16.6.2020 14:49 Koripallomuseon Hall of Fame-kolumnisarjassa kirjoittajat jakavat näkemyksiään ja kokemuksiaan koripalloon liittyen. Ensimmäiset kirjoittajat ovat Teijo Finneman ja Mikko Koskinen.
Kirjoitukset voivat olla kantaaottavia tekstejä, muistoja uralta tai pohdintoja lajiin liittyen.
"Haluamme tällä kolumnisarjalla antaa äänen kuuluville niin Hall of Fame-legendoille kuin eri näkökulmista koripalloa perkaaville muillekin kirjoittajille. Historia ja nykyisyys tulevat kohtaamaan teksteissä ja näen tärkeänä yhteiskunnassamme nostaa kokemuksen tuomaa arvoa esiin. Pelin avanneilla Finnemanilla ja Koskisella on huikea määrä koripallokokemusta ja koripalloviisautta kertyneenä, jota on tärkeä jakaa lajikulttuurimme vankentamiseksi. Seuraava kirjoittaja on selvästi eri ikäluokkaa, mutta omaa vankkaa näkemystä lajimme eri nyansseista.", pohtii kolumnisarjaa Jari Toivonen Koripallomuseosta.
Lue kaksi ensimmäistä kolumnia:
Teijo Finneman: Ruotsin matkani
- Teijo Finneman on ensimmäinen ulkomailla "ammattilaisena" pelannut suomalainen koripalloilija. Hän pelasi Ruotsissa 1969-1971 ja avaa ammattilaisuuttaan tässä kirjoituksessa.
Mikko Koskinen: Kun jenkkikoris tuli Ouluun
- Mikko Koskinen on suomalaisen koripallon Hall of Fame-legenda ja Amerikan Uutiset-lehden päätoimittaja. Hän asuu nykyään Floridan Lake Worthissa, josta seuraa tarkasti niin Suomen kuin USA:n koripalloa.
Ensi viikolla kirjoittajana Vilma Kesänen.
Monipuolinen 48-sivuinen verkkolehti lähetetään sähköpostinsa antaneille korisalumnikirjeen mukana.
Koripallomuseoyhdistyksen hallinnoima suomalaisen koripalloilun Hall of Fame täydentyy kymmenellä uudella lajilegendalla, jotka poikkeusolosuhteiden takia julkaistiin poikkeuksellisesti Ylen suorassa TV-lähetyksessä Susijengin ja Serbian välisessä ottelussa.
Koripallomuseoyhdistys ry:n hallitus päätyi kokouksessaan lomauttamaan taloudellisista syistä 9.11.2020 alkaen toiminnanjohtajan loppuvuoden ajaksi.
Get Back in the Game! Koripalloyhteisön alumni-verkosto tuo uusilla ohjelmilla lajia rakastavat takaisin koripallon pariin.
Koripallomuseon kokoelmiin kuuluu tällä hetkellä 1313 esinettä. Museoiden tehtävänä on kulttuuriperinnön säilyttäminen tuleville sukupolville sekä kulttuuriperintöön liittyvän tiedon, tarinoiden ja elämysten välittäminen yleisölle.
Mentorointiohjelma tukee koripalloilijoiden siirtymistä työelämään, ammatillista kehittymistä ja urasuunnittelua. Nyt etsitään ohjelmalle myös tukijoita varmistamaan ohjelman jatko 2021.
Koripallomuseo kerää nyt kesän aikana valtakunnallisesti esineistöä kokoelmaansa talteen tulevia näyttelyitä varten ja tuleville sukupolville kertomaan lajin eri aikakausista, ilmiöistä ja henkilöistä.
Korisihmisten kotibileet lauantaina kello 19-21 on täynnä koripallopersoonia ympäri Suomen ja rajojemme ulkopuoleltakin.
Koko korisperheen kotibileissä tarjolla haastatteluja, korisviihdettä, tietovisailuja ja kuulumisia Susijengin pelaajilta.
Kehitämme alumnitoimintaa - auta kertomalla mielipiteesi! Vaikka et mieltäisi itseäsi alumniksi tai et olisi ikinä kuullutkaan korisalumnitoiminnasta, niin pyydämme, että vastaatte kyselyyn.
Kepeässä ohjelmassa on korisvieraita, musiikkia, haastatteluja, videotervehdyksiä maailmalta ja eri puolilta Suomea, visailua, stand upia, chat-palsta ja vuorovaikutteisia yllätyksiä.
Osaatko urheilijana sanoittaa osaamisesi työmarkkinoita ajatellen? Kaipaatko apua CV:n teossa tai urheilu-uran ja työelämän siirtymävaiheessa?
Pelaaja ja pelipallo katoavat mystisesti kesken ottelun. Onko tapahtunut rikos ja kuka on syyllinen? 12 koripalloon linkittyvää kirjoittajaa - ratkaise lopuksi kirjoittajat!
Maajoukkuekapteeni Shawn Huff, sekä lajilegendat Heli Toikka ja Pertti Laanti, avaavat toiminnan taustoja.
Vaikka koripallokausi sai yllättävän lopun, jatkuu Kentältä johtajuuteen 2020 - mentorointiohjelma antaen pelaajille eväitä ura- ja ammatinvalintakysymyksissä.
Finnish Basketball Hall of Fame käynnisti Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella mentorointiohjelman, jolla halutaan laajentaa koripallopolku urheilu-uraa pidemmäksi.
Susijengin pelipäivänä 20.2. julkastun RIBARIN teemana ovat mm. maajoukkueet ja EM-kisat.
Koripalloilija – mitä koriksen jälkeen? Valtakunnallinen mentorointiohjelma ikään tai sarjatasoon katsomatta on auki.
Lehden teemana on tällä kertaa keskitytty maajoukkueisiin ja EM-kisoihin. Lehti julkaistaan 20.2., kun Susijengi kohtaa Serbian.
Mentorointiohjelma tukee koripalloilijoiden siirtymistä työelämään, ammatillista kehittymistä ja urasuunnittelua. Mentoreina toimivat koripallotaustaiset asiantuntijat, jotka haluavat jakaa työelämäkokemustaan ja -näkemystään sekä ammatillisia verkostojaan. Hae mukaan!