Emma Tuominen valittiin NAIA:n All-American-joukkueeseen kunniamaininnalla

30.3.2022 11:50 Yhdysvaltojen pienten yliopistojen sarjassa NAIA:ssa Emma Tuominen valittiin All-American-joukkueeseen kunniamaininnalla. Tässä artikkelissa on koottu suomalaispelaajien kaudet Pohjois-Amerikan ylipistosarjoissa – muualla kuin NCAA:n ykkösdivisioonassa.

Emma Tuominen keräsi palkintoja Atlantin takana. Kuva kaudelta 2016-17. Kuva: Ville Vuorinen.

NAIA (Naiset)

Graduate student -statuksella Indiana Techissä pelannut Emma Tuominen valittiin NAIA:n All-American -joukkueeseen kunniamaininnalla (WBCA NAIA Coaches' All-America Honorable Mention). Tuominen valittiin lisäksi konferenssinsa WHAC:n jaetuksi vuoden pelaajaksi (WHAC Co-Player of the Year) sekä puolustusviisikkoon (WHAC All-Defensive Team).

Tuomisen keskiarvot oli 14,8 pistettä ja 7,5 levypalloa ottelua kohden. Indiana Tech selvisi NAIA:n lopputurnauksen ensimmäiselle kierrokselle asti, mutta Pikeville pudotti indianalaiset leikistä ulos. Indiana Tech voitti konferenssissaan sekä runkosarjan että lopputurnauksen mestaruuden.


Ronja Orpo ja Northwestern Ohio eivät päässeet WHAC:n lopputurnaukseen, kun kausi päättyi jo helmikuussa. Northwestern voitti konferenssiotteluistaan vain yhden 20 ottelusta. Orpo tilastoi keskimäärin 5,4 pistettä ja 2,6 levypalloa ottelua kohden 25 ottelussa, joista 19 hän oli aloitusviisikossa.


NAIA (Miehet)

Eetu Villa ja Roosevelt päättivät kautensa CCAC:n lopputurnaukseen, jonka välierissä Roosevelt hävisi Olivet Nazarenelle. Seniorikaudellaan Villa tilastoi keskimäärin 6,9 pistettä ja 2,1 levypalloa 16 ottelussa, joista 10 hän oli aloitusviisikossa.

NAIA (National Association of Intercollegiate Athletics) on pienten ylipistojen sarja Yhdysvalloissa.


NCAA II (Naiset)

NCAA:n kakkostasolla Fanny Hulmi ja West Florida pääsivät Gulf South -konferenssin lopputurnauksen, mutta joukkue hävisi ensimmäisellä kierroksella Delta Statelle. Seniorikaudellaan Hulmi tilastoi keskimäärin 3,3 pistettä ja 2,3 levypalloa ottelua kohden 25 ottelussa, joista kahdessa hän oli aloitusviisikossa.


Vera Lauhaluoma ja Goldey-Beacom päättivät kautensa jo helmikuussa, kun joukkue ei päässyt Central Atlantic Collegiate -konferenssin lopputurnaukseen. Lauhaluoma tilastoi keskimäärin 1,5 pistettä ja 1,8 levypalloa 22 ottelussa, joista yhdessä hän oli aloitusviisikossa.


NCAA II (Miehet)

Jaakko Juusela ja University of Sciences jäi ulos lopputurnauksista, kun USciences päätti kautensa konferenssissaan rekordiin 4 voittoa ja 14 tappiota. Tulokaskaudellaan Juusela tilastoi keskimäärin 3,1 pistettä ja 3,0 levypalloa 19 ottelussa, joista 5 hän oli aloitusviisikossa.

NCAA II (National Collegiate Athletic Association II) on Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:n kakkosdivisioona.


NJCAA (Naiset)

Janette Hanni ja Eastern Wyoming kausi päättyi NJCAA:n Region IX:n finaaliottelun tappioon Casper Collegea vastaan. Toista kauttaan pelannut Hanni valittiin NJCAA:n lopputurnauksen joukkueeseen (NJCAA All-Tournament Team). Hanni tilastoi keskimäärin 11,1 pistettä, 2,4 levypalloa ja 2,1 syöttöä 20 ottelussa, joista jokaisessa hän oli aloitusviisikossa.


Latifa Amzil ja Chipola Collegen kausi taas päättyi NJCAA:n ensimmäisellä kierroksella, kun Tyler Junior College veti pidemmän korren. Tulokaskaudellaan Amzil tilastoi keskimäärin 0,7 pistettä ja 1,0 levypalloa 20 ottelussa.


NJCAA (Miehet)

Nikolas Gustavson ja Eastern Wyoming College etenivät aina NJCAA:n Region IX:n puolivälieriin saakka, mutta tie tyssäsi Otero Collegeen. Ensimmäisen kautensa päättänyt Gustavson tilastoi 12,4 pistettä ja 3,9 levypalloa ottelua kohden 29 ottelussa, joista 27 hän oli aloitusviisikossa.

