Hallitseva mestari Catz ja runkosarjan kakkonen Huima ratkaisevat Naisten Korisliigan mestaruuden

18.4.2015 Naisten Korisliigan finaalit pyörähtävät käyntiin huomenna, kun hallitseva mestari Catz pyrkii tähtää jo neljänteen perättäiseen mestaruuteen, Huiman tehdessä kaikkensa palatakseen mestarin valtaistuimelle 12 vuoden tauon jälkeen.

Sarjan paras pelaaja? Sarjan paras joukkue? Alexandria Anderson ja Catz saavat mahdollisuuden vastata näihin kysymyksiin finaalisarjassa Huimaa vastaan.

Elena Reshetko on Andersonin lisäksi yksi isoimmista palasista Catzin palapelissä.

Huiman nopeatempoisen hyökkäyksen tärkein yksittäinen tekijä on takamies Michaela Houser...

Catzin runkosarja ei sujunut ihan yhtä dominoivaan tyyliin kuin viime kaudella, mutta uusiutuneen pelaajamateriaalin ja paperilla heikentyneen joukkueen taival finaaleihin on silti ollut likimain käsittämättömän vakuuttava. Kaksi tappiota runkosarjassa, koko sarjan kirkkaasti paras puolustus ja puhtaalla pelillä pudotuspelit finaaleihin asti. Puolivälierissä kaatui Tapiolan Honka, ja välierissä vanha tuttu Peli-Karhut, molemmat siis suoraan 3-0 voitoin.

 

Viime kaudesta uudistuneen joukkueen menestyksen avaimet ovat olleetkin enemmän joukkueena onnistumisen kautta tulevia asioita. Tästä kertoo ylempänä mainittu tiivis puolustus, jonka pohjalle Catz-luotsi Mika Haakana on lappeenrantalaisten pelin tällä kaudella rakentanut.

 

Jos aikaisemmin Catz yksinkertaisesti hyökkyäksen jauhaessa karkasi kori korilta karkuun tiukan paikan tullen, jättää vuosimallin 2014/15 Catz vastustajansa neuvottomaksi kun tulostaululla vain lappeenrantalaisten sarake täyttyy normaaliin tahtiin pisteistä.

 

Ei kuitenkaan suljeta täysin silmiä Catzin jatkuvasti parantuneelta hyökkäykseltä, ja yksilöiltä jotka saavat joukkuepelin toimimaan äärimmäisen hyvin myös vastustajan päässä parkettia. Sentteri Alexandria Anderson on mahdollisesti koko sarjan paras pelaaja, ja on monipuolisena uhkana lähes mahdoton pysäytettävä. Keskity Andersonin pysäyttämiseen, ja 186-senttinen vitospaikan pelaaja löytää kyllä puolustuksesi heikot kohdat jonne palloa toimittaa.

 

Andersonin lisäksi laituri Elena Reshetko on nostanut odotetusti tasoaan kevään kuumimpien pelien koittaessa, ja tuo Andersonin rinnalle 184-senttisen vartensa kanssa toisen monipuolisen, vaikeasti pysäytettävän uhkan Catzin hyökkäykseen.

 

- Välierissä Chelsea Douglas pyöritti Lotta Hämäläisen kanssa peliä hyvin, ja etenkin kahdessa viimeisessä pelissä pelasimme organisoitua koripalloa ja pallonliike oli ajoittain erinomaista, hehkuttaa Haakana tasoaan tasaisesti nostaneita takamiehään.

 

- Huima on sarjan paras siirtymäjoukkue. Etenkin Houser ja Harris ovat todella hyviä näissä tilanteissa. Hyökkäyksemme toimiminen auttaa luonnollisesti myös puolustuspelissä Huiman kaltaista hyvää siirtymäjoukkuetta vastaan.

 

Catzin jenkkikolmikon täydentää toista kauttaan (edellisen kerran kaudella 2012/13) lappeenrantalaisia edustava laituri Chandrea Jones, joka on pudotuspeleissä urakoinut 18,2 pisteen, 6 levypallon ja 2 syötön ja 2,2 riiston keskiarvoilla. Takamiehen roolia Douglasin kanssa jakava Lotta Hämäläinen on ollut iloinen yllätys läpi kauden ja on suoriutunut pudotuspeleissä roolissaan ihailtavan varmaotteisesti. Kaaren takaa iloisesti palloa ilmaan laittava 17-vuotias laituri Veera Pirttinen on myös yksi lappeenrantalaisten pelaajista, joka onnistuessaan tuo kaksinumeroisia pistelukemia joko avauksesta tai penkiltä.

