Hallitseva mestari Catz ja runkosarjan kakkonen Huima ratkaisevat Naisten Korisliigan mestaruuden

18.4.2015 Naisten Korisliigan finaalit pyörähtävät käyntiin huomenna, kun hallitseva mestari Catz pyrkii tähtää jo neljänteen perättäiseen mestaruuteen, Huiman tehdessä kaikkensa palatakseen mestarin valtaistuimelle 12 vuoden tauon jälkeen.

Sarjan paras pelaaja? Sarjan paras joukkue? Alexandria Anderson ja Catz saavat mahdollisuuden vastata näihin kysymyksiin finaalisarjassa Huimaa vastaan.

Elena Reshetko on Andersonin lisäksi yksi isoimmista palasista Catzin palapelissä.

Huiman nopeatempoisen hyökkäyksen tärkein yksittäinen tekijä on takamies Michaela Houser...

Catzin runkosarja ei sujunut ihan yhtä dominoivaan tyyliin kuin viime kaudella, mutta uusiutuneen pelaajamateriaalin ja paperilla heikentyneen joukkueen taival finaaleihin on silti ollut likimain käsittämättömän vakuuttava. Kaksi tappiota runkosarjassa, koko sarjan kirkkaasti paras puolustus ja puhtaalla pelillä pudotuspelit finaaleihin asti. Puolivälierissä kaatui Tapiolan Honka, ja välierissä vanha tuttu Peli-Karhut, molemmat siis suoraan 3-0 voitoin.

 

Viime kaudesta uudistuneen joukkueen menestyksen avaimet ovat olleetkin enemmän joukkueena onnistumisen kautta tulevia asioita. Tästä kertoo ylempänä mainittu tiivis puolustus, jonka pohjalle Catz-luotsi Mika Haakana on lappeenrantalaisten pelin tällä kaudella rakentanut.

 

Jos aikaisemmin Catz yksinkertaisesti hyökkyäksen jauhaessa karkasi kori korilta karkuun tiukan paikan tullen, jättää vuosimallin 2014/15 Catz vastustajansa neuvottomaksi kun tulostaululla vain lappeenrantalaisten sarake täyttyy normaaliin tahtiin pisteistä.

 

Ei kuitenkaan suljeta täysin silmiä Catzin jatkuvasti parantuneelta hyökkäykseltä, ja yksilöiltä jotka saavat joukkuepelin toimimaan äärimmäisen hyvin myös vastustajan päässä parkettia. Sentteri Alexandria Anderson on mahdollisesti koko sarjan paras pelaaja, ja on monipuolisena uhkana lähes mahdoton pysäytettävä. Keskity Andersonin pysäyttämiseen, ja 186-senttinen vitospaikan pelaaja löytää kyllä puolustuksesi heikot kohdat jonne palloa toimittaa.

 

Andersonin lisäksi laituri Elena Reshetko on nostanut odotetusti tasoaan kevään kuumimpien pelien koittaessa, ja tuo Andersonin rinnalle 184-senttisen vartensa kanssa toisen monipuolisen, vaikeasti pysäytettävän uhkan Catzin hyökkäykseen.

 

- Välierissä Chelsea Douglas pyöritti Lotta Hämäläisen kanssa peliä hyvin, ja etenkin kahdessa viimeisessä pelissä pelasimme organisoitua koripalloa ja pallonliike oli ajoittain erinomaista, hehkuttaa Haakana tasoaan tasaisesti nostaneita takamiehään.

 

- Huima on sarjan paras siirtymäjoukkue. Etenkin Houser ja Harris ovat todella hyviä näissä tilanteissa. Hyökkäyksemme toimiminen auttaa luonnollisesti myös puolustuspelissä Huiman kaltaista hyvää siirtymäjoukkuetta vastaan.

