Suomen mestari Karhu Basket aloittaa Mestarien liigan karsinnat, vastassa isokokoinen haaste

16.9.2019 20:35 Ensimmäisellä karsintakierroksella vastaan asettuu 11 perättäistä Valko-Venäjän mestaruutta voittanut Tsmoki-Minsk. Päävalmentaja Janne Koskimiehen mukaan vastassa on selkeästi kookkaampi joukkue.

Viime kaudella Karhu Basket eteni Mestarien liigassa kolmannelle karsintakierrokselle asti, tällä kaudella kierroksia on vain kaksi. Kuva: Ville Vuorinen

Kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhu Basket osallistuu toisena vuotena peräkkäin Mestarien liigan karsintoihin. Karsinnat käydään eurocupeista tutulla menetelmällä, jossa kahden ottelun yhteistuloksella parempi etenee jatkoon. Karhu Basket aloittaa urakkansa kotiottelulla tiistaina.

Tällä kaudella Karhu Basketin päävalmentajana aloittanut Janne Koskimies lähtee varovaisen luottavana tulevaan karsintaan. Vaikka pelaajisto ja valmennus on kokenut muutoksia, kahtena mestaruusvuotena joukkueen apuvalmentajana toiminut Koskimies on seuralle ja osalle pelaajista tuttu.

- Valmistautumisjaksomme on ollut hieman sekavahko. Vaikka toimme ulkomaalaisvahvistukset Kauhajoelle normaalia aiemmin, emme ole pystyneet hyödyntämään tätä maksimaalisesti, koska olemme kärsineet pienistä loukkaantumisista ja yhteiset harjoituskerrat ovat jääneet vähiin. Siinä mielessä Mestarien liigan karsinnat tulevat meille nopeasti, Koskimies avaa.

Vaikka viime vuoden mestaruusjoukkueesta jäivät Kauhajoelle muun muassa Korisliigan finaalien MVP Cameron Jones ja takakentän maestro Bojan Šarčević, on joukkue uusiutunut rutkasti tälle kaudelle.

- Tämän vuoden joukkueessa on paljon pelintekokykyä ja sitä löytyy usealta eri pelipaikoilta. Sammy Givens ja Evan Yates ovat paitsi kokeneita pelaajia, niin myös erittäin hyviä syöttäjiä isoiksi pelaajiksi.

Ensimmäisellä kierroksella vastaan asettuva Tsmoki-Minsk asettaa kauhajokisille isokokoisen haasteen, kirjaimellisesti.

- Vastustaja on isokokoinen ja käytännössä ne ovat meihin verrattuna ykköspaikkaa lukuun ottamatta 5-10 senttimetriä pidempiä. Edessä voi olla tilanteita, jossa heidän kolmospaikkansa pelaaja on meidän sentterimme kanssa saman pituinen. Olemme sen myötä joutuneet käymään läpi puolustusjuttuja, joita ei kahden viime vuoden aikana ole käytetty kertaakaan. 

Jos vastustaja on isokokoisempi, Karhu Basket yrittää olla joukkueista selkeästi nopeampi.

- Nopeusetu on puolellamme. Heidän isot pelaajansa eivät ole taitavia tai hyviä heittämään, vaan heidän vahvuutensa ovat isojen skriinien tekemisessä ja korille rullaamisessa. Vastaavasti puolustuspäässä hei eivät ole vahvimmillaan, jos he joutuvat puolustamaan kolmen pisteen viivan läheisyydessä. Meidän pitää hyökkäyspelissä saada heidän isoja ulos ja sitä kautta luotua korintekopaikkoja. Kaikki kulminoituu kaukoheittopeliimme, Koskimies avaa.

Korisliiga käynnistyy ensi viikolla, joten Karhu Basket pelaa vuoden ensimmäiset kilpailulliset ottelut karsinnoissa.

- On muistettava, että kaikilla on tässä kohtaa sama tilanne ja hakemista pelin suhteen. Pelaajien pitää sietää, että kaikki ei mene niin hyvin kuin esimerkiksi viime keväällä. Otteluiden sisällä voi tulla erikoisia tilanteita, mutta fokus on säilytettävä, vaikka pallon menetyksiä saattaa tulla alkukaudesta normaalia enemmän. 

- Pelillisesti ottelusarjassa korostuu varmasti kamppailupelaaminen, kovuus ja levypallopelaaminen. Jos emme päästä heitä toisiin tai kolmansiin yritykseen, vaan pääsemme juoksemaan avointa kenttää ja sitä kautta luomaan heittopaikkoja, olemme vahvoilla, Koskimies päättää.

