Helsinki Seagullsin René Rougeau on valmis tekemään lisää historiaa – “Viime kauden finaalit olivat urani vaikeimmat”

25.9.2023 09:45 Helsinki Seagulls lähtee uuteen kauteen halukkaana toistamaan viimekautisen mestaruutensa. Joukkoja kentällä johtaa Suomeen juurtunut veteraanipelaaja René Rougeau.

Helsinki Seagulls karisti viime keväänä mörön selästään ja nappasi seurahistoriansa ensimmäisen mestaruuden miesten Korisliigassa. Yksi kentän avainpelaajia oli vastustaja Kauhajoen riveissä pitkään töitä painanut 37-vuotias kalifornialaislaituri René Rougeau.

Päättyvän kesätauon aikana Seagullsin valmennusjohto on kuitenkin kokenut merkittävän muutoksen, sillä pitkäaikainen luotsi Jussi Laakso on vetäytynyt tehtävästä ja apuvalmentaja Vesa Vertio täyttää jatkossa päävalmentajan saappaat.

Rougeau kertookin välittömästi, kuinka kiitollinen on, että tuoreella päävalmentajalla on häneen luottamus ja halu pitää hänet mukana joukkueessa. Rougeaulla on nimittäin kesätauolla ollut melkoinen työ tehtävänään, jotta hän pystyy tuohon kutsuun myös vastaamaan.

– Olen pelannut jo yhtä kauan kuin LeBron, joten voimaharjoittelu ja palautuminen täytyy ottaa vakavasti. Harjoitusten ja pelien jälkeen täytyy käydä läpi tarvittavat hoidot, jotta keho pysyy kasassa tässä iässä. On ollut rikastavaa tehdä näitä asioita yhdessä kokeneiden joukkuekavereideni Timi Heinosen ja Antti Kanervon kanssa, jotka ovat samalle asialle omistautuneita, Rougeau pohtii.

Rougeau on ollut tähtipelaajistoa useimmissa joukkueissa, joissa on pelannut ympäri maailman, mutta nyttemmin hän on alkanut siirtyä enenevissä määrin kohti kylän vanhimman roolia, jossa tärkeintä on suunnan näyttäminen nuoremmille pelaajille. Se on vaatinut toki uudenlaisen mentaliteetin omaksumista.

– Pystyn jakamaan oppiani kaikkein nuorimpien lisäksi vähän kokeneemmillekin kavereille, kuten Tomas Pihlajamäelle ja Ricky Waxlaxille, jotka liittyivät nyt joukkueeseemme. Vastaavasti opin samalla itse yhä uusia asioita heiltä.

Kokemusta on ehtinyt karttua liigoissa aina Euroopasta Etelä-Amerikkaan. Ensimmäinen sopimus Korisliigassa oli jo vuonna 2017. Nykyään hän on alkanut suorastaan juurtua Suomeen, sillä hänellä on suomalainen puoliso ja sen myötä muutakin elämää Helsingissä kuin vain ammatti.

Liigan kehitystä hän on tänä aikana seurannut tarkalla silmällä ja on tyytyväinen näkemäänsä.

– Korisliigassa sekä tuontipelaajien että kotimaan kasvattien taso on noussut selkeästi näiden vuosien aikana. Kunnioitan suuresti lukuisia ammattilaisia, jotka sen ovat mahdollistaneet. Entinen valmentajani Janne Koskimies ja hänen luotsaamansa Kauhajoki jopa laittoivat Suomea koripallon maailmankartalle ihan uudella tavalla viime vuonna Europe Cupissa.

Neljä kautta Suomessa, neljä Suomen mestaruutta - René Rougeaun saldo on mykistävä. Kuva: Vera Suihko
Neljä kautta Suomessa, neljä Suomen mestaruutta - René Rougeaun saldo on mykistävä. Kuva: Vera Suihko

Mikä Rougeaun Korisliiga-urassa on kaikkein huomattavinta, on ettei hän yhdelläkään neljästä toistaiseksi pelaamastaan kaudesta ole jäänyt ilman mestaruutta. Toista vastaavan kaliiperin suoritusta on historian kirjoista todella vaikea hakea.

– Olen pelannut koko Korisliiga-aikani voittavassa joukkueessa, mutta viime kaudella haastetaso nousi korkeimmaksi koko urallani, koska minun täytyi pelata finaalissa vanhaa joukkuettani vastaan. Se oli melkoista tunteiden myllerrystä.

Kolmen ensimmäisen mestaruuden jälkeen ympäristö on vaihtunut Kauhajoelta Helsinkiin, mutta joukkueidensa pelityyleissä Rougeau näkee yhä paljon yhteistä, sillä myös nykyinen Seagulls puolustaa koko kentän mitalta ja pyrkii aggressiivisesti hyökkäyslevypalloihin.

Pelaajistosta tosin iso osa on viime kaudesta vaihtunut, joten tilanne vaatii totuttelua, mutta Rougeau on valmis haasteeseen.

– Uudet kaverit ovat omaksuneet tyyliämme hyvin, koska olemme harjoitelleet yhdessä jo kuukauden verran. Itsekin olen saanut vanhat vammat paranneltua, joten olen valmis tekemään lisää historiaa Seagullsin kanssa. Meillä on tähtäin selässämme, ja minulle se kelpaa mainiosti.

Helsinki Seagulls 23-24 pähkinänkuoressa

Henkilöt

 
23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia