Honka kohtaa yskähtelevän TsSKA:n VTB-liigassa

26.11.2010 Espoon Honka kohtaa lauantaina VTB United-liigan ottelussa Venäjän koripallojättiläinen TsSKA:n Moskovassa. Kuluva kausi on kuitenkin ollut moskovalaiselle mahtiseuralle vaikea, josta kertoo päävalmentaja Dusko Vujosevicin torstai-iltaiset eropassit.

Jukka Matinen palaa Hongan kokoonpanoon Moskovassa levättyään ottelun Porvoon Tarmoa vastaan.

- TsSKA:n kohtaaminen on meille kunnia-asia ja samalla myös hieno tilaisuus niin pelaajille, valmentajille kuin seuran organisaatiollekin, sanoo Hongan päävalmentaja Pekka Salminen.

Hongan mahdollisuudet olisivat normaaliolosuhteissa häviävän pienet huikean historiansa saatossa kaiken mahdollisen voittaneen TsSKA:n vieraana, mutta nyt espoolaisleirissä kytee ainakin hienoinen toivonkipinä härnääjän roolissa.

Euroliigassa kuudesta ottelustaan vain yhden, eli Sasu Salinin edustamaa Union Olimpijaa vastaan pelatun väännön voittanut TsSKA antoi torstaina potkut valmentajalleen Dusko Vujosevicille sen jälkeen, kun moskovalaisjoukkue oli käynyt häviämässä Armani Jeans Milanolle.

Kesällä TsSKA:han tullut Vujosevic ehti ilmoittaa vain kolmea päivää aiemmin, että hän jättää EM-turnaukseen Suomen lohkosta tiensä raivanneen Montenegron pääpiiskurin pestin. Kahdeksaa viimeisintä Venäjän mestaruutta juhlinutta joukkuetta luotsaa lauantaina apuvalmentajan paikalta väliaikaisesti ykköseksi nostettu Dmitri Shakulin. 

"Nöyrinä, mutta ei alistuneina"

- Voi myös olla, että TsSKA:n pelaajat tulevat otteluun nyt entistäkin kovemmalla asenteella. On vaikea ennakoida, miten pelaajat reagoivat tähän tilanteeseen. Sitä ei kannata kuitenkaan Hongassa miettiä. Meidän on keskityttävä vain omaan tekemiseemme. Lähdemme otteluun nöyrinä, mutta emme alistuneina, kertoo Salminen.

Kauden kynnyksellä historiallisesti Pohjois-Amerikan maaperällä NBA-seura Clevelandin kaatamassa käyneessä, huipputakamies J.R. Holdenin, Trajan Langdonin, Viktor Khryapan ja monien muiden tähdittämässä TsSKA:ssa vallitsee sekava tilanne, kun valmentajakuvioihin lisätään vielä lukuisat loukkaantumiset.

Suma jälkimmäisen osalta on helpottamassa, joskin ainakin sentteri Sasha Kaun on vielä viikkoja poissa ruodusta polvileikkauksen jäljiltä.

Venäjän maajoukkuemies Kaunin lisäksi TsSKA:lta on lauantaina varmuudella sivussa slovenialainen Matjaz Smodis, joka rähinöi Kazanin kohtaamisessa kahden ottelun pelikiellon ja 50 000 ruplan sakot. Selkänsä potenut Ramunas Siskauskas sen sijaan palasi TsSKA:n pelaavaan kokoonpanoon keskiviikkona Italiassa.

Pelaajan tai kahden puuttuminen ei kuitenkaan hetkauta todella laadukkaan ja leveän materiaalin omaavaa TsSKA:ta ainakaan VTB-liigassa.

- TsSKA:lta löytyy kyllä ihan riittävästi vaarallisia pelaajia kaikille paikoille, tähdentää Salminen.

"Gordon on paras ja Hongalle ikävin"

Kuusi kertaa Euroliigan nimiinsä vieneen TsSKA:n kone ei ole yskinyt suuremmin VTB United-liigassa, jonka mestaruutta se puolustaa. TsSKA johtaa A-lohkoa puhtaalla pelillä Lietuvos Rytasin, Dnipro Dnipropetrovskin ja Unics Kazanin päänahat vyöllään.

