Grdovic hioo Rannikkoa Euroopan takamieseliittiin

7.10.2005 Teemu Rannikko, 25, eli viime keväänä koripallouransa kenties vaikeimpia hetkiä. Myöhemmin kesällä konkurssiin kaatuneen perinteikkään italialaisseuran Scavolini Pesaron sotkuinen pelaajapolitiikka kulminoitui turkulaislähtöiseen takamieheen, jonka minuutit jäivät joulun jälkeen vähiin varsinkin Euroliigan parketeilla.

Viisi vuotta Italian kentillä pelannut ja hetkeksi itseluottamuksensa kadottanut Rannikko teki kovan ratkaisun, jota hänen ei ole tarvinnut katua. Slovenialainen Union Olimpija Ljubljana tunnetaan seurana, josta jalostuu lähes vuosittain huippupelaajia Euroopan suurseuroihin.

- Olimpijassa ei pelaa supertähtiä, he syntyvät siellä, kiteyttää joukkueen uusi kroatialaisvalmentaja Pino Grdovic pelin hengen.

Tuuheaviiksinen koripalloguru, Rannikon kanssa sujuvasti italian kielellä kommunikoiva Grdovic tukee omalta osaltaan Ljubljanan ajatusmaailmaa.

Grdovic tunnetaan nimenomaan valmentajana, joka panostaa paljon henkilökohtaista taitojen kehittämiseen ja hiomiseen. Grdovicin henkilökohtaisessa valmennuksessa ovat kukkaan puhjenneet muun muassa Marko Milic ja Gregor Fucka.

“Rannikossa riittää vielä paljon potentiaalia”

Nyt työn alla on vuorostaan Rannikko.

- Olen seurannut Rannikon uraa Italiassa. Teemussa on mielestäni paljon enemmän potentiaalia, mitä hänestä on saatu tähän mennessä irti.

- Pidän Rannikkoa yhtenä Euroopan lupaavimmista takamiehistä. Uskon, että pystyn nostamaan hänet pelillisesti seuraavalle tasolle, sanoo Grdovic.

Rannikon siirtyminen Italiasta rajanaapuri Slovenian puolelle on tuonut jo nyt toivottua nostetta hänen uralleen - paitsi pelillisesti, myös henkisesti.

- Minulla on hyvä kesä takana maajoukkueessa  ja Ljubljana vaikuttaa kaiken puolin oikealta ratkaisulta. Olen löytänyt viime kaudella kateissa olleen itseluottamukseni, kertoo Rannikko, jolle uran rakentaminen eurooppalaisten sarjojen kautta oli jo aikoinaan luontevampi vaihtoehto kuin Yhdysvaltojen yliopistopelit.

“Yliopistosarjat eivät ole välttämättä hyvä ratkaisu”

Grdovic lukeutuu niihin valmentajiin, joka valitsee Rannikon viitoittaman tien

- Nuoren pelaajan ei ole välttämättä hyvä lähteä yliopistosarjoihin, jotka tarjoavat vähän pelejä ja lyhyen kauden. Lisäksi Yhdysvalloissa ei panosteta niin paljon yksilöharjoituksiin kuin Euroopassa. Mielestäni näiden pelaajien pitäisi pysyä pitempään omissa seuroissaan.

- Näin jo Espoon turnauksessa sen, että Suomessa riittää lupaavia nuoria pelaajia Hanno Möttölän ja Teemu Rannikon taustalla. Heihin pitää panostaa nyt entistä enemmän. Näkemäni perusteella sain suomalaisesta koripallosta paremman kuvan, mitä osasin odottaa, myöntää Grdovic.

Suomen Korisliigassa pelataan alkaneella kaudella ennätysmäärä pelejä. Ljubljanalla on myös edessä ruuhkainen kausi, jota tosin Slovenian pääsarja ei suuremmin kuormita. Olimpija osallistuu Slovenian liigaan vasta keväällä pudotuspelien alkaessa.

Euroliiga ja lauantaina vierasottelulla Grdovicin kotikaupungissa Kroatian Zadarissa käynnistyvä 14 joukkueen Adriatic-liiga takaavat kuitenkin parhaimmillaan 80 ottelun kauden.

- Tavoitteena on Euroliigan jatkopaikka, eli sijoittuminen 16 parhaan joukkoon. Adriatic-liigassa Ljubljana tähtää ensisijaisesti neljän kärkeen. Sloveniassa haluamme uusia mestaruuden ja ottaa cupin voiton. Slovenian supercup on jo hoidettu kotiin, heittää hyväntuulinen Rannikko, jonka viime kaudesta vahvasti uusiutunut Ljubljana on terävimmillään joulun jälkeen.

Joukkue saa silloin ruotuunsa Slovenian viime kauden komeetan, Saso Ozboltin. Vedran Morovicin ja Manuhar Markoishvilin loukkaantumiset saattavat olla voitettu kanta jo sitä ennen.

Henkilöt

 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

Näytä lisää vastaavia