Honka suvereeni kotonaan, HyPo yllätti Catzin, Huima ja ViVe voittoihin

10.10.2015 Naisten Korisliigassa nähtiin lauantaina neljän ottelun kierros, kun Tapiolan Honka murskasi Forssan Alun lukemin 86-59, Hyvinkään Ponteva järjesti kierroksen suurimman yllätyksen kaataessaan kotonaan Catzin 68-64, Äänekoskella Huima nipisti jatkoaikavoiton Peli-Karhuista (91-84) ja Espoossa Vimpelin Veto haki vieraspisteet luvuin 62-69.

Ulriikka Latvala oli iskussa, kun ViVe haki vieraspisteet Espoosta.

Iina Salmenkivi esiintyi edukseen muun Hongan joukkueen tavoin.

Kaisa Kuisman heitto putosi jatkoaikavoitossa. Kuvat: Francois Perthuis, Oma Design.

 

Puolustuspään kautta vakuuttavan esityksen antanut Tapiolan Honka oli forssalaisia askeleen edellä heti ottelun startattua ja ensimmäinen puoliaika kirjattiin kotijoukkueelle 44-21, eikä FoA onnistunut enää nousemaan takaa.

 

- Hyvä startti otteluun ja koko joukkueen panos puolustustyöskentelyssä olivat tänään voiton avaimet, Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu myhäili.

 

Voittajien ykkönen oli jälleen tupla-tuplan kerännyt Heta Korpivaara (18/15). Taustatukea antoivat hyökkäyspäässä Dionne Pounds (17/8) sekä Iina Salmenkivi (13/7). Vieraiden tilastokärki oli Crystal Leary (11/11).

 

 

Hyvinkäällä vaihderikas ottelu

 

Pontevan ja Catzin välinen kamppailu aaltoili puolelta toiselle jaksoittain. Kotijoukkue aloitti tervämmin, mutta Catz kiipesi mukaan kyytiin toisella jaksolla. Puoliajan jälkeen kentälle marssi sisuuntunut kotijoukkue, jonka komennossa ja 12 pisteen johdossa lähdettiin viimeiselle neljännekselle.

 

Vieraat nousivat voittotaisteluun vielä tosissaan mukaan, mutta joukkueen johtajan Elena Reshetko (12/5) viides virhe vei lopulta mehut ratkaisevasta loppukiristä ja HyPo pääsi juhlimaan voittoaan.

 

- Pirteä 40 minuuuttinen. Takana viimeinkin ehjä harjoitusviikko ja se näkyi pelaamisessa tänään. Bria Goss (24/3/7) pelasi huippupelin ja kaikki kentällä käyneet täyttivät hienosti ruutunsa. Tästä saa nauttia, mutta vielä on pitkä kausi edessä, hyvinkääläisten päävalmentaja Tero Niskanen kommentoi.

 

 

Peli-Karhujen toisen puoliajan kiri ei riittänyt voittoon asti

 

Huima jätti Peli-Karhut telineisiin alkuminuuttien tunnustelun jälkeen ja karkasi ensimmäisen 20 minuuttisen aikana parhaimmillaan 21 pisteen johtoon. Vierasjoukkue palasi kentälle tauon jälkeen sisukkaana ja kuroi eron umpeen kori korilta.

 

Erinomaisen ottelun pelannut Kaisa Kuisma (18/5) vei emännät kolmosellaan 75-72 -johtoon vain seitsemän sekuntia ennen loppua. Aikalisän jälkeen vieraiden Syessense Davis (25/12/6) kuittasi tämän ja edessä oli jatkoaika.

 

Jatkoajalla leveämmän kokoonpanon turvin operoinut Huima rykäisi nopeasti kymmenen pisteen johtoaseman, eikä PeKa kyennyt nousemaan enää voittoon.

