Heta Korpivaara ja Dionne Pounds Tapiolan Hongan riveihin

28.8.2015 Tapiolan Hongan Naisten Korisliiga -joukkue on solminut pelaajasopimukset viime kaudella ToPon paidassa tuhojaan tehneiden naisten maajoukkuepelaajien Heta Korpivaaran, 31, sekä Dionne Poundsin, 30, kanssa. Kaksikko siirtyy Hongan riveihin kauden 2015-16 kattavilla sopimuksilla.

Kokenut Heta Korpivaara tuo korinteko- sekä levypallovoimaa Tapiolan Hongan ensi kauden joukkueeseen...

Kuten myös tarkkakätinen Dionne Pounds. Kuvat: Tytti Nuoramo, Francois Perthuis.

Tapiolan Hongan kasvatti, Korpivaara palasi viime kaudeksi Suomeen 11 ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen. Hongasta Korpivaaran tie kulki Seton Hallin yliopiston, Espanjan, Saksan ja Ranskan kautta ToPoon, jossa hän saalisti tilastoikseen viime kaudella 19,4 pistettä ja 8,4 levypalloa ottelua kohden SM-pronssimitaliin päättyneellä kaudella. 

Maajoukkuepaidan 185-senttinen laituri on pukenut päälleen yhteensä 166 kertaa, joista 110 on naisten maaotteluita. ”Naarassusissa” pistekeskiarvoksi on muodostunut 9,1 pistettä ottelua kohden.

- Mahtava palata takaisin Honkaan. Tuntuu siltä, että olen tullut takaisin kotiin. Olen saanut seuralta tosi paljon ja nyt voin tuoda oppejani ja kokemustani takaisin seuraan ja ennen kaikkea nuorille pelaajille, Korpivaara kertoo seuran tiedotteessa. 

Poundsin ura on kulkenut Kotkasta Lamarin yliopiston kautta takaisin Suomeen. Espanjassa ”Didi” piipahti kaudella 2012-13. Viime kaudella Poundsin tilastosarakkeeksi muodostui 17,9 pistettä, 6,4 leyvpalloa ja 3,8 koriin per ottelu. 

Kolme naisten SM-kultaa urallaan voittanut Pounds on valittu kahdesti naisten Korisliigan Vuoden Pelaajaksi (2011, 2014). Naisten maaotteluida 174-senttiselle tarkkakätiselle heittäjälle on kertynyt 62.

- Päätös tulla Honkaan tuntuu ehdottomasti oikealta ja odotan alkavaa kautta innolla. Täällä tehdään töitä kovalla asenteella ja kovaa treeniä on tultukin hakemaan. Joukkueeseen tuon varmasti kokemuksen lisäksi ainakin ääntä, kentällä kun en ole ainakaan hiljainen, Pounds pohtii. 

Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu on tyytyväinen saadessaan kokeneen kaksikon joukkueeseensa: 

- Dionne ja Heta tuovat joukkueeseen kaivattua kokemusta ja johtajuutta. On hienoa saada mukaan pelaajat, jotka toimivat esikuvina koko seuran nuorille omalla esimerkillään, Kujansivu toteaa. 

Lisätiedot: Heta Korpivaara
Lisätiedot: Dionne Pounds
 
21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia