HKVT-koulutukseen 18 valmentajaa

31.3.2011 Suomen Koripalloliiton järjestämälle huiippukoripallovalmentajan tutkinnolle (HKVT) seuloutui 18 valmentajaa Vierumäellä suoritetun soveltuvuuskokeen perusteella. Vahvan pelaajataustan omaavilla koulutettavilla väritetty vuosikurssi aloittaa opintonsa huhtikuun lopussa.

HKVT 2011 -koulutus käynnistyy huhti-toukuun vaihteessa. Tutkinnolle valittiin 18 valmentajaa.

HKVT 2011 –koulutukseen haki peräti 33 valmentajaa, joista 31 osallistui soveltuvuuskokeeseen.

- Runsas hakijoiden määrä oli tietysti ilahduttavaa. Toki tämä johti siihen ikävään tilanteeseen, että osa valmentajista jäi tällä kertaa ulkopuolelle. Aikaisemmat kokemukset ovat kuitenkin osoittaneet, että laadukkaan koulutuksen takaamiseksi ryhmän koko ei voi olla liian suuri, kertoo HKVT:n vastaava kouluttaja Jyri Lohikoski.

Hakijat arvioitiin aikaisemman koulutus- ja koripallotaustan perusteella sekä soveltuvuuskokeessa annetun kirjallisen näytön sekä valmennusnäytteen perusteella.

- Hakijajoukossa oli aikaisempia vuosia enemmän vahvan pelaajataustan omaavia kandidaatteja. Muun muassa Taru Tuukkasella, Petri Virtasella, Ville Tuomisella ja Greg Gibsonilla on varmasti paljon annettavaa eri keskustelutilanteisiin kurssin aikana, Lohikoski arvioi.

- Soveltuvuuskokeessa näkyi selvästi myös (Koripalloliiton nuorten olympiavalmentaja) Antti Koskelaisen viime vuosien erinomainen työ valmentajakoulutuksen edelleen kehittämisessä. Ne hakijat, jotka ovat lähiaikoina suorittaneet Koskelaisen johdolla tason II valmentajatutkinnon, menestyivät erityisesti kirjallisessa kokeessa erinomaisesti. Kirjallinen koe erottelikin - HKVT 2009 -soveltuvuuskokeen tavoin - hakijajoukkoa eniten. Toki myös näyttökokeessa, 10 minuutin valmennusnäytössä, parhaat hakijat tulivat selvästi esille; koko soveltuvuuskokeen parhaat pisteet keräsivät ne kuusi valmentajaa, jotka saivat parhaat pisteet valmennusnäytteestään, paljastaa Lohikoski.

HKVT 2011 -koulutus käynnistyy ensimmäisellä lähijaksolla huhti-toukuun vaihteessa Suomen Urheiluopistolla, Vierumäellä. Vuoden mittainen koulutus (15 opintoviikkoa) sisältää yhteensä seitsemän lähijaksoa sekä ison joukon etätehtäviä sähköisessä oppimisympäristössä.

Koulutuksen tavoitteena on antaa valmentajille eväitä toimia päävalmentajatason koripallovalmennustehtävissä. Keskeisinä teemoina HKVT 2011:llä ovat erityisesti lahjakas koripalloilija, kehittyvä oma koripallon käyttöteoria sekä taktiikan opettaminen.

HKVT 2011 –vuosikurssille valitut

Nimi

Seura (hakuhetkellä)

Gibson Gregory

Loimaan Korikonkarit

Haakana Mika

Catz Lappeenranta

Iisalo Joonas

Espoo Basket Team / Espoon Honka

Kaminen Juha-Matti

ToPo Juniorit

Karjalainen Aki

HoNsU Juniorit

Mali Mikko

Tapiolan Honka

Mannelin Arttu

Lahden NMKY

Milén Juuso

Helsingin NMKY

Männistö Juha-Pekka

BC Nokia

Neva Ville

Tapiolan Honka

Pulkkinen Henrik

Helsingin NMKY

Surov Artur

PuHu Juniorit

Toiviainen Sami

Lahden NMKY

Tuominen Ville

ToPo Juniorit

Tuukkanen Taru

ToPo Juniorit

Venhola Heikki

Karhun Pojat

Vertio Vesa

Tapiolan Honka

Virtanen Petri

Joensuun Kataja

 
17.1.2019 10:22 Pääjuttu

HKVT 2019 -kurssille haku on käynnissä

Huippukoripallovalmentajatutkinto (HKVT) on ylin Suomen Koripalloliiton järjestämä valmentajakoulutus. Koulutuksen avaintavoitteena on antaa valmiuksia toimia päävalmentajatehtävissä koripallossa. Kohderyhmänä koulutuksessa on kaikki tavoitteellisesta valmentamisesta sekä kansainvälisestä koripallosta kiinnostuneet koripallovalmentajat.