 

 

Viimeinen neljännes siivitti Vimpelin vierasvoittoon

 

Sarjan nousijajoukkue Espoo Basket Team emännöi Vimpelin Vetoa ja yritti pitää vieraiden tapaan voittosarakkeensa puhtaana. ViVe hallitsi hienoisesti ottelua aina ensimmäiset 23 minuuttia, jolloin EBT rykäisi yhdeksän pisteen takaa kuuden pisteeen johtoasemaan ennen viimeistä kymppiä.

 

Veto käänsi puolustusvaihteen päälle ja jätti kotijoukkueen vain yhdeksään pisteeseen päätösneljänneksellä, samalla mättäen espoolaisten koriin 22 pistettä ja vahvan viimeisen jakson turvin Vimpeli jatkaa sarjassa tappiottomana.

 

EBT:ltä korisukkaa ahkerimmin heilutti 16 pisteen edestä Lotta Aaltonen ja vimpeliläisten tehokkain oli Ulriikka Latvala (17/4).

 

 
29.9.2023 22:07 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga käyntiin trillerillä – Vimpeli avasi kauden voitolla

Naisten Korisliiga saatiin käyntiin, kun HBA emännöi päivän ainoassa pelissä Vimpelin Vetoa. Heti kauden avauksessa jouduttiin ratkaisua hakemaan jatkoajalta. Sen päätteksi ViVe oli parempi 94-93.

28.9.2023 09:59 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 3/3: Peli-Karhut, Torpan Pojat, Vimpelin Veto

Viime vuoden kultamitalisti Peli-Karhut on vahvistunut tulevalle kaudelle, mutta nälkäiset haastajat ja viime vuoden mitalistit Torpan Pojat sekä Vimpelin Veto yrittävät syrjäyttää Peli-Karhut valtaistuimeltaan.

27.9.2023 12:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 2/3: EBT, FoA, Honka

Viime kauden keskikastin joukkueet lähtevät haastamaan ennakkosuosikkeja tulevalla kaudella. Espoolaisseurojen EBT:n ja Tapiolan Hongan juniorimyllyt tuottavat pelaajia liigatasolle, kun taas Forssan Alku naarasi riveihinsä viime kaudella Kouvottarissa hienoa jälkeä tehneen Heta Äijäsen. Naisten Korisliiga käynnistyy 29.9.

26.9.2023 12:22 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 1/3: HBA, Kouvottaret ja Pyrintö

Kouvottaret ja Tampereen Pyrintö lähtevät haastamaan ennakkosuosikkeja tulevalla kaudella ja tavoittelemaan SM-mitalia. HBA:n tavoitteena on esittää energistä ja tehokasta koripalloa, jossa vauhtia riittää. Naisten Korisliiga käynnistyy perjantaina 29.9., kun HBA kohtaa Vimpelin Vedon.

25.8.2023 09:00 Korisliiga

Korisliigat jatkuvat Ruudussa - Koripalloliitto ja Nelonen Media jatkosopimukseen

Korisliiga ja naisten Korisliiga näkyy alkavalla kaudella Ruutu-palvelussa. Vuonna 2020 käynnistynyt yhteistyö jatkuu monivuotisella jatkosopimuksella.

16.8.2023 10:11 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaajana palkittu Roosa Kosonen ja Peli-Karhut jatkosopimukseen

Viime kaudella naisten Korisliigassa SM-kultaa voittanut Peli-Karhut on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen päättyneen kauden naisten Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valitun Roosa Kososen kanssa.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

4.6.2023 17:44 Naisten Korisliiga

Petra Noponen palaa Tapiolan Honkaan

Välikauden verran sivussa ollut Petra Noponen, 26, palaa Naisten Korisliigaan kasvattajaseuransa Tapiolan Hongan edustusjoukkueeseen. Noponen, 174 cm, pelasi pääsarjatasolla edellisen kerran kaudella 2021-22, jolloin hän juhli Peli-Karhujen kanssa Suomen mestaruutta.

