Haku liikuntapainotteisiin yläkouluihin on käynnissä, HBA-ohjelma Pohjois-Haagan yhteiskoulussa

7.12.2018 13:34 Helsinki Basketball Academy, HBA, on Suomen Koripalloliiton ja pääkaupunkiseudun urheiluoppilaitosten yhteistyössä kehittämä ohjelma, jossa potentiaalisille tulevaisuuden sekä tämän hetken nuorisomaajoukkuepelaajille tarjotaan mahdollisuus ympärivuotiseen maajoukkuetasoiseen ammattivalmennukseen omassa kouluympäristössä.

PHYK HBA:n tyttöjen joukkue kaudella 2017–18.

Pohjois-Haagan yhteiskoulu vastaa Helsinki Basketball Academyn yläkouluvaiheessa opiskelevien pelaajien päivittäisestä harjoittelusta. Ryhmään valittavat pelaajat harjoittelevat koulussa jopa viisi kertaa viikossa, kolmena aamuna ja kahtena iltapäivänä, läpi lukuvuoden. Pelaajien harjoittelu huomioidaan heidän lukujärjestyksissään ja harjoittelun kokonaisuus suunnitellaan yhteistyössä seuravalmentajien kanssa. HBA-ohjelman lisäksi pelaajat harjoittelevat ja pelaavat omissa seurajoukkueissaan. 

PHYK HBA -ohjelman tarkoitus on tarjota jokaiselle pelaajalle yläasteen aikana optimaaliset harjoittelumahdollisuudet ja kehittää ensisijaisesti henkilökohtaisia ominaisuuksia ja taitoja urheilijana sekä valmistaa urheilijaa etenemään koripallourallaan seuraaville tasoille. Harjoittelun suunnittelussa otetaan aina myös huomioon pelaajan ikävaihe ja fyysinen kehitys. 

Pohjois-Haagan yhteiskoulu, PHYK, on yläasteesta ja lukiosta koostuva noin 850 oppilaan koulukokonaisuus. Toiminta-ajatus on ”Elämäsi kunnossa”, jossa opiskelu ja urheilu täydentävät sujuvasti toisiaan. Perusopetuksen osalta PHYK on ns. yksityinen sopimuskoulu ja sillä on perusopetusta koskeva sopimus Helsingin kaupungin kanssa. Opiskelu koulussa on maksutonta ja kouluun voi hakea yli kuntarajojen.
 

PHYK:n lisäksi Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian (Urhea) yläkouluverkostossa koripallon ja koulunkäynnin voi sujuvasti yhdistää Helsingissä Pukinmäenkaaren peruskoulussa (Susi Campus) ja Munkkiniemen yhteiskoulussa. Espoossa Leppävaaran koulussa ja Tapiolan Hongan järjestämänä harjoitteluna Honka-hallilla. Vantaalla TiKSin ja PuHu Junioreiden järjestämiin harjoituksiin on mahdollista osallistua Vantaan eri kouluissa. 


Soveltuvuuskokeet ja infotilaisuudet 


Liikuntapainotuksen urheiluluokille oppilaaksiotto tapahtuu soveltuvuuskokeiden perusteella. Käytössä on Olympiakomitean valtakunnallinen soveltuvuuskoe. Urheiluyläkoulun kokeiluluokalle (PHYK, Pukinmäenkaaren pk ja Leppävaaran koulu) pyrittäessä koripallon osalta on lisäksi lajikohtainen koe, jossa mitataan koripallon perus- ja pelitaitoja. Lisätiedot löytyvät koulujen omilta sivuilta. 

Urheiluyläkouluihin pyrkimisestä kiinnostuneille oppilaille ja heidän huoltajilleen järjestetään infotilaisuus ja tutustuminen soveltuvuuskokeisiin. Tilaisuudessa esitellään soveltuvuuskokeissa olevat asiat sekä kouluihin pyrkimiseen liittyviä asioita. Lisäksi annetaan vinkkejä kokeisiin valmistautumiseen ja harjoitteluun. 

Tilaisuus järjestetään maanantaina 17.12.2018 klo 17.00-18.30 Pohjois-Haagan yhteiskoululla, osoite Pietari Hannikaisen tie 6 00440 HELSINKI. Mukaan tarvitset koripallon harjoitteluvarusteet ja juomapullon. 

Liikuntaosioiden jälkeen klo 18.45 on huoltajille tarkoitettu infotilaisuus, jossa käydään läpi kouluun pyrkimiseen ja soveltuvuuskokeisiin liittyvät asiat. 

