HKVT 2017 -kurssille haku käynnistyy tammikuussa

25.11.2016 Huippukoripallovalmentajatutkinto (HKVT) on ylin Suomen Koripalloliiton järjestämä valmentajakoulutus. Koulutuksen avaintavoitteena on antaa valmiuksia toimia päävalmentajatehtävissä koripallossa. Kohderyhmänä koulutuksessa on kaikki tavoitteellisesta valmentamisesta sekä kansainvälisestä koripallosta kiinnostuneet koripallovalmentajat.

Seuraavalle HKVT:lle haku alkaa 1.1.2017 ilmoittautumisella soveltuvuuskokeeseen (tieto ja ohjeistus tästä erikseen lähempänä ajankohtaa).

Tutkinnon suorittaminen oikeuttaa A-valmentajalisenssiin, joka antaa kelpoisuuden toimia nuorten maajoukkueiden apuvalmentajana sekä valmentaa pöytäkirjaan nimettynä valmentajana kaikilla sarjatasoilla kansallisessa sarjakoripallossa. 



Koulutuksen rakenne: HKVT on vuoden kestävä, 15 opintopisteen (400h), oppimisprosessi koostuen seitsemästä lähijaksosta, joista kaksi ulkomailla, sekä jaksojen välillä tehtävistä etä- ja oppimistehtävistä.

Keskeisinä teemoina ovat erityisesti lahjakkuuden tunnistaminen ja tukeminen, lajianalyysilähtöinen harjoittelu ja kilpaileminen sekä pelin kautta oppiminen ja pelin opettaminen

Lisäksi tutkinnolla käsitellään aiheita: 
valmentajana kehittyminen 
koripallon yleisimmät taktiset mallit
psyykkinen valmennus
palloilulajien fyysinen harjoittelu
videotekniikka valmennuksen apuna
eurooppalainen maajoukkuekoripallo

Seuraavalle HKVT:lle haku alkaa 1.1.2017 ilmoittautumisella soveltuvuuskokeeseen (tieto ja ohjeistus tästä erikseen lähempänä ajankohtaa).

Soveltuvuutensa perusteella valitut valmentajat aloittavat tutkinnon toukokuussa 2017, päättäen sen toukokuussa 2018.

Soveltuvuuskoe järjestetään lauantaina 25.3. Kisakallion Urheiluopistolla klo 10-18. Soveltuvuuskoe sisältää kolmesta erikseen pisteytettävästä osiosta:

  • Esipisteytys aikaisemman koulutus- ja koripallotaustan perusteella, max. 10p.
  • Kirjallinen monivalintakoe, max. 10p.
  • 10 minuutin valmennusnäyte koepaikalla arvottavasta koripallon perustaidosta, max. 10p.

Soveltuvuuskoemaksu on 100€, joka laskutetaan hakijalta ennen soveltuvuuskoetta.

Kirjallisen kokeen kysymykset koskevat Koripalloliiton tasojen I ja II kurssimateriaaleja sekä kirjaa Mero ym. Huippu-urheiluvalmennus (2016). Ko. kirjallisuus, kurssimateriaalit sekä omat muistiinpanot ovat sallittuja koetilaisuudessa.

HKVT 2017 lähijaksojen aikataulu:

1. Jakso: Avausjakso 19.-21.5., Kisakallio

2. Jakso: Käytännön valmennus, All Stars -leiri

a) 8.-11.6., Kisakallio

b) 23.-26.11., Kisakallio

3. Jakso: Nuorten PM-kisat 27.-30.6., Kisakallio

4. Jakso: Eurobasket Helsinki 1.-3.9., Helsinki (huom! koulutusmaksu sisältää liput Suomen peleihin jakson aikana)

5. Jakso: BSBC 2.-5.1.2018, Tallinna

6. Jakso: Albert Schweitzer Tournament 5.-8.4.2018, Mannheim, Saksa

7. Jakso: Päätösjakso 4.-6.5.2018, Kisakallio

HKVT- koulutuksen hinta on 3000€. Tämän lisäksi majoituskuluja noin 1500€ sekä 500-700€ matkustuskuluja.

Lisätiedot:

Jyri Lohikoski jyri.lohikoski@koripalloliitto.fi

Antti Koskelainen antti.koskelainen@koripalloliitto.fi

 
25.4.2024 14:44 Koulutus

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Kisakalliossa

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Kisakalliossa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia apuvalmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kaksi viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä. Koulutukseen ilmoittautuminen on auki 31.5. saakka ja mukaan otetaan 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta valmentajaa.

3.4.2024 09:27 Koulutus

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden 1.3. kurssin Savonlinnassa

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden 1.3. kurssin Savonlinnassa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia valmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

2.4.2024 13:04 Valmentajat

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Salossa

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Salossa yhteistyössä seuran kanssa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia valmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

2.4.2024 12:55 Valmentajat

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Vaasassa

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Vaasassa yhteistyössä Vaasan Salaman kanssa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia valmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

23.1.2024 13:20 Valmentajat

II-tason koulutuskokonaisuus käynnistyy maaliskuussa

Koripalloliitto järjestää II-tason koulutuskokonaisuuden Kisakallion urheiluopistolla Lohjalla. II-tason hyväksytty suorittaminen oikeuttaa Koripalloliiton valmentajalisenssijärjestelmän B-lisenssiin. Koulutukseen hyväksytään varmasti 20 ensimmäistä ilmoittautumista, jotka täyttävät koulutuskriteerit. llmoittautuminen maaliskuussa alkavalle kurssille päättyy 11.3

5.1.2024 10:26 Valmentajat

Nuorisovalmennusseminaarin 12.-13.1.2024 ilmoittautuminen auki 8.1. asti

Nuorisovalmennusseminaari on osa Koripalloliiton tarjoamaa vuosittain järjestettävää valmentajakoulutusta. Seminaarin aiheet käsittelevät pääosin lapsi- ja nuorisourheiluvaiheen koripallovalmennusta. Ilmoittautuminen on avoinna 8.1. asti.

28.12.2023 09:45 Koulutus

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Helsingissä

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Helsingissä yhteistyössä seuran kanssa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia valmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

20.12.2023 10:47 Valmentajat

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Lahdessa

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Lahdessa yhteistyössä seuran kanssa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia valmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

8.12.2023 14:03 Pääjuttu

NVS 2024: Jari Nykänen esiintyy Nuorisovalmennusseminaarissa

Tammikuun Nuorisovalmennusseminaarin esiintyjäkattaus on täydentynyt, kun Jari Nykänen liittyy mukaan joukkoon. Näin ollen seminaarin esiintyjät on yhtä vaille kaikki vahvistuneet.

29.11.2023 12:21 Pääjuttu

NVS 2024: Ensimmäiset esiintyjät ovat vahvistuneet

Tammikuun Nuorisovalmennusseminaarin ensimmäiset esiintyjät aiheineen ovat nyt selvillä, kun Ilkka Palviainen, Niko Nyholm ja Jani Heino ovat vahvistaneet esiintymisensä. Lisäksi viime kesänä neljänneksi EM-kisoissa sijoittuneen WU16-maajoukkueen valmennusryhmä esiintyy seminaarissa kokonaisuudessaan.

Näytä lisää vastaavia