Kahden pisteen heittoja 63:n ja kolmosiakin 47,6 prosentin tarkkuudella säkittäneen TsSKA:n tehot ovat jakaantuneet laajalle rintamalle. 204-senttinen Andrei Vorontsevich (13,5) on ollut tehokkain pisteissä ja karhumainen, peräti 222-senttinen Boban Marjanovic (7,3) puolestaan levypalloissa.

- Minä pidän kuitenkin Gordonia (Jamont) TsSKA:n parhaana pelaajana. Hän on ennakolta ajatellen todella ikävä pelaaja meille, tuumii Salminen.

NBA:han lyhyeksi jääneen visiitin tehnyt 194-senttinen Gordon on käynnistänyt itäisen Euroopan huippuliigan 10,7 pisteen, 3,7 levypallon, 1,3 koriin johtaneen syötön ja 2,3 pallonriiston keskimääräisillä tehoilla.

Marjanovicia kahdeksan senttiä lyhyempi Dmitri Sokolov on kirjauttanut tililleen kahdeksan pistettä ja 3,3 levypalloa ottelua kohden.

- Sokolov on puolestaan TsSKA:n isoista miehistä meille ikävin vastustaja, muotoilee Salminen.

Hongan kovimmista tehoista on vastannut John Williamson, joka johtaa kolmen kierroksen jälkeen koko VTB-liigan piste- ja levypallotilastoja lukemin (21,0/9,7).

Hongan oltava hereillä - TsSKA tulee ryminällä

Honka on hävinnyt VTB United-liigassa kaikki kolme otteluaan, eli ukrainalaiselle Dniprolle harmittavasti jatkoajalla Espoossa, sekä Minsk-2006:lle Valko-Venäjällä ja Rytasille Liettuassa.

Tammikuun 5. päivä Espoossa esiintyvä Rytas hankki viime viikolla suurella kohulla riveihinsä itsensä Sarunas Jasikeviciusin, joka pyöritti edellisen kerran Vilnan ylpeyden kuvioita kaudella 1998-99.

Honka härnäsi vielä ilman Jasikeviciusia pelannutta Rytasia Vilnassa kunniakkaasti, mutta Liettuan hallitsevan mestarin ja Euroliigaseuran raju alku oli liikaa espoolaisille.

- TsSKA:kin tulee varmuudella rytinällä lauantain otteluun. Meidän on oltava valmiina heti alusta lähtien Euroliigan rytmiin. Mitä pitemmälle pystymme mahdollisesti roikkumaan TsSKA:n kannassa, niin sitä kovemmaksi sen paineet kasvavat myös katsojien taholta. Sehän on täysin selviö, että TsSKA:lla ei ole lauantain ottelussa tosiaankaan muuta vaihtoehtoa kuin voitto, korostaa Salminen.

TsSKA Moskova-Espoon Honka käynnistyy 5000 katsojaa vetävällä Universal Sports Complex-areenalla lauantaina klo 17.
 

Asiat

 
5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

2.5.2024 10:00 Susijengi

Susijengin ja Uuden-Seelannin välisen ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi saa olympiakarsintakesän avausotteluunsa juhannuksen jälkeisellä viikolla vastaansa harvinaisen vieraan, kun moninkertainen MM-kisakävijä Uusi-Seelanti saapuu Espoo Metro Areenan sudenpesään tiistaina 25.6. ottamaan mittaa Lauri Markkasen, Mikael Jantusen ja muiden susitähtien kunnosta.

2.5.2024 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannalle ja Elina Koskimiehelle hopeaa Saksassa

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Stars Keltern voitti Saksan Bundesliigan hopeaa. Awak Kuierin Reyer Venezia eteni välieriin Italiassa.

2.5.2024 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketballin voittoputki venyi – ennätys jo lähellä

Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball venytti voittoputkensa jo 23 ottelun mittaiseksi. Espanjassa Teneriffa sai revanssin Malagasta.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 11:31 Suomalaiset ulkomailla

Saksan mestaruustaistelu viidenteen otteluun – Kalinin ja Äijäsen Ferrol lähellä jättiyllätystä

Saksan Bundesliigan mestaruustaistelu huipentuu viidenteen otteluun, Awak Kuierin Reyer Venezia on lähellä välieräpaikkaa Italiassa ja Espanjassa Marianne Kalinin sekä Anniina Äijäsen Ferrol taisteli upeasti huippujoukkue Avenidaa vastaan.

Näytä lisää vastaavia