Hickey ja Kataja uudet ToPo-pelaajat

13.5.2005 Ensi kaudella koripallon Sparliigaa pelaavalla helsinkiläisjoukkue ToPolla on koossa kolmetoista pelaajasopimusta. Uusina miehinä ToPon tähtipaidassa nähdään suomalaisyleisölle tutut Jukka Kataja sekä amerikkalaisvahvistus Phil Hickey. Hankintojensa lisäksi ToPo on solminut liudan jatkopestejä sekä vahvistanut valmennusryhmäänsä.

Viime kauden miehistöstä Jussi Airas (sopimusaika 2005-06), Harri Hohteri (2005-06), Jarkko Kyllönen (2005-08), Tero Laitinen (2005-08), Turo Lehtonen (2005-08), Vesa Linturi (2005-08), Timo Parviainen (2005-07), Panu Pursiainen (2005-08), Ville Tuominen (2005-08), Maurizio Pratesi (2005-07) ja Panu Vertio (2005-08) ovat solmineet jatkosopimukset ToPon kanssa. 

ToPo on tehnyt pelaajien kanssa mahdollisimman pitkiä sopimuksia, joilla se pyrkii luomaan pohjaa pitkäjänteiselle toiminnalle ja antaa myös valmennustiimille paremmat eväät ToPon joukkueen kehittämiseen. Rinkiinsä ToPo on kaavaillut tulevalla kaudella 15-16 pelaajaa. Joukkue hakee ulkomaalaisvahvistusta. Ensimmäinen testattava on Arkansas Staten pistepyssy J.J. Montgomery. 23-vuotias amerikkalainen saapuu ToPon testiin jo parin viikon päästä. Loput pelaajat valitaan kesän harjoittelurinkiin mahtuvista pelaajista.   

Niinikään 23-vuotias maajoukkuelaituri Jukka Kataja siirtyy ToPoon 1+1-vuotisella sopimuksella korisliigasta tippuneesta Salon Vilppaasta. 28-vuotiaan Phil Hickeyn ToPo nappasi puolestaan naapuriseura Pussihukista. 120-kiloiselle kolossille tuleva kausi on jo kuudes Suomessa. Kaikki aikaisemmat kaudet mies on viettänyt Pussihukissa.

197-senttinen Kataja tehtaili kuluneella kaudella Sparliigan runkosarjassa 14,3 pistettä ja 6,2 levypalloa ottelua kohden. 211-senttinen Hickey nakutti puolestaan tilastoikseen 17,1 pistettä, 8,9 levypalloa ja 1,14 torjuntaa ottelua kohden.

- Katajan ja Hickeyn nimet olivat papereissamme koko ajan isolla. Kataja oli ykkösvaihtoehto kovan profiilin suomalaisvahvistukseksi ja Hickey sentteriksi. Saimme mitä halusimme, kertoi ToPon toiminnanjohtaja Aleksi Valavuori.

ToPo-luotsi Pekka Salminen sai Katajan ja Hickeyn myötä rutkasti lisää kaipaamaansa talenttia joukkueeseen. Urheilullinen Kataja on vauhtiin päästessään vaikea pysäytettävä. Kataja pystyy pelaamaan hyökkäyspäässä useaa eri paikkaa ja puolustuspäässä liimaamaan niin pieniä kuin isojakin miehiä. Hickey taas on lähes kivitalon kokoisena mahdoton siirreltävä korin läheisyydessä. 

- Olemme aikaisemminkin työskennelleet Hickeyn kanssa. Miehestä minulla on pelkkää hyvää sanottavaa. Ihmisenä ja persoonana loistava, todellinen joukkuepelaaja ja hänen pelikyvyt tietävät kaikki. Yksi vastaan yksi -pelissä Hickey on lähes mahdoton pysäytettävä. Katajan tulon koen henkilökohtaisesti superjuttuna. Kataja on vasta raapaissut potentiaaliaan ja on yksi suurista tulevaisuuden pelaajista. Olen maajoukkueen parissa nähnyt mihin mies parhaimmillaan pystyy ja uskon että saamme Katajasta jatkossa parhaat tehot irti, kertoi Suomeen muutaman Ruotsissa vietetyn vuoden jälkeen kotiutunut Salminen. 

Myös valmennustiimi vahvistui 

Viime kaudella ToPon päävalmentajana toiminut Timo Nieminen jatkaa valmennustiimissä myös tulevalla kaudella. Nieminen toimii ToPon valmennustiimissä päävalmentajaksi hankitun Pekka Salmisen kanssa. 

Tuleva kausi tuo tullessaan 44 runkosarjapeliä ja rasitus tulee olemaan aikaisempaa rajumpi. ToPo on jo aloittanut harjoittelun tulevaa kautta silmällä pitäen ja etenkin fysiikkapuoleen seura on satsannut. Joukkueen fysiikkavalmennuksesta vastaa Qatarista Suomeen saapuva Mika Järvinen. Järvinen on aikaisemminkin toiminut koripallojoukkueitten fysiikkavalmentajana, jonka lisäksi hän on toiminut mm. kymmenottelija Aki Heikkisen henkilökohtaisen valmentajana.