NJCAA (National Junior College Athletic Association) on Yhdysvaltojen yliopistosarja, johon osallistuvat community, state ja junior colleget.


NJCAA III (Miehet)

Fede Federiko ja Northern Oklahoma Tonkawa päättivät kautensa NJCAA III:ssa Region 2:n puolivälierissä, kun NOC Tonkawa hävisi NOC Enidille. Tulevaksi kaudeksi West Virginian yliopistoon NCAA:n ykköstasolle siirtyvä Federiko tilastoi keskimäärin 11,7 pistettä ja 8,6 levypalloa 29 ottelussa, joista hän oli aloitusviisikossa kaikissa muissa paitsi yhdessä ottelussa.

NJCAA III (National Junior College Athletic Association III) on Yhdysvaltojen yliopistosarja, johon osallistuvat community, state ja junior colleget. Kyseessä on NJCAA:n kolmostaso.


CCAA, Kanada (Naiset)

Kanadan puolella Reetta Tulkki ja Brandon hävisi Canada Westin lopputurnauksessa ensimmäisellä kierroksella Albertalle. Tulkki oli kaudella joukkueensa paras pistenainen 12,1 pisteellä ja 3,1 levypallolla 17 ottelussa, joista jokaisessa hän oli aloitusviisikossa.

CCAA (Canadian Collegiate Athletic Association) on Kanadan yliopistojen urheilun kattojärjestö.

Asiat

 
27.1.2023 10:09 NCAA

Vahvoja otteitaan jatkavalle Teresa Seppälälle jo viides konferenssin viikon tulokkaan palkinto

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa Teresa Seppälä jatkoi vahvoja otteitaan Sienan yliopistossa, kun hänet valittiin jo viidennen kerran tällä kaudella MAAC:n viikon tulokkaaksi.

25.1.2023 09:28 NCAA

Fede Federikolta kaksi vahvaa esitystä ACC:n kärkijoukkoa uhkaavan Pittsburghin riveissä

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa miesten puolelle viimeisen viikon aikana Fede Federiko pelasi kaksi vahvaa ottelua Pittsburghin aloittavana sentterinä. Pittsburgh on nyt kovatasoisen ACC:n kuudennella sijalla kuudella voitolla ja kolmella tappiolla.

20.1.2023 10:56 NCAA

Neljännen kerran konferenssinsa viikon tulokkaaksi valittu Teresa Seppälä heitti uudeksi piste-ennätykseen 24 pistettä

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa Teresa Seppälä pussitti 24 pistettä Sienalle ja ansaitsi neljännen MAAC:n viikon tulokkaan tittelinsä. Sara Bejedi taas säkitti Florida Staten paidassa kolmannen kerran peräkkäin 20 pistettä tai enemmän.

18.1.2023 09:57 NCAA

Mustapha Amzil säkitti 19 pistettä Daytonin kaataessa Davidsonin

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa Mustapha Amzil oli joukkueensa pistekärki 19 pisteellä, kun Dayton voitti Atlantic 10 -konferenssin ottelussa Davidsonin. Sitä aiemmin Dayton hävisi konferenssin kärkiottelussa VCU:lle pisteellä.

13.1.2023 09:44 NCAA

Sara Bejedi liekeissä 21 pisteellä, kun Florida State nappasi 11. rankatun NC Staten päänahan

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedillä ja Florida Statella kulkee peli, kun ”Seminoles” päihitti vakuuttavasti 11. rankatun NC Staten Bejedin heittäessä 21 pistettä. Edellisessä pelissä Bejedi heitti uudeksi piste-ennätyksekseen 26 pistettä.

12.1.2023 10:53 NCAA

Jacob Grandison ja Duke vei voiton Fede Federikon Pittsburghilta NCAA:n suomalaiskohtaamisessa

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:n miesten puolella nähtiin viime yönä suomalaiskohtaaminen, kun Jacob Grandison ja Duke voittivat Fede Federikon edustaman Pittsburghin Atlantic Coast -konferenssiottelussa.

4.1.2023 11:29 NCAA

Sara Bejedi ja Florida State kahteen vakuuttavaan voittoon kivenkovassa ACC:ssä

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State jatkavat voittamattomina kovatasoisessa Atlantic Coast -konferenssissa, jossa Florida State päihitti vuodenvaihteen molemmin puolin ensin North Carolinan ja sitten Georgia Techin.

3.1.2023 10:11 NCAA

Touko Tainamolle uusi piste-ennätys NCAA:ssa – 22 pistettä Denverin triplajatkoaikatrillerissä

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa toista kauttaan pelaava Touko Tainamo pussitti yliopistouransa korkeimman pistemäärän, kun Tainamo keräsi nimiinsä 22 pistettä Denverin voittaessa kolmen jatkoajan jälkeen Kansas Cityn.