 

Catzin jenkkikolmikon täydentää toista kauttaan (edellisen kerran kaudella 2012/13) lappeenrantalaisia edustava laituri Chandrea Jones, joka on pudotuspeleissä urakoinut 18,2 pisteen, 6 levypallon ja 2 syötön ja 2,2 riiston keskiarvoilla. Takamiehen roolia Douglasin kanssa jakava Lotta Hämäläinen on ollut iloinen yllätys läpi kauden ja on suoriutunut pudotuspeleissä roolissaan ihailtavan varmaotteisesti. Kaaren takaa iloisesti palloa ilmaan laittava 17-vuotias laituri Veera Pirttinen on myös yksi lappeenrantalaisten pelaajista, joka onnistuessaan tuo kaksinumeroisia pistelukemia joko avauksesta tai penkiltä.

 

Huima finaaleihin yllätysvalmiina altavastaajana

 

Asetelmat finaaleihin lähdettäessä ovat kaikille selvät. Huiman vakuuttavasta voitosta välieräsarjan viidennessä pelissä ToPoa vastaan huolimatta, ovat äänekoskelaiset altavastaajia kun pallo irtoaa ylösheiton merkiksi sunnuntaina Lappeenrannan urheilutalolla.

 

Se ei kuitenkaan tarkoita, että finaalisarja olisi ennalta mitenkään läpihuutojuttu. Finaaleihin 3-2 voitoin ToPoa vastaan pelatuista välieristä edennyt Huima selvitti puolivälierät Vimpelin Vetoa vastaan lukemin 3-0, ja on edennyt nyt juuri niihin peleihin jotka joukkue tavoitteekseen kauden alkaessa asetti.

 

Jos Catz pystyy lyömään pöytään sarjan parhaan puolustuksen, on Huimalla vastaavasti hihassaan ässänä sarjan kenties kovin ”1-2 punch”, jonka muodostavat takamies Michaela Houser ja sentteri Chandra Harris. Kaksikko tehtaili jo runkosarjassa todella kovia lukemia, eivätkä esitykset paria poikkeusta lukuunottamatta ole jättäneet ketään kylmäksi pudotuspeleissäkään.

 

Harris kilpailee Andersonin kanssa sarjan parhaan sentterin tittelistä, ja vaikka kunnian antaisikin Lappeenrantaan, ei Harris vertailussa juuri kalpene. Lisää yhtälöön pudotuspelit 19 pisteen, 7,4 levypallon, 4,1 syötön ja 2,5 riiston keskiarvoilla riehunut Houser, ja Huiman pysäyttämiseen vaaditaan jopa Catzilta lähes täydellisyyttä hipova esitys puolustuspäässä.

 

Jenkkikolmikon täydentävä Kenya Robinson ei ole kuin me muut tavalliset kuolevaiset, eikä tunnu vanhenevan vaikka kanssapelaajat ja kilpasiskot vierellä vanhenisivat. Tupla-tuplaa pudotuspelien keskiarvoissaan lähentelevä laituri on kirjauttanut keskimäärin 13,5 pistettä ja 9,4 levypalloa ottelua kohden, oli välierissä ToPoa vastaan ajoittain häikäisevän hyvä. Avausviisikon neljäs kaksinumeroisen pistekeskiarvon omaava pelaaja on laituri Camilla Grönberg, joka tarkkakätisenä kolmospyssynä tuo yhden aseen lisää Huiman jo valmiiksi vakuuttavaan hyökkäyspeliin.

 

- Kyllä se on meille tärkeää että päästään juoksemaan kenttää ja pidetään tempo korkeana, se on meidän pelitapa kuitenkin olut tällä kaudella. Se korostuu tietysti kun vastassa on noin hyvin puolustava joukkue, pyörittelee Huiman päävalmentaja Mervi Nurmi

 

- Andersonin pysäyttäminen tulee olemaan vaikeaa, pitää kysellä halukkaita vielä viimeisissä treeneissä ennen ensimmäistä finaalia. Mutta vastaavasti, kyllä meilläkin jenkit on parhaimmillaan aika kovia pelaajia.

