Honka, Vimpeli ja PeKa kotivoittoihin – FoA haki pisteet Tampereelta

2.10.2021 19:58 Naisten Korisliigan avauskierros saatiin pelattua päätökseen. Voittoihin ylsivät Honka, ViVe, PeKa ja FoA.

Zykera Rice oli auttamassa PeKa:aa voittoon. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Honka puolusti Catzin kumoon

Tapiolan Honka ja Lappeenrannan Catz pelasivat kauden ensimmäiset ottelunsa Espoossa. Kotijoukkue ei tarjonnut vierailleen mahdollisuuksia ja voitti 76-51.

Vielä avausjaksolla joukkueiden välille ei syntynyt isoa eroa. Kotijoukkue oli kuitenkin hieman parempi ja pääsi tauolle johdossa 22-18.

Täksi kaudeksi rankasti uudistunut Honka paransi peliään toisella jaksolla. Erityisesti puolustuspelaaminen oli parempaa. Se pitikin vieraansa toisella jaksolla yhdeksässä pisteessä. Puoliajalle mentiin kotijohdossa 45-27.

Catzin hyökkäyspelaaminen oli hankalaa myös puoliajan jälkeen. Lappeenrantalaiset onnistuivat tekemään jälleen vain yhdeksän pistettä jakson aikana. Hongan johto kasvoi jo 25 pisteeseen, kun mentiin viimeiselle tauolle.

Viimeinen jakso oli enää enemmän tai vähemmän kosmetiikkaa. Se pelattiin tasaisissa merkeissä ja Honka nappasi avausvoiton lukemin 76-51.

- Ensinnäkin pakko sanoa, että meillä oli huikea yleisö tänään. Joukkueena pelattiin aika hyvin 25 minuuttia, mutta se kuuluu tähän vaiheeseen ettei vielä pysytä 40 minuuttia pelisuunnitelmassa. Kivaa oli ehdottomasti, Hongan päävalmentaja Niko Nyholm kommentoi ottelun jälkeen.

Espoolaisjoukkue hallitsi ottelussa korinalustaa. Sille merkittiin 56 levypalloa, kun Catz jäi 30 levypalloon.

- Jos häviät levypallot tohon malliin niin vaikea on matsia voittaa. Oltiin tänään kahdeksalla pelaajalla liikkeellä ja kokeiltiin vähän erilaisia puolustusmuotoja, ajoittain saatiin homma toimimaan ajoittain Hongalla oli liian helppoa. Muutama hyvä juttu saatiin omaan peliin, mutta näkyihän Lenan poissaolo hiukan vaikken sen taakse haluakaan mennä. Jatkamme projektia nuoren joukkueen kanssa, harjoitus ja matsi kerrallaan, Catzin päävalmentaja Petri Joukainen sanoi.

Carmen Tyson-Thomas ja Desiree Ramos debytoivat espoolaisten riveissä tupla-tuplilla. Tyson-Thomas sai kasaan 20 pistettä ja keräsi 11 levypalloa. Ramosille merkittiin 11 pistettä ja 11 levypalloa. Seairra Barrett teki Catzille 12 pistettä.

Ottelutilasto

Vimpeli yllätti Kouvottaret

Vimpeli sai sarja-avauksessaan kotikentällään vastaansa Kouvottaret. Pisteet ottelusta jäivät Vimpeliin 88-81.

Avausjakso oli tasainen kaikin puolin. Vieraat pääsivät tauolle johdossa 21-19.

Toinen jakso merkittiin puolestaan kotijoukkueelle, joka vei sen kolmen pisteen erolla. ViVe pääsi puoliajalle pisteen johtoasemasta.

Kolmannella jaksolla vieraat ottivat komennon jälleen itselleen. Erityisesti joukkueen uusi vahvistus Rashida Timbilla oli Vimpelille vaikea pideltävä. Hän upotti kahdeksan pistettä jakson aikana ja viimeiselle tauolle mentiin tilanteesta 60-57.

Viimeisellä jaksolla joukkueiden väliset erot tulivat selkeimmin esille. ViVe terävöitti hyökkäämistään ja tykitti taululle 31 pistettä. Kouvottaret eivät tähän pystyneet vastaamaan  ja Vimpeli nappasi avausvoittonsa 88-81.