15.1.2019 17:37 Valmentajat

Nuorisovalmennusseminaari keräsi 135 valmentajaa Kisakallioon

Vuotuinen Nuorisovalmennusseminaari Kisakallion Susi Training Centerissä keräsi jälleen kerran ison joukon valmentajia yhteen. Seminaarin ohjelmassa oli tuttuun tyyliin mielenkiintoisia esityksiä ja valmentajien illallinen Rantamakasiinin tunnelmallisessa miljöössä. Nuorisovalmennusseminaarin esitykset ja materiaalit löytyvät nyt Koripalloliiton valmentajakoulutuksen oppimisympäristöstä, Susi Campuksesta.

1.1.2019 20:17 Valmentajat

NVS 2019: 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue demoryhmänä lauantaina 12.1.

Nuorisovalmennusseminaarin ilmoittautuminen on avoinna vielä 8.1. saakka. Nyt myös demoryhmät ovat vahvistuneet. Perjantaina Susi Training Centerin parketille astelevat Tapiolan Hongan U15-pojat ja lauantaina on vuorossa alle 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueryhmän pelaajia. Seminaariin on jo nyt ilmoittautunut esiintyjineen 110 koripallovalmentajaa.

21.12.2018 10:58 Pääjuttu

Nuorisovalmennusseminaarin ilmoittautuminen on avoinna 8.1. asti

Kisakalliossa 11. - 12.1. järjestettävän Nuorisovalmennusseminaarin ilmoittautuminen on avoinna aina tammikuulle asti. Majoitustilaa on kuitenkin tarjolla enää rajoitetusti, joten majoitusta kaipaavien kannattaa ilmoittautua nopeasti.

7.12.2018 13:06 Koulutus

NVS 2019: Seminaarin ohjelma on valmis

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto järjestävät yhteisyössä jokavuotisen Nuorisovalmennusseminaarin koripalloperheen kotipesässä Susi Training Centerissä 11. – 12.1.2019. Seminaarin ohjelma on nyt valmis, kun alle 16-vuotiaiden tyttöjen valmennusjohtoa esiintyy lauantain päätteeksi.

6.11.2018 13:00 Valmentajat

Assist Centerin koulutustoiminta käynnistyy tammikuussa – hae mukaan juniorivalmennusverkostoon

Lasten ja nuorten koripallovalmennukseen keskittyvä juniorivalmennusverkosto käynnistyy tammikuussa 2019. Haku verkoston jäseneksi on käynnistynyt.

16.10.2018 18:51 Valmentajat

HKVT 2019 -kurssille haku käynnistyy tammikuussa

Huippukoripallovalmentajatutkinto (HKVT) on ylin Suomen Koripalloliiton järjestämä valmentajakoulutus. Koulutuksen avaintavoitteena on antaa valmiuksia toimia päävalmentajatehtävissä koripallossa. Kohderyhmänä koulutuksessa on kaikki tavoitteellisesta valmentamisesta sekä kansainvälisestä koripallosta kiinnostuneet koripallovalmentajat.

11.10.2018 14:44 Valmentajat

Lasten valmennuksen erityispiirteet koripallossa-koulutus marraskuussa Kisakalliossa

Koulutus on suunnattu lasten valmennuksessa mukana oleville, jo koulutus- ja valmennustaustaa omaaville valmentajille, jotka haluavat syventää osaamistaan nimenomaan lasten valmentamisessa. Koulutus järjestetään Kisakalliossa 10. - 11.11.2018. Ilmoittautuminen koulutukseen päättyy 5.11.

5.9.2018 11:50 Valmentajat

Minivalmennusseminaari Kisakalliossa 21. - 22.9.2018

Koripalloliitto järjestää 21. - 22.9. ensimmäisen Minivalmennusseminaarin Kisakalliossa, Susi Training Centerissä. Seminaarin ensimmäisiksi esiintyjiksi ovat jo aiemmin lupautuneet Maikku Miettinen, Juha Oikarinen, Petri Selkee, Petka Lehtinen ja Tristan Fay. Nyt esiintyjäkaarti on valmistunut, kun sitä täydentävät Martti Iivonen ja Ville Neva.

