Finaaliennakko: Kouvottaret ja Peli-Karhut ratkaisevat Suomen mestarin

18.4.2022 11:20 Naisten Korisliigan finaalit alkavat tänään Kotkassa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Ruutu näyttää kaikki ottelut suorana kanavillaan.

Kouvottaret jahtaa Rashida Timbillan johdolla seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan mestaruutta juhlitaan tänä keväänä Kymenlaaksossa. Finaalisarjassa kohtaavat Kouvolan Kouvottaret ja Kotkan Peli-Karhut. Kaupunkien väliset lyhyet välimatkat antavat yleisölle paremmat mahdollisuudet saapua paikan päälle, joka tulee näkymään pelien tunnelmassa.

- Tunnelmaa tulee varmasti olemaan molemmilla paikkakunnilla hieno. Molemmat joukkueet tulevat varmasti saamaan lisäenergiaa yleisön tuesta, Kouvottarien päävalmentaja Joona Frimodig sanoo.

Kouvottaret on pelannut pudotuspeleissä toistaiseksi todella vakuuttavasti. Avauskierroksella se pudotti Hongan otteluvoitoin 2-0. Välierissä ToPo:sta ei ollut lopulta joukkueelle vastusta vaan se eteni finaaliin 3-0.

Kouvottarien peli on parantunut sen jälkeen, kun se nappasi riveihinsä Taeler Deerin. Pudotuspeleissä joukkueen tähtenä on häärinyt Rashida Timbilla. Hienoja otteita ovat esittäneet myös Sarah Toeaina ja Henriikka Vähäuski.

Finaalisarjassa on vastakkain kaksi sarjan parasta joukkuetta pistekeskiarvolla mitattuna. Puolustuspeli tuleekin olemaan isossa roolissa, kun mestaruutta ratkotaan.

- Puolustuspelaaminen tulee olemaan merkittävässä roolissa. Mitä enemmän me saamme stoppeja ja päästään juoksemaan kenttää niin sitä vahvemmilla me olemme. 1vs1 puolustuksessa kaarella sekä sisällä on pärjättävä ettei PeKa pääse edun jälkeen liikuttamaan palloa jolloin ollaan pesukoneessa. Palloskriini puolustus on myös iso tekijä tämän sarjan voiton kannalta, Frimodig päättää.

Peli-Karhut pääsi pudotuspeleihin ykkössijoitettuna, joten se pääsee finaalisarjaan kotiedun tuoman edun turvin. Joukkueen päävalmentaja Mika Hartonen ei kuitenkaan osaa suoraan sanoa kuinka ison edun PeKa siitä saa, sillä molemmat joukkueet ovat pelanneet loistavasti myös vieraskentällä.

Kotkalaisryhmä pudotti puolivälierissä Forssan Alun suoraan 2-0. Se joutui kuitenkin koville HBA:ta vastaan ja eteni finaaleihin rankan sarjan pääteeksi otteluvoitoin 3-2.

PeKa tavoittelee jo neljättä peräkkäistä Suomen mestaruuttaan ja joukkueessa on hyvät tunnelmat finaalisarjan alla.

- Kaikki tullaan laittamaan likoon. Peleissä tulee olemaan varmasti hieno tunnelma. Hallit täyteen ja kannattajilla on lyhyt matka tulla myös vieraspeleihin.

Naomi Davenport on pelannut hienot pudotuspelit. Lisäksi joukkueesta löytyy paljon tähtiä Zykera Ricen ja Linda-Lotta Lehtorannan johdolla. Kokoonpano on laaja, josta on varmasti hyötyä erityisesti pitkässä pudotuspelisarjassa.

Keskinäiset kohtaamiset on tällä kaudella merkitty kotkalaisille 3-1. Viimeisimmän ottelun vei kuitenkin Kouvottaret.

Puolustuspelillä on myös Hartosen mukaan iso rooli finaalisarjassa.

- Puolustus ratkaisee voittajan. Tuskin kumpikaan haluaa korintekokilpailua. Lisäksi meidän on onnistuttava levypallopelissä ja keskityttävä omaan tekemiseen molemmissa päissä, Hartonen päättää.

Ottelusarjan ensimmäinen ottelu alkaa tänään klo 17. Se on nähtävissä Ruudussa.

 
10.11.2023 11:19 NCAA

Korisliigan vuoden kehittynein pelaaja Meri Kanerva on sitoutunut Xavierin yliopistoon

Keväällä naisten Korisliigan vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi, parhaillaan Susiladiesin kanssa EM-karsintoja pelaava Meri Kanerva, 19, on sitoutunut Xavierin yliopistoon. Torpan Poikia tällä hetkellä edustava Kanerva siirtyy suomalaisittain tuttuun yliopistoon syksyllä 2024.

4.11.2023 19:16 Naisten Korisliiga

ToPo ja Honka kärkijoukkueina maajoukkuetauolle

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voitot kirjattiin sarjan kolmen kärjelle, kun ToPo, Honka ja Pyrintö nappasivat sarjapisteet. Seuraavaksi sarjassa on edessä maajoukkuetauko.

2.11.2023 20:49 Naisten Korisliiga

Kouvottaret palasi voittokantaan

Naisten Korisliigassa pelattiin torstaina yksi ottelu. Siinä kaksi edellistä otteluaan hävinnyt Kouvottaret haki vierasvoiton Forssasta 89-71 (35-28).

2.11.2023 13:40 Naisten Korisliiga

Tapiolan Hongan Tayanna Jones naisten Korisliigan lokakuun kuukauden pelaaja

Naisten Korisliiga-kauden ensimmäiseksi kuukauden pelaajaksi on valittu Tapiolan Hongan Tayanna Jones, jonka johdolla espoolaisjoukkue taistelee sarjan kärkisijoista.

