Ilari Seppälällä positiivinen kausi ulkomailla – ”Ihan tyytyväinen olen omaan peliini”

22.4.2020 20:25 Ilari Seppälä, 27, sai tällä kaudella ensikosketuksensa ulkomaiden koriskentille, kun hän pelasi hyvän kauden Ranskan ProB:ssä Aix-Mauriennen joukkueessa. Kausi oli kokonaisuudessaan Seppälälle hyvä kokemus.

Ilari Seppälä pelasi ensimmäistä kauttaan ulkomailla. (Kuva: Ville Vuorinen)

Seppälä debytoi Korisliigassa jo yli vuosikymmen sitten, kun hän pelasi ensimmäiset minuuttinsa vuonna 2009. Seppälän oli tarkoitus jatkaa Korisliigassa myös tällä kaudella, kun hän teki kesällä Seagullsin kanssa sopimuksen. Hän kuitenkin käytti sopimuksessa olleen ulkomaanoption, kun Aix-Mauriennen tuli koputtamaan oveen.

Ennen kauden keskeytystä Aix-Maurienne oli ProB:ssä kolmanneksi viimeisenä sijalla 16. Seppälä oli isossa roolissa ahertaen kentällä keskimäärin yli 30 minuuttia ja tilastokeskiarvoikseen hän nikkaroi 13,1 pistettä, viisi syöttöä ja 2,3 levypalloa.

- Positiivinen kokemus. Emme voi varmaan olla tyytyväisiä joukkueen pelaamiseen ja itsellänikin oli parannettavaa. Tämä oli ensimmäinen kauteni ulkomailla ja sarja sekä vastustajat olivat uusia. Ihan tyytyväinen olen kuitenkin omaan peliini, mutta tietenkin joissain yksittäisissä peleissä olisi voinut pelata paremmin, Seppälä arvioi kauttaan.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Lähtö ulkomaan kentille ei ollut Seppälälle täysin hyppy tuntemattomaan, sillä kansainvälisiä pelejä oli ehtinyt karttua jo Bisonsin sekä Katajan riveistä, ja hän on tuttu näky myös Susijengin paidasta. Aikaisempi kokemus kovista peleistä edesauttoikin sopeutumista Ranskaan.

- Se helpotti paljon, että olin pelannut ennen ulkomaisia joukkueita vastaan ja kohdannut Ranskan ProA:n joukkueita. Jos niissä peleissä on pärjännyt, niin tiesin voivani lähteä vahvistukseksi ProB:hen. Helpotti, että tiesi pystyvänsä pelaamaan tällä tasolla ja lähdin matkaan luottavaisin mielin. Fyysisyys ja pelitempo eivät tulleet yllätyksinä.

Ranskalaiseen koripalloon yhdistetään usein atleettisuus eikä maine ole Seppälän mukaan tuulesta temmattu. Seppälän suurin ase oli juonikkuus ja peliäly.

- Ainoa asia jonka tiesin sarjasta etukäteen oli sen maine tosi atleettisena ja fyysisenä sarjana. Sarjassa pelattiin tosi nopeaa ja fyysistä koripalloa. En ole se nopein enkä fyysisin pelaaja, mutta osasin vähän huijata katsomalla muualle ja syöttämällä muualle ja niillä pärjäsi aika hyvin.

Kaiken kaikkiaan ensimmäinen kausi ulkomailla oli Lapuan Korikobrien kasvatille opettavainen.  

- Kehityin paineen alla pelaamisessa. Koko ajan oli urheilullinen vastustaja iholla ja oli tärkeä pysyä rauhallisena ja pitää peli kasassa. Pystyn toimimaan nyt pienemmässä tilassa rauhallisemmin ja mielestäni se ero näkyi myös tämän vuoden maaotteluissa verraten ja viime vuoden maaotteluihin.

Seppälä oli heti isossa roolissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ranskan ProA:ta eikä ProB:tä ole vielä virallisesti lopetettu tämän kauden osalta, vaan kausi on suunnitelmissa pelata loppuun syyskuussa.

- En tiedä miten kausi syyskuussa jatkuisi. Sopimukset loppuvat 30.6. ja veikkaisin, että kautta jatkettaisiin mahdollisesti sitten uusilla kokoonpanoilla. He varmasti miettivät miten nousemiset ja putoamiset menisivät, mutta vielä ei ole kyllä tietoa miten pelit jatkuvat. Itse toin kaikki kamani sieltä pois, tiistaina Suomeen palannut Seppälä miettii.

