Hongan Koponen valittu maailman joukkueeseen

5.2.2007 Espoon Hongan ja Suomen koripallomaajoukkueen takamies Petteri Koponen, 18, on valittu 7. huhtikuuta Yhdysvaltojen Memphisissä pelattavaan Nike Hoop Summit -otteluun. Koponen lukeutuu kymmenen pelaajaa käsittävään muun maailman joukkueeseen, joka kohtaa NBA-seura Memphis Grizzliesin kotiareenalla FedExForumilla huippulahjakkuuksista kootun alle 19-vuotiaiden USA:n maajoukkueen.

Asiasta tiedotettiin maanantaina Espoossa Honka-ToPo –ottelua seuranneessa, Memphis Grizzlies -seuran urheilutoimenjohtajan ja legendaarisen NBA-pelaajan Jerry Westin, 68, järjestämässä lehdistötilaisuudessa. 

Koposen johtama Honka hävisi paikalliskamppailun, eikä kumpikaan joukkueista esittänyt pelissä parastaan, mutta West näki haluamansa.  

- Petteri on vielä nuori. Hänessä on kuitenkin paljon potentiaalia. Hän selkeästi rakastaa peliä ja tuntee ylpeyttä siitä mitä hän on tekemässä. Nämä ovat tärkeimpiä ominaisuuksia pelaajalle, aloitti West arvionsa Koposesta.  

- Petteri pelaa fiksusti – hänellä on korkea koripalloälykkyys. Hän on pelaaja, jonka kanssa on hauska pelata, West jatkoi.

- Kokemus tulee olemaan Petterin paras opettaja. Nike Hoop Summit tulee olemaan hänelle hieno tilaisuus kerätä kokemusta ja verrata itseään kovassa seurassa.  

Ponnahduslauta NBA-tähdille

Nike Hoop Summit -ottelu pelataan järjestyksessään kymmenennen kerran. Lukuisa määrä aiempien otteluiden pelaajista on lunastanut paikkansa Pohjois-Amerikan ammattilaissarjaan NBA:han. Heistä mainittakoon muun muassa Kevin Garnett, Kirk Hinrich, Ron Artest, Jermaine O'Neal, Al Harrington, Mike Bibby, Stephon Marbury ja Elton Brand.

Yhdysvaltojen ulkopuolelta tulleista tähtipelaajista puolestaan muun muassa Dirk Nowitzki, Luis Scola, Tony Parker sekä viime vuoden NBA-draftin ykkösvaraus Andrea Bargnani ovat tehneet lopullista läpimurtoaan muun maailman joukkueessa.

Koponen jalat maassa

- Onhan tämä minulle hieno mahdollisuus ja uran kannalta varmasti hyvä juttu. Tosin esimerkiksi NBA on minulle vielä varsin kaukainen ajatus. Turha minun on vielä miettiä niitä asioita, korostaa ensimmäisenä suomalaisena ja samalla myös pohjoismaalaisena pelaajana Nike Hoop Summit -ottelussa esiintyvä Koponen.

Koposen Memphisin matka ei rajoitu yksinomaan Grizzliesin areenalla pelattavaan otteluun.

- Meillä on Memphisissä viikon mittainen leiri, joka huipentuu tähän otteluun. Katsotaan nyt, ketkä ovat ne yhdeksän joukkuekaveriani.

Muun maailman joukkueen lopullista kokoonpanoa ei ole vielä julkistettu.

- Ottelussa esiintyy Yhdysvaltojen kymmenen parasta ja muun maailman kymmenen parasta. En voi vielä julkistaa muun maailman pelaajien nimiä, mutta (Petteri Koposen lisäksi) joukkueessa tulee olemaan pelaajia mm. Serbiasta, Georgiasta, Espanjasta ja Kiinasta, kertoi NBA-seura Memphis Grizzliezin kansainvälisestä scouting-toiminnoista vastaava Rich Sheubrooks.

