Grdovic hioo Rannikkoa Euroopan takamieseliittiin

7.10.2005 Teemu Rannikko, 25, eli viime keväänä koripallouransa kenties vaikeimpia hetkiä. Myöhemmin kesällä konkurssiin kaatuneen perinteikkään italialaisseuran Scavolini Pesaron sotkuinen pelaajapolitiikka kulminoitui turkulaislähtöiseen takamieheen, jonka minuutit jäivät joulun jälkeen vähiin varsinkin Euroliigan parketeilla.

Viisi vuotta Italian kentillä pelannut ja hetkeksi itseluottamuksensa kadottanut Rannikko teki kovan ratkaisun, jota hänen ei ole tarvinnut katua. Slovenialainen Union Olimpija Ljubljana tunnetaan seurana, josta jalostuu lähes vuosittain huippupelaajia Euroopan suurseuroihin.

- Olimpijassa ei pelaa supertähtiä, he syntyvät siellä, kiteyttää joukkueen uusi kroatialaisvalmentaja Pino Grdovic pelin hengen.

Tuuheaviiksinen koripalloguru, Rannikon kanssa sujuvasti italian kielellä kommunikoiva Grdovic tukee omalta osaltaan Ljubljanan ajatusmaailmaa.

Grdovic tunnetaan nimenomaan valmentajana, joka panostaa paljon henkilökohtaista taitojen kehittämiseen ja hiomiseen. Grdovicin henkilökohtaisessa valmennuksessa ovat kukkaan puhjenneet muun muassa Marko Milic ja Gregor Fucka.

“Rannikossa riittää vielä paljon potentiaalia”

Nyt työn alla on vuorostaan Rannikko.

- Olen seurannut Rannikon uraa Italiassa. Teemussa on mielestäni paljon enemmän potentiaalia, mitä hänestä on saatu tähän mennessä irti.

- Pidän Rannikkoa yhtenä Euroopan lupaavimmista takamiehistä. Uskon, että pystyn nostamaan hänet pelillisesti seuraavalle tasolle, sanoo Grdovic.

Rannikon siirtyminen Italiasta rajanaapuri Slovenian puolelle on tuonut jo nyt toivottua nostetta hänen uralleen - paitsi pelillisesti, myös henkisesti.

- Minulla on hyvä kesä takana maajoukkueessa  ja Ljubljana vaikuttaa kaiken puolin oikealta ratkaisulta. Olen löytänyt viime kaudella kateissa olleen itseluottamukseni, kertoo Rannikko, jolle uran rakentaminen eurooppalaisten sarjojen kautta oli jo aikoinaan luontevampi vaihtoehto kuin Yhdysvaltojen yliopistopelit.

“Yliopistosarjat eivät ole välttämättä hyvä ratkaisu”

Grdovic lukeutuu niihin valmentajiin, joka valitsee Rannikon viitoittaman tien

- Nuoren pelaajan ei ole välttämättä hyvä lähteä yliopistosarjoihin, jotka tarjoavat vähän pelejä ja lyhyen kauden. Lisäksi Yhdysvalloissa ei panosteta niin paljon yksilöharjoituksiin kuin Euroopassa. Mielestäni näiden pelaajien pitäisi pysyä pitempään omissa seuroissaan.

- Näin jo Espoon turnauksessa sen, että Suomessa riittää lupaavia nuoria pelaajia Hanno Möttölän ja Teemu Rannikon taustalla. Heihin pitää panostaa nyt entistä enemmän. Näkemäni perusteella sain suomalaisesta koripallosta paremman kuvan, mitä osasin odottaa, myöntää Grdovic.

Suomen Korisliigassa pelataan alkaneella kaudella ennätysmäärä pelejä. Ljubljanalla on myös edessä ruuhkainen kausi, jota tosin Slovenian pääsarja ei suuremmin kuormita. Olimpija osallistuu Slovenian liigaan vasta keväällä pudotuspelien alkaessa.

Euroliiga ja lauantaina vierasottelulla Grdovicin kotikaupungissa Kroatian Zadarissa käynnistyvä 14 joukkueen Adriatic-liiga takaavat kuitenkin parhaimmillaan 80 ottelun kauden.

