Gross urakoi tupla-tuplan Dukea vastaan, kaikki suomalaisjoukkueet konferenssiensa lopputurnauksiin

4.3.2013 Krista Gross upotti NCAA-uransa viimeisessä konferenssiottelussa 10 pistettä ja kauhoi 12 levypalloa North Carolinan kohdatessa maanantain vastaisena yönä Duken. Janniina Koivusen VCU puolestaan varmisti voitollaan paikkansa Atlantic-10-konferenssin lopputurnauksesta. Kaikki naisten NCAA:n ”suomalaisjoukkueet” ovat mukana kilpailussa konferenssiensa mestaruuksista.

Krista Grossin North Carolina kuuluu Atlantic Coast-konferenssin lopputurnauksen ennakkosuosikeihin. Kuva: Ville Vuorinen.

USA:n valtakunnallisen rankingin sijalle #15 sijoitettu North Carolina hävisi viimeisen konferenssiottelunsa Atlantic Coast -konferenssin runkosarjavoittajan Duken kotikentällä. Ensimmäisen vuoden pelaaja Alexis Jones (22/4/4 syöttöä) oli täysin pitelemätön ja upotti kentän korkeimmat pisteet Duken 65–58 (26–27)-voitossa.

Krista Gross kirjautti 37 minuutissa North Carolinan kovimmat tehot, 10 pistettä, 12 levypalloa ja kaksi riistoa. North Carolina voitti 18 runkosarjaottelustaan 14 ja sijoittui konferenssinsa runkosarjassa toiseksi Duken jälkeen.

Janniina Koivusen VCU pelasi tiensä Atlantic-10-konferenssin lopputurnaukseen pakottamalla Rhode Islandille 23 pallonmenetystä ja juoksemalla Robyn Parksin (22/7/8 riistoa) ja Jessica Pellechion (19/1/3 riistoa) johdolla 55–46 (30–21)-voittoon. Koivunen kirjautti kolmessa minuutissa yhden korisyötön. VCU voitti 14 konferenssiottelustaan neljä.

Lauri Toivonen nosteli kuusi pistettä ja haki seitsemän levypalloa UTPA:n nujertaessa toiseksi viimeisessä konferenssiottelussaan New Orleansin 71–57 (27–22). Kilian Catolle ei puolestaan kirjattu peliminuutteja, kun Maine hävisi New Hamsphirea vastaan 74–79 (30–33).

Naisten NCAA:n konferenssien lopputurnausaikataulu

• To 8.3. North Carolina – Virginia/Boston College (ACC-turnaus, puolivälierä)
  • To 8.3. Santa Clara – Portland (West Coast-turnaus, toinen kierros)
  • Pe 9.3. Duquesne – VCU (Atlantic-10-turnaus, ensimmäinen kierros)
  • Pe 9.3. Providence – vastustaja avoin (Big East-turnaus, ensimmäinen kierros)
  • Pe 9.3. Albany N.Y. – Maine (America East-turnaus, puolivälierä)

Duke Blue Devils – North Carolina Tar Heels 65-58 (26-27)
Duke:
Alexis Jones 22/4/4 syöttöä.
North Carolina:
Tierra Ruffin-Pratt 16/4/6 syöttöä/3 riistoa.
K.Gross: Aloitusviisikossa, Minuutit 37, Pisteet 10 (2p 4-8, 3p 0-1, 1p 2-4), Levypallot 12, Syötöt 1, Riistot 2, Blokit 1.

VCU Rams – Rhode Island Rams 55-46 (30-21)
VCU:
Robyn Parks 22/7/8 riistoa, Jessica Pellechio 19/1/3 riistoa.
Rhode Island:
Kerry Wallack 20/10.
J.Koivunen:
Minuutit 3, Syötöt 1.

UTPA Broncs – New Orleans Privateers 71-57 (27-22)
UTPA:
Brandon Provost 20/10/4 syöttöä.
New Orleans: Rarlensee Nelson 14/2/3 syöttöä.
L.Toivonen:
Aloitusviisikossa, Minuutit 24, Pisteet 6 (2p 1-5, 1p 4-4), Levypallot 7, Syötöt 1.

New Hampshire Wildcats – Maine Black Bears 79-74 (33-30)
New Hampshire:
Ferg Myrick 27/7.
Maine: Justin Edwards 29/3, Alasdair Fraser 22/6/3 riistoa.
K.Cato:
Ei pelannut.

6.5.2024 09:12 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sivusi Ranskan ennätystä

Paris Basketballin voittoputki venyi jo 24 ottelun mittaiseksi viikonloppuna ja se sivuaa samalla Ranskan ennätystä. Sloveniassa Perttu Blomgren aloitti pudotuspelit vahvasti.

2.5.2024 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannalle ja Elina Koskimiehelle hopeaa Saksassa

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Stars Keltern voitti Saksan Bundesliigan hopeaa. Awak Kuierin Reyer Venezia eteni välieriin Italiassa.

2.5.2024 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketballin voittoputki venyi – ennätys jo lähellä

Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball venytti voittoputkensa jo 23 ottelun mittaiseksi. Espanjassa Teneriffa sai revanssin Malagasta.

29.4.2024 11:31 Suomalaiset ulkomailla

Saksan mestaruustaistelu viidenteen otteluun – Kalinin ja Äijäsen Ferrol lähellä jättiyllätystä

Saksan Bundesliigan mestaruustaistelu huipentuu viidenteen otteluun, Awak Kuierin Reyer Venezia on lähellä välieräpaikkaa Italiassa ja Espanjassa Marianne Kalinin sekä Anniina Äijäsen Ferrol taisteli upeasti huippujoukkue Avenidaa vastaan.

29.4.2024 09:37 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa taipui Mestarien liigan finaalissa

Teneriffa ei onnistunut uusimaan kahden vuoden takaista Mestarien liigan voittoa, kun Malaga oli vahvempi finaalissa. Alexander Madsenin Andorra varmisti sarjapaikkansa Espanjassa ja Edon Maxhuni heitti Le Portelin pudotuspeleihin Ranskassa.

27.4.2024 10:48 Susijengi

Touko Tainamo seniorikaudeksi Wyomingiin

Erinomaiset kolme kautta Denverin yliopistossa pelannut Susijengin ison pään lupaus Touko Tainamo, 205 cm ja 23 vuotta, vaihtaa joukkuetta seniorikaudekseen. Munkkiniemen Kisapoikien kasvatin uusi joukkue on Wyoming, joka sijoittui NCAA-liigan Mountain West -konferenssin keskivaiheille päättyneellä kaudella.

27.4.2024 08:04 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa eteni Mestarien liigan finaaliin

Teneriffa pääsee taistelemaan Mestarien liigan voitosta, kun se eteni finaaliin kaatamalla kreikkalaisen Peristerin.

26.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin jahtaa Mestarien liigan voittoa – ”Meillä on kaikki mahdollisuudet”

Mestarien liigan Final Four -lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Belgradissa. Kilpailun kaikkien aikojen paras kolmen pisteen heittäjä Sasu Salin jahtaa toista Mestarien liigan voittoaan.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.