Huima voitolla kiinni runkosarjan kakkospaikkaan, Korisliigassa viiden ottelun sunnuntai

1.3.2015 Korisliigan viiden ottelun sunnuntain kohokohtina toimivat Äänekosken Huiman kotivoitto Hongasta, jolla Huima varmisteli runkosarjan kakkospaikkaansa, nousten voiton etumatkalle ToPosta jota äänekoskelaiset johtavat myös keskinäisten otteluiden perusteella. Muualla Forssan Alku varmisteli pudotuspelipaikkaansa, Catz ja Peli-Karhut jatkoivat voittoputkiaan ja Vimpelin Veto varmisti pudotuspelipaikkansa.

Huima ja Kenya Robinson ottivat ratkaisevan askeleen kohti runkosarjan kakkospaikkaa voitolla Hongasta.

Sanna Heleniuksen edustama Forssan Alku otti sunnuntaina likimain varman kiinnityksen pudotuspelipaikkaan vierasvoitolla ToPosta.

Elena Reshetkon rooli Catzissa kasvaa mitä pidemmälle kevät etenee. Päivän HyPo-voitosta saldona tupla-tupla.

Sentteri Breanna Brock on tuonut PeKan ryhmään tarvittavan määrän kokoa ja näköä. Päivän ottelussa TuRia vastaan saldona oli pisteiden lisäksi 5 heitontorjuntaa. Kuvat: Tytti Nuoramo & Kai Kilappa.

Äänekosken liikuntatalon yleisön edessä tasaisen avauspuolikkaan pelanneet Huima ja Honka tarjosivat yleisölle tasapainoista koripalloa ja tiukkaa kamppailua. Isolle tauolle siirryttäessä kotijoukkue Huima johti koitosta 32-31 -lukemin, mutta polkaisi kaasupoljinta kolmannen kymmenminuuttisen kohdalla ratkaisevasti.

 

Kolmannen jakson luvuin 24-13 nimiinsä vieneet äänekoskelaiset saivat tasaisesti onnistumisia karkumatkansa aikana, kun niin Kenya Robinson, Chandra Harris, Michaela Houser kuin myös Camilla Grönberg olivat ratkaisevassa roolissa kolmannen jakson eron synnyttämisessä.

 

Päätösjakso kulki enemmän tai vähemmän tasaisissa merkeissä, Hongan kavennettua eron päätössummerin lähestyessä vielä yksinumeroisiin lukemiin. Voittajasta ei kuitenkaan enää ollut epäselvyyttä, ja päätössummerni soidessa Äänekosken liikuntatalon tulostaululla seisoivat komeat 69-60 -lukemat kotivoiton merkiksi.

 

Kotijoukkueen tasaisesti suorittaneen kokoonpanon riveistä itsensä esille nostivat tupla-tuplat nimiinsä kirjauttaneet Robinson (11 pistettä/13 levypalloa/2 syöttöä/3 riistoa) ja Harris (16/10/2/3), kuin myös ratkaisevaa eroa tehdessä loistaneet Houser (15/9/3/2) ja Grönberg (10).

 

Vierailija Hongan kahdeksan pelaajan kokoonpanosta kaksi pelaajaa nousi ylitse muiden, Elina Koskimiehen (12/6/2) ja Tuuli Mennan (20/4) suorittaessa pykälää muita korkeammalla tasolla.

 

 

Ottelutilastot: Huima-Honka

 

 

Forssan Alku vierasvoittoon ToPosta

 

Ilman Juta Jahiloa pelannut Forssan Alku vastasi sunnuntain kovimmasta yllätyksestä, kun se kaatoi Töölön Kisahallin parketilla ToPon lukemin 83-65 (39-31).

 

Etenkin Forssan aggressiivinen ja vastustajan kuin vastustajan hyökkäystä sekoittava puolustus toimi voiton takaajana, Alun pitäessä ToPon hyökkäyksen noin 15 pistettä keskiarvoaan hiljaisempana.