 

Ottelusarjan ensimmäinen osa pelataan Kauhajoella tiistaina 17.9. kello 18.30. Toinen osa pelataan perjantaina Valko-Venäjällä. Toisella kierroksella otteluparin voittajaa vastaan asettuu puolalainen Polski Cukier Toruń, jonka otteluparin voittaja etenee Mestarien liigan lohkovaiheeseen. Ottelu on katsottavista Basketball Champions Leaguen Youtube-kanavan kautta: https://www.youtube.com/watch?v=oxxNsUI2XsE

 
5.3.2020 09:19 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin vireessä Mestarien liigan pudotuspeleissä – ”Peli kulki ihan kivasti”

Mestarien liigan pudotuspelit alkoivat viikolla ja Sasu Salin oli auttamassa Teneriffaa neljännesvälierän avausvoittoon. Alexander Madsen pääsi juhlimaan kärkiottelun voittoa Viron ja Latvian yhteisliigassa.

6.2.2020 14:31 Suomalaiset ulkomailla

Salin uskoo voittomahdollisuuksiin Mestarien liigassa – Madsen ja Tuovi pettyivät

Mestarien liigan lohkovaihe saatiin päätökseen keskiviikkona. Sasu Salinin Teneriffa eteni lohkostaan jatkoon ja jatkaa taistelua kilpailun voitosta. Alexander Madsenin VEF Riian ja Lassi Tuovin SIG Strasbourgin urakka päättyi sen sijaan lohkovaiheeseen.

6.2.2020 08:27 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy juhli cup-voittoa - Mestarien liigan lohkovaihe päätökseen

Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin, Copa Princesan, voittoa. Mestarien liigan lohkovaiheessa saatiin myös pelit päätökseen.

31.1.2020 07:56 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin tulikuumana Mestarien liigan suomalaiskohtaamisessa

Sasu Salin oli käsi kuumana Mestarien liigassa, kun hän upotti kovalla prosentilla 20 pistettä Alexander Madsenia ja VEF Riikaa vastaan.

23.1.2020 23:45 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin kolmikko kovassa vireessä

Susijengin pelaajat osoittivat vahvaa virettä, kun Sasu Salin, Carl Lindbom ja Alexander Madsen pistivät taululle kovia tehoja alkuviikon otteluissaan. Petteri Koponen sen sijaan pääsi pitkästä aikaa voiton makuun Euroliigassa.

16.1.2020 07:57 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa varmisti jatkopaikan Mestarien liigassa

Sasu Salin oli selättänyt viime aikoina vaivanneen sairastelun ja palasi tehokkaana pelikentille heittäen Teneriffalle 14 pistettä Mestarien liigan ottelussa Nymburkia vastaan. Tappiosta huolimatta Teneriffa varmisti paikkansa pudotuspeleissä.

11.1.2020 09:17 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa lähellä jatkopaikkaa Mestarien liigassa - Koponen, Seppälä ja Nuutinen vireessä

Sasu Salinin Teneriffa käytännössä varmisti jatkopaikkansa Mestarien liigassa jatkamalla hyvää kauttaan kreikkalaista Peristeriä vastaan. Petteri Koponen oli jälleen Bayern Münchenin parhaimmistoa Euroliigassa, Matti Nuutinen punnersi tupla-tuplan Espanjassa ja Ilari Seppälä auttoi joukkueensa voittoon Ranskassa.

6.12.2019 08:14 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Matti Nuutinen hirmuiskussa

Sasu Salin ja Matti Nuutinen olivat alkuviikon suomalaisnimet. Salin säkitti 15 pistettä Mestarien liigassa ja Nuutinen nosteli 20 pinnaa Espanjan LEB Orossa. Petteri Koponen oli Bayern Münchenin paras pistemies Euroliigan ottelussa Maccabi Tel Avivia vastaan.

26.11.2019 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen selättänyt loukkaantumiset ja jahtaa nyt tuplamestaruutta

Alexander Madsen, 24, siirtyi täksi kaudeksi latvialaisen VEF Riian riveihin vaikean Gran Canariassa vietetyn vuoden jälkeen. Viime kaudella vaivanneet loukkaantumiset ovat jääneet nyt taakse ja monipuolinen Madsen on taas pääsemässä huippukuntoon.

21.11.2019 07:42 Suomalaiset ulkomailla

Madsenin tupla-tupla ei riittänyt - Salin juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

Mestarien liigassa nähtiin suomalaisten kohtaaminen, kun Alexander Madsenin VEF Riika isännöi Sasu Salinin Teneriffaa. Madsen oli joukkueensa ykköstähti tupla-tuplalla, mutta Teneriffa palasi kotimatkalle täyden pistepotin kera.

