Honka, Vimpeli ja PeKa kotivoittoihin – FoA haki pisteet Tampereelta

2.10.2021 19:58 Naisten Korisliigan avauskierros saatiin pelattua päätökseen. Voittoihin ylsivät Honka, ViVe, PeKa ja FoA.

Zykera Rice oli auttamassa PeKa:aa voittoon. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Honka puolusti Catzin kumoon

Tapiolan Honka ja Lappeenrannan Catz pelasivat kauden ensimmäiset ottelunsa Espoossa. Kotijoukkue ei tarjonnut vierailleen mahdollisuuksia ja voitti 76-51.

Vielä avausjaksolla joukkueiden välille ei syntynyt isoa eroa. Kotijoukkue oli kuitenkin hieman parempi ja pääsi tauolle johdossa 22-18.

Täksi kaudeksi rankasti uudistunut Honka paransi peliään toisella jaksolla. Erityisesti puolustuspelaaminen oli parempaa. Se pitikin vieraansa toisella jaksolla yhdeksässä pisteessä. Puoliajalle mentiin kotijohdossa 45-27.

Catzin hyökkäyspelaaminen oli hankalaa myös puoliajan jälkeen. Lappeenrantalaiset onnistuivat tekemään jälleen vain yhdeksän pistettä jakson aikana. Hongan johto kasvoi jo 25 pisteeseen, kun mentiin viimeiselle tauolle.

Viimeinen jakso oli enää enemmän tai vähemmän kosmetiikkaa. Se pelattiin tasaisissa merkeissä ja Honka nappasi avausvoiton lukemin 76-51.

- Ensinnäkin pakko sanoa, että meillä oli huikea yleisö tänään. Joukkueena pelattiin aika hyvin 25 minuuttia, mutta se kuuluu tähän vaiheeseen ettei vielä pysytä 40 minuuttia pelisuunnitelmassa. Kivaa oli ehdottomasti, Hongan päävalmentaja Niko Nyholm kommentoi ottelun jälkeen.

Espoolaisjoukkue hallitsi ottelussa korinalustaa. Sille merkittiin 56 levypalloa, kun Catz jäi 30 levypalloon.

- Jos häviät levypallot tohon malliin niin vaikea on matsia voittaa. Oltiin tänään kahdeksalla pelaajalla liikkeellä ja kokeiltiin vähän erilaisia puolustusmuotoja, ajoittain saatiin homma toimimaan ajoittain Hongalla oli liian helppoa. Muutama hyvä juttu saatiin omaan peliin, mutta näkyihän Lenan poissaolo hiukan vaikken sen taakse haluakaan mennä. Jatkamme projektia nuoren joukkueen kanssa, harjoitus ja matsi kerrallaan, Catzin päävalmentaja Petri Joukainen sanoi.

Carmen Tyson-Thomas ja Desiree Ramos debytoivat espoolaisten riveissä tupla-tuplilla. Tyson-Thomas sai kasaan 20 pistettä ja keräsi 11 levypalloa. Ramosille merkittiin 11 pistettä ja 11 levypalloa. Seairra Barrett teki Catzille 12 pistettä.

Ottelutilasto

Vimpeli yllätti Kouvottaret

Vimpeli sai sarja-avauksessaan kotikentällään vastaansa Kouvottaret. Pisteet ottelusta jäivät Vimpeliin 88-81.

Avausjakso oli tasainen kaikin puolin. Vieraat pääsivät tauolle johdossa 21-19.

Toinen jakso merkittiin puolestaan kotijoukkueelle, joka vei sen kolmen pisteen erolla. ViVe pääsi puoliajalle pisteen johtoasemasta.

Kolmannella jaksolla vieraat ottivat komennon jälleen itselleen. Erityisesti joukkueen uusi vahvistus Rashida Timbilla oli Vimpelille vaikea pideltävä. Hän upotti kahdeksan pistettä jakson aikana ja viimeiselle tauolle mentiin tilanteesta 60-57.

