henkilökohtaisella tasolla todella kovassa vireessä. Kauden tilastokeskiarvoiksi on merkitty 22,9 pistettä, 4,7 levypalloa ja 4,5 koriin johtanutta syöttöä.

Hänet valittiin myös lokakuussa koko sarjan kuukauden pelaajaksi. Nykyään kuukauden pelaaja on kuukauden vahvin pelaaja, NOCCOn kanssa solmitun uuden yhteistyön myötä. Mitään yksittäistä syytä nuorella pelaajalle ei vireeseen ole.

- En osaa sanoa muuta salaisuutta kuin se että olen heittänyt paljon ja saanut valintoihin monipuolisuutta. Olen käyttänyt heittämiseen aikaa ja tulos on näkynyt. Tietenkin siihen että heitot menee sisään vaikuttaa myös muut asiat kuten esimerkiksi joukkuekavereiden pelaaminen ja oikeiden heittopaikkojen löytäminen, Aarnisalo pohtii.

Nuori pelaaja mainitsee heittämisen myös asiaksi, jossa on ottanut suurimpia askeleita eteenpäin.

- Olen kehittynyt kolmen pisteen heitoissa, pelin lukemisessa ja puolustamisessa.

Vaikka Tapiolan Hongan kasvatti onkin näissä kehittynyt, näkee hän nämä asiat sellaisina asioina, joissa on vielä parannettavaa.

- Kolmen pisteen heittäminen ja hyvän heiton luominen. Puolustaminen on myös iso kehityskohteeni. Lisäksi myös pelinlukeminen ja johtajuus ovat isoja kehityskohteita, joissa yritän tulla paremmaksi.

Vaikka Aarnisalo on pelannut henkilökohtaisesti hienon kauden, Märskyllä on ollut omat haasteensa alkukaudella. Voitot eivät tasaisessa sarjassa tule ilmaiseksi.

- Meidän täytyy pystyä toteuttamaan joukkueemme kivijalkoja paremmin. Tehdä asioita yhdessä ja pelata kovempaa, hän sanoo.

17-vuotias pelaaja tähtää tulevaisuudessa mahdollisimman korkealle tasolle. Tällekin kaudelle on vielä paljon tavoitteita.

- Haluan kehittyä ja saavuttaa itselleni asettamia tavoitteita. Loppukaudelle haluan edistää joukkueemme pelaamista parhaalla mahdollisella tavalla, pelata hyvin ja pelata paremmalla tasolla kuin alkukaudesta.

Aarnisalo on tuttu näky nuorisomaajoukkueista. Hän pelasi myös isossa roolissa Susiladiesin EM-karsintaotteluissa ja osoitti, että pärjää kansainvälisellä tasolla. Liettuaa vastaan hän kulutti korisukkaa 18 pisteellä ja Ranskaa vastaan 24 pisteellä. Maajoukkueella onkin iso merkitys nuorelle pelaajalle.

- On aina kunnia päästä pelaamaan maaotteluita ja edustamaan Suomea. Sen lisäksi pelit ovat todella hyviä mahdollisuuksia ja tilaisuuksia päästä kehittymään ja näkemään oman pelin tasoa Euroopan parhaisiin pelaajiin ja maihin verrattuna. Maajoukkueen treeniviikon aikana saa myös hyviä treenejä ja oppia, hän päättää.

Henkilöt

 
2.2.2023 13:00 Naisten Korisliiga

Hongan Elsa Lemmilä naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan tammikuun vahvimmaksi on valittu Tapiolan Hongan 18-vuotias Elsa Lemmilä.

2.2.2023 09:59 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta palaa Saksan Bundesliigassa pelaavaan Kelterniin

Peli-Karhuissa aiemmin tällä kaudella pelannut Susiladies-konkari Linda-Lotta Lehtoranta, 31, siirtyy Saksan Bundesliigan toisella sijalla olevaan Rutnorik Stars Kelterniin. Lehtoranta pelasi Kelternissä myös kaudella 2015-16.

30.1.2023 08:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan joulukuun vahvin Madelynn Utti: ’’ Sarjassa on paljon hyviä pelaajia’’

Joulukuun kuukauden vahvimmaksi valittu Madelynn Utti johdatti otteillaan Hongan runkosarjan kolmanneksi.

28.1.2023 19:02 Naisten Korisliiga

Ylempi jatkosarja käynnistyi – FoA ja EBT illan voittajia

Ylemmässä jatkosarjassa pelattiin kaksi ottelua. Näissä voittajaksi ylsivät FoA ja EBT.