- Joukkueiden harjoituksia seuraa päivittäin lähes sata NBA-scoutia, -valmentajaa ja –johtajaa. Se on erinomainen näyttömahdollisuus. Kovin moni NBA-piireissä ei esimerkiksi tiennyt kuka Dirk Nowitzki tai Tony Parker oli ennen Nike Hoop Summit –ottelua, Sheubrooks lisäsi.

Koposen Yhdysvaltojen matka ajoittuu siihen vaiheeseen, jolloin pudotuspelit ovat käynnissä Korisliigassa. Hongan osalta voi näin ollen olla tiedossa muutoksia pelipäiviin.

Möttölä pitää valintaa suurena saavutuksena

Suomen kautta aikojen ainoa NBA-pelaaja Hanno Möttölä on iloinen Koposen puolesta.

- Pääsy muun maailman joukkueeseen on todella iso kunnianosoitus ja saavutus. Toivotaan, että Petteri pysyy terveenä ja esiintyy edukseen Memphisissä. Siten hänelle voi aueta iso määrä mahdollisuuksia tulevaisuutta ajatellen.

Zalgiris Kaunasissa tällä kaudella pelaava Möttölä näki aitiopaikalta Koposen taidot jo syksyn EM-karsintaotteluissa, joissa Suomi voitti kaikki vastustajansa.

- On ollut todella hienoa seurata, miten Petteri on täyttänyt tänä vuonna ne odotukset, jotka hän hyvillä maajoukkue-esityksillään itselleen kasasi viime syksynä. Upeata, että hänet on huomattu myös Yhdysvalloissa. Jerry Westin saapuminen Espooseen oli jo sinänsä suuri urheilu-uutinen, painottaa Möttölä.

Yhdysvalloilla jo seitsemän voittoa

Yhdysvaltojen joukkue on voittanut yhdeksästä Nike Hoop Summit –ottelusta seitsemän. Muun maailman joukkueen viimeisin voitto on vuodelta 1999 Tampassa pelatusta ottelusta numeroin 107-99.

Vuotta aiemmin muun maailman joukkue oli San Antoniossa taitavampi lukemin 97-90. Saksalaistähti Dirk Nowitzki teki ottelussa 33 pistettä ja repi 14 levypalloa.

- Kieltämättä, kovia kavereitahan noissa yhdeksässä aiemmassa ottelussa on kentällä nähty. Tuntuu komealta liittyä tuohon joukkoon, sanoo huhtikuun 13. päivä 19 vuotta täyttävä Petteri Koponen.

Nike Hoop Summit -ottelun muun maailman joukkueen pelaajalista odottaa siis vielä lopullista muotoaan. Vastustajan nimet ovat sen sijaan jo selvillä. High School-pelaajista koottua Yhdysvaltojen maajoukkuetta valmentaa Pat Fitterer apunaan Douglas Mitchell.

Joukkueessa pelaavat Jerryd Bayless (St. Mary's), Michael Beasley (Notre Dame), Jonny Flynn (Niagara Falls), Donte Greene (Towson Catholic), Kevin Love (Lake Oswego), O.J. Mayo (Huntington ), Patrick Patterson (Huntington), Derrick Rose (Simeon Vocational), Kyle Singler (South Medford) ja Nolan Smith (Oak Hill Academy). 

Lisätietoja Nike Hoop Summit –tapahtumasta ao. linkin kautta.Lisätietoja: http://www.usabasketball.com/men/2007/07_mhs_fact-sheet.html
 
7.2.2018 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Korisliigan MVP Antto Nikkarinen loppukaudeksi Kotkaan

Kahtena perättäisenä keväänä Korisliigan pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt perinteinen kotkalaisjoukkue KTP-Basket saa riveihinsä huippuvahvistuksen. Hallitseva Korisliigan MVP ja alkukauden Ruotsin liigaa Jämtlandissa pelannut Susijengi-takamies Antto Nikkarinen, 26, on solminut loppukauden kestävän sopimuksen KTP:n kanssa, uutisoi Kymen Sanomat.