Vallitsevan tilanteen myötä tulevaisuus on monin tavoin vielä epävarma, mutta Seppälän katseet ovat tulevaisuudessakin ulkomailla, jahka tilanne vakiintuu.

- Vaikea tietenkin sanoa vielä tässä vaiheessa mitään, mutta joitain alustavia kyselyitä ja kiinnostusta on tullut, joten koripalloa tulee pelattua myös ensi kaudella. Ensisijaisena tavoitteena on jatkaa ulkomailla.

Ilari Seppälän kauden tilastot

Henkilöt

 
8.4.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen ja Edon Maxhuni taistelevat Viron ja Latvian yhteisliigan voitosta

Viron ja Latvian yhteisliigan runkosarja saatiin päätökseen viime viikonloppuna ja sarjan kausi huipentuu loppuviikosta pelattavaan lopputurnaukseen. Alexander Madsenin VEF Riika selvisi suoraan välieriin voitettuaan Latvian lohkon ja Viron lohkossa toiseksi sijoittunut Edon Maxhunin Pärnu kohtaa puolivälierässä latvialaisen BK Ogren.

30.3.2021 18:47 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon joukkue luottavaisena Itävallan pudotuspeleihin

Itävallan liigassa pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona ja Anton Mirolybovin sekä Aleksi Koskinen valmentama ja Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana.

6.3.2021 11:34 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikko jahtaa Itävallan cupin voittoa – ”Cup on täällä tosi iso”

Itävallan cupin mestaruus ratkaistaan sunnuntaina, kun Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden kohtaa finaalissa Oberwart Gunners.

25.1.2021 15:55 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen ja Carl Lindbom aloittavat pelit FIBA Europe Cupissa

FIBA Europe Cupin lohkovaiheet pelataan tällä viikolla ja suomalaispelaajista ovat mukana Petteri Koponen ja Carl Lindbom.

27.12.2020 12:30 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosella opettavainen alku ulkomaan uralle – ”Aika paljon on tapahtunut”

Viime kauden jälkeen Korisliigan palkintopöydän putsannut Henri Kantonen, 23, otti ensimmäisen askeleensa ulkomaan kentille, kun hän siirtyi Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Aix-Mauriennen joukkueeseen. Koronapandemia on aiheuttanut omat haasteensa myös Kantosen kauteen, mutta tehnyt siitä samalla ikimuistoisen.

20.11.2020 18:40 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin isolla itseluottamuksella EM-karsintakuplaan – ”Koko ajan olen parantanut”

Susijengin EM-karsinnat jatkuvat 28.11.-30.11. Espoossa pelattavassa EM-karsintakuplassa, jossa Suomi kohtaa Georgian ja Serbian. Sasu Salin saapuu Suomeen täynnä intoa ja itseluottamusta.

1.11.2020 11:30 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen aloittaa ammattilaisuransa Daniel Janssonin alaisuudessa

Daniel Jansson nimettiin talvella Saksan ProA:ssa pelaavan Tübingen Tigersin päävalmentajaksi ja hän hankki riveihinsä muun muassa USA:n yliopistosta Eurooppaan palanneen Elias Valtosen sekä apuvalmentajakseen Hussain Dassoukin. Nyt kolmikko pääsee vihdoin tositoimiin, kun Tigersin kausi käynnistyy sunnuntaina.

23.10.2020 09:33 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosen ja Ilari Seppälän kausi vihdoin käyntiin Ranskassa

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä pääsevät vihdoin tositoimiin Ranskan ProB:ssä, kun kahden siirretyn ottelun jälkeen Aix-Mauriennen kausi starttaa perjantaina. Kantosella on edessään ensimmäinen kausi ulkomailla ja Seppälä sen sijaan aloittaa toisen kautensa Aix-Mauriennessa.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

3.10.2020 17:07 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ei pelkää isoa vastuuta – ”Se oli sellainen asia mitä kaipasin”

Itävallassa sarjakausi alkaa viikonloppuna ja suomalaisittain mielenkiintoisin joukkue on ehdottomasti Swans Gmunden. Anton Mirolybov aloittaa toisen kautensa joukkueen päävalmentajana apunaan Aleksi Koskinen. Lisää suomalaisväriä joukkue sai tällä kaudella, kun Daniel Dolenc kirjoittaa uuden luvun omalla urallaan pelatessaan ensimmäistä kauttaan ulkomailla.