14.11.2019 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin naulasi voittoheiton sisään ja Teneriffan putkelle jatkoa

Sasu Salin oli Teneriffan sankari, kun hän heitti voittoheiton sisään muutama sekunti ennen loppua Mestarien liigan ottelussa Gaziantepiä vastaan.

31.10.2019 08:02 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen tehokkaana Bayern Münchenin voittaessa Real Madridin

Petteri Koponen ja Bayern München pääsivät juhlimaan äärimmäisen maukasta voittoa kaadettuaan Euroliigan ottelussa Real Madridin. Koponen oli jälleen Bayernin kantavia voimia ottelussa heittäen 15 pistettä. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa jatkaa puhtaalla pelillä ja Ranskan cupissa nähtiin suomalaiskohtaaminen.

16.10.2019 08:22 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaisille komeita voittoja Mestarien liigassa

Mestarien liiga alkoi suomalaisten osalta räväkästi, kun Alexander Madsen, Sasu Salin ja Lassi Tuovi pääsivät juhlimaan voittoja. Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden jatkaa puhtaalla pelillä.

15.10.2019 07:58 Suomalaiset ulkomailla

Salin, Tuovi ja Madsen aloittavat Mestarien liigan lohkovaiheen tiistaina

Vaikka hallitsevan Korisliigan mestari Karhu Basketin haaveet Mestarien liigan lohkovaiheesta kariutuivat dramaattisesti viimeisellä sekunnilla, niin Mestarien liigassa nähdään tällä kaudella suomalaisväriä. Sasu Salin on Teneriffan kanssa samassa lohkossa Alexander Madsenin VEF Riian kanssa ja Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg on niin ikään mukana.

29.9.2019 22:36 Mestarien liiga

Karhu Basket niukimmalla mahdollisella tavalla ulos Mestarien liigan runkosarjasta

Kotiottelunsa 11 pisteellä voittanut Kauhajoki koki 12 pisteen tappion Puolassa Mestarien liigan toisen karsintakierroksen toisessa osassa Polski Cukier Toruńille. Puolalaisjoukkue eteni jatkoon ja lohkovaiheeseen yhteistuloksella 152-151.

26.9.2019 20:44 Pääjuttu

Karhu Basket onnistui laajalla rintamalla, lähtee 11 pisteen johdossa ratkaisevaan osaan

Kauhajoki jatkoi upeita otteitaan eurokentillä, kun se kaatoi puolalaisen Polski Cukier Toruńin Mestarien liigan ratkaisevan karsintakierroksen avausosassa 93-82.

25.9.2019 21:11 Mestarien liiga

Karhu Basket haastaa puolalaisjätin Mestarien liigan karsinnan ratkaisevassa ottelusarjassa

Hallitseva Korisliigan tuplamestari isännöi Polski Cukier Toruńia torstaina Kauhajoella. Ottelusarjan voittaja etenee Mestarien liigan lohkovaiheeseen kaudelle 2019-20.

20.9.2019 22:02 Mestarien liiga

Karhu Basketin kypsä esitys toi jatkopaikan Mestarien liigan karsinnoissa

Karhu Basket koki vieraskentältä niukan 67-68-tappion (32-33) valkovenäläiselle Tsmoki-Minskille, mutta ensimmäisen osan seitsemällä pisteellä voittanut Karhu Basketin eteni jatkoon yhteistuloksella 160-154.

17.9.2019 21:13 Pääjuttu

Karhu Basketin hurja loppu toi voiton Mestarien liigan karsinnoissa, Okko Järven käsi kuumana

Kauhajoki kaatoi kotikentällään Tsmoki-Minskin Mestarien liigan karsintojen ensimmäisessä osaottelussa 93-86 (46-38). Karhu Basket lähtee seitsemän pisteen johdossa perjantaina Valko-Venäjällä pelattavaan toiseen osaotteluun.

4.7.2019 12:29 Pääjuttu

Arpa heitti Karhu Basketin Valko-Venäjälle – Mestarien liigan karsinnat käynnistyvät syyskuussa

Kaksi peräkkäistä Suomen mestaruutta voittanut Karhu Basketin Mestarien liigan karsintavastustaja arvottiin tänään Genevessä. Kauhajokiset kohtaa avauskierroksella Tsmoki-Minskin, joka on voittanut edelliset 11 Valko-Venäjän mestaruutta.

Näytä lisää vastaavia