Finaaliennakko: Kouvottaret ja Peli-Karhut ratkaisevat Suomen mestarin

18.4.2022 11:20 Naisten Korisliigan finaalit alkavat tänään Kotkassa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Ruutu näyttää kaikki ottelut suorana kanavillaan.

Kouvottaret jahtaa Rashida Timbillan johdolla seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan mestaruutta juhlitaan tänä keväänä Kymenlaaksossa. Finaalisarjassa kohtaavat Kouvolan Kouvottaret ja Kotkan Peli-Karhut. Kaupunkien väliset lyhyet välimatkat antavat yleisölle paremmat mahdollisuudet saapua paikan päälle, joka tulee näkymään pelien tunnelmassa.

- Tunnelmaa tulee varmasti olemaan molemmilla paikkakunnilla hieno. Molemmat joukkueet tulevat varmasti saamaan lisäenergiaa yleisön tuesta, Kouvottarien päävalmentaja Joona Frimodig sanoo.

Kouvottaret on pelannut pudotuspeleissä toistaiseksi todella vakuuttavasti. Avauskierroksella se pudotti Hongan otteluvoitoin 2-0. Välierissä ToPo:sta ei ollut lopulta joukkueelle vastusta vaan se eteni finaaliin 3-0.

Kouvottarien peli on parantunut sen jälkeen, kun se nappasi riveihinsä Taeler Deerin. Pudotuspeleissä joukkueen tähtenä on häärinyt Rashida Timbilla. Hienoja otteita ovat esittäneet myös Sarah Toeaina ja Henriikka Vähäuski.

Finaalisarjassa on vastakkain kaksi sarjan parasta joukkuetta pistekeskiarvolla mitattuna. Puolustuspeli tuleekin olemaan isossa roolissa, kun mestaruutta ratkotaan.

- Puolustuspelaaminen tulee olemaan merkittävässä roolissa. Mitä enemmän me saamme stoppeja ja päästään juoksemaan kenttää niin sitä vahvemmilla me olemme. 1vs1 puolustuksessa kaarella sekä sisällä on pärjättävä ettei PeKa pääse edun jälkeen liikuttamaan palloa jolloin ollaan pesukoneessa. Palloskriini puolustus on myös iso tekijä tämän sarjan voiton kannalta, Frimodig päättää.

Peli-Karhut pääsi pudotuspeleihin ykkössijoitettuna, joten se pääsee finaalisarjaan kotiedun tuoman edun turvin. Joukkueen päävalmentaja Mika Hartonen ei kuitenkaan osaa suoraan sanoa kuinka ison edun PeKa siitä saa, sillä molemmat joukkueet ovat pelanneet loistavasti myös vieraskentällä.

Kotkalaisryhmä pudotti puolivälierissä Forssan Alun suoraan 2-0. Se joutui kuitenkin koville HBA:ta vastaan ja eteni finaaleihin rankan sarjan pääteeksi otteluvoitoin 3-2.

PeKa tavoittelee jo neljättä peräkkäistä Suomen mestaruuttaan ja joukkueessa on hyvät tunnelmat finaalisarjan alla.

- Kaikki tullaan laittamaan likoon. Peleissä tulee olemaan varmasti hieno tunnelma. Hallit täyteen ja kannattajilla on lyhyt matka tulla myös vieraspeleihin.

Naomi Davenport on pelannut hienot pudotuspelit. Lisäksi joukkueesta löytyy paljon tähtiä Zykera Ricen ja Linda-Lotta Lehtorannan johdolla. Kokoonpano on laaja, josta on varmasti hyötyä erityisesti pitkässä pudotuspelisarjassa.

Keskinäiset kohtaamiset on tällä kaudella merkitty kotkalaisille 3-1. Viimeisimmän ottelun vei kuitenkin Kouvottaret.

Puolustuspelillä on myös Hartosen mukaan iso rooli finaalisarjassa.

- Puolustus ratkaisee voittajan. Tuskin kumpikaan haluaa korintekokilpailua. Lisäksi meidän on onnistuttava levypallopelissä ja keskityttävä omaan tekemiseen molemmissa päissä, Hartonen päättää.

Ottelusarjan ensimmäinen ottelu alkaa tänään klo 17. Se on nähtävissä Ruudussa.

 
28.11.2022 11:45 Suomen Cup

Suomen Cupin valintatilaisuus maanantaina suorana YouTubessa klo 13

Molempien Korisliigojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta selvittivät tiensä Suomen Cupin puolivälieriin. Yksiosaiset puolivälierät pelataan joulukuun alkupuolella.

24.11.2022 13:30 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat ratkenneet

Korisliigan ja naisten Korisliigan tulevan talven Suomen Cupin rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä. Joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä. Valintatilaisuus järjestetään 28.11. ja se näytetään suorana YouTubessa.

19.11.2022 19:52 Naisten Korisliiga

PeKa ja EBT vahvistivat kumpikin asemiaan Naisten Korisliigan sarjajohtajina

Naisten Korisliigan kahta ensimmäistä sijaa pitävät Peli-Karhut ja Espoo Basket Team ottivat kumpikin voiton illan ottelustaan.