28.10.2023 20:15 Naisten Korisliiga

FoA:n voittotili auki – ToPo jatkaa tappioitta

Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua. Päivän voittajia olivat ToPo ja hienon kirin esittänyt FoA.

27.10.2023 20:45 Naisten Korisliiga

HBA kesytti Peli-Karhut

Perjantain ainoassa ottelussa HBA sai vieraita Kotkasta. Märskyn puolustuspeli johdatti joukkueen voittoon 73-68 (40-42).

25.10.2023 20:26 Naisten Korisliiga

Geralynn Leaupepe huippuiskussa Pyrinnön voitossa

Keskiviikon ainoassa Naisten Korisliigan ottelussa Pyrintö haki sarjapisteet EBT:ltä vaiherikkaan ottelun jälkeen 77-70 (38-28).

22.10.2023 09:33 Susiladies

Roosa Lehtoranta käytti ulkomaanoptionsa ja siirtyy Nördlingeniin, Saksan Bundesliigaan

Aiemmin tällä kaudella hallitsevaa Suomen mestaria Peli-Karhuja edustanut Roosa Lehtoranta, 26, on käyttänyt sopimuksessaan olleen ulkomaanoption ja siirtyy Saksan Bundesliigassa pelaavaan EIGNER Angels Nördlingeniin.

21.10.2023 19:40 Naisten Korisliiga

Saana Kujalan heitot siivittivät Pyrinnön voittoon – ToPo dominoi korinalusia Tuukkasen johdolla

Naisten Korisliigassa sarjapisteitä merkittiin tänään Tampereen Pyrinnölle, Torpan Pojille, Tapiolan Hongalle ja Peli-Karhuille.

14.10.2023 21:01 Naisten Korisliiga

Honka tylsytti Pyrinnön hyökkäyspelin – EBT avasi voittotilinsä

Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Illan voittajia olivat Honka, Kouvottaret ja pistetilinsä avannut EBT.

13.10.2023 20:49 Naisten Korisliiga

ToPo jatkoi vahvaa virettään

Naisten Korisliigassa pelattiin kauden ensimmäinen Helsingin paikalliskamppailu. Illan ottelussa ToPo kaatoi vieraskentällä HBA-Märskyn 100-69 (45-39).

11.10.2023 20:30 Naisten Korisliiga

PeKa:n vahva alku myrkkyä ViVe:lle – Kayla Shaw hurjana Pyrinnön avausvoitossa

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan otteluissa nähtiin vain kotivoittoja, kun PeKa, Honka, Pyrintö ja HBA kasvattivat pistesaldojaan.

7.10.2023 19:38 Naisten Korisliiga

ViVe ja ToPo jatkavat puhtaalla pelillä

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Voittoihin ylsivät ViVe, ToPo, HBA ja Peli-Karhut.

4.10.2023 21:35 Naisten Korisliiga

Honka ja Kouvottaret avasivat kautensa voitoilla

Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua Espoossa. Voittoihin ylsivät Honka ja päätösjaksolla EBT:n ohi kirinyt Kouvottaret.

30.9.2023 20:40 Naisten Korisliiga

ToPo sai revanssin Peli-Karhuista

Naisten Korisliigassa pelattiin kauden toinen ottelu. Kotkassa kohtasivat viime kauden finalistit. ToPo vei ottelusta sarjapisteet 90-59 (41-31).

29.9.2023 22:07 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga käyntiin trillerillä – Vimpeli avasi kauden voitolla

Naisten Korisliiga saatiin käyntiin, kun HBA emännöi päivän ainoassa pelissä Vimpelin Vetoa. Heti kauden avauksessa jouduttiin ratkaisua hakemaan jatkoajalta. Sen päätteksi ViVe oli parempi 94-93.

28.9.2023 09:59 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 3/3: Peli-Karhut, Torpan Pojat, Vimpelin Veto

Viime vuoden kultamitalisti Peli-Karhut on vahvistunut tulevalle kaudelle, mutta nälkäiset haastajat ja viime vuoden mitalistit Torpan Pojat sekä Vimpelin Veto yrittävät syrjäyttää Peli-Karhut valtaistuimeltaan.

27.9.2023 12:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 2/3: EBT, FoA, Honka

Viime kauden keskikastin joukkueet lähtevät haastamaan ennakkosuosikkeja tulevalla kaudella. Espoolaisseurojen EBT:n ja Tapiolan Hongan juniorimyllyt tuottavat pelaajia liigatasolle, kun taas Forssan Alku naarasi riveihinsä viime kaudella Kouvottarissa hienoa jälkeä tehneen Heta Äijäsen. Naisten Korisliiga käynnistyy 29.9.

26.9.2023 12:22 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 1/3: HBA, Kouvottaret ja Pyrintö

Kouvottaret ja Tampereen Pyrintö lähtevät haastamaan ennakkosuosikkeja tulevalla kaudella ja tavoittelemaan SM-mitalia. HBA:n tavoitteena on esittää energistä ja tehokasta koripalloa, jossa vauhtia riittää. Naisten Korisliiga käynnistyy perjantaina 29.9., kun HBA kohtaa Vimpelin Vedon.

25.8.2023 09:00 Korisliiga

Korisliigat jatkuvat Ruudussa - Koripalloliitto ja Nelonen Media jatkosopimukseen

Korisliiga ja naisten Korisliiga näkyy alkavalla kaudella Ruutu-palvelussa. Vuonna 2020 käynnistynyt yhteistyö jatkuu monivuotisella jatkosopimuksella.

Näytä lisää vastaavia