Haku liikuntapainotteisiin yläkouluihin on käynnissä, HBA-ohjelma Pohjois-Haagan yhteiskoulussa

7.12.2018 13:34 Helsinki Basketball Academy, HBA, on Suomen Koripalloliiton ja pääkaupunkiseudun urheiluoppilaitosten yhteistyössä kehittämä ohjelma, jossa potentiaalisille tulevaisuuden sekä tämän hetken nuorisomaajoukkuepelaajille tarjotaan mahdollisuus ympärivuotiseen maajoukkuetasoiseen ammattivalmennukseen omassa kouluympäristössä.

PHYK HBA:n tyttöjen joukkue kaudella 2017–18.

Pohjois-Haagan yhteiskoulu vastaa Helsinki Basketball Academyn yläkouluvaiheessa opiskelevien pelaajien päivittäisestä harjoittelusta. Ryhmään valittavat pelaajat harjoittelevat koulussa jopa viisi kertaa viikossa, kolmena aamuna ja kahtena iltapäivänä, läpi lukuvuoden. Pelaajien harjoittelu huomioidaan heidän lukujärjestyksissään ja harjoittelun kokonaisuus suunnitellaan yhteistyössä seuravalmentajien kanssa. HBA-ohjelman lisäksi pelaajat harjoittelevat ja pelaavat omissa seurajoukkueissaan. 

PHYK HBA -ohjelman tarkoitus on tarjota jokaiselle pelaajalle yläasteen aikana optimaaliset harjoittelumahdollisuudet ja kehittää ensisijaisesti henkilökohtaisia ominaisuuksia ja taitoja urheilijana sekä valmistaa urheilijaa etenemään koripallourallaan seuraaville tasoille. Harjoittelun suunnittelussa otetaan aina myös huomioon pelaajan ikävaihe ja fyysinen kehitys. 

Pohjois-Haagan yhteiskoulu, PHYK, on yläasteesta ja lukiosta koostuva noin 850 oppilaan koulukokonaisuus. Toiminta-ajatus on ”Elämäsi kunnossa”, jossa opiskelu ja urheilu täydentävät sujuvasti toisiaan. Perusopetuksen osalta PHYK on ns. yksityinen sopimuskoulu ja sillä on perusopetusta koskeva sopimus Helsingin kaupungin kanssa. Opiskelu koulussa on maksutonta ja kouluun voi hakea yli kuntarajojen.
 

PHYK:n lisäksi Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian (Urhea) yläkouluverkostossa koripallon ja koulunkäynnin voi sujuvasti yhdistää Helsingissä Pukinmäenkaaren peruskoulussa (Susi Campus) ja Munkkiniemen yhteiskoulussa. Espoossa Leppävaaran koulussa ja Tapiolan Hongan järjestämänä harjoitteluna Honka-hallilla. Vantaalla TiKSin ja PuHu Junioreiden järjestämiin harjoituksiin on mahdollista osallistua Vantaan eri kouluissa. 


Soveltuvuuskokeet ja infotilaisuudet 


Liikuntapainotuksen urheiluluokille oppilaaksiotto tapahtuu soveltuvuuskokeiden perusteella. Käytössä on Olympiakomitean valtakunnallinen soveltuvuuskoe. Urheiluyläkoulun kokeiluluokalle (PHYK, Pukinmäenkaaren pk ja Leppävaaran koulu) pyrittäessä koripallon osalta on lisäksi lajikohtainen koe, jossa mitataan koripallon perus- ja pelitaitoja. Lisätiedot löytyvät koulujen omilta sivuilta. 

Urheiluyläkouluihin pyrkimisestä kiinnostuneille oppilaille ja heidän huoltajilleen järjestetään infotilaisuus ja tutustuminen soveltuvuuskokeisiin. Tilaisuudessa esitellään soveltuvuuskokeissa olevat asiat sekä kouluihin pyrkimiseen liittyviä asioita. Lisäksi annetaan vinkkejä kokeisiin valmistautumiseen ja harjoitteluun. 

Tilaisuus järjestetään maanantaina 17.12.2018 klo 17.00-18.30 Pohjois-Haagan yhteiskoululla, osoite Pietari Hannikaisen tie 6 00440 HELSINKI. Mukaan tarvitset koripallon harjoitteluvarusteet ja juomapullon. 

Liikuntaosioiden jälkeen klo 18.45 on huoltajille tarkoitettu infotilaisuus, jossa käydään läpi kouluun pyrkimiseen ja soveltuvuuskokeisiin liittyvät asiat. 

Ilmoittaudu tilaisuuteen sähköpostilla timo.parviainen@urhea.fi 11.12.2018 mennessä. 

Lisätietoja kouluihin hakemisesta:
Urhea
PHYK
sekä muiden koulujen sivut.