Viimeisellä jaksolla joukkueiden väliset erot tulivat selkeimmin esille. ViVe terävöitti hyökkäämistään ja tykitti taululle 31 pistettä. Kouvottaret eivät tähän pystyneet vastaamaan  ja Vimpeli nappasi avausvoittonsa 88-81.

- Pelattiin joukkueena hyvin. Olimme aktiivisia puolustuspäässä. Saimme riistoja aika paljon ja pystyimme juoksemaan siirtymähyökkäyksillä koreja. Joukkueen tasaisuus oli tässä se vahvuus. Viisi pelaajaa teki kaksinumeroisen pistemäärän. Tämä ei ollut missään tapauksessa helppo voitto. Emme ole pitkään aikaan Kouvolaa voittaneet ja tämä maistuu makealta, Vimpelin päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala kommentoi.

Suurin ero joukkueiden välillä nähtiin palloriistoissa. ViVe nappasi ottelussa 13 riistoa ja vieraat onnistuivat ryöstämään pallon vain kertaalleen.

- Valitettavasti tänään emme esiintyneet koko 40-minuuttista sillä tavalla kuin halusimme. Vimpeli on kova joukkue ja heidän pelaajansa esiintyivät tänään hyvin. Oli rankkaa matkustaa pitkä matka ja sen jälkeen saada jalkoihimme liikettä. Meidän täytyy harjoitella hyvin, että olemme valmiita tiistain peliä varten, Sarah Toeaina kertasi.

Kotijoukkue onnistui laajalla rintamalla ja koko aloitusviisikko ylsi kaksinumeroiseen pistesaaliiseen. Shaylen Burnett oli ottelun hahmo. Hänelle kirjattiin tripla-tupla 16 pisteellä, 20 levypallolla ja 11 koriin johtaneella syötöllä. Anastasija Podunavac teki 21 pistettä ja keräsi seitsemän levypalloa. Kouvottarista Timbilla ylsi tupla-tuplaan 19 pisteellä ja 10 levypallolla. Toeaina upotti 23 pistettä.

Ottelutilasto

PeKa tyly kotona

Kotkan Peli-Karhut sai kauden avausottelussa vieraita Helsingistä, kun ToPo saapui Kotkaan. Viime kauden mestari oli tyly emäntä ja voitti ottelun 85-60.

Kotkalaisjoukkue aloitti ottelun hyvin vahvasti. Se puolusti vahvasti ja upotti myös pisteitä mukavaan tahtiin Naomi Davenportin johdolla. Jakso merkittiin vieraille 25-9.

Toisella jaksolla vierasjoukkue pääsi otteluun paremmin kiinni. Tästä huolimatta PeKa kasvatti johtoaan ja pääsi puoliajalle 22 pisteen johdossa.

Puoliajan jälkeen peli tasoittui. Kolmas jakso mentiin tasatahtia. Erokin säilyi lopulta samana.

Päätösjaksolla ToPo:lla ei ollut juurikaan mahdollisuuksia voittoon. Kotiyleisö pääsi nauttimaan kauden avausvoitosta 85-60.

- Menimme pelisuunnitelman mukaan.Tänään onnistuimme siinä mitä tavoiteltiinkin. Tämä oli tosi hyvä alku kaudelle. Tästä on hyvä jatkaa eteen päin, PeKa:n päävalmentaja Mika Hartonen kommentoi pelin jälkeen.

Kotkalaiset osuivat kaaren takaa paremmin kuin vieraat. PeKa heitti 11 onnistunutta kolmosta ja ToPo jäi viiteen onnistuneeseen kolmoseen.

- Alku oli todella kehno. Ensimmäinen aikalisä kun 2 minuuttia oli pelattu. Tulimme todella huonolla jalalla peliin. Itse koen että kolmannen erän puolivälissä meillä oli hetkemme. Mutta sen jälkeen PeKan aikalisän jälkeen, ei pysytty enää mukana, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi sanoi.

Naomi Davenport debytoi Naisten Korisliigassa ja tilastoi heti tupla-tuplan. Hän säkitti 26 pistettä ja keräsi 13 levypalloa. Zykera Rice sai kasaan 18 pistettä ja 11 levypalloa. ToPo:n Erika Davenport teki 20 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa.