Ilmoittaudu tilaisuuteen sähköpostilla timo.parviainen@urhea.fi 11.12.2018 mennessä. 

Lisätietoja kouluihin hakemisesta:
Urhea
PHYK
sekä muiden koulujen sivut.

 
Soveltuvuuskokeiden päivämäärät: 
23.1.2019 yleinen soveltuvuuskoe kaikille oppilaille, paikka Maunulan liikuntahalli
25.1.2019 koripallon soveltuvuuskoe, paikka Helmi Center Malmilla 

 
15.5.2019 20:29 Koripalloliitto tiedottaa

Tenho Ulmanen valittiin jatkamaan eteläisen alueen puheenjohtajana

Koripalloliiton eteläisen alueen aluekokous valitsi yksimielisesti Tenho Ulmasen jatkamaan eteläisen alueen aluehallituksen puheenjohtajana. Ulmanen on ollut eteläisen alueen puheenjohtaja jo vuodesta 2012 ja toiminut alueen hallituksen jäsenenä vuodesta 2009 alkaen.

14.5.2019 22:44 Keskinen alue

Kimmo Juvonen valittiin keskisen alueen puheenjohtaksi

Koripalloliiton keskisen alueen aluekokous valitsi yksimielisesti Kimmo Juvosen keskisen alueen aluehallituksen uudeksi puheenjohtaksi.

13.5.2019 22:53 Läntinen alue

Monika Sola valittiin läntisen alueen puheenjohtaksi

Koripalloliiton läntisen alueen aluekokous valitsi yksimielisesti Monika Solan läntisen alueen aluehallituksen uudeksi puheenjohtaksi.

27.4.2019 15:00 Koripalloliitto

Timo Elo on Koripalloliiton uusi puheenjohtaja

Espooseen lauantaina kokoontuneet Koripalloliiton jäsenseurat ovat valinneet yksimielisesti liiton uudeksi puheenjohtajaksi joensuulaisen Timo Elon, 56. Elo seuraa tehtävässä Antti Zittingiä, joka jättäytyy sivuun kesäkuun lopussa toimittuaan puheenjohtajana edelliset kuusi vuotta.

12.4.2019 16:29 Koripalloliitto

Avoin kutsu jäsenseuroille Koripalloliiton liittokokoukseen 27.4.

Suomen Koripalloliitto ry:n varsinainen liittokokous järjestetään lauantaina 27.4. klo 10 alkaen Dipolissa, Espoon Otaniemessä (Otakaari 24, Espoo). Valtakirjojen tarkastus alkaa samassa paikassa klo 9.30.

26.3.2019 14:34 Pääjuttu

HKVT 2019 -koulutukseen valittiin 18 valmentajaa

Suomen Koripalloliiton järjestämään huippukoripallovalmentajatutkintoon (HKVT) valitut valmentajat on julkaistu. Soveltavuuskokeiden jälkeen tutkintoa suorittamaan valittiin 18 valmentajaa. Kaikkiaan hakijoita oli yhteensä 36.

6.3.2019 15:36 Koulutus

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Äänekoskella

Koripalloliitto järjestää yhteistyössä Keskisen alueen kanssa I-tason koulutuskokonaisuuden Äänekoskella. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia apuvalmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

28.2.2019 17:04 Läntinen alue

Läntisen alueen mikrojen ja minien aluefinaalien pelipaikat selvillä

Mikrotyttöjen, mikropoikien, minityttöjen ja minipoikien aluefinaalit järjestetään keväällä 2019 keskitetysti Läntisellä alueella.

27.2.2019 19:22 Pääjuttu

HKVT 2019 -kurssille haku on käynnissä - ilmoittautuminen päättyy 4.3.

Huippukoripallovalmentajatutkinto (HKVT) on ylin Suomen Koripalloliiton järjestämä valmentajakoulutus. Koulutuksen avaintavoitteena on antaa valmiuksia toimia päävalmentajatehtävissä koripallossa. Kohderyhmänä koulutuksessa on kaikki tavoitteellisesta valmentamisesta sekä kansainvälisestä koripallosta kiinnostuneet koripallovalmentajat. Soveltuvuuskokeeseen voi ilmoittautua 4.3. saakka.

27.2.2019 18:45 Koripalloliitto tiedottaa

II-tason koulutuskokonaisuus käynnistyy maaliskuussa - ilmoittautuminen päättyy 4.3.

