HyPo murjoi Huiman, Kouvottaret jatkoaikavoittoon Catzistä

7.12.2016 Naisten Korisliigan piikkipaikalle kavunnut Hyvinkään Ponteva haki reilun vierasvoiton Äänekosken Huimasta lukemin 65-90 (36-37) ja Kouvottaret kukisti Lappeenrannan Catzin jatkoajan jälkeen luvuin 72-80 (26-39).

Whitney Frazier johdatti Kouvottaret jatkoaikavoittoon.

Taru Tuukkanen oli vaikea pideltävä Huimalle. Kuvat: Matti Koskinen, Kai Kilappa.

Äänekoskella kotijoukkue aloitti ottelun terävästi Faith Randolphin (23/2) viedessä emännät 13-4 -johtoon, kun ottelua oli tahkottu vajaat viisi minuuttia. Huiman yhdeksän pisteen johto säilyi läpi avausneljänneksen ja neljännes päättyi lukemiin 27-18.

- Ottelun alku meni meiltä tahmeasti pitkän matkan vuoksi, mutta puoliajan jälkeen löysimme oikean vireen, HyPon Johanna Soppela (3/2) tuumi.

Ponteva kipusi nopeasti iholle Bria Gossin (18/6) suoritusten tahdittamana ja vieraat kipusivatkin 36-37 -puoliaikajohtoon Iina Keski-Saaren (7/4) vapaaheitoilla.

Puoliajan jälkeen HyPo otti ohjat käsiinsä huikean ottelun pelanneen Taru Tuukkasen (29/19) johdolla, mutta kotijoukkue roikkui edelleen iskuetäisyydellä viimeiselle neljännekselle lähdettäessä (49-54).

Huima laamantui kuitenkin vieraiden vauhdikkaasta jakson alusta. HyPo karkasi nopeasti 17 pisteen johtoon, eikä kotijoukkue onnistunut enää nousemaan mukaan voittotaisteluun.

- Meidän kädet jäi bussiin. Uskoimme itseemme, emmekä antaneet periksi. Pelasimme omaa peliä olosuhteista huolimatta, HyPo-luotsi Miikka Sopanen tuumi ottelun jälkeen.

Lisätiedot: Ottelutilastot

Kouvottarille taisteluvoitto Lappeenrannasta

Catz oli kotisalissaan avausjaksolla Elena Reshetkon (23/14) ja Samarie Walkerin (18/7) onnistumisten varassa, kun laajalla rintamalla onnistujia kerännyt vierasjoukkue vei avauskympin nimiinsä 18-22.

Toisella jaksolla Kouvottaret repi eroa hiljalleen suuremmaksi ja karkasi parhaimmillaan 26-39 -johtoon, joka jäi Lappeenrannan urheilutalon tulostaululle puoliajaksi.

”Kissalauma” sai uutta puhtia puoliajalla ja alkoi hivuttautumaan vieraiden iholle Chandrea Jonesin (14/8) ja 16-vuotiaan Roosa Kososen (4/6) sytyttämänä. Ero pysyi kuitenkin viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettäessä kymmenessä pisteessä, Roosa Frimodigin (9/1/5 syöttöä) ja Ida Myllyojan (8/5) osuessa kaaren takaa.

Päätösneljänneksellä trio Reshetko-Walker-Jones toi kotijoukkueen askel askeleelta vieraiden rinnalle ja Reshetko tasoitti ottelun kahdella vapaaheitollaan (64-64) minuutti ennen loppua, eikä kumpikaan joukkue onnistunut enää korinteossa.

Jatkoajalla Kouvottarille arvokkaan vierasvoiton varmistivat kovia koreja upottaneet Bianca Barton (14/2) sekä puolet joukkueen pisteistä jatkoajalla tehtaillut Whitney Frazier (25/12).

29.4.2024 10:38 Naisten Korisliiga

Niko Kuusi Bundesliigan Eigner Angels Nördlingenin päävalmentajaksi

Niko Kuusi on solminut päävalmentajasopimuksen Saksassa naisten Bundesliigaa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa. Kuusen johdolla Torpan Pojat voitti tällä kaudella seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin.

26.4.2024 19:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut hakee paikkaa EuroCupiin – Mestarivalmentaja Roope Mäkelä palaa päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa voittanut kotkalainen Peli-Karhut lähtee kauteen 2024–25 kunnianhimoisin suunnitelmin, kun joukkue on päättänyt hakea paikkaa naisten EuroCupiin.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.