Huff nakkasi 19 pistettä kauden päätösottelussa, Salinin Olimpija Slovenian finaaleihin

18.5.2014 Shawn Huff upotti MHP Riesen Ludwigsburgille 19 pistettä ja keräsi kuusi levypalloa neljännessä puolivälieräottelussa Bayern Münchenia vastaan, mutta Susijengin ”linkkuveitsen” hyvistä otteista huolimatta München eteni Saksan Bundesliigan välieriin otteluvoitoin 3-1. Sloveniassa Sasu Salinin Union Olimpija eteni finaaleihin jo 14. keväänä perättäin.

Shawn Huffin Ludwigsburgin kausi päättyi Bundesliigan puolivälieriin.

Sasu Salin saa pelata Slovenian liigan finaaleja jo neljännen kerran.

Petteri Koposen Himki on vaikeuksissa Nizhni Novgorodia vastaan.

Joonas Cavén pussitti yhdeksän pistettä Adecco Platan toisessa finaaliottelussa. Kuvat: Ville Vuorinen & Tytti Nuoramo.

 Edellisessä kotiottelussaan Bayern Münchenin päänahan hakenut Ludwigsburg taisteli raivokkaasti puolivälierävoitosta 4,500-päisen kotiyleisönsä edessä myös sunnuntaina ja johti kolmen pelatun jakson jälkeen lukemin 57–54.

 

Päätösjaksolla runkosarjavoittaja Bayern München löi kuitenkin isomman vaihteen silmään ja vei kymmenminuuttisen selvin lukemin 18–28. Heiko Schaffartzik (20/1/3 syöttöä) johti Münchenin kulkua matkalla 75–82 (39–38)-voittoon.

 

Bayern München eteni Bundesliigan välieriin voitoin 3-1.

 

Shawn Huffin ensimmäinen Bundesliiga-kausi oli menestyksekäs. 198-senttinen, 30-vuotias ToPon kasvatti urakoi 37 ottelua 23,3 minuutin, 10,0 pisteen ja 4,2 levypallon keskiarvoilla. Huffin pelitilanneheitoista upposi 49,7%, kolmosista 34,7% ja vapaaheitoista 67,6%.

 

 

Salinin Olimpija eteni finaaleihin

 

Sasu Salinin edustama Union Olimpija Ljubljana rynni Slovenian liigan finaaleihin jo 14. perättäisenä keväänä lyömällä kolmannessa välieräottelussa Helios Domzalen 74–67 (32–31).

 

Ottelu ratkesi Olimpijan hyväksi kolmannen neljänneksen jälkipuoliskolla, kun Olimpija kasvatti kolmen pisteen (45–42) johtonsa 8-0-jaksollaan 11 pisteen johdoksi. Domzale kiri kahdesti kuuden pisteen päähän, muttei yltänyt enää lähemmäs.

 

Dino Muric (15/13/3 syöttöä) ja Nebojsa Joksimovic (15/3/3 syöttöä/3 riistoa) olivat Olimpijan tehomiehet. Reisivaivainen Sasu Salin katseli ratkaisevaa välierää vaihtopenkiltä.

 

Olimpija kohtaa Slovenian liigan finaaleissa arkkivihollisensa KK Krka Novo Meston. Joukkueet ovat ottaneet toisistaan mittaa finaaleissa neljänä aiempana keväänä, joka kerta päättyen Krkan voittoon.

 

Ottelutilastot: Olimpija – Domzale

 

Koposen Himki selkä seinää vasten

 

Yllättäjäjoukkue Nizhni Novgorod onnistui hankkimaan toisen perättäisen vierasvoiton Itä-Euroopan VTB-liigan puolivälierissä Petteri Koposen BC Himkin kustannuksella.

 

Ottelun alkua dominoinut Nizhni Novgorod vetäytyi toisella neljänneksellä 11 pisteen johtoon ja onnistui pitämään Himkin takanaan myös kolmannella neljänneksellä, kun moskovalaisjoukkue näytti viitteitä piristymisestä.

 

Himki taisteli vielä puolitoista minuuttia ennen loppua tasalukemiin 70-70, jonka jälkeen vieraiden Taylor Rochestie varmisti voiton kuudella perättäisellä pisteellä. Rochestie (24/5/4 syöttöä) oli voittajien ja koko kentän paras pelaaja.

 

Eilen 22 pistettä Himkille heittänyt Petteri Koponen sai Nizhni Novgorodin erityisvartioinnissa aikaiseksi vain kaksi pistettä 26 minuutissa. Mickael Gelabale oli 14 pisteellään Himkin

 

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran torstaina Nizhni Novgorodin kotikentällä. Himkin on voitettava kolme perättäistä ottelua välieriin edetäkseen.