 

Finaalisarjan ratkaisu tulee kuitenkin olemaan siinä, miten Huima pystyy siirtymään puolustuksesta hyökkäykseen. Catz on puolen kentän pelissä sarjan paras puolustusjoukkue, eikä edes Huima pysty kaivertamaan kolmea voittoa Catzia vastaan jos se ei saa nostettua tempoa, kerättyä pysäytyksiä Catzin hyökkäystä vastaan ja sitä kautta juostua kenttää Houserin johdolla.

 

Odotettavissa on äärimmäisen tasokkaat, mielenkiintoiset ja tasaiset finaalit, eikä etukäteen altavastaajana sarjaan lähtevä Huima tule fanaattisen kotiyleisönsä edessä antamaan senttiäkään periksi hallitsevalle mestarille.

 

Finaalit käynnistyvät sunnuntaina, Lappeenrannan urheilutalolla. Pallo irtoaa ylösheittoon kello 16.00.

 
17.7.2021 13:21 Naisten Korisliiga

Magdalene Agyei ja Meri Damoiseaux jatkavat ToPossa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi jatkosopimusta. Viime kausien luottopelaaja Magdalene Agyei, 22, jatkaa joukkueessa, jonka lisäksi myös Meri Damoiseaux, 20, on solminut jatkosopimuksen ToPon kanssa.

14.7.2021 13:03 Naisten Korisliiga

Elena Melto tekee paluun Lappeenrannan Catziin

Naisten Korisliigan Catz Lappeenranta sai riveihinsä kovan luokan paluumuuttajan, kun kaksi edellistä kautta Peli-Karhuissa pelannut Elena Melto, 35, palaa kasvattajaseuraansa. Melton ja Catzin välinen sopimus on yksivuotinen.

12.7.2021 14:43 Naisten Korisliiga

Vuoden kehittynein pelaaja Roosa Kosonen siirtyy Forssan Alkuun

Naisten Korisliigan kauden 2020/21 kehittyneimmäksi pelaajaksi valittu Roosa Kosonen, 21, siirtyy Catz Lappeenrannasta Forssan Alkuun. Alku on myös tehnyt sopimuksen Tampereen Pyrinnöstä siirtyvän Tinna Rantalaisen kanssa.

28.6.2021 11:06 Susiladies

Minna Sten on päättänyt lopettaa koripallouransa

Kaksinkertainen naisten Korisliigan vuoden puolustuspelaaja, kolminkertainen Suomen mestari ja 76 naisten maaottelua pelannut Minna Sten, 33, on päättänyt lopettaa uransa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

7.5.2021 14:40 Naisten Korisliiga

Linda-Lotta Lehtoranta on naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, mestari Peli-Karhut rohmusi palkintoja

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 29-vuotiaan Linda-Lotta Lehtorannan sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Suomen mestari Peli-Karhujen edustajia palkittiin neljässä kategoriassa.

5.5.2021 10:22 Naisten Korisliiga

Tähtipelaaja Zykera Rice vuoden jatkosopimukseen Peli-Karhujen kanssa

Tuore Suomen mestari Peli-Karhut solmi jatkosopimuksen Gonzagan yliopiston kasvatin Zykera Ricen kanssa.

29.4.2021 12:14 Naisten Korisliiga

Mestaruushaastattelussa Roosa Lehtoranta: ’’ Sillä on iso merkitys, että ensimmäinen mestaruus tulee siellä, mistä kaikki on lähtöisin’’

Kotkan Peli-Karhut juhli sunnuntaina Suomen mestaruutta. Joukkueen riveissä ensimmäisestä mestaruudestaan pääsi nauttimaan seuran oma kasvatti Roosa Lehtoranta.

25.4.2021 17:19 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei Suomen mestaruuden

Finaalisarjan neljäs ottelu pelattiin Espoossa. Peli-Karhut nousi toisella puoliajalla voittoon 75-57 ja pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta. Joukkue voitti kauden aikana kaiken mahdollisen, sillä se vei tällä kaudella myös Suomen cupin.