- Tavoitteena on Euroliigan jatkopaikka, eli sijoittuminen 16 parhaan joukkoon. Adriatic-liigassa Ljubljana tähtää ensisijaisesti neljän kärkeen. Sloveniassa haluamme uusia mestaruuden ja ottaa cupin voiton. Slovenian supercup on jo hoidettu kotiin, heittää hyväntuulinen Rannikko, jonka viime kaudesta vahvasti uusiutunut Ljubljana on terävimmillään joulun jälkeen.

Joukkue saa silloin ruotuunsa Slovenian viime kauden komeetan, Saso Ozboltin. Vedran Morovicin ja Manuhar Markoishvilin loukkaantumiset saattavat olla voitettu kanta jo sitä ennen.

Henkilöt

 
23.9.2018 21:30 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphyn vahvat otteet eivät riittäneet Mestarien liigassa

Alex Murphyn kausi unkarilaisseura Szolnoki Olaj'ssa käynnistyi Mestarien liigan karsinnoissa, mutta joukkueen tie nousi pystyyn heti ensimmäisellä karsintakierroksella italialaista Cantua vastaan.

21.9.2018 14:15 Susijengi

Lassi Tuovin ja Jamar Wilsonin kaudet käynnistyvät viikonloppuna

Ranskassa ja Liettuassa pyörähtävät kaudet käyntiin viikonlopun aikana ja samalla Lassi Tuovin sekä Jamar Wilsonin joukkueet pääsevät tositoimiin. Tuovi palasi kesällä tuttuun osoitteeseen tehtyään valmentajasopimuksen SIG Strasbourgin kanssa ja Wilsonia odottavat uudet haasteet Liettuassa Lietkabelisin riveissä.

17.6.2018 10:50 Suomalaiset ulkomailla

Jukka Toijalalla uran opettavaisin ja antoisin kausi

Jukka Toijala valmensi Steaua Bukarestin toisena vuotena peräkkäin Romanian liigan hopealle. Vaikka finaalitappio luonnollisesti kismitti Toijalaa, niin hän piti kautta uransa opettavaisimpana.

15.6.2018 08:29 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi lämmitti Koposta

Petteri Koposen, 30, toinen kausi maineikkaassa FC Barcelonassa päättyi sunnuntaina, kun Barcelona taipui Espanjan liigan välierissä Baskonialle otteluvoitoin 1-3. Koposelle kausi oli henkilökohtaisella tasolla hyvin kaksijakoinen, mutta hieno loppukausi jätti hyvän maun.

8.6.2018 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorin vahva kausi Israelissa päättyi pettymykseen

Ensimmäisenä suomalaispelaajana Israelin liigassa pelanneen Gerald Lee Juniorin, 30, kausi loppui alkuviikosta, kun hänen seuransa Maccabi Ashdod putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka kausi päättyi pettymykseen, oli Lee kokonaisuudessaan tyytyväinen kauteen.

7.6.2018 08:48 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua nappasi kotiedun Romanian finaaleissa

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest tasoitti Romanian liigan finaalisarjan Oradeaa vastaan ja nappasi samalla itselleen kotiedun. Petteri Koposen Barcelona sen sijaan koki toisen tappion Espanjan liigan välierissä.

5.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koponen Barcelonan paras pistemies tappiossa

Petteri Koponen oli Barcelonan paras pistemies, kun Barcelona aloitti Espanjan liigan välierät selvällä tappiolla Baskoniaa vastaan. Tappion kärsivät myös Jukka Toijalan Steaua Bukarest Romanian liigan finaaleissa ja Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod Israelin liigan pudotuspeleissä.

4.6.2018 14:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin suhteellisen tyytyväinen kauteen Malagassa

Sasu Salinin ensimmäinen kausi Malagassa päättyi pettymykseen, kun joukkue putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Baskonialle suoraan kahdessa ottelussa. Kokonaisuudessaan Salin piti kautta kuitenkin kohtuullisen hyvänä.

3.6.2018 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Romanian liigassa alkavat finaalit – Toijalan Steaua havittelee mestaruutta

Jukka Toijalan Steaua Bukarest on osoittanut Romanian liigan pudotuspeleissä hienoa venymiskykyä, kun joukkue raivasi tiensä finaaleihin. Maanantaina käynnistyvässä finaalisarjassa Steaua saa vastaansa Oradean.