6.2.2018 12:40 Pääjuttu

Susijengi-veteraani Mikko Koivisto jatkaa Salon Vilppaassa

Susijengin kanssa viidet kansainväliset arvokisat käynyt Vantaan Pussihukkien kasvatti Mikko Koivisto, 30, jatkaa Korisliigan kärkijoukkue Salon Vilppaassa. 194-senttinen, aiemmin urallaan mm. Loimaa Bisonsia ja Frankfurt Skylinersiä edustaneen tarkkakätisen Koiviston sopimus Vilppaan kanssa on yksivuotinen.

31.12.2017 09:50 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisat, Lauri Markkasen nousu NBA-tähteyteen ja 16-vuotiaiden EYOF-pronssi: koripallovuosi 2017 jää historiankirjoihin

2017 jää historiaan vuotena, jolloin koripallo nousi Suomessa koko kansan huulille. Lauri Markkasen uroteot Arizona Wildcatsissa ja Chicago Bullsissa, Susijengin hurmokselliset otteet EM-kotikisoissa sekä suomalaisen koripallohistorian ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali 16-vuotiaiden poikien olympiafestivaaleilla olivat tapahtumarikkaan koripallovuoden kohokohdat.

29.12.2017 14:55 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomille pesti Kroatian liigaan

Alkukaudella Liettuan liigassa pelannut ja joulukuussa Helsinki Seagullsia edustanut Susijengi-laituri Carl Lindbom, 26, on solminut sopimuksen Kroatian liigaa pelaavan KK Osijekin kanssa. 206-senttinen Tapiolan Hongan kasvatti tekee ensiesiintymisensä uuden joukkueensa paidassa 6. tammikuuta Kroatian cupin kotiottelussa KK Sibenikiä vastaan.

20.12.2017 09:10 Pääjuttu

Teemu Rannikko jatkaa Vilppaassa kaudella 2018-19

Joensuulaisesta Kataja Basketista viime kesänä Saloon siirtynyt pitkäaikainen Susijengi-pelinrakentaja Teemu Rannikko, 37, jatkaa Vilppaassa myös kaudella 2018-19. Valmennuspuolella Vilpas on solminut jatkosopimuksen apuvalmentaja Juuso Konttisen kanssa.

17.12.2017 13:45 Pääjuttu

Konkari Juho Nenonen jatkosopimukseen Vilppaan kanssa

Kolmen kauden ajan Salohallia hurmannut Susijengi-laituri ja Tapiolan Hongan kasvatti Juho Nenonen, 30, allekirjoitti lauantaina jatkosopimuksen Korisliigan kärkijoukkue Salon Vilppaan kanssa. 202-senttinen kolmospyssy ja ikitaistelija nähdään Salossa myös kaudella 2018-19.

13.12.2017 Pääjuttu

Juho Nenoselle vuoden URAteko-tunnustuspalkinto

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) on myöntänyt Susijengin ja Salon Vilppaan Juho Nenoselle vuoden 2018 URAteko-tunnustuspalkinnon uudenlaisen ammattiurheilijan työnkuvan luomisesta.

2.12.2017 14:30 Pääjuttu

Carl Lindbom palaa Helsinki Seagullsiin

Suomalaisyleisöä viime syyskesän EM-kotikisoissa villinnyt Tapiolan Hongan kasvatti Carl Lindbom, 26, palaa Suomeen ja Helsinki Seagullsiin. Lindbomin ja Seagullsin välinen sopimus kattaa joulukuun. 206-senttinen Susijengi-laituri aloitti kauden Liettuan Juventus Utenosissa, jonka kanssa solmittu sopimus purettiin yhteisymmärryksessä kaksi viikkoa sitten.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

18.9.2017 15:15 Suomalaiset ulkomailla

Korisliigan MVP Antto Nikkarinen Ruotsin Jämtlandiin

Korisliiga-joukkueiden päävalmentajien ja kapteenien viime keväänä liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi äänestämä vantaalaislähtöinen pelinrakentaja Antto Nikkarinen, 26, siirtyy alkavaksi kaudeksi Ruotsin pääsarjaan. 185-senttisen Susijengi-takamiehen uusi työnantaja on Jämtland Basket, joka tähtää Basketliganin mitalipeleihin.