23.12.2022 09:43 NCAA

Henna Sandvik ja neljänneksi rankattu Indiana venyttivät voittoputkensa kahteentoista

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa Henna Sandvikin edustama Indiana venytti huiman voittoputkensa jo kahteentoista viimeisen viikon aikana. Indiana on rankattu valtakunnallisesti neljänneksi parhaaksi yliopistojoukkueeksi naisissa.

21.12.2022 09:29 NCAA

Fede Federiko rymisteli 22 pistettä, 8 levypalloa ja 3 torjuntaa Pittsburghille

Yhdysvaltojen yliopistokentillä NCAA:ssa miesten viimeisen viikon suurin onnistuja oli Pittsburghin yliopiston Fede Federiko, joka hurjasteli 22 pistettä, 8 levypalloa ja 3 torjuntaa North Floridaa vastaan. Myös Olivier Nkamhoua ja Mustapha Amzil olivat liekeissä omien yliopistojensa peleissä.

16.12.2022 10:55 NCAA

Sara Bejedi ja Florida State nappasivat kuudennen peräkkäisen voittonsa

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa naisten puolella Sara Bejedi ja Florida State voittivat kuudennen peräkkäisen voittonsa. Florida State on nyt voittanut kahdestatoista pelaamastaan ottelustaan yksitoista.

14.12.2022 10:28 NCAA

Fede Federiko mätti Pittsburghille 17 pistettä, 14 levypalloa ja 3 torjuntaa

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa viimeisen viikon suomalaisiin miesonnistujiin lukeutui Fede Federiko, joka mätti hurjan 17 pisteen, 14 levypallon, 3 syötön ja 3 torjunnan tupla-tuplan, kun Pittsburgh kaatoi Sacred Heartin.

9.12.2022 10:20 NCAA

Henna Sandvik ja Indiana voittivat kymmenennen pelinsä putkeen – Indiana rankattu valtakunnallisesti neljänneksi

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa naisten puolella viimeisen viikon aikana Henna Sandvikin edustama Indiana voitti kolme ottelua ja porskuttaa täten voittamattomana kymmenen ottelun jälkeen. Indiana on rankattu valtakunnallisesti neljänneksi parhaaksi joukkueeksi.

7.12.2022 09:45 NCAA

Olivier Nkamhoua ja Mustapha Amzil liekeissä Yhdysvaltojen yliopistokentillä

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa viimeisen viikon sisään kaksi suomalaispelaajaa oli hurjassa vireessä. Olivier Nkamhoua keräsi 20 pistettä ja 6 syöttöä Tennesseelle, kun taas Mustapha Amzil repi 14 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplan Daytonille.

1.12.2022 14:55 NCAA

Elina Arike palasi vakuuttavasti parketille, kun UTEP nappasi kaksi voittoa kolmesta ottelusta

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa viimeisen viikon vauhdikkain suomalaispelaaja oli Elina Arike, joka palasi kolmen ottelun tauon jälkeen kentille, kun UTEP nappasi kaksi voittoa kolmesta ottelusta viikon sisään.

30.11.2022 10:21 NCAA

Olivier Nkamhoua ja Tennessee vei Battle 4 Atlantis -turnauksen mestaruuden Bahamalla

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa Olivier Nkamhoua ja Tennessee juhli alkukauden miniturnauksen mestaruutta, kun Tennessee voitti Paradise Islandilla, Bahamalla, järjestetyn Battle 4 Atlantis -turnauksen.

25.11.2022 10:17 NCAA

Sara Bejedille kauden kärkitulos pisteissä Florida Staten jatkoaikavoitossa Houstonia vastaan

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi upotti kauden piste-ennätyksensä viime viikonloppuna, kun Florida State voitti jatkoajan jälkeen Houstonin. Kauden viidellä peräkkäisellä voitolla aloittanut Florida State kärsi ensimmäisen tappionsa keskiviikkona.

24.11.2022 11:27 NCAA

Jacob Grandison ja Duke nappasivat kaksi kovaa voittoa konferenssimestareista

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarjassa NCAA:ssa Jacob Grandison oli hyvässä vireessä, kun Duke kaatoi kaksi hallitsevaa konferenssimestaria viikon sisään: Delawaren ja Bellarminen.

18.11.2022 10:11 NCAA

Yliopistotulokas Teresa Seppälä vireessä Sienan aloitusviisikossa

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa viimeisen viikon suomalaisiin naisonnistujiin lukeutui freshman-kauttaan pelaava Teresa Seppälä, joka viimeisteli kahdesti kaksinumeroiset pistelukemat Sienan yliopiston aloitusviisikossa.

17.11.2022 10:14 NCAA

Kati Ollilainen on sitoutunut Wyomingin yliopistoon syksyksi 2023

HBA-Märskyn riveissä hienoa kautta pelaava Kati Ollilainen, 19, on valinnut yliopistonsa Yhdysvalloissa, kun Helsingin NMKY:n kasvatti on sitoutunut siirtymään Wyomingin yliopistoon syksyllä 2023.

Näytä lisää vastaavia