23.8.2018 13:22 Koulutus

Assist Center tuo yhteistyötä ja avunantoa koripalloseurojen ja -oppilaitosten valmennusosaamisen kehittämiseen, keskuksen toiminta käynnistyy 2019

Suomen Koripalloliitto ja Lohjan Kisakallion Urheiluopisto ovat perustamassa suomalaisen koripallon osaamiskeskusta kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n ja Suomen olympiakomitean avustuksella. Assist Centeriksi nimetyn keskuksen toiminta käynnistyy vuoden 2019 alussa ja keskuksen johtajaksi on nimetty kasvatustieteen maisteri, koripallovalmentaja Jyri Lohikoski.

8.8.2018 12:32 Liittoa koskeva tiedote

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Kotkassa

Koripalloliitto järjestää yhteistyössä KTP:n kanssa I-tason koulutuskokonaisuuden Kotkassa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia apuvalmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

Seurauutisia #1: Koulutustukea haettavissa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

12.6.2017 Ajankohtainen

FABC:n “Mestareiden Klinikan” päivitetty aikataulu ja esiintyjälista

Viimeisimpänä ”Mestareiden Klinikan” esiintyjäkaartiin on liittynyt Mikko Larkas.

Ilkka Palviainen kehittämään koripallovalmennusta Kisakallioon

Koripalloliitto ja Kisakallio ovat palkanneet Ilkka Palviaisen Kisakallioon kehittämään ja vahvistamaan koripallon valmennusta.

7.6.2017 Ajankohtainen

Iisalo, Mirolybov ja Rousku ”Mestareiden Klinikan” esiintyjäkaartiin

FABC:n 16.6.-18.6.2017 järjestettävän kansainvälisen valmentajaklinikan esiintyjäkaartiin ovat liittyneet Tuomas Iisalo, Anton Mirolybov ja Risto-Matti Rousku. Osallistumalla klinikalle voi päivittää Koripalloliiton valmentajaluokitusjärjestelmän A- ja B-lisenssin.

7.3.2017 Pohjoinen alue

HKVT 2017 -koulutuksen ilmoittautuminen päättyy 12.3.

Huippukoripallovalmentajatutkinto (HKVT) on ylin Suomen Koripalloliiton järjestämä valmentajakoulutus. Koulutuksen avaintavoitteena on antaa valmiuksia toimia päävalmentajatehtävissä koripallossa. Kohderyhmänä koulutuksessa on kaikki tavoitteellisesta valmentamisesta sekä kansainvälisestä koripallosta kiinnostuneet koripallovalmentajat.

23.9.2016 Pohjoinen alue

Nuorisovalmennusseminaarin ensimmäiset esiintyjät kiinnitetty – Jyri Lehtonen avaa seminaarin

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto järjestävät yhteisyössä jokavuotisen Nuorisovalmennusseminaarin koripalloperheen kotipesässä Susi Training Centerissä 13. – 14.1.2017. Seminaarin ensimmäiset esiintyjät on nyt kiinnitetty ja ilmoittautuminen on avattu.

HKVT 2015 puolessa välissä

Samalla, kun Susijengi aloitti kisaurakkansa Montpellierissä, jatkoi HKVT 2015 opintojaan Helsingissä. Kyseessä oli kurssin neljäs jakso, jonka myötä saavutettiin vuoden pituisen kokonaisuuden puolivälin krouvi.

30.5.2015 Pohjoinen alue

FABC:n ”Mestareiden klinikan” esiintyjälista vahvistunut

Suomen Koripallovalmentajat ry:n (FABC) järjestämän ”Mestareiden klinikan” esiintyjälista on vahvistunut. Helsingissä 5.-7.6.2015 järjestettävällä valmentajaklinikalla luennoi mm. tuore Suomen mestari, Korisliigan vuoden valmentaja ja Susijengin pitkäaikainen apuvalmentaja Pekka Salminen. Ilmoittautuminen klinikalle on parhaillaan käynnissä ja jatkuu 5.6.2015 asti.

13.1.2015 Pohjoinen alue

Valmentajalisenssien päivittäminen 2015

Vuonna 2015 koripallovalmentajan on mahdollisuus päivittää valmentajalisenssinsä monin eri tavoin. Eräs A-lisenssin päivitysmahdollisuuksista on Master HKVT-koulutus, joka järjestetään tänä vuonna elo-syyskuussa.

Näytä lisää vastaavia