Ottelutilasto

FoA haki pisteet Tampereelta

Pyrintö ja Forssan Alku kohtasivat Tampereella. Viime kauden pronssimitalisti oli tyly vieras ja vei ottelusta pisteet Forssaan 93-74.

Avausjaksolla nähtiin iloista hyökkäyspelaamista molemmilta joukkueilta. Vierasjoukkue nappasi jakson päätteeksi kuuden pisteen johdon.

Toisella jaksolla forssalaiset saivat puolustuksensa toimimaan paremmin. Hyökkäyspäässä erityisesti Lappeenrannasta siirtynyt Roosa Kosonen oli iskussa. Hän kirjasi tupla-tuplan jo ennen puoliaikaa. Tauolle mentiin tilanteesta 56-36.

Puoliajan jälkeisellä jaksolla Pyrintö sai puolustustaan hieman parempaan jamaan. Se ei kuitenkaan estänyt FoA:aa kasvattamasta johtoaan. Ero kasvoi ennen viimeistä taukoa 26 pisteeseen.

Päätösjaksolla kotijoukkue pääsi kaunistelemaan lukemia. Se vei jakson nimiinsä ja kavensi lopputilanteeksi 93-74.

Suuri ero joukkueiden välille syntyi onnistuneissa kolmen pisteen heitoissa. Alku säkitti ottelussa 17 kolmosta, kun Pyrintö jäi seitsemään onnistuneeseen kaukoheittoon.

FoA:n kapteeni Ninni Salmi oli ottelussa hurjalla pelipäällä. Hänelle kirjattiin 27 pistettä ja 14 levypalloa. Kosonen upotti lopulta 18 pistettä ja keräsi 16 levypalloa.  Pyrinnön Whisper Fisher teki 18 pistettä ja nappasi 11 levypalloa. Anni Jämsä upotti 17 pistettä.

Ottelutilasto

 
4.3.2023 20:10 Naisten Korisliiga

Kärkijoukkueille tappiot – Kouvottaret varmisti paikkansa pudotuspeleissä

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Ylemmässä jatkosarjassa voitot kirjattiin Pyrinnölle sekä FoA:lle. Alemmassa jatkosarjassa Kouvottaret ja Vimpeli kartuttivat pistetilejään.

2.3.2023 10:00 Naisten Korisliiga

Peli-Karhujen Roosa Kosonen naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan tammikuun vahvimmaksi on valittu Peli-Karhujen Roosa Kosonen.

28.2.2023 20:37 Naisten Korisliiga

Hongalle kotivoitto

Tapiolan Honka nappasi voiton Naisten Korisliigan illan ainoassa ottelussa. FoA kaatui Tapiolassa 99-84.

25.2.2023 18:52 Naisten Korisliiga

Pyrintö kaatoi EBT:n – Kouvottaret kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Ylemmässä jatkosarjassa voittoon ylsi Pyrintö. Alemman jatkosarjan puolella pisteitä nappasivat Vimpeli sekä Kouvottaret.

22.2.2023 22:14 Naisten Korisliiga

EBT vei kärkikamppailun – Hongalle iso voitto Pyrinnöstä

Naisten Korisliigassa pelattiin keskiviikkona kolme ottelua. Ylemmässä jatkosarjassa voitot merkittiin EBT:lle ja Hongalle. Alemman jatkosarjan kärkikamppailu kirjattiin ToPo:n hyväksi.

18.2.2023 19:11 Naisten Korisliiga

Vehka-Ahon hirmuvire siivitti Peli-Karhut voittoon – EBT vahvempi paikalliskamppailussa

Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Ylemmän jatkosarjan puolella kärkijoukkueet PeKa sekä EBT olivat vahvoja. Alemman jatkosarjan puolella ToPo kartutti pistetiliään.

17.2.2023 21:06 Naisten Korisliiga

Vimpeli kasvatti eroaan Kouvottariin

Naisten Korisliigassa pelattiin perjantaina yksi ottelu. Alemman jatkosarjan ottelussa Vimpeli kartutti pistetiliään Kouvottarien kustannuksella.