- Pelattiin joukkueena hyvin. Olimme aktiivisia puolustuspäässä. Saimme riistoja aika paljon ja pystyimme juoksemaan siirtymähyökkäyksillä koreja. Joukkueen tasaisuus oli tässä se vahvuus. Viisi pelaajaa teki kaksinumeroisen pistemäärän. Tämä ei ollut missään tapauksessa helppo voitto. Emme ole pitkään aikaan Kouvolaa voittaneet ja tämä maistuu makealta, Vimpelin päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala kommentoi.

Suurin ero joukkueiden välillä nähtiin palloriistoissa. ViVe nappasi ottelussa 13 riistoa ja vieraat onnistuivat ryöstämään pallon vain kertaalleen.

- Valitettavasti tänään emme esiintyneet koko 40-minuuttista sillä tavalla kuin halusimme. Vimpeli on kova joukkue ja heidän pelaajansa esiintyivät tänään hyvin. Oli rankkaa matkustaa pitkä matka ja sen jälkeen saada jalkoihimme liikettä. Meidän täytyy harjoitella hyvin, että olemme valmiita tiistain peliä varten, Sarah Toeaina kertasi.

Kotijoukkue onnistui laajalla rintamalla ja koko aloitusviisikko ylsi kaksinumeroiseen pistesaaliiseen. Shaylen Burnett oli ottelun hahmo. Hänelle kirjattiin tripla-tupla 16 pisteellä, 20 levypallolla ja 11 koriin johtaneella syötöllä. Anastasija Podunavac teki 21 pistettä ja keräsi seitsemän levypalloa. Kouvottarista Timbilla ylsi tupla-tuplaan 19 pisteellä ja 10 levypallolla. Toeaina upotti 23 pistettä.

Ottelutilasto

PeKa tyly kotona

Kotkan Peli-Karhut sai kauden avausottelussa vieraita Helsingistä, kun ToPo saapui Kotkaan. Viime kauden mestari oli tyly emäntä ja voitti ottelun 85-60.

Kotkalaisjoukkue aloitti ottelun hyvin vahvasti. Se puolusti vahvasti ja upotti myös pisteitä mukavaan tahtiin Naomi Davenportin johdolla. Jakso merkittiin vieraille 25-9.

Toisella jaksolla vierasjoukkue pääsi otteluun paremmin kiinni. Tästä huolimatta PeKa kasvatti johtoaan ja pääsi puoliajalle 22 pisteen johdossa.

Puoliajan jälkeen peli tasoittui. Kolmas jakso mentiin tasatahtia. Erokin säilyi lopulta samana.

Päätösjaksolla ToPo:lla ei ollut juurikaan mahdollisuuksia voittoon. Kotiyleisö pääsi nauttimaan kauden avausvoitosta 85-60.

- Menimme pelisuunnitelman mukaan.Tänään onnistuimme siinä mitä tavoiteltiinkin. Tämä oli tosi hyvä alku kaudelle. Tästä on hyvä jatkaa eteen päin, PeKa:n päävalmentaja Mika Hartonen kommentoi pelin jälkeen.

Kotkalaiset osuivat kaaren takaa paremmin kuin vieraat. PeKa heitti 11 onnistunutta kolmosta ja ToPo jäi viiteen onnistuneeseen kolmoseen.

- Alku oli todella kehno. Ensimmäinen aikalisä kun 2 minuuttia oli pelattu. Tulimme todella huonolla jalalla peliin. Itse koen että kolmannen erän puolivälissä meillä oli hetkemme. Mutta sen jälkeen PeKan aikalisän jälkeen, ei pysytty enää mukana, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi sanoi.

Naomi Davenport debytoi Naisten Korisliigassa ja tilastoi heti tupla-tuplan. Hän säkitti 26 pistettä ja keräsi 13 levypalloa. Zykera Rice sai kasaan 18 pistettä ja 11 levypalloa. ToPo:n Erika Davenport teki 20 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa.

Ottelutilasto

FoA haki pisteet Tampereelta

Pyrintö ja Forssan Alku kohtasivat Tampereella. Viime kauden pronssimitalisti oli tyly vieras ja vei ottelusta pisteet Forssaan 93-74.

Avausjaksolla nähtiin iloista hyökkäyspelaamista molemmilta joukkueilta. Vierasjoukkue nappasi jakson päätteeksi kuuden pisteen johdon.

Toisella jaksolla forssalaiset saivat puolustuksensa toimimaan paremmin. Hyökkäyspäässä erityisesti Lappeenrannasta siirtynyt Roosa Kosonen oli iskussa. Hän kirjasi tupla-tuplan jo ennen puoliaikaa. Tauolle mentiin tilanteesta 56-36.

