Illan otteluissa kunnioitettiin Kobe Bryantin muistoa – KTP kiilasi Pyrinnön edelle murskavoitolla

28.1.2020 21:20 Joensuussa ja Kotkassa kunnioitettiin Kobe Bryantin muistoa NBA:sta lainatulla eleellä. Illan otteluiden voittajiksi selvisivät Kataja, KTP ja Vilpas.

Michael Pounds ja KTP ottivat kotona murskavoiton. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

KTP-Basket raivasi tiensä sarjataulukossa Tampereen Pyrinnön edelle ottamalla kotikentällään Kotkassa 102–77-murskavoiton. KTP:n sijoitus on nyt neljäs ja Pyrinnön viides. Kummallakin joukkueella on 32 sarjapistettä.

Ottelu avattiin NBA-joukkueilta lainatulla eleellä, jossa kumpikin joukkue luopui pallosta tahallisen aikarikkeen seurauksena ensimmäisessä hyökkäyksessään. Toinen joukkueista teki kahdeksan sekunnin rikkeen ja toinen 24 sekunnin – molemmat ovat pelinumeroita, joilla sunnuntaina menehtynyt koripallolegenda Kobe Bryant on urallaan pelannut. Saman kunnianosoituksen tekivät myös Kataja ja Ura Joensuussa.

KTP:n voitossa kovimmaksi pistemieheksi nousi JayVaughn Pinkston, joka upotti 28 pistettä. Pyrinnön puolelta tuleen vastasi Nick Kellogg, joka keräsi 20 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

– Pyrintö heitti ensimmäisellä jaksolla ohi helpoistakin paikoista. Muutama vapaa paikka heille tuli, mutta sitten puolustuksessa saimme ohjattua pallon heiltä paikkoihin, joihin he eivät sitä halunneet. Meillä on laaja materiaali ja monta pelaajaa, jotka pystyvät tekemään pisteitä, kommentoi KTP:n Michael Pounds.

Ottelutilastot

 

Joensuussa ja Nokialla voittivat ennakkosuosikit

Kataja Basket lähetti Ura Basket eGame Starsin Joensuusta kotimatkalle 102–81-tappio kainalossa. Kataja on sarjataulukossa kuudennella sijalla ja Ura yhdeksännellä – joukkueiden välillä on eroa kahdeksan sarjapistettä – joten lopputulos oli ennakoitavissa.

– Pelasimme hyvän ja ehjän pelin. Tulimme kovalla sykkeellä ensimmäiselle puolikkaalle ja onnistuimme molemmissa päissä kenttää. 26 syöttöä kertoo, että olemme jakaneet palloa hyvin joukkueena, analysoi Katajan Matias Ojala.

Ottelun kovimmat tilastosuoritukset nähtiin Katajan Jarred Ogungbemi-Jacksonilta, joka keräsi 26 pistettä ja seitsemän syöttöä sekä Uran Dustin Thomasilta, jolle merkittiin 16 pistettä ja 15 levypalloa.

Ottelutilastot

Nokialla kotijoukkue taipui vahvemmalle haastajalle. Korisliigan seitsemättä sijaa pitävästä BC Nokiasta ei ollut vastusta toisella sijalla peräti 18 sarjapisteen päässä olevalle Salon Vilppaalle. Erosta huolimatta ottelu oli yllättävän tiukka ja päättyi lopulta numeroihin 77–84.

Vilppaan energinen likaisen työn tekijä Tim Coleman pussitti ottelun korkeimman pistesaldon, 21. Nokian korkeimman luvun, 19 pistettä, tilastoi Daniel Dolenc. Ratkaisun avaimena Vilppaan päävalmentaja Ville Tuominen hehkutti erityisesti sentteri Jamuni McNeacea.

– Olen todella ylpeä jätkistä. Väki vähenee ja vähenee. On pakko sanoa, että McNeace on aika hyvä pelaaja, kun sattuu pelipäälle. Olimme +16, kun hän oli kentällä ja -9, kun ei ollut. Kyllä siihen on syy, miksi lentokoneeseen on astunut uusi iso pelaaja, joka pitää homman kasassa, vaikka McNeace on pois kentältä, Tuominen totesi.

