Honka nousi kuudenneksi, Bisons ja Vilpas kohentelivat asemiaan

1.3.2014 Pitkään Namika Lahden kannoilla Korisliigan taulukossa kärkkynyt Tapiolan Honka löylytti lahtelaisia lauantaina kotikentällään 81–60 (35–30) ja nousi Namikan ohi kuudennelle sijalle. Nilan Bisons nousi puolestaan 13 pisteen takaa vierasvoittoon Kauhajoella ja Salon Vilpas kukisti kanssaan kahdeksannesta sijasta taistelevan Korikobrat selvin lukemin.

Villematti Kopio narutti Namika Lahtea 21 pisteellä.

Aubrey Coleman kesytti Kauhajoen Karhun.

Joseph Harrisin Vilpas osoitti Korikobrille kaapin paikan. Kuvat: Francois Perthuis.

Namika hallitsi parkettia Tapiolan Urheiluhallilla runsaan jakson ajan, kunnes Honka teki ryhtiliikkeensä puolustuspäässä ja siirtyi lopulliseen johtoon hieman ennen tauolle lähtöä.

 

Lopullisesti Honka karkasi heti neljännen jakson alussa tilanteessa 54-50, kun Villematti Kopion jälkeen Jaraun Burrows pamautti kuusi perättäistä pistettä ja Anton Odabasi kaksi. Honka tyylitteli lopulta 21 pisteen voiton.

 

– Olen tyytyväinen pelaajieni esitykseen, varsinkin puolustuspäässä. Antaisin pelistä kokonaisarvosanaksi 9+. Lisäksi olin hyvilläni Villematti Kopion onnistumisesta muutaman vaisumman pelin jälkeen, Hongan päävalmentaja Pekka Salminen hymyili.

 

Kopio (21/4) kääri Hongan parhaat pisteet ja Burrows (17/12/4 riistoa/4 blokkia) tupla-tuplan. Myös Anton Odabasi (12/2) pelasi mainion ottelun.

 

Robert Arnold (18/3) esiintyi edukseen Namikasta, joka hävisi jo kahdeksannen perättäisen ottelun.

 

Ottelun lehdistötilaisuudessa Pekka Salminen kertoi Kimmo Muurisen liittyvän joukkueen vahvuuteen tiistaina.

 

Bisonsilla vahva toinen puoliaika, Coleman taas liekeissä

 

Kauhajoen Karhu oli hallitsevaa mestaria Nilan Bisonsia vastaan pitkään kiinni yllätysvoitossa.

 

Pohjanmaalaiset saivat pitkän pelitauon jälkeen kentälle palanneet loimaalaiset helisemään terrieripuolustuksellaan ja vahvoilla vastahyökkäyksillä, joiden myötä Karhu karkasi parhaimmillaan 13 pisteen johtoon.

 

Kolmannella jaksolla kentälle teutaroi kuitenkin sisuuntunut Bisons.  Karhun 40–34-johdossa Bisons kuittasi pariminuuttisen 9-0 ja piti johtoa käsissään loppuun asti. Viimeisen sinetin voitolleen Bisons antoi 64–66-tilanteessa viemällä pelin lopun 8-0 ja kuittaamalla 64–74 (37–30)-voiton.

 

Voittajien Aubrey Coleman (31/12/5 riistoa) oli ottelussa omaa luokkaansa. Ville Mäkäläinen (10/4), Matti Nuutinen (8/2), Carl Lindbom (8/2) ja Tuukka Kotti (7/7/4 syöttöä) kuuluivat myös loimaalaisten parhaimmistoon.

 

Karhun vahvin oli Andre Williamson (17/7)

 

Vilpas vei luulot pois Korikobrilta

 

Hyvän alkuvuoden turvin kilpailuun pudotuspelipaikasta noussut Lapuan Korikobrat matkusti lauantaina Salohalliin kohtaamaan kanssaan kahdeksannesta sijasta kamppailevan Salon Vilppaan.

 

Salolaiset löysivät puolustuspäähän oikeat match-upit, eikä Korikobrat päässyt mukavuusalueelleen hyökkäyspäässä kuin hetkittäin. Saatuaan pelin tempon hallintaan Vilpas sai hyviä heittoja paraatipaikoiltaan ja onnistui erinomaisesti niin läheltä kuin kaukaa. Salolaiset pussittivat kolmosensa 42% tarkkuudella ja veivät 90–63 (46–34)-voiton.

 

Vilppaan Joseph Harris (24/12/3 riistoa) oli kentän kuningas ja sai arvokasta tukea mm. Eero Lehtiseltä (15/5) ja Vesa-Pekka Laineelta (9/1).

 

Lapualaisista Kyle Fogg (23/5/6 syöttöä) pussitti korkeimmat pisteet ja Marcus Kitts (13/14) kunnostautui levypalloissa.

 

(Basket.fi)

Lisätietoja: Korisliiga
 
25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

Näytä lisää vastaavia