 

Huima finaaleihin yllätysvalmiina altavastaajana

 

Asetelmat finaaleihin lähdettäessä ovat kaikille selvät. Huiman vakuuttavasta voitosta välieräsarjan viidennessä pelissä ToPoa vastaan huolimatta, ovat äänekoskelaiset altavastaajia kun pallo irtoaa ylösheiton merkiksi sunnuntaina Lappeenrannan urheilutalolla.

 

Se ei kuitenkaan tarkoita, että finaalisarja olisi ennalta mitenkään läpihuutojuttu. Finaaleihin 3-2 voitoin ToPoa vastaan pelatuista välieristä edennyt Huima selvitti puolivälierät Vimpelin Vetoa vastaan lukemin 3-0, ja on edennyt nyt juuri niihin peleihin jotka joukkue tavoitteekseen kauden alkaessa asetti.

 

Jos Catz pystyy lyömään pöytään sarjan parhaan puolustuksen, on Huimalla vastaavasti hihassaan ässänä sarjan kenties kovin ”1-2 punch”, jonka muodostavat takamies Michaela Houser ja sentteri Chandra Harris. Kaksikko tehtaili jo runkosarjassa todella kovia lukemia, eivätkä esitykset paria poikkeusta lukuunottamatta ole jättäneet ketään kylmäksi pudotuspeleissäkään.

 

Harris kilpailee Andersonin kanssa sarjan parhaan sentterin tittelistä, ja vaikka kunnian antaisikin Lappeenrantaan, ei Harris vertailussa juuri kalpene. Lisää yhtälöön pudotuspelit 19 pisteen, 7,4 levypallon, 4,1 syötön ja 2,5 riiston keskiarvoilla riehunut Houser, ja Huiman pysäyttämiseen vaaditaan jopa Catzilta lähes täydellisyyttä hipova esitys puolustuspäässä.

 

Jenkkikolmikon täydentävä Kenya Robinson ei ole kuin me muut tavalliset kuolevaiset, eikä tunnu vanhenevan vaikka kanssapelaajat ja kilpasiskot vierellä vanhenisivat. Tupla-tuplaa pudotuspelien keskiarvoissaan lähentelevä laituri on kirjauttanut keskimäärin 13,5 pistettä ja 9,4 levypalloa ottelua kohden, oli välierissä ToPoa vastaan ajoittain häikäisevän hyvä. Avausviisikon neljäs kaksinumeroisen pistekeskiarvon omaava pelaaja on laituri Camilla Grönberg, joka tarkkakätisenä kolmospyssynä tuo yhden aseen lisää Huiman jo valmiiksi vakuuttavaan hyökkäyspeliin.

 

- Kyllä se on meille tärkeää että päästään juoksemaan kenttää ja pidetään tempo korkeana, se on meidän pelitapa kuitenkin olut tällä kaudella. Se korostuu tietysti kun vastassa on noin hyvin puolustava joukkue, pyörittelee Huiman päävalmentaja Mervi Nurmi

 

- Andersonin pysäyttäminen tulee olemaan vaikeaa, pitää kysellä halukkaita vielä viimeisissä treeneissä ennen ensimmäistä finaalia. Mutta vastaavasti, kyllä meilläkin jenkit on parhaimmillaan aika kovia pelaajia.

 

Finaalisarjan ratkaisu tulee kuitenkin olemaan siinä, miten Huima pystyy siirtymään puolustuksesta hyökkäykseen. Catz on puolen kentän pelissä sarjan paras puolustusjoukkue, eikä edes Huima pysty kaivertamaan kolmea voittoa Catzia vastaan jos se ei saa nostettua tempoa, kerättyä pysäytyksiä Catzin hyökkäystä vastaan ja sitä kautta juostua kenttää Houserin johdolla.

 

Odotettavissa on äärimmäisen tasokkaat, mielenkiintoiset ja tasaiset finaalit, eikä etukäteen altavastaajana sarjaan lähtevä Huima tule fanaattisen kotiyleisönsä edessä antamaan senttiäkään periksi hallitsevalle mestarille.

