Forssan Alku haki sarjapisteet HBA:lta

26.10.2017 Mäkelänrinteen uintikeskuksella nähtiin torstai-iltana tasaväkinen naisten Korisliiga-kamppailu HBA:n ja Forssan Alun välillä. Ottelun voittajaksi selvisi loppuminuuteilla FOA lukemin 80–74 (32–41).

Hanna Vapamaan kolmonen antoi FOA:lle tarvittavan karkumatkan tiukassa kamppailussa HBA:ta vastaan. Kuva: Francois Perthuis

Forssan Alku haki torstai-iltana naisten Korisliigan sarjapisteet mukaansa HBA:n vieraana. Joukkueen kauden kolmas voitto ratkesi vasta päätösneljänneksellä. HBA hakee yhä kauden avausvoittoaan.

FOA oli takaa-ajajan roolissa suuren osan ottelusta, mutta pystyi venymään rinnalle kolmannella jaksolla. Hanna Vapamaan (6/4/1) tärkeä kolmonen ennen ottelun viimeistä minuuttia antoi joukkueelle tarvittavaa siimaa voittoon. Päätöslukemat viimeisteli Forssan Meral Bedretdin (14/6/3) vapaaheittoviivalta.

Lukiojoukkue HBA sai otteluun pirteän alun. Joukkue onnistui puolustuspäässä ja nakutti hyökkäyspäässä pisteitä laajalla rintamalla. Forssan Alku sai hyvillä onnistumisilla kurottua HBA:n noin kymmenen pisteen karkumatkan kiinni kolmannella jaksolla. Neljäs jakso käytiin pääosin forssalaiskomennossa, mutta HBA kävi vielä pisteen päässä kun ottelua oli jäljellä 1,5 minuuttia.

Mia Loyd (25/10) ja Minna Sten (20/14/1) viimeistelivät FOA:n riveistä tupla-tuplat. HBA:n Lotta-Maj Lahtinen (20/4/6), Elina Arike (11/10/2) ja Sara Bejedi (18/2/4) pelasivat tehokkaasti. Myös Anna Kahelin iski 11 pisteellään kaksinumeroisille lukemille.

Forssan Alun päävalmentaja Risto-Matti Rousku näki, että joukkueen kohentunut peli tauon jälkeen toimi voiton avaimena.
– HBA pelasi puolustuksessa voimakkaasti linjoja yli ja haki ahneesti irtopalloja, ja vaikka pelaajamme sen tiesivät, emme olleet alussa valmiita pelaamaan sen tyyppistä puolustusta vastaan. Puoliajan jälkeen teimme asioita huolellisemmin, pelasimme palloa korin alle ja saimme myös helppoja koreja. Näin pelin kontrolli siirtyi pikkuhiljaa meille ja pystyimme ottamaan myös voiton.
HBA:n päävalmentaja Pekka Salminen piti ottelua opettavaisena kokemuksena.

– Opimme pelistä sen, ettei kokenutta joukkuetta vastaan voi pelata niin sanottua kävelykoripalloa, vaan meidän tulisi pitää vauhtia yllä koko ottelu. Lisäksi levypallopelaaminen oli huonoa ja vastustaja rankaisi siitä. Lopussa puolustuksellemme tuli vielä pari merkkausvirhettä ratkaisevilla hetkillä.

Ottelutilastot: HBA–FOA

26.4.2024 19:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut hakee paikkaa EuroCupiin – Mestarivalmentaja Roope Mäkelä palaa päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa voittanut kotkalainen Peli-Karhut lähtee kauteen 2024–25 kunnianhimoisin suunnitelmin, kun joukkue on päättänyt hakea paikkaa naisten EuroCupiin.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.