Suomen mestari Karhu Basket aloittaa Mestarien liigan karsinnat, vastassa isokokoinen haaste

16.9.2019 20:35 Ensimmäisellä karsintakierroksella vastaan asettuu 11 perättäistä Valko-Venäjän mestaruutta voittanut Tsmoki-Minsk. Päävalmentaja Janne Koskimiehen mukaan vastassa on selkeästi kookkaampi joukkue.

Viime kaudella Karhu Basket eteni Mestarien liigassa kolmannelle karsintakierrokselle asti, tällä kaudella kierroksia on vain kaksi. Kuva: Ville Vuorinen

Kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhu Basket osallistuu toisena vuotena peräkkäin Mestarien liigan karsintoihin. Karsinnat käydään eurocupeista tutulla menetelmällä, jossa kahden ottelun yhteistuloksella parempi etenee jatkoon. Karhu Basket aloittaa urakkansa kotiottelulla tiistaina.

Tällä kaudella Karhu Basketin päävalmentajana aloittanut Janne Koskimies lähtee varovaisen luottavana tulevaan karsintaan. Vaikka pelaajisto ja valmennus on kokenut muutoksia, kahtena mestaruusvuotena joukkueen apuvalmentajana toiminut Koskimies on seuralle ja osalle pelaajista tuttu.

- Valmistautumisjaksomme on ollut hieman sekavahko. Vaikka toimme ulkomaalaisvahvistukset Kauhajoelle normaalia aiemmin, emme ole pystyneet hyödyntämään tätä maksimaalisesti, koska olemme kärsineet pienistä loukkaantumisista ja yhteiset harjoituskerrat ovat jääneet vähiin. Siinä mielessä Mestarien liigan karsinnat tulevat meille nopeasti, Koskimies avaa.

Vaikka viime vuoden mestaruusjoukkueesta jäivät Kauhajoelle muun muassa Korisliigan finaalien MVP Cameron Jones ja takakentän maestro Bojan Šarčević, on joukkue uusiutunut rutkasti tälle kaudelle.

- Tämän vuoden joukkueessa on paljon pelintekokykyä ja sitä löytyy usealta eri pelipaikoilta. Sammy Givens ja Evan Yates ovat paitsi kokeneita pelaajia, niin myös erittäin hyviä syöttäjiä isoiksi pelaajiksi.

Ensimmäisellä kierroksella vastaan asettuva Tsmoki-Minsk asettaa kauhajokisille isokokoisen haasteen, kirjaimellisesti.

- Vastustaja on isokokoinen ja käytännössä ne ovat meihin verrattuna ykköspaikkaa lukuun ottamatta 5-10 senttimetriä pidempiä. Edessä voi olla tilanteita, jossa heidän kolmospaikkansa pelaaja on meidän sentterimme kanssa saman pituinen. Olemme sen myötä joutuneet käymään läpi puolustusjuttuja, joita ei kahden viime vuoden aikana ole käytetty kertaakaan. 

Jos vastustaja on isokokoisempi, Karhu Basket yrittää olla joukkueista selkeästi nopeampi.

- Nopeusetu on puolellamme. Heidän isot pelaajansa eivät ole taitavia tai hyviä heittämään, vaan heidän vahvuutensa ovat isojen skriinien tekemisessä ja korille rullaamisessa. Vastaavasti puolustuspäässä hei eivät ole vahvimmillaan, jos he joutuvat puolustamaan kolmen pisteen viivan läheisyydessä. Meidän pitää hyökkäyspelissä saada heidän isoja ulos ja sitä kautta luotua korintekopaikkoja. Kaikki kulminoituu kaukoheittopeliimme, Koskimies avaa.

Korisliiga käynnistyy ensi viikolla, joten Karhu Basket pelaa vuoden ensimmäiset kilpailulliset ottelut karsinnoissa.

- On muistettava, että kaikilla on tässä kohtaa sama tilanne ja hakemista pelin suhteen. Pelaajien pitää sietää, että kaikki ei mene niin hyvin kuin esimerkiksi viime keväällä. Otteluiden sisällä voi tulla erikoisia tilanteita, mutta fokus on säilytettävä, vaikka pallon menetyksiä saattaa tulla alkukaudesta normaalia enemmän. 

- Pelillisesti ottelusarjassa korostuu varmasti kamppailupelaaminen, kovuus ja levypallopelaaminen. Jos emme päästä heitä toisiin tai kolmansiin yritykseen, vaan pääsemme juoksemaan avointa kenttää ja sitä kautta luomaan heittopaikkoja, olemme vahvoilla, Koskimies päättää.