24.4.2021 12:02 Korisliiga

Koriksen supersunnuntai valtaa Ruudun – kuuden tunnin lähetyksessä katkolla miesten sekä naisten mestaruus

Tulevana sunnuntaina vietetään todellista korisfanien juhlaa, kun Ruutu välittää naisten 4. ja miesten 5. finaaliottelun suorana kanavillaan. Ennakkostudio käynnistyy jo klo 14.30. Peli-Karhut ja Vilpas voivat voitolla varmistaa Suomen mestaruuden.

22.4.2021 20:10 Naisten Korisliiga

Hongalle avausvoitto finaalisarjassa

Kotkan Peli-Karhuilla oli mahdollisuus ratkaista Suomen mestaruus suoraan kolmessa ottelussa. Vierasjoukkue ei kuitenkaan tähän suostunut ja hallitsi päivän ottelua oikeastaan alusta loppuun. Ratkaisu siirtyi ainakin neljänteen peliin, kun Honka voitti 90-64.

20.4.2021 09:10 Erotuomarit

Naisten toisessa finaalissa tehtiin historiaa: naispuolinen nelikko vastasi oikeuden jakamisesta

Tapiolan Hongan ja Peli-Karhujen toisessa finaalissa tehtiin suomalaista korishistoriaa, kun ottelun koko erotuomarikolmikko sekä komissaari olivat naisia.

19.4.2021 20:16 Naisten Korisliiga

PeKa otti toisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen

Finaalien toinen ottelu pelattiin Espoossa. Honka oli pitkään ottelussa kuskin paikalla, mutta lopulta voitto matkasi Kotkaan 82-77. PeKa:lla on mahdollisuus varmistaa Suomen mestaruus torstaina.

19.4.2021 13:30 NCAA

Emerita Mashaire siirtyy tulevaksi kaudeksi Cincinnatin yliopiston vahvuuteen

HBA-Märskyssä kautensa päättänyt, Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Emerita Mashaire, 20, on sitoutunut Cincinnatin yliopistoon, jonne hän siirtyy tulevaksi kaudeksi. Leppävaaran Pyrinnön kasvatti pussitti HBA:lle naisten Korisliigassa 9,1 pistettä per ottelu.

17.4.2021 18:39 Naisten Korisliiga

Forssa nappasi pronssimitalit

EBT ja Forssan Alku päättivät kautensa pronssiottelussa, joka pelattiin Espoossa. FoA oli parempi ja päätti kautensa voittoon 74-55.

17.4.2021 12:56 Naisten Korisliiga

Elena Melto kovaan rajapyykkiin, Peli-Karhut sivusi pudotuspelien kolmosennätystä

Naisten Korisliigan avausfinaalin vieneen Peli-Karhujen Elena Melto otti 200. riistonsa pudotuspelissä. PeKa tykitti 17 onnistunutta kolmen pisteen heittoa, joka sivuaa ennätystä.

16.4.2021 20:38 Naisten Korisliiga

PeKa ylivoimainen ensimmäisessä finaalissa

Naisten Korisliigan finaalit saatiin käyntiin Kotkassa. PeKa vei ottelua heti alusta asti ja nappasi voiton 101-68.

15.4.2021 10:07 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaaliennakko: Honka haastaa kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittaneen PeKa:n

Finaaleissa kohtaavat runkosarjan voittaja Peli-Karhut ja kakkonen Tapiolan Honka. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa ja Ruutu näyttää kaikki finaalit monikameratuotantona.

13.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Honka pelaa Suomen mestaruudesta

Espoolaisjoukkueet ratkaisivat finaalipaikan kohtalon Hongan kotikentällä. Kotijoukkue otti toisen perättäisen voittonsa 74-62 ja eteni finaaleihin voitoin 3-2.

Näytä lisää vastaavia