Espoolaisjoukkueille voitot – PeKan voittoputki jatkuu

23.2.2022 20:53 Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Honka ja EBT parantelivat asemiaan pudotuspelipaikkataistelussa. PeKa puolestaan kasvatti sarjajohtoaan ylemmän jatkosarjan puolella.

PeKa jatkoi voittoputkeaan Linda-Lotta Lehtorannan johdolla. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Pyrintö ei pysynyt Hongan tahdissa

Tapiolan Honka sai alemmassa jatkosarjassa vieraakseen sarjajumbon Tampereelta. Espoolaisryhmä oli ottelussa huomattavasti vahvempi ja paransi asemiaan taistelussa pudotuspelipaikasta. Ottelu päättyi 96-61.

Kotijoukkue meni menojaan jo avausjaksolla. Se takoi taululle 30 pistettä ja johti ensimmäisellä tauolla jo 14 pisteellä.

Toisella jaksolla Pyrinnön puolustuspelaaminen parani ja jakson aikana nähtiin tasaista peliä. Puoliajalla kotijoukkue johti 43-26.

Honka laittoi jälleen jalan kaasulle kolmannella jaksolla. Se kasvatti jakson aikana johtonsa jo 27 pisteeseen.

Hongalla oli päätösjaksolla turvallinen etumatka, mutta se onnistui edelleen kasvattamaan johtoaan. Sarjapisteet jäivät Espooseen 96-61.

Carmen Tyson-Thomas teki ottelussa 21 pistettä ja nappasi 12 levypalloa. Desiree Ramos säesti 20 pisteellä. Pyrinnön Whisper Fisher pussitti 15 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa.

Ottelutilasto

Peli-Karhut jälleen vahva

Kotkan Peli-Karhut sai vieraita Vimpelistä. Joukkueiden viimeaikaiset otteet ovat olleet täysin päinvastaisia, kun sarjakärki PeKa on kulkenut voitosta voittoon, on Vimpelillä ollut vaikeampaa. Sama tahti jatkui myös Kotkassa, kun kotijoukkue otti sarjapisteet 82-57.

Vielä avausjakson aikana ei joukkueiden välille syntynyt eroa. Ensimmäiselle tauolle mentiin tilanteessa 15-15.

Toiselle jaksolle kotkalaisryhmä sai uutta virtaa. Sen hyökkäys toimi paremmin ja sen turvin se otti johtoaseman itselleen. Puoliajalla joukkue johti 42-30.

Kolmas jakso oli jälleen tasaisempi ja Vimpeli sai peliotteisiinsa terävyyttä. Päätösjaksolle lähdettiin kuitenkin kotijoukkueen 15 pisteen johdossa.

PeKa varmisti voittonsa päätösjaksolla, kun se kasvatti johtoaan. Sarjakärki nappasi ottelusta pisteet 82-57.

PeKa onnistui ottelussa laajalla rintamalla. Linda-Lotta Lehtoranta teki 15 pistettä ja jakoi kuusi koriin johtanutta syöttöä. Naomi Davenport pussitti 14 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa. ViVe:n Kym Royster teki 20 pistettä ja otti kuusi levypalloa.

EBT kukisti hyökkäyskilpailussa FoA:n

EBT matkasi vierasotteluun Forssaan. Joukkue haki vieraspisteet 104-96 ja on kiinni kuudennessa sijassa.

Ensimmäinen jakso oli tasainen ja molemmat joukkueet onnistuivat hyökkäyspäässä. EBT pääsi tauolle neljän pisteen johdossa.

Toinen jakso oli vieraiden näytöstä. Joukkue teki Alun hyökkäämisestä vaikeaa ja onnistui samalla loistavasti hyökkäyspäässä. Se johti puoliajalla 55-33.

Emännät osoittivat elonmerkkejä kolmannella jaksolla ja kuroivat eroa kiinni. Viimeiselle jaksolle lähdettiin vieraiden 14 pisteen johdossa.

Myös neljäs jakso oli Alulta vahva ja se tuli taistelemaan voitosta. Espoolaisjoukkue kesti kuitenkin kirin ja nappasi sarjapisteet 104-96.

Taylor Jones debytoi EBT:n paidassa. Hän takoi taululle hienon tilastorivin, hänelle merkittiin 36 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Alyesha Lovett upotti 27 pistettä, keräsi kuusi levypalloa ja jakoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Davida Dale teki kyseenalaisen triplatuplan. Hän säkitti 18 pistettä, jakoi 13 koriin johtanutta syöttöä, mutta menetti pallon myös kymmenen kertaa.

 
12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

Näytä lisää vastaavia