 

Ottelusarjan ensimmäinen osa pelataan Kauhajoella tiistaina 17.9. kello 18.30. Toinen osa pelataan perjantaina Valko-Venäjällä. Toisella kierroksella otteluparin voittajaa vastaan asettuu puolalainen Polski Cukier Toruń, jonka otteluparin voittaja etenee Mestarien liigan lohkovaiheeseen. Ottelu on katsottavista Basketball Champions Leaguen Youtube-kanavan kautta: https://www.youtube.com/watch?v=oxxNsUI2XsE

 
16.10.2019 08:22 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaisille komeita voittoja Mestarien liigassa

Mestarien liiga alkoi suomalaisten osalta räväkästi, kun Alexander Madsen, Sasu Salin ja Lassi Tuovi pääsivät juhlimaan voittoja. Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden jatkaa puhtaalla pelillä.

15.10.2019 07:58 Suomalaiset ulkomailla

Salin, Tuovi ja Madsen aloittavat Mestarien liigan lohkovaiheen tiistaina

Vaikka hallitsevan Korisliigan mestari Karhu Basketin haaveet Mestarien liigan lohkovaiheesta kariutuivat dramaattisesti viimeisellä sekunnilla, niin Mestarien liigassa nähdään tällä kaudella suomalaisväriä. Sasu Salin on Teneriffan kanssa samassa lohkossa Alexander Madsenin VEF Riian kanssa ja Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg on niin ikään mukana.

29.9.2019 22:36 Mestarien liiga

Karhu Basket niukimmalla mahdollisella tavalla ulos Mestarien liigan runkosarjasta

Kotiottelunsa 11 pisteellä voittanut Kauhajoki koki 12 pisteen tappion Puolassa Mestarien liigan toisen karsintakierroksen toisessa osassa Polski Cukier Toruńille. Puolalaisjoukkue eteni jatkoon ja lohkovaiheeseen yhteistuloksella 152-151.

26.9.2019 20:44 Pääjuttu

Karhu Basket onnistui laajalla rintamalla, lähtee 11 pisteen johdossa ratkaisevaan osaan

Kauhajoki jatkoi upeita otteitaan eurokentillä, kun se kaatoi puolalaisen Polski Cukier Toruńin Mestarien liigan ratkaisevan karsintakierroksen avausosassa 93-82.

25.9.2019 21:11 Mestarien liiga

Karhu Basket haastaa puolalaisjätin Mestarien liigan karsinnan ratkaisevassa ottelusarjassa

Hallitseva Korisliigan tuplamestari isännöi Polski Cukier Toruńia torstaina Kauhajoella. Ottelusarjan voittaja etenee Mestarien liigan lohkovaiheeseen kaudelle 2019-20.

20.9.2019 22:02 Mestarien liiga

Karhu Basketin kypsä esitys toi jatkopaikan Mestarien liigan karsinnoissa

Karhu Basket koki vieraskentältä niukan 67-68-tappion (32-33) valkovenäläiselle Tsmoki-Minskille, mutta ensimmäisen osan seitsemällä pisteellä voittanut Karhu Basketin eteni jatkoon yhteistuloksella 160-154.

17.9.2019 21:13 Pääjuttu

Karhu Basketin hurja loppu toi voiton Mestarien liigan karsinnoissa, Okko Järven käsi kuumana

Kauhajoki kaatoi kotikentällään Tsmoki-Minskin Mestarien liigan karsintojen ensimmäisessä osaottelussa 93-86 (46-38). Karhu Basket lähtee seitsemän pisteen johdossa perjantaina Valko-Venäjällä pelattavaan toiseen osaotteluun.

4.7.2019 12:29 Pääjuttu

Arpa heitti Karhu Basketin Valko-Venäjälle – Mestarien liigan karsinnat käynnistyvät syyskuussa

Kaksi peräkkäistä Suomen mestaruutta voittanut Karhu Basketin Mestarien liigan karsintavastustaja arvottiin tänään Genevessä. Kauhajokiset kohtaa avauskierroksella Tsmoki-Minskin, joka on voittanut edelliset 11 Valko-Venäjän mestaruutta.

30.5.2019 09:20 Mestarien liiga

Kaksi edellistä mestaruutta voittanut Karhu Basket osallistuu Mestarien liigan karsintoihin

Viime sunnuntaina toisen peräkkäisen Suomen mestaruuden voittanut Karhu Basket lähtee ensi kaudella Basketball Champions Leaguen karsintoihin.