15.2.2023 20:35 Naisten Korisliiga

PeKa kiri voittoon – Tera Reed heitti kauden korkeimman pistemäärän Pyrinnön voitossa

Naisten Korisliiga jatkui maajoukkuetauon jälkeen kolmella ottelulla. Ylemmässä jatkosarjassa voittoon ylsivät PeKa ja Pyrintö. Alemmassa jatkosarjassa Märsky haki voiton Lappeenrannasta.

4.2.2023 19:21 Naisten Korisliiga

EBT nousi tasapisteisiin Peli-Karhujen kanssa – ennakkosuosikit vahvoilla alemmassa jatkosarjassa

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina kolme ottelua. Ylemmässä jatkosarjassa EBT otti voiton kotonaan. Alemman jatkosarjan puolella voittoihin ylsivät ToPo ja ViVe.

2.2.2023 13:00 Naisten Korisliiga

Hongan Elsa Lemmilä naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan tammikuun vahvimmaksi on valittu Tapiolan Hongan 18-vuotias Elsa Lemmilä.

2.2.2023 09:59 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta palaa Saksan Bundesliigassa pelaavaan Kelterniin

Peli-Karhuissa aiemmin tällä kaudella pelannut Susiladies-konkari Linda-Lotta Lehtoranta, 31, siirtyy Saksan Bundesliigan toisella sijalla olevaan Rutnorik Stars Kelterniin. Lehtoranta pelasi Kelternissä myös kaudella 2015-16.

30.1.2023 08:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan joulukuun vahvin Madelynn Utti: ’’ Sarjassa on paljon hyviä pelaajia’’

Joulukuun kuukauden vahvimmaksi valittu Madelynn Utti johdatti otteillaan Hongan runkosarjan kolmanneksi.

28.1.2023 19:02 Naisten Korisliiga

Ylempi jatkosarja käynnistyi – FoA ja EBT illan voittajia

Ylemmässä jatkosarjassa pelattiin kaksi ottelua. Näissä voittajaksi ylsivät FoA ja EBT.

21.1.2023 19:01 Naisten Korisliiga

Runkosarja päätökseen – FoA nappasi paikan ylemmästä jatkosarjasta

Naisten Korisliigan runkosarja pelattiin päätökseen. Ylemmässä jatkosarjassa pelejään jatkavat PeKa, EBT, Honka, Pyrintö sekä Forssan Alku. Alemmassa jatkosarjassa viimeisistä pudotuspelipaikoista taistelevat ToPo, ViVe, HBA, Kouvottaret ja Catz.

20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

18.1.2023 20:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa runkosarjan toiseksi viimeinen kierros – Alku tarrasi kiinni ylemmän jatkosarjan paikkaan

Naisten Korisliigan runkosarja on viimeistä kierrosta vaille valmis. Illan isoimmasta voitosta vastasi FoA. Muita voittajia olivat ViVe, Honka, Pyrintö ja Peli-Karhut.

15.1.2023 19:14 Suomen Cup

ToPo on naisten Suomen Cupin mestari

Torpan Pojat jatkoi siitä mihin eilen jäi ja kaatoi finaalissa neljä edellistä Suomen Cupia nimiinsä vieneen PeKa:n. Mestaruuspokaali jäi Helsinkiin 76-51.

15.1.2023 12:06 Suomen Cup

Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa klo 17

Naisten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa sunnuntaina, kun Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. PeKa tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

14.1.2023 15:36 Suomen Cup

PeKa ja ToPo ratkaisevat naisten Suomen Cupin voiton

Naisten Suomen Cupin finaalissa nähdään uusinta viime vuodelta, kun Peli-Karhut ja ToPo kohtaavat finaalissa. Ottelu alkaa huomenna sunnuntaina klo 17 ja on nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

13.1.2023 14:57 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin välierät lauantaina Helsingissä - luvassa kova taistelu mestaruudesta

Naisten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan lauantaina ja sunnuntaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät Peli-Karhut, Vimpelin Veto, Torpan Pojat ja Tampereen Pyrintö.

Näytä lisää vastaavia