 

Vierailijoiden Sarah Hansen (24/9) suoritti läpi viikonlopun kovalla tasolla, lukeutuen myös sunnuntaina Alun parhaimmistoon. Parhaan ottelunsa tilastojen valossa hetkeen pelasi myös sentteri Minna Sten, joka pussitti kauden ennätyspisteikseen 23.

 

Kotijoukkue ToPon tuttu tehokolmikko Heta Korpivaara (18/8/3), Niina Laaksonen (13/8) ja Dionne Pounds (23/3/4) suoriutui iltapuhteestaan tyydyttävin arvosanoin, mutta lopulta voitosta taistelemiseen ei kolmikonkaan panos riittänyt.

 

 

Ottelutilastot: ToPo-FoA

 

 

Catzin voittoputki viiden ottelun mittainen

 

Hallitseva mestari Catz alkaa olemaan valmis pudotuspeleihin, etenkin puolustuksensa osalta. Päivän ottelussa Hyvinkään Pontevaa vastaan onnistuivat lappeenrantalaiset puolustuksensa avulla pitämään sarjapisteet itsellään 68-61 (29-31) -voitolla.

 

- HyPo on erittäin hyvä joukkue ja meille vaikea vastustaja. Puolustuspelimme onnistui ja pelaajat yrittivät kiitettävästi, mutta hyökkäyksessä on vielä tehtävää, summasi Catzin pääkäskijä Mika Haakana.

 

Kotijoukkueen riveistä tehokkaimpina esiintyivät sunnuntaina tutut nimet Alexandria Anderson (15/12), Elena Reshetko (12/15), sekä myös Catzin riveissä vielä suhteellisen tuore takamies Chelsea Douglas (15/4/4).

 

Vierailija HyPon Taru Tuukkanen lähenteli jopa tripla-tuplaa, upottaen 12 pistettä, repien 10 levypalloa ja kirjauttaen nimiinsä peräti 8 koriin johtanutta syöttöä. Pisteiden saralla tehokkainta jälkeä Pontevan riveistä teki Anni Jämsä (14), Anni Mäkitalon (12) säestäessä hyvin.

 

 

Ottelutilastot: Catz-HyPo

 

 

Peli-Karhut vakuuttavaan kotivoittoon

 

Steveco Areenan yleisö sai nauttia kotijoukkueen toimesta iloisesta hyökkäyspelistä, kun PeKa korjasi sarjapisteet tililleen vakuuttavalla 92-58 (53-26) -kotivoitolla Turun Riennosta. Riennolle tappio oli 21:s perättäinen, voiton ollessa PeKalle kolmas perättäinen.

 

Kotijoukkueen kokoonpanosta viisi pelaajaa ylsi kaksinumeroisiin pistelukemiin, ja eniten korisukkaa ehtivät kuluttamaan laituri Jasmine Gill (19/5), laituri Roosa Lehtoranta (18) sekä sentteri Breanna Brock (17/6/5 torjuntaa).

 

Riennon surullisen tappioputken jatkuessa, olivat positiiviset esitykset Ida Myllyojalta (20/11/5 syöttöä) ja Helmi Tuloselta (23/7) toivottuja ilon aiheita turkulaisittain.

 

 

Ottelutilastot: PeKa-TuRi

 

 

Vimpelin Veto varmisti paikkansa pudotuspeleissä

 

Sarjanousija Vimpelin Veto varmisti Pyrinnöstä ottamansa komean 96-53 (45-26) -vierasvoittonsa turvin paikkansa pudotuspeleissä. Tappio tarkoitti tamperelaisittain sitä, että voiton päässä niskaan hengittävä Honka on edelleen uhka Pyrinnön pudotuspeliesiintymiselle.

 

- Pyrintö oli pelannut eilen kovan pelin Äänekoskella, ja sieltä puuttui kokoonpanosta Meral Bedretdin. Totta kai se vaikutti heidän peliinsä ja varmaankin itseluottamukseen, pyöritteli ViVe-luotsi Jukka-Pekka Kujala.

