HBA:n sinnikäs taistelu ei riittänyt – Ponteva nousi voittoon toisella jatkoajalla

24.1.2019 20:46 HBA ja Hyvinkään Ponteva venyttivät periksiantamattomina kohtaamisensa toiselle jatkoajalle. Kotijoukkueen puhti ei riittänyt aivan viimeisille minuuteille asti, ja sarjakärki HyPo vei sarjapisteet mukanaan lukemin 96-107.

Taru Tuukkanen oli jälleen johdattamassa joukkuettaan voiton tielle. Kuva: Ville Vuorinen.

Naisten Korisliigan torstain ainoassa ottelussa tarvittiin peräti kaksi jatkoaikaa ratkaisemaan illan trilleriottelu, kun HBA kohtasi sarjakärki Hyvinkään Pontevan. Huolimatta kahdeksantena sarjassa olevan HBA:n kypsästä ja kovasta taistelusta Ponteva onnistui nousemaan voittoon pitkien vaiheiden jälkeen numeroilla 96-107 (44-36). Joukkueiden keskinäinen tasatilanne kääntyi myös hyvinkääläisten eduksi, sillä joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana nyt yhteensä kolme kertaa. HBA nappasi kauden avausvoittonsa Pontevasta, mutta tämän jälkeen sarjakärki on onnistunut nousemaan voittajaksi molemmissa seuraavissa otteluissa.

Päävalmentaja Miikka Sopanen luonnehti illan taistoa jopa eeppiseksi:

– Ottelu oli eeppinen taistelu; HBA:n tammikuun vire jatkuu edelleen. Nousimme hienosti tappioasemasta, eikä usko loppunut, vaikka vaikeaa oli. Löytyi sielua ja luonnetta taistella kaksi jatkoaikaa ja saimme todella tärkeän voiton.

HBA aloitti pelin vahvasti onnistuen pinkomaan avausjaksolla seitsemän pisteen johtoon, jonka pystyi säilyttämään aina kolmanteen jaksoon asti. HBA:n hyökkäyspäädyssä pallo liikkui nopeasti ja vapaita paikkoja löytyi hyvin heittojen löytäessä tiensä korin perukoille. Tämän lisäksi eroa kasvattivat nopeista hyökkäyksistä tehdyt pisteet, joihin HyPon oli vaikea saada pysäytyksiä.  Vasta puoliajan jälkeen Taru Tuukkanen ja Jessica January alkoivat löytää virettään onnistuen kääntämään joukkueensa kurssia myötätuuleen.

Neljännellä jaksolla HBA alkoi sortua pallon menetyksiin Anni Jämsän ollessa kärppänä syöttölinjoilla. Myös Tuukkasen puolustus korin alla aiheutti kotijoukkueelle harmaita hiuksia ja HyPon hurmoksen varmisti Titta-Riina Lepistön viime hetken haamukolmonen, joka pakotti pelin jatkoajalle.

Ensimmäisen jatkoaika sujui nuorelta HBA:lta mallikkaasti heittojen uppoillessa tärkeillä hetkillä, vaikka Ponteva kuittasikin heti takaisin omassa päädyssään. Toinen jatkoaika varmistui puolestaan kotijoukkueen kovalla kolmosella, kun Lotta Vehka-Aho painoi heittonsa päädystä pussiin. Toisella jatkoajalla HBA:lta loppuivat kuitenkin ideat ja puhti kesken, eikä joukkue onnistunut saamaan yhtäkään pelitilanneheittoa hyökkäyksissään sisään. Jessica January sekä Randi Brown varmistelivat loppuminuuteilla Pontevan voitonjuhlia sarjapisteiden matkatessa trillerin päätteeksi Hyvinkäälle.

– Puolustuksemme toimi hyvin ja niin kauan kun jaksoimme laittaa painetta vastustajalle, HyPo oli vaikeuksissa ja joutui ottamaan vaikeita ratkaisuja. Varsinaisen peliajan lopulla emme käyttäneet mahdollisuuttamme ottaa voitto, ja jatkoajoilla HyPo nousi kokeneena joukkueena voittoon, Mirka Dettman ruoti ottelun päätteeksi. 