 

 

Cavénin CB Prat voiton päässä mestaruudesta

 

Joonas Cavénin CB Prat Joventut peittosi mallorcalaisen Palman toistamiseen Espanjan kolmosliigan (Adecco Plata) finaaleissa. CB Pratin 82–78 (49–36)-voiton myötä badalonalaiset ovat voiton päässä Adecco Platan mestaruudesta sekä paikasta Espanjan kakkosliigassa (Adecco Oro).

 

CB Prat johti ottelun kolmatta jaksoa parhaimmillaan 13 pisteellä, mutta joutui vielä väsytystaisteluun, kun Palma alkoi hivuttautua vähitellen rinnalle. Palma nousi pisteen johtoon vain 38 sekuntia ennen loppua, mutta Agustín Sans Valls (23/1/4 syöttöä) varmisti kotivoiton kolmosella ja kahdella vapaaheitolla.

 

Joonas Cavén tyylitteli voittajille 22 minuutissa yhdeksän pistettä, neljä levypalloa ja syötön.

 

Ottelutilastot: CB Prat – Palma
 
1.12.2022 09:09 Suomalaiset ulkomailla

FIBA Europe Cupissa alkulohkovaihe päätökseen – Maxhunin, Palmin ja Hopkinsin joukkueet jatkoon

FIBA Europe Cupissa saatiin alkulohkovaiheet päätökseen ja suomalaispelaajista Shawn Hopkinsin, Topias Palmin ja Edon Maxhunin kamppailut jatkuvat jatkopeleissä. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa on lähellä lohkovoittoa.

29.11.2022 08:42 Susijengi

Petteri Koponen Adidas Next Generation -turnauksen U18-kutsujoukkueiden päävalmentajaksi

Yksi suomalaisen koripallon historian kaikkien aikojen pelaajista, vastikään uransa Susijengissä päättänyt Petteri Koponen, 34, on kutsuttu kevättalvella pelattavan Adidas Next Generation -turnauksen kutsujoukkueiden päävalmentajaksi.

28.11.2022 10:08 Suomalaiset ulkomailla

Max Besselink saalistamassa kovaa päänahkaa

Max Besselink käytti hienosti näyttöpaikkansa hyväkseen, kun Göttingen yllätti ALBA Berliinin Saksan Bundesliigassa. Edon Maxhuni ja Sasu Salin jatkoivat vahvasti avittaen joukkueensa voittoihin.

24.11.2022 07:37 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni juhli FIBA Europe Cupin suomalaiskohtaamisessa – ”Iso voitto meille”

Edon Maxhuni pääsi makselemaan Topias Palmille ja Shawn Hopkinsille kalavelkoja, kun Merlins Crailsheim haki tärkeän voiton Craiovasta FIBA Europe Cupissa. Myös Mestarien liigassa nähtiin suomalaisten kohtaaminen.

22.11.2022 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Jukka Toijalalle kolmivuotinen jatkopesti Viron maajoukkueen peräsimessä

Viimeiset kolme vuotta erinomaista työtä Viron maajoukkueen päävalmentajana tehnyt Jukka Toijala, 50, on allekirjoittanut kolmivuotisen jatkosopimuksen tehtävänsä jatkosta Viron koripalloliiton kanssa.

21.11.2022 10:42 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi ja Aatu Kivimäki palasivat maajoukkuetauolta kynnet teroitettuina

Topias Palmi ja Aatu Kivimäki olivat loistavassa iskussa, kun miesten sarjat palasivat maajoukkuetauolta tositoimiin. Sasu Salinin sihti oli jälleen kohdillaan Espanjassa ja Edon Maxhuni lämpiää Saksassa.

20.11.2022 21:44 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin pisteet eivät kantaneet voittoon - Helmi Tulonen käytti näyttöpaikkansa

Helmi Tulonen pelasi kauden parhaan pelinsä saatuaan näyttöpaikan Luccan avausviisikossa. Awak Kuier jatkoi vahvasti, mutta se ei riittänyt voittoon. Elina Koskimies ja Anissa Pounds jatkoivat hyviä kausiaan Saksassa.

19.11.2022 13:46 Suomalaiset ulkomailla

Hyvän alkukauden Espanjassa pelannut Veera Pirttinen innolla Susiladiesin mukaan

Veera Pirttinen otti uuden suunnan uralleen tänä kesänä, kun hän siirtyi Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueeseen. Pirttisen kausi on alkanut hyvin niin henkilökohtaisesti kuin joukkueenakin.