18.11.2022 21:14 Naisten Korisliiga

Kati Ollilainen sivusi sarjan syöttöennätystä HBA:n voitossa

Naisten Korisliiga jatkui perjantaina yhdellä ottelulla. HBA haki vierasvoiton Lappeenrannasta selvin lukemin 105-58.

17.11.2022 10:14 NCAA

Kati Ollilainen on sitoutunut Wyomingin yliopistoon syksyksi 2023

HBA-Märskyn riveissä hienoa kautta pelaava Kati Ollilainen, 19, on valinnut yliopistonsa Yhdysvalloissa, kun Helsingin NMKY:n kasvatti on sitoutunut siirtymään Wyomingin yliopistoon syksyllä 2023.

13.11.2022 19:36 Naisten Korisliiga

Vimpeli tiputti Catzin kyydistä

Naisten Korisliigakierros saatiin sunnuntaina pakettiin, kun Lappeenrannan Catz emännöi Vimpelin Vetoa. Sarjapisteet vei vierasjoukkue, kun se voitti 72-62.

12.11.2022 22:05 Naisten Korisliiga

Pyrintö voitti ToPo:n trillerissä – EBT nousi toiseksi

Sarja jatkui kolmella ottelulla. Päivän voittajia olivat Pyrintö, EBT sekä FoA.

9.11.2022 21:59 Naisten Korisliiga

PeKa nappasi kärkipaikan – Forssa vastasi illan suurimmasta yllätyksestä

Sarja jatkui viidellä ottelulla. Niissä voittajiksi ylsivät Honka, ViVe, EBT, FoA sekä Peli-Karhut.

5.11.2022 22:12 Naisten Korisliiga

Kärkijoukkueet vahvistivat asemiaan sarjassa – Pyrintö pilasi Elena Melton juhlaillan

Sarja jatkui neljällä ottelulla. Päivän voittajia olivat ToPo, Peli-Karhut, EBT ja Pyrintö.

3.11.2022 14:47 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja on HBA:n Elina Aarnisalo

Lokakuun kuukauden pelaajaksi on valittu vasta 17-vuotias Elina Aarnisalo, joka on napannut pistetilaston kärkipaikan itselleen hurjilla tilastoillaan.

30.10.2022 19:12 Naisten Korisliiga

EBT haki voiton Kouvolasta

Illan ainoassa ottelussa Kouvottaret sai vieraakseen EBT:n. Vierasjoukkue oli ottelussa vahvempi ja nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa 81-71.

29.10.2022 21:28 Naisten Korisliiga

ToPo aiheutti Peli-Karhuille kauden ensimmäisen tappion – Vimpeli ylivoimainen Espoossa

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina kaksi ottelua. Sarjapisteitä niissä saalistivat ToPo ja ViVe.

22.10.2022 19:31 Naisten Korisliiga

Vieraat vahvoilla Naisten Korisliigassa – Peli-Karhut illan ainoa kotivoittaja

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä kamppailua. Voittajiksi selviytyivät, Pyrintö, ToPo, Kouvottaret ja Peli-Karhut.

21.10.2022 20:38 Naisten Korisliiga

HBA katkaisi tappioputkensa

Naisten Korisliigassa kaksi joukkuetta nähtiin parketilla perjantaina. Illan ainoassa ottelussa HBA voitti FoA:n jännittävän ottelun päätteeksi 79-72.

16.10.2022 19:01 Naisten Korisliiga

Kouvottarille kotivoitto

Naisten Korisliiga jatkui sunnuntaina yhdellä ottelulla. Kouvottaret nappasi siinä voiton HBA:sta.

15.10.2022 18:52 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa vierasvoittojen ilta – Peli-Karhut vei kärkikamppailun

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina kolme ottelua. Sarjapisteitä nappasivat Honka, ViVe ja ainoana joukkueena puhtaalla pelillä jatkava PeKa.

8.10.2022 18:46 Naisten Korisliiga

EBT ja PeKa jatkavat sarjan kärjessä – Vimpeli voitti jatkoajalla

Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Voittajina otteluista selvisivät EBT, Peli-Karhut ja trillerin jälkeen Vimpelin Veto.

7.10.2022 19:59 Naisten Korisliiga

ToPo vei Helsingin paikalliskamppailun

Helsingissä nähtiin kauden ensimmäinen Helsingin paikalliskamppailu, jossa HBA emännöi ToPo:a. Vierasjoukkue oli ottelussa todella vahva ja voitti selvästi 99-58.

4.10.2022 20:07 Naisten Korisliiga

Honka haki voiton Kouvolasta

Tapiolan Honka matkasi tiistain ainoassa Naisten Korisliigan ottelussa Kouvottarien vieraaksi. Espoolaisjoukkue karkasi emänniltä jo avausjaksolla ja nappasi kauden toisen voittonsa 86-64.

1.10.2022 18:46 Naisten Korisliiga

Espoolaisjoukkueet avausvoittoihin – myös PeKa ja Kouvottaret saivat pistetilinsä auki

Naisten Korisliigan avauskierros saatiin pakettiin. Lauantain voittajia olivat EBT, Honka, PeKa sekä Kouvottaret.

Näytä lisää vastaavia