Koripalloliitto järjestää II-tason koulutuskokonaisuuden Kisakallion urheiluopistolla Lohjalla. II-tason hyväksytty suorittaminen oikeuttaa Koripalloliiton valmentajalisenssijärjestelmän B-lisenssiin. Ilmoittautuminen maaliskuussa alkavalle kurssille päättyy 4.3.

27.2.2019 16:11 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliiton organisaatioon muutoksia

Suomen Koripalloliiton henkilöstöorganisaatiossa tapahtuu toimenkuvamuutoksia miesten MM-karsintarupeaman päätyttyä. Lisäksi tiedottaja Suvi Hakkaraisen korvaa liiton organisaatiossa Henri Inki.

20.2.2019 13:27 Koripalloliitto tiedottaa

Jäsenseurojen esitykset kevään liittokokoukselle tehtävä 28.2. mennessä

Suomen Koripalloliiton uudistuvalle liittokokoukselle voivat esityksiä tehdä liittohallitus ja liiton jäsenseura. Seuran esitys liittokokouksessa käsiteltäväksi asiaksi on toimitettava kirjallisena seuraavasti: kevätkokouksessa käsiteltävät asiat helmikuun loppuun mennessä ja syyskokouksessa käsiteltävät asiat elokuun loppuun mennessä.

19.2.2019 10:25 Susijengi

Susijengin MM-karsintaottelu jälleen loppuunmyyty

Susijengi pääsee huipentamaan MM-karsinnat otteluissa, joista panosta ei puutu. Torstain kotiotteluun Ranskaa vastaan joukkue saa tuekseen jälleen täyden Espoo Metro Areenan.

18.2.2019 09:21 Seurauutinen

Seurauutisia #5: LIITU-tutkimus – lapset ja nuoret liikkuvat liian vähän

Lasten ja nuorten liikuntakäyttäytymistä selvittävän tuoreen LIITU-tutkimuksen mukaan 62 % 9–15-vuotiaista nuorista on mukana urheiluseuratoiminnassa, mutta vain kolmasosa lapsista ja nuorista liikkuu suositusten mukaisesti.

13.2.2019 15:14 Unified-koripallo

Unified-joukkueet Special Olympics -kesämaailmankisoihin Abu Dhabiin

Naisten ja miesten Unified-joukkueet suuntaavat maaliskuussa Abu Dhabissa järjestettäviin Special Olympics -kesämaailmankisoihin.

7.2.2019 14:14 Seurauutinen

Seurauutisia #3: Koripalloliiton lahjoittamat pallot keräsivät suuren suosion

Koripalloliiton varastoinventaariossa ylimääräiseksi todettuja palloja jaetaan seuroille yhteisvastuulliseen käyttöön. Seurajakelulistan kautta jaettu viesti sai välittömästi suuren suosion.

31.1.2019 09:42 Koripalloliitto tiedottaa

Suomen Koripalloliiton aluekokoukset 2019

Suomen Koripalloliitolla on kevätliittokokouksen päättämä määrä alueita, joiden toimintaa ohjaa kunkin alueen aluekokous, johon on osallistumisoikeus kaikilla kyseisellä alueella toimivilla seuroilla. Alueet toimivat liiton alueellisina rekisteröimättöminä yhteistyöeliminä. 

28.1.2019 13:18 Koripalloliitto tiedottaa

Ehdollepanotoimikunta hakee ehdokkaita Koripalloliiton hallitukseen

Tule mukaan varmistamaan koripalloyhteisön myönteisen kehityksen jatkuminen ja strategian edellyttämä seuraava kehitysloikka.

25.1.2019 12:58 Seurauutinen

Seurauutisia #2: Koripalloliitto hakee pilottiseuroja Et ole yksin -hankkeeseen

Et ole yksin on Väestöliiton ja urheilun yhteishanke, jonka tarkoituksena on ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista, seksuaalista häirintää ja kaikenlaista väkivallan kokemuksia urheilussa. Eri lajien pilottiseurat toimivat suunnannäyttäjinä ja saavat käyttöönsä ohjeita sekä koulutuksia. Ilmoita seuranne mukaan 1.2. mennessä.

21.1.2019 15:15 Pääjuttu

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Klaukkalassa

Koripalloliitto järjestää yhteistyössä Klaukkalan NMKY:n kanssa I-tason koulutuskokonaisuuden Klaukkalassa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia apuvalmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

Näytä lisää vastaavia