Grandison, Nkamhoua ja Federiko jatkavat March Madnessiin eli NCAA:n lopputurnaukseen

13.3.2023 11:27 Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:n miesten lopputurnaukseen valittiin kolmen suomalaispelaajan yliopistot, kun Jacob Grandisonin edustama Duke, Olivier Nkamhouan Tennessee ja Fede Federikon Pittsburgh jatkavat pelejään March Madnessissä.

Olivier Nkamhoua ja Tennessee nähdään NCAA:n lopputurnauksessa. Kuva: Ville Vuorinen.

Jacob Grandison ja Duke pääsivät viikonloppuna juhlimaan Atlantic Coast -konferenssin (ACC) mestaruutta, kun välieräottelussa Duke kaatoi Miamin 85-78 (41-36). Grandison pelasi ottelussa kolme minuuttia ilman tilastomerkintöjä.

> Ottelutilastot

Finaalissa vastaan tuli Virginia, jonka Blue Devils päihitti loppunumeroin 59-49 (24-17). Grandison tilastoi yhden pisteen, kaksi levypalloa ja riiston 12 minuutin peliajalla.

Kyseessä oli legendaariselle Dukelle jo 22. konferenssimestaruus yliopiston historiassa.

Duke sai konferenssimestaruutensa myötä automaattisen paikan NCAA:n lopputurnaukseen. Dukelle puolivälierissä hävinnyt Fede Federikon edustama Pittsburgh sai myös paikan valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

> Ottelutilastot

Nkamhoua ja Tennessee putosivat puolivälierissä – Amzil ja Dayton finaaliin asti

Olivier Nkamhoua ja Tennessee kohtasivat noutajansa Southeastern-konferenssin (SEC) puolivälierissä, kun Missouri vei voiton nimiinsä 71-79 (33-30). Nkamhoua keräsi 11 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplan 25 minuutin peliajalla aloitusviisikossa. Nkamhoua tilastoi myös kaksi syöttöä.

Tennessee sai kutsun NCAA:n lopputurnaukseen viidennen kerran peräkkäin.

> Ottelutilastot

Mustapha Amzil ja Dayton kävivät lähellä konferenssimestaruutta Atlantic 10 -konferenssissa, mutta joukkue hävisi finaaleissa. Dayton ei saanut paikkaa NCAA:n lopputurnaukseen. Kutsu tuli sen sijaan National Invitation Tournamentiin, josta Dayton kuitenkin kieltäytyi.

Atlantic 10 -konferenssin välierissä Dayton voitti Fordhamin 68-78 (33-36). Amzil rehki parketilla aloitusviisikossa 35 minuuttia, joiden aikana hän tilastoi yhdeksän pistettä, kahdeksan levypalloa ja yhden syötön.

> Ottelutilastot

Konferenssifinaalissa Dayton joutui tyytymään kakkossijaan, kun VCU oli lopulta parempi numeroin 56-68 (36-30). Amzil heitti 17 pistettä, joista 15 ensimmäisellä puoliajalla, noukki viisi levypalloa ja jakoi kaksi syöttöä 38 minuutin peliajalla.

Amzil pelasi kaudella 34 ottelua, joista 19 aloitusviisikossa. Amzil keräsi keskimäärin 9,3 pistettä ja 4,7 levypalloa ottelua kohden.

> Ottelutilastot

Ville Tahvanaisen ja Bradleyn kausi jatkuu NIT:ssä

Ville Tahvanaisen edustama Bradley sai automaattisen paikan National Invitation Tournamentiin (NIT) oltuaan Missouri Valley -konferenssin runkosarjan mestarina. NIT koostuu 64 joukkueesta, jotka eivät saaneet kutsua NCAA:n valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

 
19.3.2024 11:47 NCAA

Annukka Willstedt ja Anna Kahelin juhlivat konferenssimestaruuksia

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Annukka Willstedt (Texas A&M-Corpus Christi) ja Anna Kahelin (Maine) juhlivat konferenssimestaruuksia ja täten automaattista paikkaa NCAA:n valtakunnalliseen lopputurnaukseen. Suomalaisista lopputurnauksessa nähdään myös Sara Bejedi (Florida State) ja Henna Sandvik (Indiana).

18.3.2024 12:00 NCAA

Mustapha Amzil konferenssin vuoden kuudes mies ja New Mexico konferenssimestaruuteen

Yhdysvaltojen miesten NCAA:ssa konferenssin vuoden kuudenneksi mieheksi valittu Mustapha Amzil juhli konferenssimestaruutta ja suoraa paikkaa NCAA:n lopputurnaukseen. Amzilin lisäksi lopputurnauspaikan saivat Eemeli Yalaho (Texas Tech), Miro Little (Baylor), Morris Ugusuk (South Carolina) ja jo aiemmin Longwood, jossa pelaa Jesper Granlund ja Leo Nordberg.

11.3.2024 11:22 NCAA

Granlund ja Nordberg konferenssimestaruuteen ja NCAA:n lopputurnaukseen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa on lopputurnauksien, March Madnessin, aika. Suomalaisjoukkueista varaslähdön konferenssien lopputurnauksiin otti kourallinen, joista Jesper Granlundin ja Leo Nordbergin edustama Longwood juhli mestaruutta ja sai täten tikettinsä valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

4.3.2024 10:14 NCAA

Teresa Seppälä 23 pistettä ja 16 levypalloa – Siena kolmen ottelun voittoputkessa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa konferenssipelit lähenevät loppuaan. Teresa Seppälä repi hurjan 23 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan, kun Siena nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa.

20.2.2024 11:07 NCAA

Sara Bejedi rehki täydet minuutit Miamin kaadossa – Florida Statelle kaksi voittoa ACC:ssa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State nappasivat viimeisen viikon aikana kaksi voittoa ACC:n konferenssiotteluissa. Bejedi rehki sunnuntaina täydet 40 minuuttia ja upotti 19 pistettä.

19.2.2024 09:36 NCAA

Touko Tainamo takoi 27 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Denverin yliopistolle

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa Touko Tainamo jatkoi hienoja otteitaan. Tainamo väänsi viime viikolla komean 27 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Denverille.

13.2.2024 10:56 NCAA

Florida State kaatui Notre Damelle tuplajatkoajan jälkeen – Sara Bejedi 16 pistettä

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State saivat sunnuntaina vastaansa 12. rankatun Notre Damen. Bejedi säkitti 16 pistettä, kun Florida State hävisi tuplajatkoajan jälkeen.

12.2.2024 11:50 NCAA

Viljami Vartiainen säkitti kolmosia, kun Weber State vei NCAA:n suomalaiskohtaamisen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa viimeisen viikon suomalaisonnistujiin lukeutui Viljami Vartiainen, joka säkitti kaksi kolmosta, kun Vartiaisen edustama Weber State päihitti Emil Skytän ja Sacramento Staten.

6.2.2024 10:43 NCAA

Siena jo viiden pelin voittoputkessa – Seppälä 24 pistettä Maristia vastaan

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Teresa Seppälä ja Siena jatkavat hienoja otteitaan. Viimeisen viikon aikana Siena nappasi kaksi voittoa ja Seppälä säkitti 24 pistettä Maristin kaadossa.

5.2.2024 11:13 NCAA

Federiko Federiko napsi levypalloja, kun Pittsburgh voitti kahdesti ACC:ssä

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa edellisen viikon suomalaisonnistujiin lukeutui Federiko Federiko, joka oli aloitusviisikossa, kun Pittsburgh voitti kaksi konferenssiottelua ACC:ssa.

Näytä lisää vastaavia