Himki hioi tärkeän avausvoiton Istanbulista

27.12.2012 Petteri Koposen BC Himki haki Euroliigan jatkosarjan avausottelussaan tuiki tärkeän 75–80 (39–45)-voiton Istanbulissa hallitsevan Turkin mestarin Besiktasin vieraana. Besiktas onnistui yhtenään kuromaan Himkin karkumatkaa umpeen, mutta venäläiset pitivät Vitali Fridzonin ja Paul Davisin johdolla sitkeästi johdostaan kiinni. Vierasvoitto oli Himkille toinen kuluvalla Euroliiga-kaudella.

Petteri Koponen pääsi pisteiden makuun Himkin hakiessa vierasvoiton Besiktasista. Kuva: Getty Images/AllOver Press.

Turkkilaisisännät pyörittelivät amerikkalaistakamiestensä johdolla tehokasta joukkuehyökkäystä ja rummuttivat vajaassa 13 minuutissa taululle 30–22-lukemat, jonka jälkeen Rimas Kurtinaitisin valmentama Himki otti ohjat.

Himki vei runsaan kolmen minuutin jakson 12-2 Paul Davisin käynnistäessä nykäisyn parilla oikea-aikaisella nostolla ja vajaa minuutti ennen puoliaikaa Petteri Koponen heitti kakkosellaan vieraat 37–43-johtoon. Kolmannella jaksolla Himkin myllyyn lisäsi vettä Vitali Fridzon, jonka kolmoset lisäsivät vieraslukemiksi jo 53–65.

Neljännen jakson lopussa Besiktas onnistui hetken ajan pakottamaan Himkin pallonmenetyksiin ja huonoihin heittopaikkoihin ja kun neljäs jakso oli ehtinyt vanheta kahden minuutin verran, oli kotijoukkue kaventanut eron kolmeen (64–67). Himki palasi kuitenkin kuskin paikalle siirtymällä Fridzonin ja Sergei Monian koreilla taas 67–77-johtoon runsaat kolme minuuttia ennen ottelun loppua.

Besiktas nousi vielä pelotteluetäisyydelle, kun Curtis Jerrels riisti Himkin Zoran Planinicilta pallon kuljetuksesta ja toi kotijoukkueen kuuden pisteen päähän (73–79) vajaat kaksi minuuttia ennen ottelun loppua. Besiktas puolusti lopussa Himkin toistuvasti sumppuihin, mutta Himki onnistui takamieskolmikkonsa Planinic-Fridzon-KC Rivers johdolla pitämään pelin hallinnassaan ratkaisuhetkillä.

Koposelle ensimmäiset Euroliiga-pisteet sitten marraskuun

Petteri Koponen pelasi ottelussa ensimmäiset Euroliigan minuuttinsa sitten marraskuun 23. päivän Real Madrid-Himki-pelin, jolloin Susijengi-tähti loukkasi polvensa ja joutui runsaan kolmen viikon pakkolevolle. Tasaisesti joka jaksolla peliaikaa saanut Koponen huhki kentällä 15 minuuttia kahden pisteen ja kahden syötön arvoisesti sekä puolusti Besiktasin amerikkalaispelinrakentajia Daniel Ewingiä ja Curtis Jerrelsia.

Himkin onnistuja oli tällä kertaa Vitali Fridzon (20/5/5 riistoa), joka upotti viidestä kolmen pisteen heittoyrityksestään neljä. Alati peliään parantava amerikkalaissentteri Paul Davis (17/4) takoi suurimmat pisteensä ensimmäisellä puoliajalla ja Zoran Planinicin (14/5/9 syöttöä) pallomaltti oli taas valttia.

Besiktasin tehokolmikon muodostivat amerikkalaiset Patrick Christopher (20/2), Curtis Jerrells (12/2/5 syöttöä) ja uusi värväys Daniel Ewing (15/3). Kroaattilaituri Damir Markota (6/8/4 syöttöä/4 riistoa) pysyi puolestaan täysin näkymättömissä Himkin ruuvipenkissä.

Himki pelaa seuraavan kerran Euroliigaa kotikentällään 3. tammikuuta, jolloin Juan Carlos Navarron johtama FC Barcelona saapuu Moskovan kupeeseen. ”Barca” avaa Euroliigan jatkosarjakautensa perjantaina kotonaan Fenerbahcea vastaan.

Besiktas JC Istanbul – BC Himki 75-80 (20-14, 39-45, 57-67)
Besiktas:
Patrick Christopher 20/2, Daniel Ewing 15/3, Curtis Jerrells 12/2/5 syöttöä.
Himki: Vitali Fridzon 20/5/5 riistoa, Paul Davis 17/4, Zoran Planinic 13/5/9 syöttöä.
P.Koponen:
Minuutit 15, Pisteet 2 (2p 1-3, 3p 0-1), Syötöt 2.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Henkilöt

2.5.2024 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannalle ja Elina Koskimiehelle hopeaa Saksassa

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Stars Keltern voitti Saksan Bundesliigan hopeaa. Awak Kuierin Reyer Venezia eteni välieriin Italiassa.

2.5.2024 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketballin voittoputki venyi – ennätys jo lähellä

Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball venytti voittoputkensa jo 23 ottelun mittaiseksi. Espanjassa Teneriffa sai revanssin Malagasta.

29.4.2024 11:31 Suomalaiset ulkomailla

Saksan mestaruustaistelu viidenteen otteluun – Kalinin ja Äijäsen Ferrol lähellä jättiyllätystä

Saksan Bundesliigan mestaruustaistelu huipentuu viidenteen otteluun, Awak Kuierin Reyer Venezia on lähellä välieräpaikkaa Italiassa ja Espanjassa Marianne Kalinin sekä Anniina Äijäsen Ferrol taisteli upeasti huippujoukkue Avenidaa vastaan.

29.4.2024 09:37 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa taipui Mestarien liigan finaalissa

Teneriffa ei onnistunut uusimaan kahden vuoden takaista Mestarien liigan voittoa, kun Malaga oli vahvempi finaalissa. Alexander Madsenin Andorra varmisti sarjapaikkansa Espanjassa ja Edon Maxhuni heitti Le Portelin pudotuspeleihin Ranskassa.

27.4.2024 10:48 Susijengi

Touko Tainamo seniorikaudeksi Wyomingiin

Erinomaiset kolme kautta Denverin yliopistossa pelannut Susijengin ison pään lupaus Touko Tainamo, 205 cm ja 23 vuotta, vaihtaa joukkuetta seniorikaudekseen. Munkkiniemen Kisapoikien kasvatin uusi joukkue on Wyoming, joka sijoittui NCAA-liigan Mountain West -konferenssin keskivaiheille päättyneellä kaudella.

27.4.2024 08:04 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa eteni Mestarien liigan finaaliin

Teneriffa pääsee taistelemaan Mestarien liigan voitosta, kun se eteni finaaliin kaatamalla kreikkalaisen Peristerin.

26.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin jahtaa Mestarien liigan voittoa – ”Meillä on kaikki mahdollisuudet”

Mestarien liigan Final Four -lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Belgradissa. Kilpailun kaikkien aikojen paras kolmen pisteen heittäjä Sasu Salin jahtaa toista Mestarien liigan voittoaan.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.