 

Vierailija Vedon riveistä tehokkainta jälkeä päivän ottelussa tekivät tutut nimet, Korinne Campbellin (23/9), Breanna Salleyn (16/7/3) ja Alexandra Stelfoxin (16/10/4/2 torjuntaa) toimiessa jatkuvana riesana Pyrinnön puolustukselle.

 

Ilman Bedretdiniä pelanneen Pyrinnön hyökkäys jäi kovin yksipuoliseksi, ja vaikka Jessica Schroll (24/5/2) kaikkensa tekikin, ei nainen saanut yksin pidettyä kotijoukkuetta mukana voittotaistelussa.

 

 

 

Ottelutilastot: Pyrintö-ViVe
 
5.2.2020 15:15 Naisten Korisliiga

HBA-Märskyn Awak Kuier on Naisten Korisliigan tammikuun pelaaja

Awak Kuier on valittu Naisten Korisliigan tammikuun pelaajaksi. Valinta on 18-vuotiaalle Kuierille uran ensimmäinen.

26.1.2020 21:03 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin mestaruus Kotkaan

Yli tuhatpäinen yleisö oli saapunut seuraamaan naisten Suomen Cupin finaalia Kouvolan Jatke Areenalle. Kotijoukkueen fanit joutuivat kuitenkin pettymään, kun Peli-Karhut pääsi juhlimaan mestaruutta 96-82.

24.1.2020 13:14 Suomen Cup

Ennakko: Naisten Suomen Cupin finaalissa luvassa huima Kymenlaakson paikalliskamppailu

Kouvottaret kohtaa sunnuntaina Kouvolan Jatke Areenalla Peli-Karhut. Ottelu alkaa kello 19.00 ja se on nähtävissä YLE TV2:ssa suorana lähetyksenä. Voittajajoukkueelle on luvassa 10.000 euron pääpalkinto.

16.1.2020 21:13 Naisten Korisliiga

HBA-Märsky kaatoi Hongan - Awak Kuierilla huimat tilastot

HBA-Märsky kesti vierasjoukkueen kirin ja voitti 83-78. Voiton kulmakivenä toimi Awak Kuier, joka teki 47 pistettä

13.1.2020 10:15 Naisten Korisliiga

Joulukuun kuukauden pelaajan Elena Melton mukaan joukkueella on edelleen varaa parantaa peliään

Joulukuussa Naisten Korisliigan pelaajaksi valittiin Peli-Karhujen Elena Melto. Hän on matkustanut Lappeenrannan ja Kotkan välillä koko kauden ajan, mutta se ei ole näkynyt hänen otteissaan.

2.1.2020 09:24 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille kärkipaikan ratkaissut Elena Melto on Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja

Sarjakärki Peli-Karhuja edustava 24,3 pistettä ja 30,3:n teholukeman tilastoinut Elena Melto valittiin Naisten Korisliigassa joulukuun pelaajaksi.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

18.12.2019 21:29 Naisten Korisliiga

Kuier palasi kentälle, mutta Louin veti pidemmän korren – Honka ja ToPo illan voittajat

Naisten Korisliigassa pelattiin tänään kaksi ottelua, joissa voittajiksi selvisivät Tapiolan Honka ja Torpan Pojat. HBA-Märskyn Awak Kuier palasi takaisin pelikentille, mutta Alex Louinin johtama ToPo oli lukiolaisille liikaa.

14.12.2019 21:21 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvisti johtoaan Naisten Korisliigassa – Claire Lamunu loukkaantui, mutta 17-vuotias Henriikka Vähäuski paikkasi huippusuorituksella

Voittajia Naisten Korisliigassa olivat tänään Kouvottaret, Catz Lappeenranta ja Tapiolan Honka. Illan näyttävin sentterien kaksintaistelu käytiin yli 20 vuotta pelanneen Taru Tuukkasen ja vasta 17-vuotiaan Henriikka Vähäuskin välillä.

12.12.2019 20:54 Naisten Korisliiga

Vimpelin Veto oli vedossa – Amy Griffinillä ennätyksiä hipova 58:n teholukema

Naisten Korisliigan toiseksi viimeistä sijaa pitävä Vimpelin Veto haki HBA-Märskyn luota reilun 58–91-voiton. Ottelun tehosankari oli Amy Griffin.

