Emma Tuominen valittiin NAIA:n All-American-joukkueeseen kunniamaininnalla

30.3.2022 11:50 Yhdysvaltojen pienten yliopistojen sarjassa NAIA:ssa Emma Tuominen valittiin All-American-joukkueeseen kunniamaininnalla. Tässä artikkelissa on koottu suomalaispelaajien kaudet Pohjois-Amerikan ylipistosarjoissa – muualla kuin NCAA:n ykkösdivisioonassa.

Emma Tuominen keräsi palkintoja Atlantin takana. Kuva kaudelta 2016-17. Kuva: Ville Vuorinen.

NAIA (Naiset)

Graduate student -statuksella Indiana Techissä pelannut Emma Tuominen valittiin NAIA:n All-American -joukkueeseen kunniamaininnalla (WBCA NAIA Coaches' All-America Honorable Mention). Tuominen valittiin lisäksi konferenssinsa WHAC:n jaetuksi vuoden pelaajaksi (WHAC Co-Player of the Year) sekä puolustusviisikkoon (WHAC All-Defensive Team).

Tuomisen keskiarvot oli 14,8 pistettä ja 7,5 levypalloa ottelua kohden. Indiana Tech selvisi NAIA:n lopputurnauksen ensimmäiselle kierrokselle asti, mutta Pikeville pudotti indianalaiset leikistä ulos. Indiana Tech voitti konferenssissaan sekä runkosarjan että lopputurnauksen mestaruuden.


Ronja Orpo ja Northwestern Ohio eivät päässeet WHAC:n lopputurnaukseen, kun kausi päättyi jo helmikuussa. Northwestern voitti konferenssiotteluistaan vain yhden 20 ottelusta. Orpo tilastoi keskimäärin 5,4 pistettä ja 2,6 levypalloa ottelua kohden 25 ottelussa, joista 19 hän oli aloitusviisikossa.


NAIA (Miehet)

Eetu Villa ja Roosevelt päättivät kautensa CCAC:n lopputurnaukseen, jonka välierissä Roosevelt hävisi Olivet Nazarenelle. Seniorikaudellaan Villa tilastoi keskimäärin 6,9 pistettä ja 2,1 levypalloa 16 ottelussa, joista 10 hän oli aloitusviisikossa.

NAIA (National Association of Intercollegiate Athletics) on pienten ylipistojen sarja Yhdysvalloissa.


NCAA II (Naiset)

NCAA:n kakkostasolla Fanny Hulmi ja West Florida pääsivät Gulf South -konferenssin lopputurnauksen, mutta joukkue hävisi ensimmäisellä kierroksella Delta Statelle. Seniorikaudellaan Hulmi tilastoi keskimäärin 3,3 pistettä ja 2,3 levypalloa ottelua kohden 25 ottelussa, joista kahdessa hän oli aloitusviisikossa.


Vera Lauhaluoma ja Goldey-Beacom päättivät kautensa jo helmikuussa, kun joukkue ei päässyt Central Atlantic Collegiate -konferenssin lopputurnaukseen. Lauhaluoma tilastoi keskimäärin 1,5 pistettä ja 1,8 levypalloa 22 ottelussa, joista yhdessä hän oli aloitusviisikossa.


NCAA II (Miehet)

Jaakko Juusela ja University of Sciences jäi ulos lopputurnauksista, kun USciences päätti kautensa konferenssissaan rekordiin 4 voittoa ja 14 tappiota. Tulokaskaudellaan Juusela tilastoi keskimäärin 3,1 pistettä ja 3,0 levypalloa 19 ottelussa, joista 5 hän oli aloitusviisikossa.

NCAA II (National Collegiate Athletic Association II) on Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:n kakkosdivisioona.


NJCAA (Naiset)

Janette Hanni ja Eastern Wyoming kausi päättyi NJCAA:n Region IX:n finaaliottelun tappioon Casper Collegea vastaan. Toista kauttaan pelannut Hanni valittiin NJCAA:n lopputurnauksen joukkueeseen (NJCAA All-Tournament Team). Hanni tilastoi keskimäärin 11,1 pistettä, 2,4 levypalloa ja 2,1 syöttöä 20 ottelussa, joista jokaisessa hän oli aloitusviisikossa.


Latifa Amzil ja Chipola Collegen kausi taas päättyi NJCAA:n ensimmäisellä kierroksella, kun Tyler Junior College veti pidemmän korren. Tulokaskaudellaan Amzil tilastoi keskimäärin 0,7 pistettä ja 1,0 levypalloa 20 ottelussa.


NJCAA (Miehet)

Nikolas Gustavson ja Eastern Wyoming College etenivät aina NJCAA:n Region IX:n puolivälieriin saakka, mutta tie tyssäsi Otero Collegeen. Ensimmäisen kautensa päättänyt Gustavson tilastoi 12,4 pistettä ja 3,9 levypalloa ottelua kohden 29 ottelussa, joista 27 hän oli aloitusviisikossa.

NJCAA (National Junior College Athletic Association) on Yhdysvaltojen yliopistosarja, johon osallistuvat community, state ja junior colleget.