Ottelutilastot

 
29.6.2020 08:03 Korisliiga

Veteraanilaituri Matias Ojala liittyy BC Nokian vahvuuteen

Kokenut laituri Matias Ojala, 30, liittyy tulevaksi kaudeksi BC Nokian riveihin. Ojala pelasi edelliset kaksi kautta joensuulaisessa Kataja Basketissa.

27.6.2020 10:25 Korisliiga

Kevin Bracy-Davis tekee paluun Korisliigaan Uran paidassa

Kaarinalainen Ura Basket on tehnyt ensimmäisen sopimuksensa ulkomaalaisvahvistuksen kanssa, kun joukkueeseen saapuu tulevaksi kaudeksi aiemmin Kataja Basketia ja Korihaita edustanut Kevin Bracy-Davis.

27.6.2020 09:48 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2019: Karhu karjuu Kouvot kumoon

Hallitseva mestari Karhu Basket paransi juoksuaan Korisliigan kevätkauden 2019 edetessä ja selviytyi puolivälierien ja välierien kautta finaaliin vailla tappiota. Kolmen vuoden takainen Suomen mestari Kouvot puolestaan peittosi Salon Vilppaan pitkän kaavan mukaan. Kouvot antoi kaikkensa, mutta Karhu Basket oli finaaleissa kerta kaikkiaan liian vahva.

25.6.2020 15:41 Korisliiga

Damion Dantzler palaa Ura Basketin päävalmentajaksi – Airenne jatkaa, Tuomala uutena kasvona

Korisliigassa kolmatta perättäistä kauttaan valmisteleva Ura Basket on solminut valmentajasopimuksen Damion Dantzlerin, 44, kanssa. Lisäksi Joona Airenne ja Joona Tuomala ovat tehneet Uran kanssa pelaajasopimukset.

23.6.2020 08:36 Korisliiga

Susijengi-taituri Jamar Wilson kaksivuotiseen sopimukseen Kataja Basketin kanssa

Helmikuussa Ranskasta Korisliigan Kataja Basketiin siirtynyt Jamar Wilson, 36, on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen joensuulaisseuran kanssa.

20.6.2020 11:04 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2018: Karhu Basket karjahtelee mestariksi

Edelliskevään hopeamitalinsa karaisema Salon Vilpas jyräsi näytöstyyliin runkosarjaykköseksi pelikaudella 2017-18 ja pelinjohtajansa Teemu Rannikon loukkaantumisesta huolimatta lunasti toisen perättäisen finaalipaikan. Kauden huipennuksessa voittajana selvisi kuitenkin Bojan Sarcevicin orkestroima Karhu Basket, joka toi Kauhajoelle ensimmäisen mestaruutensa.

19.6.2020 11:55 Korisliiga

Hienon tulokaskauden pelannut Shawn Hopkins Tampereen Pyrintöön

Korisliiga-debyyttinsä kaudella 2019-20 tehnyt Shawn Hopkins, 25, siirtyy kasvattajaseuransa BC Nokian edustusjoukkueen riveistä Tampereen Pyrinnön punapaitaan.

17.6.2020 16:21 Korisliiga

Nikula jatkaa Korihaiden päävalmentajana – omille kasvateille sopimuksia

Korisliigassa ensi kaudella jatkava Uudenkaupungin Korihait solmi jatkosopimukset päävalmentaja Jarno Nikulan sekä pelaaja Tommi Lehtonen kanssa. 17-vuotias Aamos Nikula liittyy Korihaiden liigavahvuuteen

16.6.2020 18:45 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2020-21 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

13.6.2020 11:45 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2017: Kataja Basketin taidonnäyte runkosarjavoittaja Vilpasta vastaan

Fantastisen kevätkauden 2016 seurauksena Salon Vilpas kohosi kertaheitolla Korisliigan kermaan runkosarjakauden 2016-17 aikana. Finaaleissa pidemmän korren vei kuitenkin edelliskevään puolivälieräkarahtamisesta sisuuntunut Kataja Basket, joka viime sekunnilla viemänsä avausottelun momentumin turvin ratsasti suvereeniin mestaruuteen.