Ottelun kovin pistenainen ja tehokkain oli jälleen konkari Taru Tuukkanen (31/13). Pontevan tuore vahvistus Jessica January pelasi myös rautaisin ottein kerryttäen suvereenin tripla-tuplan: 26/16/11s/6r. Randi Brownin sihti ei ollut parhaissa uomissaan kaukaa, mutta tästä huolimatta Brown viimeisteli niin ikää kelpo lukemat (25/9/7s/5r).

HBA:n riveistä onnistumisia tuli laajalla rintamalla, mutta kantavana voimana hääri Awak Kuier, joka torjui ja pysäytti jälleen korin alla monia hyökkäyksiä (25/11/5s/4t). Elina Arike (13/12) ja Sara Bejedi (22/8/8s) olivat myös tehokkaalla pelijalalla liikenteessä.

Ottelutilastot

Naisten Korisliiga jatkuu lauantaina 26.1. neljän ottelun voimin. Peli-Karhut kohtaavat Catzin klo 15.00 ja Kouvottaret emännöivät Tapiolan Honkaa klo 17.00. Forssan Alku puolestaan mittelee Vimpelin Vetoa vastaan klo 17.00. Illan viimeisessä ottelussa kohtaavat Torpan Pojat sekä Espoo Basket Team klo 18.00. Kaikki ottelut ovat katsottavissa Elisa Viihde- palvelusta.

 
5.2.2020 15:15 Naisten Korisliiga

HBA-Märskyn Awak Kuier on Naisten Korisliigan tammikuun pelaaja

Awak Kuier on valittu Naisten Korisliigan tammikuun pelaajaksi. Valinta on 18-vuotiaalle Kuierille uran ensimmäinen.

26.1.2020 21:03 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin mestaruus Kotkaan

Yli tuhatpäinen yleisö oli saapunut seuraamaan naisten Suomen Cupin finaalia Kouvolan Jatke Areenalle. Kotijoukkueen fanit joutuivat kuitenkin pettymään, kun Peli-Karhut pääsi juhlimaan mestaruutta 96-82.

24.1.2020 13:14 Suomen Cup

Ennakko: Naisten Suomen Cupin finaalissa luvassa huima Kymenlaakson paikalliskamppailu

Kouvottaret kohtaa sunnuntaina Kouvolan Jatke Areenalla Peli-Karhut. Ottelu alkaa kello 19.00 ja se on nähtävissä YLE TV2:ssa suorana lähetyksenä. Voittajajoukkueelle on luvassa 10.000 euron pääpalkinto.

16.1.2020 21:13 Naisten Korisliiga

HBA-Märsky kaatoi Hongan - Awak Kuierilla huimat tilastot

HBA-Märsky kesti vierasjoukkueen kirin ja voitti 83-78. Voiton kulmakivenä toimi Awak Kuier, joka teki 47 pistettä

13.1.2020 10:15 Naisten Korisliiga

Joulukuun kuukauden pelaajan Elena Melton mukaan joukkueella on edelleen varaa parantaa peliään

Joulukuussa Naisten Korisliigan pelaajaksi valittiin Peli-Karhujen Elena Melto. Hän on matkustanut Lappeenrannan ja Kotkan välillä koko kauden ajan, mutta se ei ole näkynyt hänen otteissaan.

2.1.2020 09:24 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille kärkipaikan ratkaissut Elena Melto on Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja

Sarjakärki Peli-Karhuja edustava 24,3 pistettä ja 30,3:n teholukeman tilastoinut Elena Melto valittiin Naisten Korisliigassa joulukuun pelaajaksi.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

18.12.2019 21:29 Naisten Korisliiga

Kuier palasi kentälle, mutta Louin veti pidemmän korren – Honka ja ToPo illan voittajat

Naisten Korisliigassa pelattiin tänään kaksi ottelua, joissa voittajiksi selvisivät Tapiolan Honka ja Torpan Pojat. HBA-Märskyn Awak Kuier palasi takaisin pelikentille, mutta Alex Louinin johtama ToPo oli lukiolaisille liikaa.

14.12.2019 21:21 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvisti johtoaan Naisten Korisliigassa – Claire Lamunu loukkaantui, mutta 17-vuotias Henriikka Vähäuski paikkasi huippusuorituksella

Voittajia Naisten Korisliigassa olivat tänään Kouvottaret, Catz Lappeenranta ja Tapiolan Honka. Illan näyttävin sentterien kaksintaistelu käytiin yli 20 vuotta pelanneen Taru Tuukkasen ja vasta 17-vuotiaan Henriikka Vähäuskin välillä.