2.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koposen Barcelona välieriin

Petteri Koposen Barcelona eteni välieriin, kun se voitti Espanjan liigan puolivälierien ratkaisevassa kamppailussa Andorran. Israelin liigassa Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod taipui Hapoel Tel Avivin vieraana.

31.5.2018 08:09 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua Romanian liigan finaaliin

Jukka Toijalan luotsaama Steaua Bukarest eteni upeasti Romanian liigan finaaleihin. Espanjassa Petteri Koponen oli jälleen Barcelonan parhaimmistoa johdattaessaan joukkueen pakkovoittoon Andorrasta.

30.5.2018 09:11 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorille komea tupla-tupla Israelin pudotuspelien avauksessa

Gerald Lee Junior loisti Maccabi Ashdodin avatessa Israelin pudotuspelit voitolla. Lee merkkautti komeasti tupla-tuplan Ashdodin kaataessa Hapoel Tel Avivin. Sasu Salinin kausi Espanjassa sen sijaan tuli päätökseen.

28.5.2018 16:12 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Junior aloittaa pudotuspelit Israelissa

Israelin liigan runkosarja saatiin päätökseen monen mutkan kautta sunnuntaina ja pudotuspelit käynnistyvät jo tiistaina. Vielä viime viikolla koko kauden loppu oli vaakalaudalla.

28.5.2018 10:12 Suomalaiset ulkomailla

Koposen tehoilta ei riittänyt - Toijalan Steaua tasasi otteluvoitot

Petteri Koponen oli Barcelonan ykköstykki, mutta sekään ei riittänyt voittoon Espanjan liigan pudotuspelien avauksessa. Myös Sasu Salinin Malaga joutui taipumaan. Jukka Toijalan valmentama Steaua otti kuitenkin tärkeän voiton ja Gerald Lee Juniorin runkosarja Israelissa päättyi voittoon.

27.5.2018 17:55 Suomalaiset ulkomailla

Suuri rooli maistui Huffille: ”Mitä enemmän tulee ikää, niin sitä helpompi on pelata”

Shawn Huffin Frankfurt Skyliners oli lähellä suuryllätystä, kun se pisti Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä runkosarjan ykkösen Bayern Münchenin tiukoille. Kausi päättyi lopulta putoamiseen otteluvoitoin 2-3. Kokonaisuudessaan Huff piti kuitenkin sekä omaa että joukkueensa kautta onnistuneena.

27.5.2018 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Koponen ja Salin aloittavat pudotuspelit Espanjan liigassa

Espanjan koripalloliigassa alkavat pudotuspelit sunnuntaina. Petteri Koposen Barcelona saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Andorran ja Malagaa edustavan Sasu Salinin avauskierroksen vastustaja on Baskonia.

25.5.2018 10:41 Suomalaiset ulkomailla

Koposen ja Salinin runkosarja päätökseen

Espanjan liigassa Petteri Koponen ja Sasu Salin päättivät runkosarjan ja edessä siintävät seuraavaksi pudotuspelit. Koposen sihti kolmen pisteen viivan takaa oli runkosarjassa toiseksi tarkin.

21.5.2018 21:45 Suomalaiset ulkomailla

Jamar Wilson aloittaa taistelun Ranskan mestaruudesta

Ranskan liigan runkosarja saatiin viime viikolla päätökseen ja Jamar Wilson sekä Nanterre aloittavat pudotuspelit tiistaina Strasbourgia vastaan.

20.5.2018 08:17 Suomalaiset ulkomailla

Salin ilmiömäisessä iskussa – uusi piste-ennätys Espanjan liigassa

Sasu Salin pussitti uudeksi piste-ennätyksekseen Espanjan liigassa 26 pistettä, kun Malaga nappasi tärkeän voiton Andorrasta. Petteri Koponen oli niin ikään iskussa, kun Barcelona otti makean voiton. Shawn Huffin ja Gordon Herbertin kausi Saksan Bundesliigassa sen sijaan tuli päätökseen.

19.5.2018 19:12 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi toi Anton Odabasille itseluottamusta

Anton Odabasilla, 22, oli tapahtumarikas kausi turkkilaisessa Trabzonsporissa. Kauteen mahtui paljon sekä kentällä että sen ulkopuolella, mutta vahvan loppukauden myötä kausi jäi hienosti plussan puolelle.

Näytä lisää vastaavia