Suomen mestari Karhu Basket aloittaa Mestarien liigan karsinnat, vastassa isokokoinen haaste

16.9.2019 20:35 Ensimmäisellä karsintakierroksella vastaan asettuu 11 perättäistä Valko-Venäjän mestaruutta voittanut Tsmoki-Minsk. Päävalmentaja Janne Koskimiehen mukaan vastassa on selkeästi kookkaampi joukkue.

Viime kaudella Karhu Basket eteni Mestarien liigassa kolmannelle karsintakierrokselle asti, tällä kaudella kierroksia on vain kaksi. Kuva: Ville Vuorinen

Kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhu Basket osallistuu toisena vuotena peräkkäin Mestarien liigan karsintoihin. Karsinnat käydään eurocupeista tutulla menetelmällä, jossa kahden ottelun yhteistuloksella parempi etenee jatkoon. Karhu Basket aloittaa urakkansa kotiottelulla tiistaina.

Tällä kaudella Karhu Basketin päävalmentajana aloittanut Janne Koskimies lähtee varovaisen luottavana tulevaan karsintaan. Vaikka pelaajisto ja valmennus on kokenut muutoksia, kahtena mestaruusvuotena joukkueen apuvalmentajana toiminut Koskimies on seuralle ja osalle pelaajista tuttu.

- Valmistautumisjaksomme on ollut hieman sekavahko. Vaikka toimme ulkomaalaisvahvistukset Kauhajoelle normaalia aiemmin, emme ole pystyneet hyödyntämään tätä maksimaalisesti, koska olemme kärsineet pienistä loukkaantumisista ja yhteiset harjoituskerrat ovat jääneet vähiin. Siinä mielessä Mestarien liigan karsinnat tulevat meille nopeasti, Koskimies avaa.

Vaikka viime vuoden mestaruusjoukkueesta jäivät Kauhajoelle muun muassa Korisliigan finaalien MVP Cameron Jones ja takakentän maestro Bojan Šarčević, on joukkue uusiutunut rutkasti tälle kaudelle.

- Tämän vuoden joukkueessa on paljon pelintekokykyä ja sitä löytyy usealta eri pelipaikoilta. Sammy Givens ja Evan Yates ovat paitsi kokeneita pelaajia, niin myös erittäin hyviä syöttäjiä isoiksi pelaajiksi.

Ensimmäisellä kierroksella vastaan asettuva Tsmoki-Minsk asettaa kauhajokisille isokokoisen haasteen, kirjaimellisesti.

- Vastustaja on isokokoinen ja käytännössä ne ovat meihin verrattuna ykköspaikkaa lukuun ottamatta 5-10 senttimetriä pidempiä. Edessä voi olla tilanteita, jossa heidän kolmospaikkansa pelaaja on meidän sentterimme kanssa saman pituinen. Olemme sen myötä joutuneet käymään läpi puolustusjuttuja, joita ei kahden viime vuoden aikana ole käytetty kertaakaan. 

Jos vastustaja on isokokoisempi, Karhu Basket yrittää olla joukkueista selkeästi nopeampi.

- Nopeusetu on puolellamme. Heidän isot pelaajansa eivät ole taitavia tai hyviä heittämään, vaan heidän vahvuutensa ovat isojen skriinien tekemisessä ja korille rullaamisessa. Vastaavasti puolustuspäässä hei eivät ole vahvimmillaan, jos he joutuvat puolustamaan kolmen pisteen viivan läheisyydessä. Meidän pitää hyökkäyspelissä saada heidän isoja ulos ja sitä kautta luotua korintekopaikkoja. Kaikki kulminoituu kaukoheittopeliimme, Koskimies avaa.

Korisliiga käynnistyy ensi viikolla, joten Karhu Basket pelaa vuoden ensimmäiset kilpailulliset ottelut karsinnoissa.