12.12.2019 20:54 Naisten Korisliiga

Vimpelin Veto oli vedossa – Amy Griffinillä ennätyksiä hipova 58:n teholukema

Naisten Korisliigan toiseksi viimeistä sijaa pitävä Vimpelin Veto haki HBA-Märskyn luota reilun 58–91-voiton. Ottelun tehosankari oli Amy Griffin.

3.12.2019 10:12 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja jälleen Kouvottarista – marraskuun valinta on Camille Zimmerman

Kouvottarissa kovaa jälkeä tehnyt Camille Zimmerman on Naisten Korisliigan marraskuun pelaaja.

1.12.2019 19:49 Naisten Korisliiga

Yllätyskäänne Kymenlaakson derbyssä – Peli-Karhut katkaisi Kouvottarien voittoputken yli 50 pisteen voitossa

Peli-Karhut järjesti yllätyksen Kotkassa katkaisemalla Kouvottarien voittoputken kymmeneen otteluun ja nappaamalla samalla sarjataulukon kärkipaikan itselleen.

23.11.2019 20:57 Pääjuttu

Suomen Cupien kahdeksikot selvillä – Puolivälieräparit valitaan torstaina

Sekä naisten että miesten Suomen Cupin finaalin voittaja saa kymmenen tuhannen euron ja hävinnyt kolmen tuhannen euron rahapalkinnon.

9.11.2019 20:43 Naisten Korisliiga

EBT juhli sarjapisteitä kotonaan, Kouvottaret ja Catz voittivat vieraskentillä

Kouvolalaisjoukkue jatkaa yhä sarjakärjessä ilman ainuttakaan tappiota.

8.11.2019 10:38 Naisten Korisliiga

Lokakuun pelaaja Claire Lamunu ei tyydy voittoputkesta huolimatta – ugandalaissentterin vapaa-aika kuluu Kouvolassa avantouimalla

Claire Lamunu valittiin kuukauden pelaajaksi Naisten Korisliigassa toisen perättäisen kerran. Edellinen valinta tuli viime runkosarjan viimeisenä kuukautena. Hänen edustamansa Kouvottaret porskuttaa parhaillaan sarjan kärjessä 7–0-tuloksella, mutta Lamunu sanoo, että työtä on silti tehtävänä kevättä ajatellen.

2.11.2019 19:42 Naisten Korisliiga

Kuukauden pelaaja Lamunu loisti Kouvottarien seitsemännessä perättäisessä voitossa – ToPon Louinilla 43 pisteen ilta

Naisten Korisliigan hallitseva kuukauden Claire Lamunu teki vaikuttavaa työtä Kouvottarien kaataessa Vimpelin Vedon. Illan muita voittajia olivat Lappeenrannan Catz ja Torpan Pojat.

24.10.2019 21:50 Naisten Korisliiga

HBA rökitti ToPon Naisten Korisliigan helsinkiläiskohtaamisessa

Huippulupaus Awak Kuier oli raivokkaana korin alla, kun HBA Märsky kukisti illan ainoassa ottelussa Torpan Pojat 84–62.

18.10.2019 09:00 Korisliiga

Elisa Viihde Sport vapaassa katselussa sunnuntaista perjantaihin – tarjolla huimat 33 ottelua!

Elisa Viihde Sport -kanavat sekä -kirjasto ovat vapaassa katselussa 20.-25.10., kun televisioviikko tuo huippukoripallon kaikkien katsottavaksi.

12.10.2019 19:50 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut mätti tulostaululle tylyt lukemat viime kauden finaalistien kohtaamisessa

Peli-Karhut ei jättänyt epäselvyyttä iskukyvystään, kun se kaatoi viime vuoden finaalistien kohtaamisessa Catzin 82-43. Lauantaina toisessa ottelussa Kouvottaret jatkoi voittokulkuaan HyPon kustannuksella.

11.10.2019 21:14 Naisten Korisliiga

Forssan Alku kaatoi ToPon kärkiottelussa, kotijoukkue onnistui laajalla rintamalla

Naisten Korisliigan perjantain ainoassa kohtaamisessa kauden tappiotta aloittaneet Forssan Alku ja Torpan Pojat kohtasivat toisensa. Tiukka ottelu ratkesi vasta päätösneljänneksellä FoA:n 87-80-voittoon.

Näytä lisää vastaavia