Kuusi uutta legendaa Suomi-koriksen Hall of Fameen

Suomen itsenäisyyden 100-juhlavuonna valintaraati päätti täydentää Hall of Famea kuudella uudella ansioituneella legendalla. Tänä vuonna kunniagalleriaa täydentävät Martti Huhtamäki, Mikko Koskinen, Sakari Pehkonen, Anja Suomalainen, Timo Suviranta ja Veikko Vainio.

13.7.2017 10:20 Pääjuttu

Susijengin teräsmies Tuukka Kotti Helsinki Seagullsin leipiin

Saksan Pro A -liigan Crailsheim Merlinsissä viime kaudella pelannut Susijengin korinaluspuolustuksen lukko Tuukka Kotti, 36, palaa Korisliigaan. 205-senttinen FoKoPon kasvatti ja pelattujen miesten A-maaotteluiden listan ykkönen liittyy Seagulls-vahvuuteen kaksivuotisella sopimuksella. Lisäksi Seagulls on vahvistanut valmennusjohtoaan Jussi Immosella.

8.3.2017 Haastattelu

Tiina Sten ja Ville Kaunisto valittiin FIBA:n Time Out -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

Tunnelmia ikimuistoisesta koripallovuodesta 2016

Suomi-koripallon nousukiito jatkui tasaisena vuoden 2016 aikana. Basket.fi kokosi koripalloväelle vuoden uutisotsikot yhteen vuodenvaihteessa muisteltavaksi aina kevään mestaruuksista 20-vuotiaiden miesten EM-kisoihin ja suomalaispelaajien kansainvälisillä kentillä niittämään menestykseen.

27.9.2016 Pääjuttu

Salon Vilpas vahvistuu ”La Bomba” Koivistolla

Ensi viikon Korisliigan avaukseen valmistautuva Salon Vilpas on solminut mieluisan pelaajasopimuksen. Susijengin rotaation vakiokasvoihin jo vuosia kuulunut Pussihukkien kasvatti Mikko Koivisto, 29, on solminut salolaisjoukkueen kanssa yhden kauden sopimuksen vuoden loppuun asti voimassa olevalla ulkomaanpykälällä.

27.7.2016 11:50 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen kaksivuotisella sopimuksella USK Prahaan

Viime keväänä Suomen mestaruutta Kouvojen kanssa juhlinut ja Korisliigan parhaana kuudentena pelaajana palkittu Kouvolan Poikien kasvatti Alexander Madsen, 21, on allekirjoittanut sopimuksen Tshekin liigan USK Prahan kanssa. Toista kesäänsä Susijengiä edustavan 207-senttisen Madsenin sopimus on kaksivuotinen.

Juho Nenonen palaa Argentiinan pääsarjaan

Susijengin tämän kesän miehitykseen nimetty Juho Nenonen, 28, jatkaa uraansa Argentiinassa. Loppukevään Argentiinan pääsarjassa Club de Regatas Corrientesin riveissä pelannut Nenonen siirtyy ensi kaudeksi Ciclista Olimpico de La Bandan mustavalkoiseen peliasuun.

6.7.2016 17:15 Pääjuttu

Jukka Toijalasta Koripalloliiton valmennuksen johtaja

Suomen Koripalloliitto on nimennyt Susijengin valmennusjohtoon kuuluvan ja viime vuodet Kataja Basketia Korisliigassa valmentaneen Jukka Toijalan, 44, Koripalloliiton valmennuksen johtajaksi. Toijala ottaa vastuulleen koripallon maajoukkuetoiminnan kehittämisen tiiviissä yhteistyössä Kisakallion Urheiluopiston valmennuskeskuksen kanssa.

Antti Kanervo siirtyy ranskalaisseura Roanneen

Susijengin heittäjä-ässä Antti Kanervo, 27, siirtyy tulevaksi kaudeksi ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun 192-senttinen takamies on tehnyt sopimuksen ranskalaisen Roannen kanssa. Viimeiset kaksi kautta Kauhajoen Karhussa viihtyneen Kanervon uusi seura Roanne pelaa Ranskan Pro B:tä tavoitteenaan nousta takaisin Pro A:han.

Näytä lisää vastaavia