Puoliajan jälkeisellä jaksolla Pyrintö sai puolustustaan hieman parempaan jamaan. Se ei kuitenkaan estänyt FoA:aa kasvattamasta johtoaan. Ero kasvoi ennen viimeistä taukoa 26 pisteeseen.

Päätösjaksolla kotijoukkue pääsi kaunistelemaan lukemia. Se vei jakson nimiinsä ja kavensi lopputilanteeksi 93-74.

Suuri ero joukkueiden välille syntyi onnistuneissa kolmen pisteen heitoissa. Alku säkitti ottelussa 17 kolmosta, kun Pyrintö jäi seitsemään onnistuneeseen kaukoheittoon.

FoA:n kapteeni Ninni Salmi oli ottelussa hurjalla pelipäällä. Hänelle kirjattiin 27 pistettä ja 14 levypalloa. Kosonen upotti lopulta 18 pistettä ja keräsi 16 levypalloa.  Pyrinnön Whisper Fisher teki 18 pistettä ja nappasi 11 levypalloa. Anni Jämsä upotti 17 pistettä.

Ottelutilasto

 
27.11.2021 19:38 Naisten Korisliiga

Burnett ja Timbilla johdattivat tripla-tuplillaan joukkueensa voittoihin – voitot myös ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille

Naisten Korisliiga jatkui viidellä ottelulla. Voitot merkittiin Vimpelille, Kouvottarille, ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille.

26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

16.11.2021 11:24 Naisten Korisliiga

Lokakuun Valopilkku Shaylen Burnett: ’’Tavoitteena voittaa mestaruus Vedolle’’

Shaylen Burnett siirtyi Vedon paitaan kahden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen. Hänet valittiin heti lokakuussa kuukauden Valopilkuksi.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

3.11.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan lokakuun Valopilkku on ViVe:n Shaylen Burnett

Tämän kauden ensimmäiseksi Valopilkuksi valittiin itseoikeutetusti Shaylen Burnett. Hän on johdattanut monien yllätykseksi Vedon liigan kärkipaikalle.

25.10.2021 14:14 Naisten Korisliiga

Taru Tuukkanen rikkoi 4000 pisteen rajapyykin

Naisten Korisliigassa rikottiin viikonloppuna merkittävä rajapyykki, kun ToPoa edustava Taru Tuukkanen ylitti naisten Korisliigan runkosarjassa 4000 tehdyn pisteen rajan.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

12.10.2021 20:18 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut jatkaa tappioitta

Naisten Korisliiga jatkui tiistaina yhdellä ottelulla. Paikallisottelussa ottivat yhteen Kouvottaret ja Peli-Karhut. Voitto matkasi lopulta Kotkaan Peli-Karhujen mukana.

1.10.2021 20:24 Naisten Korisliiga

HBA vei pisteet avausottelussa

Naisten Korisliiga avattiin yhdellä ottelulla, kun HBA sai vieraakseen EBT:n. Samalla kotijoukkue pelasi ensimmäisen virallisen pelinsä uudessa kotihallissaan. Pisteet jäivät Helsinkiin 82-78.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

30.9.2021 11:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 3/3: PeKa, FoA, Honka ja ToPo mitalinkiilto silmissä kauteen

Ennakkojen viimeisessä osassa äänessä Peli-Karhut, Forssan Alku, Tapiolan Honka sekä ToPo. Monien papereissa nelikkoa voidaan povata sarjan kärkeen alkavalla kaudella.

29.9.2021 14:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 2/3: EBT, HBA ja Kouvottaret uusista asetelmista kauteen

Kouvottaret metsästää seurahistorian ensimmäistä SM-mitalia. EBT ja HBA lähtevät kauteen päämääränään pelaajakehitys, mutta myös menestymään.

28.9.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 1/3: Catz, Pyrintö ja Veto hamuavat pudotuspelipaikkaa

2000-luvun kestomenestyjä Catz lähtee kauteen uuden äärellä, kun Petri Joukainen otti päävalmentajavastuun Lappeenrannassa. Tampereen Pyrinnön ja Vimpelin Vedon tavoitteena on pelata keväällä pudotuspelejä.

21.9.2021 10:43 Naisten Korisliiga

Honka vahvistuu Sandra Karsténilla – Jemina Airaksinen palaa kasvattajaseuraansa

Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkue on solminut sopimuksen Ruotsin liigassa pelanneen Sandra Karsténin kanssa. Kouvottaria kaksi edelliskautta edustanut Jemina Airaksinen palaa kasvattajaseuraansa.

Näytä lisää vastaavia