 
Soveltuvuuskokeiden päivämäärät: 
23.1.2019 yleinen soveltuvuuskoe kaikille oppilaille, paikka Maunulan liikuntahalli
25.1.2019 koripallon soveltuvuuskoe, paikka Helmi Center Malmilla 

 
13.2.2019 15:14 Unified-koripallo

Unified-joukkueet Special Olympics -kesämaailmankisoihin Abu Dhabiin

Naisten ja miesten Unified-joukkueet suuntaavat maaliskuussa Abu Dhabissa järjestettäviin Special Olympics -kesämaailmankisoihin.

12.2.2019 10:22 Pääjuttu

HKVT 2019 -kurssille haku on käynnissä

Huippukoripallovalmentajatutkinto (HKVT) on ylin Suomen Koripalloliiton järjestämä valmentajakoulutus. Koulutuksen avaintavoitteena on antaa valmiuksia toimia päävalmentajatehtävissä koripallossa. Kohderyhmänä koulutuksessa on kaikki tavoitteellisesta valmentamisesta sekä kansainvälisestä koripallosta kiinnostuneet koripallovalmentajat.

11.2.2019 11:45 Koripalloliitto tiedottaa

II-tason koulutuskokonaisuus käynnistyy maaliskuussa - ilmoittautuminen päättyy 1.3.

Koripalloliitto järjestää II-tason koulutuskokonaisuuden Kisakallion urheiluopistolla Lohjalla. II-tason hyväksytty suorittaminen oikeuttaa Koripalloliiton valmentajalisenssijärjestelmän B-lisenssiin. Ilmoittautuminen maaliskuussa alkavalle kurssille päättyy 1.3. Koulutukseen on jäljellä varmasti 10 paikkaa.

7.2.2019 14:14 Seurauutinen

Seurauutisia #3: Koripalloliiton lahjoittamat pallot keräsivät suuren suosion

Koripalloliiton varastoinventaariossa ylimääräiseksi todettuja palloja jaetaan seuroille yhteisvastuulliseen käyttöön. Seurajakelulistan kautta jaettu viesti sai välittömästi suuren suosion.

31.1.2019 09:42 Koripalloliitto tiedottaa

Suomen Koripalloliiton aluekokoukset 2019

Suomen Koripalloliitolla on kevätliittokokouksen päättämä määrä alueita, joiden toimintaa ohjaa kunkin alueen aluekokous, johon on osallistumisoikeus kaikilla kyseisellä alueella toimivilla seuroilla. Alueet toimivat liiton alueellisina rekisteröimättöminä yhteistyöeliminä. 

28.1.2019 13:18 Koripalloliitto tiedottaa

Ehdollepanotoimikunta hakee ehdokkaita Koripalloliiton hallitukseen

Tule mukaan varmistamaan koripalloyhteisön myönteisen kehityksen jatkuminen ja strategian edellyttämä seuraava kehitysloikka.

25.1.2019 12:58 Seurauutinen

Seurauutisia #2: Koripalloliitto hakee pilottiseuroja Et ole yksin -hankkeeseen

Et ole yksin on Väestöliiton ja urheilun yhteishanke, jonka tarkoituksena on ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista, seksuaalista häirintää ja kaikenlaista väkivallan kokemuksia urheilussa. Eri lajien pilottiseurat toimivat suunnannäyttäjinä ja saavat käyttöönsä ohjeita sekä koulutuksia. Ilmoita seuranne mukaan 1.2. mennessä.

21.1.2019 15:15 Pääjuttu

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Klaukkalassa

Koripalloliitto järjestää yhteistyössä Klaukkalan NMKY:n kanssa I-tason koulutuskokonaisuuden Klaukkalassa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia apuvalmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

18.1.2019 09:32 Koripalloliitto tiedottaa

Lea Hakala nimettiin suomalaisen urheilun Hall of Fameen

Suomen kaikkien aikojen naiskoripalloilija Lea Hakala nimettiin torstaina Helsingissä järjestetyssä Urheilugaalassa suomalaisen urheilun kunniagalleriaan, Hall of Fameen.

15.1.2019 17:37 Valmentajat

Nuorisovalmennusseminaari keräsi 135 valmentajaa Kisakallioon

Vuotuinen Nuorisovalmennusseminaari Kisakallion Susi Training Centerissä keräsi jälleen kerran ison joukon valmentajia yhteen. Seminaarin ohjelmassa oli tuttuun tyyliin mielenkiintoisia esityksiä ja valmentajien illallinen Rantamakasiinin tunnelmallisessa miljöössä. Nuorisovalmennusseminaarin esitykset ja materiaalit löytyvät nyt Koripalloliiton valmentajakoulutuksen oppimisympäristöstä, Susi Campuksesta.