 

Finaalit käynnistyvät sunnuntaina, Lappeenrannan urheilutalolla. Pallo irtoaa ylösheittoon kello 16.00.

 
4.10.2018 14:59 Ajankohtainen

Kotimainen koriskausi vahvasti esillä Elisa Viihde Sportilla

Uutuutena katsottavissa on myös suomalaisia vilisevä Saksan Bundesliiga.

Kotkan Peli-Karhut juhlii naisten Korisliigan mestaruutta

Naisten Korisliigan mestari vuosimallia 2017/2018 on Kotkan Peli-Karhut. Kotkalaisjoukkue ratkaisi voiton venymällä naisten Korisliigan viidennen finaalin päätösneljänneksellä 69–56-voittoon.

27.4.2018 Haastattelu

Mestaruushaastattelussa Linda-Lotta Lehtoranta ja Megan Mullings: ”Maailman paras tunne”

Kotkan Peli-Karhut päätti kuluvan naisten Korisliigan kauden mestaruusjuhliin. Kotkalaisten kova tahtotaso toi joukkueelle mestaruuden lisäksi kauden ensimmäisen vierasvoiton Lappeenrannan Catzin kotihallista.

Peli-Karhut voittoon – naisten Korisliigan mestaruus ratkeaa viidennessä finaalissa

Kotkan Peli-Karhujen ilmiömäinen pelivire johti joukkueen voittoon Lappeenrannan Catzista naisten Korisliigan neljännessä finaaliottelussa. Peli-Karhut rynnisti 82–71-voittoon ja siirsi mestaruuden ratkaisun viidenteen finaaliotteluun.

Lappeenrannan Catz otti toisen kiinnityksen mestaruuteen

Lappeenrannan Catz nousi päätösjaksolla voittoon Kotkan Peli-Karhuista naisten Korisliigan kolmannessa finaalikamppailussa lukemin 79–68. Voitolla Catz johtaa finaalisarjaa 2–1. Mestaruus on katkolla ensimmäistä kertaa tiistaina Kotkan Karhuvuoressa.

Peli-Karhut murisi finaalisarjan tasoihin

Kotkan Peli-Karhut piti pintansa kotihallissaan naisten Korisliigan toisessa finaalikamppailussa Lappeenrannan Catzia vastaan. 79–72 -voitolla kotkalaiset tasoittivat ottelusarjan 1–1:een.

Naisten Korisliigan loput finaaliottelut YLE TV2:lla

Naisten Korisliigan loput finaaliottelut näkyvät YLE:n kanavilla TV2:ssa. Sarja jatkuu keskiviikkona Kotkan Peli-Karhun kotiottelulla.

Lappeenrannan Catz rouhi avausvoiton naisten Korisliigan finaaleissa

Naisten Korisliigan finaalisarja käynnistyi maanantaina. Lappeenrannan Catz urakoi Aleighsa Welchin vahvan esityksen avulla 72–60-voittolukemat.

15.4.2018 Haastattelu

Naisten Korisliigan finaaliennakko: Catz kohtaa Peli-Karhut

Naisten Korisliigan finaalisarja vuosimallia 2017–2018 käynnistyy huomenna maanantaina 16. huhtikuuta. Lappeenrannan Catzin ja Kotkan Peli-Karhujen valmentajat odottavat finaalisarjasta kahden monipuolisen joukkueen kohtaamista.

Hyvinkään Ponteva louhi naisten Korisliiga -pronssia

Hyvinkään Ponteva nousi naisten Korisliigan pronssiottelun päätösneljänneksellä takamatkalta voittoon. Pronssiottelun voittonumerot kirjattiin hyvinkääläisille 63–59.

Catz ja Peli-Karhut raivasivat finaalipaikat naisten Korisliigassa

Naisten Korisliigan välieräsarjat ratkaistiin torstaina pudotuspelivaiheen viidensissä otteluissa. Lappeenrannan Catz pysäytti Hyvinkään Pontevan pitäen voittopisteet kotihallissa lukemin 68—56. Myös Kotkan Peli-Karhut urakoi viidennessä välierässä finaaleihin kaatamalla vierasparketilla Tapiolan Hongan numeroin 81—55.