Urheilullisten tavoitteidensa ohella ToPo pyrkii myös nostattamaan buumia Helsinkiin ja täyttämään Töölön Kisahallin lehterit. Viime kaudella ToPo kasvatti yleisömääriään yli 300 prosentilla. Muitakin positiivisia signaaleja löytyy. Koripallo on lajina yksi maailman suurimmista. Suomessa koripallo on toiseksi seuratuin talvipalloilulaji heti jääkiekon jälkeen ja Sparliigan yleisömäärät ovat vahvassa nosteessa.  

- ToPon ja Helsingin paluu on omiaan nostamaan suomalaisen huippukoripallon kovasti janoamaa julkisuutta. Stadilainen huippukoris sai ToPon myötä taas hyvin rasvatut ketjut polkupyörään. Nyt on aika nostaa esiin uusia klingoja ja rauramoita. Kuten Henrik Dettmankin osuvasti kolumnissaan sanoi: Nyt on taas paikka kunnon taistelulle ja vastakkainasettelulle. Stadilaiset ja maalaiset iskevät vuosien tauon jälkeen jälleen yhteen ja se on herkkua se, täräytteli Valavuori. Lisätietoja: /sarjat_tulokset/sparliiga/
 
26.5.2022 10:32 Susijengi

Daniel Dolenc mestari-Karhun korin alle, Carter jatkaa Kauhajoella

Espoo Basket Teamin kasvatti ja Susijengin korinalusduunarina kunnostautunut Daniel Dolenc, 28, liittyy Suomen mestari Karhu Basketin vahvuuteen kaksivuotisella sopimuksella. Kauhajokisten korinalusta tulee olemaan ensi kaudella väkivahva, sillä myös mestaruuden takuumiehiin lukeutunut Simeon Carter jatkaa seurassa.

24.5.2022 09:55 Korisliiga

Ventoniemi ja Waxlax jatkavat Lahti Basketballin paidassa

Lahtelaisseura on käyttänyt sopimuksien optiovuodet Henri Ventoniemen, 26, ja Ricky Waxlaxin, 22, kanssa.

20.5.2022 11:11 Korisliiga

Korisliigan Vuoden pelaaja Remu Raitanen arvostaa saamaansa tunnustusta – ”Henkilökohtaisiin palkintoihin kannattaa suhtautua ennen kaikkea motivaattoreina”

24-vuotias Remu Raitanen pelasi KTP-Basketissa onnistuneen kauden, joka toi hänelle torstai-illan gaalassa Korisliigan vuoden pelaajan palkinnon. Ura jatkuu syksyllä joko KTP:ssä tai ulkomailla.

18.5.2022 20:16 Korisliiga

Remu Raitanen on Korisliigan Vuoden pelaaja, Suomen mestari Karhu Basketille kosolti tunnustusta

KTP-Basketia edustava Remu Raitanen on äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Kauhajoen Karhu Basket kahmi palkintoja viidessä eri kategoriassa.

17.5.2022 09:55 Korisliiga

Perttu Blomgren ja Vilpas jatkosopimukseen

Salon Vilpas ja Perttu Blomgren ovat solmineet yksivuotisen jatkosopimuksen. 20-vuotias takamies oli suuressa roolissa hopeaan päättyneellä kaudella.

16.5.2022 16:55 Korisliiga

Jussi Savolainen Vilppaan päävalmentajaksi, Sami Toiviaisesta seuran uusi toiminnanjohtaja

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa saavuttanut Salon Vilpas on maanantaina kertonut uusista tulevaisuuden kuvioistaan. Päävalmentajaksi nousee seuran oma kasvatti Jussi Savolainen. Sami Toiviainen puolestaan siirtyy toimiston puolelle.

14.5.2022 11:55 Korisliiga

Mestarivalmentaja Janne Koskimies: ”En olisi koskaan uskonut tällaiseen viiden vuoden pätkään”

Kun Janne Koskimies saapui syksyllä 2017 Kauhajoelle, hän ei voinut kuvitella mitä seuraavat vuodet pitävät sisällään. Neljän edellisen loppuun asti pelatun kauden aikana Karhu Basket on juhlinut Suomen mestaruutta kolmesti ja noussut kotimaiset koripallon ehdottomaksi voimataloksi.

12.5.2022 15:19 Korisliiga

Vesa Ojala: ”Rima on nyt eurokentillä ja siellä menestymisessä”

Karhu Basketin puheenjohtaja Vesa Ojala odottaa innolla seuran uutta aikakautta, kun uusi areena valmistuu ja seura ammattimaistuu entisestään. Puheenjohtajalle mestaruuden jälkeinen aamu tuntui jälleen ikimuistoiselle.

