Illan otteluissa kunnioitettiin Kobe Bryantin muistoa – KTP kiilasi Pyrinnön edelle murskavoitolla

28.1.2020 21:20 Joensuussa ja Kotkassa kunnioitettiin Kobe Bryantin muistoa NBA:sta lainatulla eleellä. Illan otteluiden voittajiksi selvisivät Kataja, KTP ja Vilpas.

Michael Pounds ja KTP ottivat kotona murskavoiton. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

KTP-Basket raivasi tiensä sarjataulukossa Tampereen Pyrinnön edelle ottamalla kotikentällään Kotkassa 102–77-murskavoiton. KTP:n sijoitus on nyt neljäs ja Pyrinnön viides. Kummallakin joukkueella on 32 sarjapistettä.

Ottelu avattiin NBA-joukkueilta lainatulla eleellä, jossa kumpikin joukkue luopui pallosta tahallisen aikarikkeen seurauksena ensimmäisessä hyökkäyksessään. Toinen joukkueista teki kahdeksan sekunnin rikkeen ja toinen 24 sekunnin – molemmat ovat pelinumeroita, joilla sunnuntaina menehtynyt koripallolegenda Kobe Bryant on urallaan pelannut. Saman kunnianosoituksen tekivät myös Kataja ja Ura Joensuussa.

KTP:n voitossa kovimmaksi pistemieheksi nousi JayVaughn Pinkston, joka upotti 28 pistettä. Pyrinnön puolelta tuleen vastasi Nick Kellogg, joka keräsi 20 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

– Pyrintö heitti ensimmäisellä jaksolla ohi helpoistakin paikoista. Muutama vapaa paikka heille tuli, mutta sitten puolustuksessa saimme ohjattua pallon heiltä paikkoihin, joihin he eivät sitä halunneet. Meillä on laaja materiaali ja monta pelaajaa, jotka pystyvät tekemään pisteitä, kommentoi KTP:n Michael Pounds.

Ottelutilastot

 

Joensuussa ja Nokialla voittivat ennakkosuosikit

Kataja Basket lähetti Ura Basket eGame Starsin Joensuusta kotimatkalle 102–81-tappio kainalossa. Kataja on sarjataulukossa kuudennella sijalla ja Ura yhdeksännellä – joukkueiden välillä on eroa kahdeksan sarjapistettä – joten lopputulos oli ennakoitavissa.

– Pelasimme hyvän ja ehjän pelin. Tulimme kovalla sykkeellä ensimmäiselle puolikkaalle ja onnistuimme molemmissa päissä kenttää. 26 syöttöä kertoo, että olemme jakaneet palloa hyvin joukkueena, analysoi Katajan Matias Ojala.

Ottelun kovimmat tilastosuoritukset nähtiin Katajan Jarred Ogungbemi-Jacksonilta, joka keräsi 26 pistettä ja seitsemän syöttöä sekä Uran Dustin Thomasilta, jolle merkittiin 16 pistettä ja 15 levypalloa.

Ottelutilastot

Nokialla kotijoukkue taipui vahvemmalle haastajalle. Korisliigan seitsemättä sijaa pitävästä BC Nokiasta ei ollut vastusta toisella sijalla peräti 18 sarjapisteen päässä olevalle Salon Vilppaalle. Erosta huolimatta ottelu oli yllättävän tiukka ja päättyi lopulta numeroihin 77–84.

Vilppaan energinen likaisen työn tekijä Tim Coleman pussitti ottelun korkeimman pistesaldon, 21. Nokian korkeimman luvun, 19 pistettä, tilastoi Daniel Dolenc. Ratkaisun avaimena Vilppaan päävalmentaja Ville Tuominen hehkutti erityisesti sentteri Jamuni McNeacea.

– Olen todella ylpeä jätkistä. Väki vähenee ja vähenee. On pakko sanoa, että McNeace on aika hyvä pelaaja, kun sattuu pelipäälle. Olimme +16, kun hän oli kentällä ja -9, kun ei ollut. Kyllä siihen on syy, miksi lentokoneeseen on astunut uusi iso pelaaja, joka pitää homman kasassa, vaikka McNeace on pois kentältä, Tuominen totesi.

Ottelutilastot

 
1.4.2020 18:49 Korisliiga

Yleisöäänestys Korisliigojen parhaista käynnistyy nyt

Tänä keväänä yleisö saa valita suosikkinsa naisten ja miesten liigojen parhaiksi eri kategorioissa. Äänestysaikaa on sunnuntaihin 5.4. asti.