3.12.2019 10:12 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja jälleen Kouvottarista – marraskuun valinta on Camille Zimmerman

Kouvottarissa kovaa jälkeä tehnyt Camille Zimmerman on Naisten Korisliigan marraskuun pelaaja.

1.12.2019 19:49 Naisten Korisliiga

Yllätyskäänne Kymenlaakson derbyssä – Peli-Karhut katkaisi Kouvottarien voittoputken yli 50 pisteen voitossa

Peli-Karhut järjesti yllätyksen Kotkassa katkaisemalla Kouvottarien voittoputken kymmeneen otteluun ja nappaamalla samalla sarjataulukon kärkipaikan itselleen.

23.11.2019 20:57 Pääjuttu

Suomen Cupien kahdeksikot selvillä – Puolivälieräparit valitaan torstaina

Sekä naisten että miesten Suomen Cupin finaalin voittaja saa kymmenen tuhannen euron ja hävinnyt kolmen tuhannen euron rahapalkinnon.

9.11.2019 20:43 Naisten Korisliiga

EBT juhli sarjapisteitä kotonaan, Kouvottaret ja Catz voittivat vieraskentillä

Kouvolalaisjoukkue jatkaa yhä sarjakärjessä ilman ainuttakaan tappiota.

8.11.2019 10:38 Naisten Korisliiga

Lokakuun pelaaja Claire Lamunu ei tyydy voittoputkesta huolimatta – ugandalaissentterin vapaa-aika kuluu Kouvolassa avantouimalla

Claire Lamunu valittiin kuukauden pelaajaksi Naisten Korisliigassa toisen perättäisen kerran. Edellinen valinta tuli viime runkosarjan viimeisenä kuukautena. Hänen edustamansa Kouvottaret porskuttaa parhaillaan sarjan kärjessä 7–0-tuloksella, mutta Lamunu sanoo, että työtä on silti tehtävänä kevättä ajatellen.

2.11.2019 19:42 Naisten Korisliiga

Kuukauden pelaaja Lamunu loisti Kouvottarien seitsemännessä perättäisessä voitossa – ToPon Louinilla 43 pisteen ilta

Naisten Korisliigan hallitseva kuukauden Claire Lamunu teki vaikuttavaa työtä Kouvottarien kaataessa Vimpelin Vedon. Illan muita voittajia olivat Lappeenrannan Catz ja Torpan Pojat.

24.10.2019 21:50 Naisten Korisliiga

HBA rökitti ToPon Naisten Korisliigan helsinkiläiskohtaamisessa

Huippulupaus Awak Kuier oli raivokkaana korin alla, kun HBA Märsky kukisti illan ainoassa ottelussa Torpan Pojat 84–62.

18.10.2019 09:00 Korisliiga

Elisa Viihde Sport vapaassa katselussa sunnuntaista perjantaihin – tarjolla huimat 33 ottelua!

Elisa Viihde Sport -kanavat sekä -kirjasto ovat vapaassa katselussa 20.-25.10., kun televisioviikko tuo huippukoripallon kaikkien katsottavaksi.

12.10.2019 19:50 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut mätti tulostaululle tylyt lukemat viime kauden finaalistien kohtaamisessa

Peli-Karhut ei jättänyt epäselvyyttä iskukyvystään, kun se kaatoi viime vuoden finaalistien kohtaamisessa Catzin 82-43. Lauantaina toisessa ottelussa Kouvottaret jatkoi voittokulkuaan HyPon kustannuksella.

11.10.2019 21:14 Naisten Korisliiga

Forssan Alku kaatoi ToPon kärkiottelussa, kotijoukkue onnistui laajalla rintamalla

Naisten Korisliigan perjantain ainoassa kohtaamisessa kauden tappiotta aloittaneet Forssan Alku ja Torpan Pojat kohtasivat toisensa. Tiukka ottelu ratkesi vasta päätösneljänneksellä FoA:n 87-80-voittoon.

Näytä lisää vastaavia