5.2.2019 13:24 Susijengi

Korista VeikkausTVssä viikolla 6: Salin ja Murphy vastakkain Espanjassa, saako Katajan eurotaival jatkoa?

Tällä viikolla VeikkausTV:llä nähdään muun muassa Espanjan liigan suomalaiskohtaaminen, kolme Chicago Bullsin NBA-ottelua sekä Kataja Basketin kohtalonottelu FIBA Europe Cupin jatkolohkossa.

1.2.2019 11:51 Susijengi

Petteri Koponen juhli kovaa voittoa Euroliigassa

Petteri Koposen Bayern München tarrasi tiukasti kiinni Euroliigan pudotuspelipaikkaan saksalaisjoukkueen voittaessa kotonaan turkkilaisen suurseura Fenerbahcen.

28.1.2019 14:23 Susijengi

VeikkausTV:n korisviikko tarjoaa 12 suomalaispelaajien ottelua

Koriksen ystävät voivat viettää pakkaspäiviä viihtyisästi vastaanottimien äärellä, kun VeikkausTV välittää suomalaisten otteita kansainvälisiltä kentiltä peräti 12 ottelun verran tällä viikolla.

24.1.2019 09:44 Susijengi

Sasu Salinin Malaga tarrasi kiinni jatkopaikkaan

Sasu Salinin Malaga nappasi arvokkaan voiton EuroCupissa ja otti tiukan otteen jatkopaikkaan. Petteri Koposen Bayern Münchenin voittoputki Bundesliigassa jatkuu.

18.1.2019 09:46 Susijengi

Salin ja Wilson juhlivat voittoja eurokentillä

Sasu Salin ja Jamar Wilson pääsivät voittojen makuun eurokentillä. Petteri Koponen oli Bayern Münchenin paras pistemies, mutta se ei tällä kertaa riittänyt voittoon saakka Euroliigassa.

20.12.2018 09:56 Susijengi

Koponen ja Salin voittojen takuumiehinä eurokentillä

Petteri Koponen pääsi keskiviikkoiltana juhlimaan Bayern Münchenin kolmatta peräkkäistä voittoa Euroliigassa ja EuroCupissa Sasu Salin ja Malaga päättivät alkulohkon tyylikkäästi voittoon.

12.12.2018 23:10 Susijengi

Erik Murphy ja Shawn Huff johdattivat Frankfurtin voittoon EuroCupissa

Erik Murphy ja Shawn Huff olivat isossa roolissa, kun Frankfurt Skyliners otti voiton EuroCupissa. Murphy oli ottelun paras pistemies ja Huff sinetöi Frankfurtin voiton viime hetkillä.

22.11.2018 09:44 Susijengi

Sasu Salin kuumassa heittovireessä - Gerald Lee Junior hurjasteli tupla-tuplan

Sasu Salinin käsi kävi kuumana, kun hän nakutti 17 pistettä johdattaessaan Malagan voittoon EuroCupin ottelussa. Gerald Lee Junior oli huippuvireessä tilastoiden 17 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Ironi Ness Zionan varmistaessaan jatkopaikan FIBA Europe Cupissa.

15.11.2018 10:10 Susijengi

Sasu Salinin Malaga varmisti jatkopaikan EuroCupissa

EuroCupissa nähtiin suomalaisten kohtaaminen, kun vahvan suomalaisedustuksen omaava Frankfurt Skyliners isännöi Sasu Salinin Malagaa. Malaga kävi hakemassa Saksasta tärkeän voiton ja varmisti jatkopaikkansa EuroCupissa. FIBA Europe Cupissa Alex Murphyn Szolnoki Olaj varmisti niin ikään paikkansa seuraavalla kierroksella.

7.11.2018 23:52 Susijengi

Erik Murphyn hirmuvire jatkuu – heitti 33 pistettä EuroCupissa

Erik Murphy on erinomaisessa iskussa tärkeiden MM-karsintaotteluiden alla, kun hän johdatti Frankfurt Skylinersin tärkeään voittoon EuroCupissa Torinoa vastaan. Murphy tuli penkiltä sisään ja heitti peräti 33 pistettä. Mukaviin pistelukuihin ylsivät myös Gerald Lee Junior sekä Jamar Wilson.

1.11.2018 09:37 Susijengi

Susijengiläiset tehokkaina eurokentillä

Susijengin pelaajat osoittivat oivaa pelikuntoa tärkeiden MM-karsintaotteluiden lähestyessä, kun peräti kuusi pelaajaa ylsi kaksinumeroisiin pisteisiin keskiviikon otteluissa.

Näytä lisää vastaavia