Illan otteluissa kunnioitettiin Kobe Bryantin muistoa – KTP kiilasi Pyrinnön edelle murskavoitolla

28.1.2020 21:20 Joensuussa ja Kotkassa kunnioitettiin Kobe Bryantin muistoa NBA:sta lainatulla eleellä. Illan otteluiden voittajiksi selvisivät Kataja, KTP ja Vilpas.

Michael Pounds ja KTP ottivat kotona murskavoiton. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

KTP-Basket raivasi tiensä sarjataulukossa Tampereen Pyrinnön edelle ottamalla kotikentällään Kotkassa 102–77-murskavoiton. KTP:n sijoitus on nyt neljäs ja Pyrinnön viides. Kummallakin joukkueella on 32 sarjapistettä.

Ottelu avattiin NBA-joukkueilta lainatulla eleellä, jossa kumpikin joukkue luopui pallosta tahallisen aikarikkeen seurauksena ensimmäisessä hyökkäyksessään. Toinen joukkueista teki kahdeksan sekunnin rikkeen ja toinen 24 sekunnin – molemmat ovat pelinumeroita, joilla sunnuntaina menehtynyt koripallolegenda Kobe Bryant on urallaan pelannut. Saman kunnianosoituksen tekivät myös Kataja ja Ura Joensuussa.

KTP:n voitossa kovimmaksi pistemieheksi nousi JayVaughn Pinkston, joka upotti 28 pistettä. Pyrinnön puolelta tuleen vastasi Nick Kellogg, joka keräsi 20 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

– Pyrintö heitti ensimmäisellä jaksolla ohi helpoistakin paikoista. Muutama vapaa paikka heille tuli, mutta sitten puolustuksessa saimme ohjattua pallon heiltä paikkoihin, joihin he eivät sitä halunneet. Meillä on laaja materiaali ja monta pelaajaa, jotka pystyvät tekemään pisteitä, kommentoi KTP:n Michael Pounds.

Ottelutilastot

 

Joensuussa ja Nokialla voittivat ennakkosuosikit

Kataja Basket lähetti Ura Basket eGame Starsin Joensuusta kotimatkalle 102–81-tappio kainalossa. Kataja on sarjataulukossa kuudennella sijalla ja Ura yhdeksännellä – joukkueiden välillä on eroa kahdeksan sarjapistettä – joten lopputulos oli ennakoitavissa.

– Pelasimme hyvän ja ehjän pelin. Tulimme kovalla sykkeellä ensimmäiselle puolikkaalle ja onnistuimme molemmissa päissä kenttää. 26 syöttöä kertoo, että olemme jakaneet palloa hyvin joukkueena, analysoi Katajan Matias Ojala.

Ottelun kovimmat tilastosuoritukset nähtiin Katajan Jarred Ogungbemi-Jacksonilta, joka keräsi 26 pistettä ja seitsemän syöttöä sekä Uran Dustin Thomasilta, jolle merkittiin 16 pistettä ja 15 levypalloa.

Ottelutilastot

Nokialla kotijoukkue taipui vahvemmalle haastajalle. Korisliigan seitsemättä sijaa pitävästä BC Nokiasta ei ollut vastusta toisella sijalla peräti 18 sarjapisteen päässä olevalle Salon Vilppaalle. Erosta huolimatta ottelu oli yllättävän tiukka ja päättyi lopulta numeroihin 77–84.

Vilppaan energinen likaisen työn tekijä Tim Coleman pussitti ottelun korkeimman pistesaldon, 21. Nokian korkeimman luvun, 19 pistettä, tilastoi Daniel Dolenc. Ratkaisun avaimena Vilppaan päävalmentaja Ville Tuominen hehkutti erityisesti sentteri Jamuni McNeacea.

– Olen todella ylpeä jätkistä. Väki vähenee ja vähenee. On pakko sanoa, että McNeace on aika hyvä pelaaja, kun sattuu pelipäälle. Olimme +16, kun hän oli kentällä ja -9, kun ei ollut. Kyllä siihen on syy, miksi lentokoneeseen on astunut uusi iso pelaaja, joka pitää homman kasassa, vaikka McNeace on pois kentältä, Tuominen totesi.

Ottelutilastot

 
18.2.2020 10:59 Korisliiga

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson Kataja Basketiin

Alkukaudella Ranskan Pro A:ssa Bourg-en-Bresseä edustanut Susijengin pelinrakentaja Jamar Wilson, 35, palaa kahdeksan ja puolen vuoden jälkeen Suomeen ja Korisliigaan. 185-senttisen, kaksissa arvokisoissa Suomea edustaneen Wilsonin uusi osoite on joensuulainen Kataja Basket, jota hän edustaa loppukauden ajan. Sopimukseen sisältyy optio kaudesta 2020-21.

17.2.2020 10:42 Susijengi

Katsaus Susijengin pelaajien seurajoukkuekauteen 2019-2020

Susijengin pelaajat kerääntyvät yhteen ensimmäisen EM-karsintaikkunan merkeissä tänään maanantaina. Susipelaajien kausi 2019-20 seurajoukkueissaan on ollut tuloksellinen niin kansainvälisillä kentillä kuin kotoisessa Korisliigassakin, arvioi Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann.

12.2.2020 21:28 Korisliiga

Korisliigan kärkikolmikko kasvattaa eroaan muihin – Seagulls ja Vilpas murskavoittoihin

Miesten Korisliigan runkosarjan kolmen korkeimmalla olevan joukkueen ero muihin kasvaa kasvamistaan.

10.2.2020 21:07 Korisliiga

KTP taivutti Katajan Samuli Vanttajan monipuolisesta esityksestä huolimatta

KTP-Basket onnistui kaatamaan Kataja Basketin tiukassa ottelussa 84–80.