- On muistettava, että kaikilla on tässä kohtaa sama tilanne ja hakemista pelin suhteen. Pelaajien pitää sietää, että kaikki ei mene niin hyvin kuin esimerkiksi viime keväällä. Otteluiden sisällä voi tulla erikoisia tilanteita, mutta fokus on säilytettävä, vaikka pallon menetyksiä saattaa tulla alkukaudesta normaalia enemmän. 

- Pelillisesti ottelusarjassa korostuu varmasti kamppailupelaaminen, kovuus ja levypallopelaaminen. Jos emme päästä heitä toisiin tai kolmansiin yritykseen, vaan pääsemme juoksemaan avointa kenttää ja sitä kautta luomaan heittopaikkoja, olemme vahvoilla, Koskimies päättää.

 

Ottelusarjan ensimmäinen osa pelataan Kauhajoella tiistaina 17.9. kello 18.30. Toinen osa pelataan perjantaina Valko-Venäjällä. Toisella kierroksella otteluparin voittajaa vastaan asettuu puolalainen Polski Cukier Toruń, jonka otteluparin voittaja etenee Mestarien liigan lohkovaiheeseen. Ottelu on katsottavista Basketball Champions Leaguen Youtube-kanavan kautta: https://www.youtube.com/watch?v=oxxNsUI2XsE

 
21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

21.12.2023 07:55 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Larkas jatkavat Mestarien liigassa - Seppälä ilmiliekeissä Ranskassa

Mestarien liigan alkulohkovaihe saatiin päätökseen ja Sasu Salinin sekä Mikko Larkaksen urakka jatkuu 16 parhaan joukossa. Pelikuntoon palannut Ilari Seppälä oli sen sijaan täysin pitelemätön Ranskassa.

14.12.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Valtonen juhli Barcelonan kaatoa, Jantunen iskussa EuroCupissa ja Blomgren pisterohmuna Sloveniassa

Elias Valtonen pääsi maistelemaan harvinaista herkkua, kun Manresa kaatoi Espanjan liigassa Barcelonan. Mikael Jantunen oli jälleen mies paikallaan EuroCupissa ja Perttu Blomgren sai kätensä kuumaksi Sloveniassa.

7.12.2023 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen loisti Mestarien liigassa - Sasu Salin rikkoi upean rajapyykin

Alexander Madsenin vahva peli piti VEF Riian jatkohaaveet elossa Mestarien liigassa ja Sasu Salin vei oman ennätyksensä uudelle sataluvulle.

23.11.2023 09:34 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen siivitti joukkueensa tärkeään voittoon

Alexander Madsen oli isossa roolissa, kun VEF Riika merkkautti avausvoittonsa Mestarien liigan lohkovaiheessa ja piti jatkohaaveensa elossa. Sasu Salin ja Perttu Blomgren olivat myös vahvassa vedossa.

9.11.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin vei Mestarien liigan Susijengikohtaamisen

Mestarien liigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin toivotti Alexander Madsenin tervetulleeksi Teneriffan aurinkosaarelle. Salin pääsi ottelun jälkeen paukuttelemaan henkseleitään voiton kunniaksi.

19.10.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin sytytti sukan tuleen Mestarien liigassa

Sasu Salinin ranne oli tulikuumana Mestarien liigan avauksessa, kun hän pommitti peräti kahdeksan kolmen pisteen heittoa sisään hurjalla prosentilla. Severi Kaukiainen oli Patrioti Levicen ykkösnimi FIBA Europe Cupissa ja Mikael Jantunen esiintyi vahvasti EuroCupissa.

5.7.2023 17:57 Mestarien liiga

Kauhajoen Mestarien liigan karsintaturnausjoukkueet arvottu

Mestarien liigan tulevan kauden lohkoarvonnat sekä karsintaturnausten joukkueet arvottiin torstaina. Karhu Basket Kauhajoki kohtaa puolueettomalla kentällä Turkin Antalyassa 25.9. israelilaisen roni Hay Motors Ness Zionan.

Näytä lisää vastaavia