11.1.2019 17:46 Koripalloliitto tiedottaa

Assist Centerin toiminta käyntiin – Juniorivalmennusverkosto on ensimmäinen iso projekti

Koripalloliiton ja Kisakallion yhteinen koripallon osaamiskeskus Assist Center on aloittanut toimintansa. Avajaisia vietettiin Kisakalliossa perjantaina startanneen Nuorisovalmennusseminaarin yhteydessä.

8.1.2019 20:17 Läntinen alue

Ohjaajan starttikoulutus Rauma 20.1.

Koulutuksen järjestää Koripalloliiton Läntinen alue yhdessä Seurapalveluyksikön kanssa ja se on Koripalloliiton jäsenseuroille maksuton.

8.1.2019 09:36 Seurauutinen

Seurauutisia #1: Olympiakomitea julkaisi urheiluseuroille suunnatun kestävän kehityksen oppaan

KEKE-koutsi on urheiluseuroille suunnattu Kestävän Kehityksen valmentaja, joka opastaa fiksuihin ja ympäristöystävällisiin toimintamalleihin Olympiakomitean nettisivuilla. KEKE-koutsin yli 100 vinkkiä on helppo toteuttaa. Tutustu KEKE-koutsiin ja löydä seuranne arkeen sopivat vinkit.

7.1.2019 11:08 Koripalloliitto tiedottaa

Juniorivalmennusverkoston toiminta käynnistyy – tavoitteena nostaa päivittäisvalmennuksen tasoa ympäri Suomen

Lasten ja nuorten koripallovalmennukseen keskittyvä juniorivalmennusverkosto käynnistyy tammikuussa 2019.

3.1.2019 13:58 Koripalloliitto tiedottaa

Juhlavuoden ”Throwback Thursday” tuo someen suomikoriksen huippuhetkiä

Koripalloliitto viettää alkaneena vuonna 80-vuotisjuhlaansa. Juhlan kunniaksi tahdomme muistella yhdessä ystäviemme kanssa suomikoriksen historian huippuhetkiä vuosien varrelta.

1.1.2019 20:17 Valmentajat

NVS 2019: 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue demoryhmänä lauantaina 12.1.

Nuorisovalmennusseminaarin ilmoittautuminen on avoinna vielä 8.1. saakka. Nyt myös demoryhmät ovat vahvistuneet. Perjantaina Susi Training Centerin parketille astelevat Tapiolan Hongan U15-pojat ja lauantaina on vuorossa alle 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueryhmän pelaajia. Seminaariin on jo nyt ilmoittautunut esiintyjineen 110 koripallovalmentajaa.

21.12.2018 10:58 Pääjuttu

Nuorisovalmennusseminaarin ilmoittautuminen on avoinna 8.1. asti

Kisakalliossa 11. - 12.1. järjestettävän Nuorisovalmennusseminaarin ilmoittautuminen on avoinna aina tammikuulle asti. Majoitustilaa on kuitenkin tarjolla enää rajoitetusti, joten majoitusta kaipaavien kannattaa ilmoittautua nopeasti.

18.12.2018 10:02 Seurauutinen

Seurauutisia #27: Tutustu Koripalloliiton antidopingohjelmaan ja urheiluyhteisöjen yhteisiin reilun pelin periaatteisiin

Suomen Koripalloliiton tavoitteena on vaalia puhdasta urheilua sekä taata kaikille jäsenille oikeus reiluun ja tasavertaiseen urheiluun. Koripalloliitto on velvollinen noudattamaan voimassa olevaa antidopingsäännöstöä sekä urheiluyhteisöjen yhteisiä reilun pelin ihanteita ja tavoitteita. Näiden periaatteiden pohjalta luotu Koripalloliiton antidopingohjelma on nyt kaikkien luettavissa.

13.12.2018 09:22 Susijengi

Susijengin helmikuinen MM-karsintaottelu jo nyt loppuun varattu

MM-kisapaikasta Kiinaan kynsin ja hampain taisteleva Susijengi on saamassa helmikuun kotiotteluun jälleen täyden tuen kotiyleisöltä. Espoo Metro Areenan katsomopaikat 21. helmikuuta pelattavaan Ranska-otteluun on loppuun varattu jo reilut kaksi kuukautta ennen ottelua.

10.12.2018 14:40 Valmentajat

Valmentajakonkari Martti Iivonen: ”Tässä koulutuksessa ollaan asian ytimessä”

Mittavan uran koripallovalmentajana Ruotsissa ja Suomessa tehnyt ja yli 25 vuotta Koripalloliitossa valmentajana ja kouluttajana toiminut Martti Iivonen kiittelee vuolaasti Assist Centerin Parempia harjoituksia -kehitysprosessia, jonka tavoitteena on muokata lasten ja nuorten koripalloharjoitukset laadukkaammiksi pelin kautta opettamisen saralla.

Näytä lisää vastaavia