Honka ja Vimpeli kotivoittoihin

6.1.2021 20:49 Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua. Molemmissa nähtiin kotivoitot, kun Honka kukisti FoA:n ja Vimpeli kukisti Pyrinnön.

Mia Loydin huipputehot eivät riittäneet Alulle. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Hongalle tärkeä voitto

Tapiolan Honka sai vieraakseen vuoden ensimmäisen voittonsa sunnuntaina ottaneen Forssan Alun. 

Ensimmäisellä jaksolla molempien joukkueiden hyökkäyspeli toimi loistavasti. Tauolle mentiin kotijoukkueen johtaessa 28-27.

Toisella jaksolla Cierra Dillard johti Hongan hyökkäyspeliä. Hänelle merkittiin jaksolla 11 pistettä ja espoolaisjoukkue pääsi puoliajalle johdossa 55-47.

Kolmas jakso oli pisteiden valossa ottelun tasaisin. Jakso päättyi pisteisiin 21-21 ja Honka lähti viimeiselle jaksolle kahdeksan pisteen etumatkalta.

Viimeisellä jaksolla kotijoukkue esti forssalaisten lähentely-yritykset ja onnistui kasvattamaan johtoaan pisteellä. Voiton se nappasi lopulta 101-92.

Dillard heitti lopulta hurjat 36 pistettä ja jakoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Taru Tuukkanen teki 18 pistettä ja otti yhdeksän levypalloa. Samainen pistemäärä merkattiin myös Gabriela Bronsonille. Ottelun kovimmasta suorituksesta vastasi kuitenkin FoA:n Mia Loyd, joka teki 36 pistettä ja otti 20 levypalloa. Keondria Calloway heitti 20 pistettä.

Joukkueet ovat sarjassa tasapisteissä. Honka on kolmantena ja FoA neljäntenä.

Ottelutilasto

 

Pyrinnön valmentajanvaihdos ei tuottanut vielä tulosta

Illan toisessa ottelussa valmentajaa vaihtanut Tampereen Pyrintö matkasi Vimpelin Vedon vieraaksi. Valmentajan vaihdos ei vielä tuottanut tulosta vaan pisteet jäivät Vimpeliin 67-51.

Ensimmäisellä jaksolla tamperelaisjoukkue oli vaikeuksissa hyökkäyspäässä ja Vimpeli karkasi kuuden pisteen taukojohtoon.

Toisen jakson vei myös nimiinsä kotijoukkue. Se kasvatti johtonsa puoliaikaan mennessä kymmeneen pisteeseen. 

Kolmannella jaksolla Vimpeli kasvatti johtoaan amerikkalaiskolmikkonsa johdolla 13 pisteeseen.

Pyrintö ei saanut kirivaihdetta päälle viimeisellä jaksolla. Kotijoukkue vei myös viimeisen jakson kolmella pisteellä ja voitti ottelun 67-51.

- Hyökkäys olisi voinut sujua vähän paremmin. Puolustuspäässä oli ihan hyvää tekemistä ja toteutettiin uutta puolustusta tosi hyvin. Pysyttiin tosi hyvin meidän konseptissa ja pelisuunnitelmassa, mutta se ei riittänyt hyökkäyspäässä. Pelasimme loppuun asti, tuore Pyrinnön päävalmentaja Antti Nikkilä totesi pelin jälkeen.

Kotijoukkueesta koko amerikkalaiskolmikko kirjautti tupla-tuplat. Kayla Gordon teki 19 pistettä ja otti 17 levypalloa. Doniyah Clineylle kirjattiin 21 pistettä ja 11 levypalloa. Mariah Miller sai kasaan 17 pistettä ja kymmenen levypalloa. Liisa Taponen oli Pyrinnön ykkönen 15 pisteellä ja 17 levypallolla.

- Vastustaja pelasi sellaista puolustusmuotoa, eli1-3-1-paikkapuolustusta, mitä vastaan emme olleet vielä tällä kaudella hyökänneet. Saimme kuitenkin hyvin hyökättyä ja tehtyä tarpeeksi pisteitä ja pidettyä puolustuspelin tosi hyvänä, Vimpelin Anni Kujala.

Vimpeli nousi voitollaan kahdeksaan pisteeseen ja on seitsemäntenä. Pyrintö on viimeisenä ja metsästää avausvoittoaan.

Ottelutilasto

 
10.5.2021 10:50 Naisten Korisliiga

Petri Joukainen Catzin päävalmentajaksi yksivuotisella sopimuksella

Naisten Korisliigassa pelaavan lappeenrantalaisseuran uusi päävalmentaja on viime kaudet Peli-Karhujen apuvalmentajana toiminut Petri Joukainen.

7.5.2021 14:40 Naisten Korisliiga

Linda-Lotta Lehtoranta on naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, mestari Peli-Karhut rohmusi palkintoja

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 29-vuotiaan Linda-Lotta Lehtorannan sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Suomen mestari Peli-Karhujen edustajia palkittiin neljässä kategoriassa.

6.5.2021 09:11 Naisten Korisliiga

Kouvottarille mieluisa jatkosopimus: Sarah Toeaina jatkaa Kouvolassa

Kouvottaret on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Sarah Toeainan kanssa, joka oli päättyneellä kaudella naisten Korisliigan runkosarjan kolmanneksi kovin pisteidentekijä.

5.5.2021 10:22 Naisten Korisliiga

Tähtipelaaja Zykera Rice vuoden jatkosopimukseen Peli-Karhujen kanssa

Tuore Suomen mestari Peli-Karhut solmi jatkosopimuksen Gonzagan yliopiston kasvatin Zykera Ricen kanssa.