2.10.2020 11:35 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen toivoo ehjää kautta – ”Se on ykkösprioriteetti”

Alexander Madsen aloittaa toisensa kautensa hallitsevan Latvian mestari VEF Riian joukkueessa. Madsen on parin edelliskauden ajan tuskaillut loukkaantumisten kanssa, mutta niiden suhteen on vihdoin valoa tunnelin päässä.

16.9.2020 16:15 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla vaiherikas kesä – ”En tiedä kuinka monta U-käännöstä siinä kesän aikana tuli”

Italialaisessa Vanoli Cremonassa pelaavan Topias Palmin kesä oli varsin vuoristoratamainen. Ensin seurasta ilmoitettiin, ettei se pysty pelaamaan Serie A:ssa tulevaa kautta, mutta kurssi saatiin kääntymään ja seura pysyi pystyssä. Palmi on aloittanut vahvasti uudistuneessa joukkueessa ja lähtee toiveikkaana tulevaan kauteen.

22.7.2020 11:29 Susijengi

Edon Maxhuni: Itseluottamusta, säpinää ja korintekotaitoa

Edon Maxhunin juniorimaajoukkueura hakee vertaistaan. Pelaamassaan 125 nuorten ja haastajien maaotteluissa Hyvinkään Pontevan kasvatti on liekittänyt korisukkaa yhteensä 1809 pisteen edestä. Susijengi-debyyttinsä vuosi sitten tehnyt Maxhuni on nyt murtautumassa jengiin ennen kaikkea pohjattomalla itseluottamukselle varustettuna energiapelaajana.

4.7.2020 11:05 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla positiivinen kausi lopputurnauksen pettymyksestä huolimatta – ”Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni”

Sasu Salinin Teneriffa lähti korkein odotuksin Espanjan liigan kauden päättäneeseen lopputurnaukseen, mutta joukkueen tie tyssäsi jo alkulohkoon. Se ei kuitenkaan himmentänyt joukkueen muuten vahvaa kautta.

2.7.2020 15:45 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen pettyi kauteen - "Täytyy jokaisen katsoa peiliin”

Bayern Münchenin kausi päättyi pettymykseen, kun hallitseva mestari jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa puolivälierävaiheeseen. Petteri Koposen mukaan koko kausi oli kaikin puolin hankala.

16.6.2020 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan lopputurnaus alkaa – Sasu Salin haluaa saavuttaa jotain hienoa Teneriffan kanssa

Espanjan koripallokausi viedään loppuun 12 joukkueen lopputurnauksena. Sasu Salinin Teneriffa lähtee hakemaan lopputurnauksesta menestystä.

5.6.2020 12:38 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen mestaruus mielessä Bundesliigan lopputurnaukseen – ”Tiukka rutistus on tulossa”

Saksan Bundesliigan lopputurnaus käynnistyy lauantaina ja Petteri Koposen Bayern München lähtee puolustamaan mestaruutta. Koposen mukaan lopputurnauksesta ei tule helppoa ja siinä piilee yllätysmomentti.

31.5.2020 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena – ”Kaudesta jäi tosi hyvä maku”

Edon Maxhuni, 22, vaihtoi täksi kaudeksi USA:n yliopistokentät Euroopan ammattilaisparkettiin pelattuaan espanjalaisen Gran Canarian reservijoukkueessa. Maxhuni oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

14.5.2020 16:35 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutisella ehjä kausi – ”Oli kiva treenata ja pelata”

Matti Nuutinen, 30, pelasi toisen kautensa Espanjan kakkossarjassa LEB Orossa Oviedon joukkueessa. Nuutiselle kausi oli positiivinen, vaikka joukkueen kausi meni alle odotusten.

19.4.2020 21:58 Suomalaiset ulkomailla

Päävalmentajapesti nosti Lassi Tuovin pyramidin huipulle – ”Stressitasot ja paineet ovat ihan eri sfääreissä”

Lassi Tuovin kauteen mahtui paljon, kun hän nousi kesken kauden SIG Strasbourgin päävalmentajaksi ja allekirjoitti seuran kanssa myös kahden vuoden jatkosopimuksen. Seuraavaksi Tuovi yrittää nostaa Strasbourgin takaisin Ranskan kärkijoukkueiden joukkoon.

Näytä lisää vastaavia