11.5.2022 20:20 Korisliiga

Kauhajoki vei mestaruuden ennätysyleisön edessä – finaalien MVP Cameron Jones varmisti voiton

Viimekautinen mestari Salon Vilpas joutui luopuman Pantterista ja tyytymään tällä kertaa hopeamitaleihin, kun kauden sensaatiotapaus Kauhajoki selätti finaalisarjan voitoin 4–1.

10.5.2022 12:22 Korisliiga

Henri Kantonen: ”On etuoikeutettua olla tässä tilanteessa ja päästä kotiyleisön eteen”

Kauhajoki pääsee keskiviikkona kotiyleisönsä eteen tilanteessa, jossa voitto toisi seuralle kolmannen Suomen mestaruuden. Henri Kantonen kokee olevansa etuoikeutettu tilanteesta, jollaista kaikki pelaajat urallaan eivät pääse kokemaan.

10.5.2022 09:47 Korisliiga

Remu Raitanen jatkaa KTP-Basketissa

Viime kauden kovin kotimainen pistenikkari Remu Raitanen on tehnyt jatkosopimuksen seuransa KTP-Basketin kanssa.

9.5.2022 20:34 Korisliiga

Korisliiga-finaalit: Roope Ahonen sytytti Vilppaan, mutta Cameron Jones ilmoitti, että ei käy

Kauhajoki taivutti huikean taistelun päätteeksi Salon Vilppaan ja otti 3–1 johtoaseman Korisliiga-finaaleissa.

6.5.2022 20:33 Korisliiga

Vihdoin tasaväkinen vääntö – kolmas Korisliiga-finaali ratkesi epäonnistuneeseen voittoheittoon

Kauhajoki piti pintansa Salon Vilppaan loppukiriä vastaan ja nousi Korisliiga-finaaleissa 2–1-johtoon.

4.5.2022 20:02 Korisliiga

Vilpas tuli otteluun täysin uudella varmuudella – Korisliiga-finaalit tasan

Salon Vilpas tasoitti miesten Korisliigan finaalisarjan Kauhajokea vastaan 1–1:een.

2.5.2022 20:56 Korisliiga

Korisliiga-finaalit ryminällä käyntiin – Kauhajoki otti rajun avausvoiton

Rene Rougeau ja Lee Skinner dominoivat kentällä, kun Kauhajoki kaatoi Salon Vilppaan miesten Korisliiga-finaalien avauksessa.

2.5.2022 09:30 Korisliiga

Korisliigan finaalit tänään käytiin – avausfinaali vapaasti katsottavissa Jimiltä

Kauhajoki ja Vilpas huipentavat Pantterijahdin tänään käynnistyvässä finaalisarjassa. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. Avausfinaalin ennakkostudio käynnistyy tänään klo 18.00.

1.5.2022 16:50 Korisliiga

Janne Koskimies: ”Viime vuosien ylivoimaisesti kovimmat kilpakumppanit kohtaavat finaalisarjassa”

Kauhajoki lähtee neljänteen peräkkäiseen finaalisarjaan ennakkosuosikin viitta harteillaan. Päävalmentaja Koskimies myöntää, että vastus on pahin mahdollinen, kuten kauden aikaiset keskinäiset kohtaamiset ovat osoittaneet.

1.5.2022 10:15 Korisliiga

Sami Toiviainen: ”Kauhajoki herättää suuria tunteita Salossa”

Hallitseva Suomen mestari lähtee monissa papereissa finaalisarjaan hienoisena altavastaajana, mutta se sopii paremmin kuin hyvin salolaisjoukkueelle, joka runkosarjassa aiheutti Kauhajoella harmaita hiuksia.

30.4.2022 20:50 Korisliiga

Kauhajoen Severi Kaukiainen luottaa joukkueensa kykyyn käsitellä ennakkosuosikin paineet: ”Valmentaja ja vahvistukset pitävät huolta, ettei jengi lähde leijumaan”

Kauhajoki esitti yhden kaikkien aikojen runkosarjasuorituksista miesten Korisliigassa. Finaalissa vastaan asettuu vanha tuttu ja hallitseva mestari, Salon Vilpas, mutta takamies Severi Kaukiainen tietää, miten tilanne pitää kohdata.

30.4.2022 08:45 Korisliiga

Vilppaan Juho Nenosella edessään kymmenennet Korisliiga-finaalit – muistaa yhä uransa raskaimmat loppuottelut

Juho Nenonen on juossut parketille Korisliigan loppuotteluissa jo yhdeksän kertaa. Maanantaina 2. toukokuuta juhlitaan pyöreitä, kun hänen edustamansa hallitseva mestari Salon Vilpas kohtaa kauden ennakkosuosikin Kauhajoen.

Näytä lisää vastaavia