NJCAA III (Miehet)

Fede Federiko ja Northern Oklahoma Tonkawa päättivät kautensa NJCAA III:ssa Region 2:n puolivälierissä, kun NOC Tonkawa hävisi NOC Enidille. Tulevaksi kaudeksi West Virginian yliopistoon NCAA:n ykköstasolle siirtyvä Federiko tilastoi keskimäärin 11,7 pistettä ja 8,6 levypalloa 29 ottelussa, joista hän oli aloitusviisikossa kaikissa muissa paitsi yhdessä ottelussa.

NJCAA III (National Junior College Athletic Association III) on Yhdysvaltojen yliopistosarja, johon osallistuvat community, state ja junior colleget. Kyseessä on NJCAA:n kolmostaso.


CCAA, Kanada (Naiset)

Kanadan puolella Reetta Tulkki ja Brandon hävisi Canada Westin lopputurnauksessa ensimmäisellä kierroksella Albertalle. Tulkki oli kaudella joukkueensa paras pistenainen 12,1 pisteellä ja 3,1 levypallolla 17 ottelussa, joista jokaisessa hän oli aloitusviisikossa.

CCAA (Canadian Collegiate Athletic Association) on Kanadan yliopistojen urheilun kattojärjestö.

Asiat

 
4.4.2024 09:25 NCAA

Saga Ukkonen siirtyy Fresno Staten yliopistoon

Wartti Basket -kasvatti Saga Ukkonen, 22, siirtyy tulevaksi kaudeksi Fresno Staten yliopistoon. Neljästi aikuisten maajoukkueessa esiintynyt Ukkonen pelasi edelliset kolme kautta Texas Techin yliopistossa.

26.3.2024 10:41 NCAA

Henna Sandvik ja Indiana etenivät Sweet Sixteen -vaiheeseen

Henna Sandvikin edustama Indianan yliopisto voitti NCAA:n lopputurnauksessa Oklahoman ja eteni täten 16 parhaan joukkoon eli Sweet Sixteeniin.

25.3.2024 11:27 NCAA

Henna Sandvik ja Indiana vielä mukana March Madnessissä

Yhdysvaltojen naisten NCAA:n lopputurnauksessa Henna Sandvik ja Indiana säilyivät viikonlopun jäljiltä mukana leikissä. Sara Bejedi (Florida State), Anna Kahelin (Maine) ja Annukka Willstedt (Texas A&M-Corpus Christi) taas putosivat ensimmäisissä otteluissaan.

25.3.2024 11:15 NCAA

Suomalaisten miespelaajien yliopistojoukkueet ulos March Madnessissä

Yhdysvaltojen miesten NCAA:n valtakunnallisessa lopputurnauksessa suomalaispelaajat lensivät leikistä ulos viikonlopun aikana. Miro Little ja Baylor selvisivät toiseen peliin asti, mutta Mustapha Amzil (New Mexico), Eemeli Yalaho (Texas Tech) sekä Jesper Granlund ja Leo Nordberg (Longwood) putosivat jo ensimmäisessä pelissä.

19.3.2024 11:47 NCAA

Annukka Willstedt ja Anna Kahelin juhlivat konferenssimestaruuksia

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Annukka Willstedt (Texas A&M-Corpus Christi) ja Anna Kahelin (Maine) juhlivat konferenssimestaruuksia ja täten automaattista paikkaa NCAA:n valtakunnalliseen lopputurnaukseen. Suomalaisista lopputurnauksessa nähdään myös Sara Bejedi (Florida State) ja Henna Sandvik (Indiana).

18.3.2024 12:00 NCAA

Mustapha Amzil konferenssin vuoden kuudes mies ja New Mexico konferenssimestaruuteen

Yhdysvaltojen miesten NCAA:ssa konferenssin vuoden kuudenneksi mieheksi valittu Mustapha Amzil juhli konferenssimestaruutta ja suoraa paikkaa NCAA:n lopputurnaukseen. Amzilin lisäksi lopputurnauspaikan saivat Eemeli Yalaho (Texas Tech), Miro Little (Baylor), Morris Ugusuk (South Carolina) ja jo aiemmin Longwood, jossa pelaa Jesper Granlund ja Leo Nordberg.

11.3.2024 12:20 NCAA

Sara Bejedin ja Florida Staten tie ACC:n lopputurnauksessa päättyi välieriin

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa on käynnissä lopputurnaukset. Sara Bejedi ja Florida State etenivät kivenkovassa ACC:ssa välieriin asti, mutta joukkue kaatui NC Statelle.

11.3.2024 11:22 NCAA

Granlund ja Nordberg konferenssimestaruuteen ja NCAA:n lopputurnaukseen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa on lopputurnauksien, March Madnessin, aika. Suomalaisjoukkueista varaslähdön konferenssien lopputurnauksiin otti kourallinen, joista Jesper Granlundin ja Leo Nordbergin edustama Longwood juhli mestaruutta ja sai täten tikettinsä valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

4.3.2024 10:14 NCAA

Teresa Seppälä 23 pistettä ja 16 levypalloa – Siena kolmen ottelun voittoputkessa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa konferenssipelit lähenevät loppuaan. Teresa Seppälä repi hurjan 23 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan, kun Siena nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa.

4.3.2024 09:22 NCAA

Federiko Federiko ja Pittsburgh vierasvoittoon Boston Collegesta March Madnessin kynnyksellä

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa konferenssien lopputurnaukset lähestyvät. Federiko Federiko ja Pittsburgh juhlivat vierasvoittoa, kun Panthersilla on enää kaksi ACC:n runkosarjaottelua jäljellä.

Näytä lisää vastaavia