21.1.2023 19:01 Naisten Korisliiga

Runkosarja päätökseen – FoA nappasi paikan ylemmästä jatkosarjasta

Naisten Korisliigan runkosarja pelattiin päätökseen. Ylemmässä jatkosarjassa pelejään jatkavat PeKa, EBT, Honka, Pyrintö sekä Forssan Alku. Alemmassa jatkosarjassa viimeisistä pudotuspelipaikoista taistelevat ToPo, ViVe, HBA, Kouvottaret ja Catz.

20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

18.1.2023 20:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa runkosarjan toiseksi viimeinen kierros – Alku tarrasi kiinni ylemmän jatkosarjan paikkaan

Naisten Korisliigan runkosarja on viimeistä kierrosta vaille valmis. Illan isoimmasta voitosta vastasi FoA. Muita voittajia olivat ViVe, Honka, Pyrintö ja Peli-Karhut.

15.1.2023 19:14 Suomen Cup

ToPo on naisten Suomen Cupin mestari

Torpan Pojat jatkoi siitä mihin eilen jäi ja kaatoi finaalissa neljä edellistä Suomen Cupia nimiinsä vieneen PeKa:n. Mestaruuspokaali jäi Helsinkiin 76-51.

15.1.2023 12:06 Suomen Cup

Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa klo 17

Naisten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa sunnuntaina, kun Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. PeKa tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

14.1.2023 15:36 Suomen Cup

PeKa ja ToPo ratkaisevat naisten Suomen Cupin voiton

Naisten Suomen Cupin finaalissa nähdään uusinta viime vuodelta, kun Peli-Karhut ja ToPo kohtaavat finaalissa. Ottelu alkaa huomenna sunnuntaina klo 17 ja on nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

13.1.2023 14:57 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin välierät lauantaina Helsingissä - luvassa kova taistelu mestaruudesta

Naisten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan lauantaina ja sunnuntaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät Peli-Karhut, Vimpelin Veto, Torpan Pojat ja Tampereen Pyrintö.

10.1.2023 11:15 Naisten Korisliiga

Hongan Madelynn Utti on naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan joulukuun vahvin on Tapiolan Hongan Madelynn Utti.

9.1.2023 21:08 Naisten Korisliiga

Kouvottaret palasi tehokkaana

Naisten Korisliigassa pelattiin maanantaina yksi ottelu. Kouvottaret nappasi kotivoiton ToPo:sta 81-62.

8.1.2023 18:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga palasi joulutauolta – ennakkosuosikit pitivät pintansa

Sarjassa pelattiin ensimmäiset ottelut tämän vuoden puolella. Päivän voittajia olivat Peli-Karhut, EBT ja Pyrintö.

28.12.2022 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin mestaruudet ratkeavat tammikuussa, liput nyt myynnissä

Naisten ja miesten koripallon Suomen Cup huipentuu tammikuun 13.–15. päivä Urhea-hallissa Helsingissä pelattavaan Final Fouriin. Koriksen superviikonloppu pitää sisällään sekä naisten että miesten välierät sekä finaalin.

23.12.2022 08:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan marraskuun vahvin Carmen Tyson-Thomas: ’’ Olemme pystyneet yllättämään lähes kaikki alkukauden aikana’’

Toista kautta Naisten Korisliigassa pelaava Carmen Tyson-Thomas on ollut tällä kaudella lähes pitelemätön ja johdattanut EBT:n sarjan kakkospaikalle. Loistavista otteista huolimatta pelaaja toipuu edelleen käden murtumasta ja on joutunut muokkaamaan peliään sen mukaan.

21.12.2022 21:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga joulutauolle Peli-Karhujen komennossa

Sarjassa pelattiin viimeiset ottelut ennen joulutaukoa. Illan voittajia olivat PeKa, Honka, FoA ja EBT. Seuraavan kerran pallo nousee sarjassa ilmaan 8.1.2023.

17.12.2022 18:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kärki tiivistyi – Honka aiheutti Peli-Karhuille kauden toisen tappion

Naisten Korisliigassa pelattiin toiseksi viimeinen kierros ennen joulutaukoa. Voittoihin ylsivät Pyrintö, EBT, Honka, Kouvottaret ja FoA.

14.12.2022 21:34 Naisten Korisliiga

Keskikastissa tasaista – PeKa kasvatti sarjajohtoaan

Kaikki joukkueet nähtiin parketeilla keskiviikkona. Voittajiksi ylsivät PeKa, FoA, Honka, HBA sekä ToPo.

10.12.2022 20:11 Suomen Cup

Final Four joukkeet selvillä – Pyrintö vastasi päivän suurimmasta yllätyksestä

Naisten Suomen Cupin välieräjoukkueet ovat selvillä. Tiensä jatkoon selvittivät ToPo, PeKa, Pyrintö sekä ViVe. Lopputurnaus pelataan 14-15.1.2023.

Näytä lisää vastaavia