17.11.2022 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia varmisti jatkopaikan EuroCupissa

Awak Kuier ja Sofia Pelander pääsivät juhlimaan tärkeitä voittoja EuroCupissa. Kuierin Reyer Venezia varmisti samalla jatkopaikan itselleen.

16.11.2022 17:15 Susijengi

Lassi Tuovi sivuun SIG Strasbourgin päävalmentajan tehtävistä

Susijengin päävalmentajaksi kesällä noussut Lassi Tuovi, 35, jää sivuun SIG Strasbourgin päävalmentajan tehtävistä. Viimeisen lähes kolmen vuoden ajan Strasbourgia menestyksekkäästi niin Ranskan liigassa kuin FIBA Mestareiden Liigassa valmentaneen Tuovin kevääseen 2023 asti ulottuva sopimus on purettu yhteisymmärryksessä.

14.11.2022 09:55 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia liitää voittoputkessa

Awak Kuierin vahva kausi sai jatkoa, kun hän avitti Reyer Venezian jo 11. peräkkäiseen voittoon kaikki kilpailut mukaan lukien.

11.11.2022 07:54 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin hurja vire EuroCupissa jatkui

Awak Kuierin vahvat otteet EuroCupissa saivat jatkoa, kun Reyer Venezia jatkaa tappioitta kolmen ottelun jälkeen. Lotta Vesiluoman Alvik on puhtaalla pelillä Ruotsissa.

6.11.2022 22:49 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen huippuiskussa Italiassa – Aatu Kivimäki vahvana Saksassa

Mikael Jantunen pelasi erinomaisesti Trevison napatessa kauden toisen voittonsa. Aatu Kivimäki oli vahvalla pelipäällä Saksassa ja Teneriffan vahva alkukausi sai jatkoa.

6.11.2022 22:35 Suomalaiset ulkomailla

Kuier ja Tulonen loistivat keskinäisessä kohtaamisessa

Italian Serie A1:ssä nähtiin hieno suomalaiskohtaaminen, kun Helmi Tulonen ja Awak Kuier olivat isossa roolissa. Anissa Poundsin käsi ei kylmene edes ilmojen viilentyessä Saksassa, jossa myös suomalaispelaajat ottivat yhteen.

6.11.2022 10:00 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni teki taikojaan Saksassa – Tuomas Iisalo vei veljesten kohtaamisen

Edon Maxhuni loisti Saksassa, kun Merlins Crailsheim nappasi kauden toisen voittonsa. Bundesliigassa nähtiin myös Iisalon veljesten kohtaaminen, jossa Tuomaksen Bonn kaatoi Joonaksen Academics Heidelbergin.

3.11.2022 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier dominoi EuroCupissa

Awak Kuier oli Reyer Venezian tähti joukkueen jatkaessa puhtaalla pelillä EuroCupissa. Lotta-Maj Lahtisen sopimus belgialaisen Kangoeroes Mechelenin kanssa on purettu loukkaantumisen takia.

3.11.2022 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti taas Mestarien liigassa - Hopkinsin ja Palmin Craiova varmisti jatkopaikan

Suomalaispelaajat ja valmentajat pääsivät juhlimaan voittoja eurokentillä. Susijengin tuore kapteeni Sasu Salin jatkoi kuumaa virettään Mestarien liigassa, Shawn Hopkinsin sekä Topias Palmin Craiova jatkaa puhtaalla pelillä ja Edon Maxhunin Merlins Crailsheim otti tärkeän voiton FIBA Europe Cupissa.

31.10.2022 08:46 Suomalaiset ulkomailla

Kuierin Venezia jatkaa puhtaalla pelillä – Pounds jälleen tarkkakätisenä

Awak Kuier oli jälleen isossa roolissa Venezian jatkaessa voittojen tiellä Italian liigassa. Anissa Pounds oli käsi kuumana Saksassa ja Veera Pirttinen pelasi kauden parhaan pelinsä Espanjassa.

31.10.2022 08:37 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsin loistavalle alkukaudelle jatkoa

Shawn Hopkins on aloittanut pelinsä Craiovassa vahvasti ja yhdessä Topias Palmin kanssa siivitti Craiovan kauden avausvoittoon Romanian liigassa. Espanjassa Remu Raitanen jatkoi vahvoja esityksiään, Italiassa Mikael Jantusen hyvä alkukausi sai jatkoa ja Alex Murphy tehoili Japanissa.

29.10.2022 15:01 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla värikäs alku Kreikassa – ”Se oli uudenlainen kokemus”

Alexander Madsen siirtyi kesällä Kreikan huippuseuroihin lukeutuvan AEK Ateenan joukkueeseen. Madsenin alkukauteen on mahtunut paljon.

Näytä lisää vastaavia