3.5.2021 13:30 Korisliiga

Korisliigojen parhaat palkitaan Korisliigan somekanavissa tämän viikon aikana

Joukkueiden kapteenit ja päävalmentajat ovat äänestäneet miesten ja naisten Korisliigan parhaat pelaajat kaudella 2020–21.

3.5.2021 08:21 Naisten Korisliiga

Mika Hartonen nousee mestarijoukkue Peli-Karhujen päävalmentajaksi

Kolmannen peräkkäisen naisten Suomen mestaruuden voittaneen kotkalaisjoukkueen päävalmentajana aloittaa Mika Hartonen. Sopimus on kestoltaan yksivuotinen.

30.4.2021 10:37 Naisten Korisliiga

Frimodig ja Piipari jatkavat Kouvottarien valmennuksessa

Naisten Korisliigassa pelaava Kouvottaret jatkaa tulevalla kaudella tutussa komennossa, kun Joonas Frimodig jatkaa päävalmentajana ja Reetta Piipari hänen apunaan.

29.4.2021 12:14 Naisten Korisliiga

Mestaruushaastattelussa Roosa Lehtoranta: ’’ Sillä on iso merkitys, että ensimmäinen mestaruus tulee siellä, mistä kaikki on lähtöisin’’

Kotkan Peli-Karhut juhli sunnuntaina Suomen mestaruutta. Joukkueen riveissä ensimmäisestä mestaruudestaan pääsi nauttimaan seuran oma kasvatti Roosa Lehtoranta.

25.4.2021 17:19 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei Suomen mestaruuden

Finaalisarjan neljäs ottelu pelattiin Espoossa. Peli-Karhut nousi toisella puoliajalla voittoon 75-57 ja pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta. Joukkue voitti kauden aikana kaiken mahdollisen, sillä se vei tällä kaudella myös Suomen cupin.

24.4.2021 12:02 Korisliiga

Koriksen supersunnuntai valtaa Ruudun – kuuden tunnin lähetyksessä katkolla miesten sekä naisten mestaruus

Tulevana sunnuntaina vietetään todellista korisfanien juhlaa, kun Ruutu välittää naisten 4. ja miesten 5. finaaliottelun suorana kanavillaan. Ennakkostudio käynnistyy jo klo 14.30. Peli-Karhut ja Vilpas voivat voitolla varmistaa Suomen mestaruuden.

22.4.2021 20:10 Naisten Korisliiga

Hongalle avausvoitto finaalisarjassa

Kotkan Peli-Karhuilla oli mahdollisuus ratkaista Suomen mestaruus suoraan kolmessa ottelussa. Vierasjoukkue ei kuitenkaan tähän suostunut ja hallitsi päivän ottelua oikeastaan alusta loppuun. Ratkaisu siirtyi ainakin neljänteen peliin, kun Honka voitti 90-64.

20.4.2021 09:10 Erotuomarit

Naisten toisessa finaalissa tehtiin historiaa: naispuolinen nelikko vastasi oikeuden jakamisesta

Tapiolan Hongan ja Peli-Karhujen toisessa finaalissa tehtiin suomalaista korishistoriaa, kun ottelun koko erotuomarikolmikko sekä komissaari olivat naisia.

19.4.2021 20:16 Naisten Korisliiga

PeKa otti toisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen

Finaalien toinen ottelu pelattiin Espoossa. Honka oli pitkään ottelussa kuskin paikalla, mutta lopulta voitto matkasi Kotkaan 82-77. PeKa:lla on mahdollisuus varmistaa Suomen mestaruus torstaina.

19.4.2021 13:30 NCAA

Emerita Mashaire siirtyy tulevaksi kaudeksi Cincinnatin yliopiston vahvuuteen

HBA-Märskyssä kautensa päättänyt, Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Emerita Mashaire, 20, on sitoutunut Cincinnatin yliopistoon, jonne hän siirtyy tulevaksi kaudeksi. Leppävaaran Pyrinnön kasvatti pussitti HBA:lle naisten Korisliigassa 9,1 pistettä per ottelu.

17.4.2021 18:39 Naisten Korisliiga

Forssa nappasi pronssimitalit

EBT ja Forssan Alku päättivät kautensa pronssiottelussa, joka pelattiin Espoossa. FoA oli parempi ja päätti kautensa voittoon 74-55.

17.4.2021 12:56 Naisten Korisliiga

Elena Melto kovaan rajapyykkiin, Peli-Karhut sivusi pudotuspelien kolmosennätystä

Naisten Korisliigan avausfinaalin vieneen Peli-Karhujen Elena Melto otti 200. riistonsa pudotuspelissä. PeKa tykitti 17 onnistunutta kolmen pisteen heittoa, joka sivuaa ennätystä.

16.4.2021 20:38 Naisten Korisliiga

PeKa ylivoimainen ensimmäisessä finaalissa

Naisten Korisliigan finaalit saatiin käyntiin Kotkassa. PeKa vei ottelua heti alusta asti ja nappasi voiton 101-68.

15.4.2021 10:07 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaaliennakko: Honka haastaa kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittaneen PeKa:n

Finaaleissa kohtaavat runkosarjan voittaja Peli-Karhut ja kakkonen Tapiolan Honka. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa ja Ruutu näyttää kaikki finaalit monikameratuotantona.

14.4.2021 10:15 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Peli-Karhut ja Tapiolan Honka aloittavat finaalisarjan perjantaina 16.4. klo 19.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

13.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Honka pelaa Suomen mestaruudesta

Espoolaisjoukkueet ratkaisivat finaalipaikan kohtalon Hongan kotikentällä. Kotijoukkue otti toisen perättäisen voittonsa 74-62 ja eteni finaaleihin voitoin 3-2.

Näytä lisää vastaavia