Naisten Korisliigan välierät viidensiin otteluihin

Naisten Korisliigan neljännet välieräottelut pelattiin maanantai-iltana Hyvinkäällä ja Kotkassa. HyPo jatkoi kotivoittojen ottelusarjaa kaatamalla Catzin numeroin 74-71 (46-40) ja Honka piti Peli-Karhujen kirin kurissa, venyttämällä myös toisen ottelusarjan sen viidenteen otteluun 68-61 (34-30) -vierasvoiton turvin.

Honka venytti sarjan ratkaisua, Catz jälleen kotivoittoon

Naisten Korisliigan välierät etenivät perjantai-iltana kolmansiin otteluihinsa. 0-2 -tilanteessa iltaan lähtenyt Tapiolan Honka onnistui jatkamaan kevättään, joukkueen kaadettua Peli-Karhut kotonaan numeroin 68-43 (36-25). Lappeenrannassa Catz nousi 2-1 voitoin johtoon ottelusarjassa Hyvinkään Pontevaa vastaan vahvalla 80-65 (39-37) -kotivoitolla.

Peli-Karhuille toinen voitto naisten Korisliigan välierissä – Hyvinkään Ponteva tasoitti välieräsarjan

Naisten Korisliigan pudotuspelit jatkuivat tiistaina välierien toisella kierroksella. Hyvinkään Ponteva kavensi välieräsarjan Lappeenrannan Catzia vastaan 1–1:een väkivahvalla 87–52 -voitolla. Kotkan Peli-Karhujen ja Tapiolan Hongan trilleriottelu päättyi Peli-Karhujen 83–72 -voittoon.

Peli-Karhut ja Catz avausvoittoihin naisten Korisliigan välierissä

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät vauhdikkaasti lauantaina. Kotkan Peli-Karhut nujersi Tapiolan Hongan ensimmäisen välieräottelun jatkoajalla lukemin 74–65. Lappeenrannan Catz urakoi väkevän 77–63 -voiton Hyvinkään Pontevasta.

Lappeenrannan Catzin Aleighsa Welch on naisten Korisliigan maaliskuun pelaaja

Lappeenrannan Catz hurjasteli naisten Korisliigan runkosarjan päätökseen 4–0-voittotilastolla maaliskuussa varmistaen paikan välierissä jo ennen runkosarjan päätöstä. Kissalaumasta on erottunut kuluvalla kaudella pirteästi pelaava sentteri Aleighsa Welch, joka valittiin toistamiseen kuluvalla kaudella naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi.

29.3.2018 Haastattelu

Kotkan Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä: ”Lähdemme voittamaan jokaista peliä”

Kotkan Peli-Karhut pääsee viikon lepotauon jäljiltä haastamaan Tapiolan Honkaa naisten Korisliigan välierissä. Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä odottaa pudotuspelien huipennuksesta tiukkoja kamppailuja mitalinkiilto päätavoitteena.

27.3.2018 Haastattelu

Lappeenrannan Catzin päävalmentaja Mika Haakana: ”Tulossa kiinnostavat pudotuspelit”

Vain kahdesti naisten Korisliigan runkosarjan aikana kaatunut Lappeenrannan Catz pääsee aloittamaan pudotuspelit kovalla testillä hallitsevaa mestaria Hyvinkään Pontevaa vastaan. Catzin päävalmentaja Mika Haakana näkee, että välierissä pelaa neljä joukkuetta, joilla on tasaiset mahdollisuudet voittaa Suomen mestaruus.

27.3.2018 Haastattelu

Vimpelin Vedon Noora Järvikangas: ”Pudotuspelit olivat kauden tavoite"

Vimpelin Vedon kausi naisten Korisliigassa päättyi puolivälierävaiheeseen viime lauantaina Hyvinkään Pontevan taistellessa kolmannen voiton myötä välieriin. ViVen Noora Järvikangas näki kauden päätösottelussa paljon hyvää.

Hyvinkään Ponteva ja Kotkan Peli-Karhut naisten Korisliigan välieriin

Hyvinkään Ponteva ja Kotkan Peli-Karhut ottivat lauantaina kolmannet voitot puolivälierävastuksistaan edeten naisten Korisliigan välieriin. HyPo päihitti Vimpelin Vedon trilleriottelun loppusekunneilla kotihallissaan lukemin 82–77 ja Peli-Karhut kaahasi EBT:n ohitse 79—66-tuloksella.

Näytä lisää vastaavia