10.6.2020 10:05 Korisliiga

Heittäjä-ässä Osku Heinonen jatkaa Pyrinnössä

Laituri Osku Heinonen on allekirjoittanut vuoden jatkosopimuksen Tampereen Pyrinnön kanssa.

8.6.2020 09:56 Korisliiga

David Gonzalvez Pyrinnön ensimmäinen amerikkalaisvahvistus

Tampereen Pyrintö ja David Gonzalvez ovat solmineet yksivuotisen sopimuksen. Tuleva kausi on Gonzalvezille viides Korisliigassa.

6.6.2020 10:08 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2016: Kouvot hurmoksessa mestaruuteen

Kouvot taipui siltaan Korisliigan kevään 2016 puolivälierien ratkaisevassa ottelussa Salon Vilpasta vastaan, mutta kaivautui tahdolla ja taidolla väkisin mitalipeleihin. Puolivälieristä ammennettu itseluottamus siivitti Kouvot hurmokseen, jonka turvin joukkue marssi ensimmäiseen mestaruuteensa kahteentoista vuoteen.

5.6.2020 14:10 Korisliiga

Roope Suonio on tyytyväinen Lahti Basketballin kesän hankintoihin – ”Haluamme palauttaa lahtelaisen koripalloidentiteetin”

Lahti Basketball on hankkinut riveihinsä kuluvalla kesätauolla sekä lupaavia pelaajia että mestarivalmentajan. Toiminnanjohtaja Roope Suonio kertoo, että kaikille pelaajille on kerrottu selkeästi, mitä heiltä nyt odotetaan.

2.6.2020 08:26 Korisliiga

BC Nokialle jättikaappaus - Antero Lehto kaksivuotisella sopimuksella Nokialle

BC Nokian Korisliiga-joukkue naarasi siirtomarkkinoilta ison vonkaleen, kun Antero Lehto, 36, vaihtaa Tampereen naapurikunta Nokiaan.

1.6.2020 12:43 Korisliiga

Ricky Waxlax siirtyy Lahti Basketballin riveihin

Lahti Basketball on solminut 2+1-mallisen sopimuksen Ricky Waxlaxin kanssa. Waxlax siirtyy Lahteen Helsinki Seagullsin riveistä.

30.5.2020 11:58 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2015: Vihdoinkin, Kataja!

Saavutettuaan kolmentoista kauden aikana kuusi SM-hopeaa ja neljä SM-pronssia osui Kataja Basket viimein kultasuoneen kevään 2015 finaaleissa. Vaikka pudotuspelit venyivät pitkän kaavan mukaisiksi ja loukkaantumisetkin hiersivät, vapautunut Kataja sai vuodattaa pitkään patoutuneita voitonkyyneliä päihitettyään Bisonsin finaaleissa viidennessä osaottelussa.

29.5.2020 08:44 Haastattelu

Aatu Kivimäki: Minun valmentajani

Vilppaan takapelaaja Aatu Kivimäen, 22, koripallouran taival on vienyt hänet tähän mennessä kotiseuduiltaan Karkkilasta ja divaripeleistä Salon Korisliiga-kentille. Kivimäen uran merkittävimmät valmentajat ovatkin molemmista kaupungeista: Kimmo Tolvanen, Joonas Iisalo ja Ville Tuominen.

28.5.2020 08:29 Korisliiga

Niko Mattila ja Tomi Lommi siirtyvät Kataja Basketin takakentälle

Joensuulaisseura on solminut kahden kauden mittaisen sopimuksen edelliset viisi kautta BC Nokiaa edustaneen Niko Mattilan kanssa. Tomi Lommi siirtyy Katajaan Kouvoista, jossa hän pelasi viime kaudella ensimmäisen Korisliiga-kautensa.

26.5.2020 16:49 Korisliiga

Korisliigan parhaaksi äänestetty Henri Kantonen siirtyy Vilppaasta Ranskaan

22-vuotias takamies on allekirjoittanut pelaajasopimuksen Ranskan ProB-liigassa pelaavan Aix-Maurienne Savoie Basketin kanssa. Viime kaudella samassa seurassa pelasi Susijengin takamies Ilari Seppälä.

Näytä lisää vastaavia