10.2.2020 09:48 Korisliiga

Korismaanantai: KTP kohtaa kintereillä juoksevan Katajan

Elisa Viihteen Korismaanantaissa seurataan tänään, kun KTP-Basket isännöi Kataja Basketia.

9.2.2020 19:52 Korisliiga

Pyrinnöstä ei vastusta Vilppaalle – Nokian ilta tuotteliaampi

Pirkanmaan molemmat joukkueet pelasivat ottelun Korisliiga-illassa. Tampereen Pyrintö jäi kotonaan Salon Vilppaan jyrän alle. BC Nokia puolestaan kävi ruhtinaallisella ryöstöretkellä Uudessakaupungissa.

7.2.2020 21:13 Korisliiga

Ennakkosuosikit pärjäsivät Korisliiga-illassa – Seagulls ja KTP hakivat mukaansa vierasvoitot

Helsinki Seagulls haki pisteet Lapualta, ja KTP-Basket teki saman Kouvolassa.

5.2.2020 14:20 Korisliiga

Korisliigan tammikuun pelaaja on Karhu Basketin Cameron Jones

Loistavia otteita tammikuussa esittänyt Kauhajoen Karhu Basketin takamies Cameron Jones on valittu Korisliigan kuukauden pelaajaksi.

4.2.2020 20:45 Korisliiga

KTP:n ja Uran kohtaamisessa ei epäselvyyksiä – lopputulos murskaava 113–78

KTP-Basket hoiteli Ura Basket eGame Starsin jo ensimmäisessä jaksossa, ja lopun aikaa ottelusta ero vain kasvoi.

4.2.2020 08:05 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #3: teatraalista virheen näyttelemistä ja IRS-tarkistus

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

3.2.2020 09:15 Korisliiga

Korismaanantai: Näädät haastamaan sarjakärkeä – Nokia vahvistunut Larry Andersonilla

Elisa Viihteen Korismaanantaissa seurataan, kun BC Nokia haastaa Helsingissä sarjakärki Seagullsin. Nokian uuden vahvistuksen Larry Andersonin osallistuminen vielä epävarmaa.

1.2.2020 20:21 Korisliiga

Korihait yllätti KTP:n – Kobrat ei pystynyt samaan Vilppaan kanssa

Illan Korisliiga-kierroksen molempien otteluiden isäntänä toimi joukkue sarjan hänniltä. Viimeisellä sijalla oleva Korihait pystyi omassa ottelussaan yllätykseen, mutta toiseksi viimeistä sijaa pitävä Kobrat ei.

28.1.2020 12:00 Pääjuttu

Tuore cup-mestari Timo Heinonen: ”Kiva välietappi matkalla kevääseen”

Lähes neljällä vuosikymmenellä Korisliigaa pelannut Pussihukkien kasvatti ja Helsinki Seagulls-ikoni Timo Heinonen, 38, sai lauantaina kaulaansa pitkän uransa ensimmäisen kultamitalin, kun Seagulls peittosi Suomen cupin finaalissa Salon Vilppaan 94-93. Kolmesti SM-hopeaa hakeneen Heinosen katse on nyt vahvasti kevään 2020 tosipeleissä.

27.1.2020 11:28 Korisliiga

Jeremiah Wood palaa Korisliigaan – osoitteena vajaalukuinen Vilpas

Aiemmin Joensuun Katajaa ja Kauhajoen Karhu Basketia edustanut Jeremiah Wood tekee paluun Korisliigaan.

27.1.2020 08:56 Korisliiga

Korismaanantai: Kobrat hakee Kouvolasta toista perättäistä voittoa Kouvoja vastaan

Elisa Viihteen Korismaanantaissa nähdään illan otteluna Kouvot–Kobrat ja jälkiruokana Alba Berlin–Crailsheim Merlins.

25.1.2020 22:05 Suomen Cup

Suomen Cupin finaali tarjosi huiman jatkoaikatrillerin, Seagullsille seurahistorian ensimmäinen mestaruus

Helsinki Seagulls ja Vilpas Vikings taistelivat Suomen Cupin mestaruudesta pitkän kaavan mukaan Töölön Kisahallissa. Kotijoukkue vei trillerin nimiinsä jatkoajan jälkeen 94-93 huiman koripalloillan pääteeksi.

24.1.2020 13:20 Suomen Cup

Ennakko: Kaksi parasta taistelee mestaruudesta, Vilpas lähtee kiusaamaan Seagullsia cup-finaaliin

Lauantaina pelattavassa Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Korisliigan kaksi parasta joukkuetta, kun sarjakärki Helsinki Seagulls isännöi viime vuoden cup-mestari Vilpas Vikingsiä.

22.1.2020 21:21 Korisliiga

Pyrintö murskasi Lahden lähes 40 pisteen erolla – Vilpas vahvisti kakkossijaansa sarjassa

Illan murskavoittaja oli Tampereen Pyrintö, joka kaatoi Lahti Basketballin 101–65. Salon Vilpas puolestaan vahvisti kakkossijaansa voittamalla niskaan hengittävän Kauhajoen. Illan muita voittajia olivat BC Nokia, Ura Basket eGame Stars ja sarjakärki Helsinki Seagulls.

21.1.2020 09:17 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #2: heittäjän häiritsemistä huutamalla ja vääriä päätöksiä sattuu tuomareillekin

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

20.1.2020 10:59 Korisliiga

Korismaanantai: Kataja vierailee Uudessakaupungissa

Edellisestä ottelustaan voiton napannut liigajumbo Korihait saa vieraakseen Katajan Joensuusta ja yrittää nostaa itseään putoamisvaarasta.

Näytä lisää vastaavia