1.6.2023 13:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vuoden pelaaja Roosa Kosonen: ”Yksin ei pärjää, vaikka pelaisi kuinka hyvin”

Monipuolinen laitapelaaja Roosa Kosonen liittyi syksyllä Kotkan Peli-Karhujen menestysjoukkueeseen uutena mutta jätti välittömästi jälkensä.

1.6.2023 08:40 Korisliiga

Jussi Laakso ja Mika Haakana pokkasivat Vuoden valmentaja -palkinnot

Seagullsin mestarivalmentaja Jussi Laakso on Korisliigan vuoden valmentaja. Naisten Korisliigassa valinta osui Peli-Karhut mestaruuteen luotsanneeseen Mika Haakanaan.

31.5.2023 14:50 Naisten Korisliiga

Niemi ja Kanerva palkittiin korisliigojen kehittyneimpinä, Carroll ja Thomas Vuoden ulkomaalaispelaajat

Korihaiden Trey Niemi ja ToPon Meri Kanerva äänestettiin korisliigojen vuoden kehittyneimmiksi pelaajaksi. Seagullsin Jeffrey Carroll ja ToPon IImar’I Thomas puolestaan parhaat ulkomaalaispelaajat.

30.5.2023 14:25 Korisliiga

Blomgren ja Vehka-aho Vuoden puolustuspelaajat, Kaukiainen ja Kujala toivat penkiltä voimaa

Vilppaan Perttu Blomgren ja Peli-Karhujen Lotta Vehka-aho äänestettiin liigojen puolustuspelaajaksi. Parhaiksi kuudensiksi pelaajaksi puolestaan Kauhajoen Severi Kaukiainen ja ToPon Saana Kujala.

29.5.2023 15:07 Korisliiga

Ogun ja Tumba Vuoden tulokkaat, Selkee ja Kaminen Vuoden erotuomarit

Korisliigojen kapteenit ja päävalmentajat ovat äänestäneet vuosittaiset valinnat sarjojen vuoden parhaiksi. EBT:n Nicole Ogun ja Kataja Basketin Thomas Tumba äänestettiin Vuoden tulokkaiksi.

21.4.2023 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille viides peräkkäinen Suomen mestaruus

Peli-Karhut nappasi seurahistorian kahdeksannen mestaruuden. Se vei kolmannen ottelun 85-83 ja koko finaalisarjan otteluvoitoin 3-0.

18.4.2023 21:25 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei huiman trillerin ja siirtyi finaaleissa 2-0 johtoon

PeKa nappasi toisen voiton naisten finaalisarjassa. Joukkue haki vierasvoiton kahden jatkoajan jälkeen 103-93 ja on voiton päässä mestaruudesta.

16.4.2023 19:29 Naisten Korisliiga

ViVe avasi mitalitilinsä

Vimpelin Veto päätti kautensa pronssijuhliin, kun joukkue kukisti pronssiottelussa Forssan Alun jännittävien vaiheiden jälkeen 80-76. Mitali oli ViVe:n seurahistorian ensimmäinen.

15.4.2023 18:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille ensimmäinen kiinnitys mestaruuteen

Kotkan Peli-Karhut aloitti finaalisarjan väkevästi. Joukkue nappasi johdon itselleen, kun se voitti kotikentällään 80-71.

14.4.2023 07:00 Naisten Korisliiga

Suomen Cupin finaalista tutut PeKa ja ToPo taistelevat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigakausi huipentuu lauantaina alkavaan finaalisarjaan. Vastakkain ovat viidettä peräkkäistä mestaruuttaan tavoitteleva PeKa sekä ensimmäistä mestaruuttaan havitteleva ToPo.

11.4.2023 16:37 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy lauantaina 15.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

10.4.2023 19:18 Naisten Korisliiga

ToPo:lle ensimmäinen finaalipaikka

ToPo nappasi seurahistoriansa ensimmäisen finaalipaikan Naisten Korisliigassa. Joukkue voitti neljännessä ottelussa vieraskentällä ViVe:n 84-77 ja eteni finaaleihin otteluvoitoin 3-1.

Näytä lisää vastaavia