31.3.2020 11:18 Korisliiga

Henri Kantonen aloittaa harjoitukset yksin – sopimus on katkolla ja urheilubisnes seisauksessa

Korisliigassa kovassa nousujohteessa ollut Henri Kantonen ei vielä tiedä tulevan kauden työnantajaansa. Mutta ensin täytyy keksiä, miten parhaaseen ikään tuleva pelaaja pääsee poikkeustilassa edes treenaaman.

30.3.2020 10:05 Korisliiga

Jyri Lehtonen Kouvojen ja Vilppaan viidennestä puolivälierästä: ”Meidän olisi pitänyt hävitä se peli”

Elisa Viihde palaa maanantaina kevääseen 2016. Kouvojen ja Vilppaan puolivälieräsarjasta muodostui hurja trilleri, joka ratkesi viidennessä pelissä Kouvojen noustua päätöskympillä 14 pisteen takaa voittoon.

27.3.2020 09:04 Haastattelu

Michael Pounds: Minun valmentajani

KTP-Basketin Michael Pounds, 31, on kolmenkymmenen ikävuoden ylittänyt Korisliiga-konkari, jolta löytyy taustaltaan liuta valmentajia, jotka ovat jättäneet häneen jälkensä. Neljäntoista pääsarjakauden veteraani nostaa esille Pekka Konttisen, Ray Ailuksen, Sami Toiviaisen ja Joonas Iisalon valmentajina, joilla on ollut erityinen merkitys hänen urallaan.

26.3.2020 11:21 Korisliiga

Pieti Poikola on Lahti Basketballin uusi valmentaja

Kolminkertainen vuoden valmentaja ja Korisliiga-mestari Pieti Poikola tarttuu Lahti Basketballin tahtipuikkoon.

25.3.2020 16:08 Korisliiga

Korisseurat julkaisseet runsaasti kannatuskampanjoita

Koronavirusepidemia on pakottanut seuroja miettimään uusia lähestymiskulmia varainhankintaan vaikealla hetkellä. Viime aikoina on nähty toinen toistaan hienompia kannatuskampanjoita tulevaisuuden turvaamiseksi.

24.3.2020 13:42 Korisliiga

Teemu Rannikko uskoo koripallon, urheilun suosioon – seurojen talousongelmiin puolestaan ei ole helppoa vastausta tarjolla

Salon Vilppaan 39-vuotias pelinjohtaja Teemu Rannikko yrittää jatkaa yhä uraansa, vaikka polvivamma ja kansallinen poikkeustila laittavat kapuloita rattaisiin.

23.3.2020 13:30 Korisliiga

Elisa Viihde näyttää Korisliigan klassikko-otteluita maanantaisin, Laakso muistelee viime vuoden finaalisarjaa

Elisa Viihteen Korismaanantai niputtaa tänään studiolähetyksessään kuluneen kauden. Luvassa ajankohtaisia kuulumisia sekä kauden parhaiden valitsemisia. Lähetyksen jälkeen nähdään uusintana viime vuoden 1. finaali Kauhajoki-Kouvot. Mestarivalmentaja Jussi Laakso muistelee finaalisarjaa lämmöllä.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

19.3.2020 12:39 Susijengi

Shawn Huff kehottaa keskittymään oleelliseen – ”kun päästään murehtimaan koripallosta, asiat ovat jo aika hyvin”

Kotimaan koripallosankari Shawn Huff ottaa koronan vuoksi päättyneen kauden aikaisena kesälomana ja kokee, että keskeyttämisratkaisu oli ainoa oikea.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

11.3.2020 20:57 Korisliiga

Vilpas takaisin kärkeen – Kataja nousee uhkaavasti

Illan ottelukierroksella Salon Vilpas otti Korisliigan kärkipaikan takaisin, Kouvot vahvisti paikkaansa playoff-viivan päällä ja Kataja antoi jälleen myrskyvaroituksen pudotuspeleihin.

11.3.2020 13:50 Pelaajat

Huff, Kotti ja Tuukkanen FIBA:n Time Out 2.0 -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

10.3.2020 21:00 Korisliiga

Seagulls ei ole valmis luopumaan paalupaikasta – Kobrat kotonaan Uraa parempi

Ottelun yllättävänä tähtenä hääri veteraanisentteri Timo Heinonen, kun Seagulls voitti Lahden. Illan toisessa ottelussa Kobrat kaatoi kotonaan Uran.

9.3.2020 10:15 Korisliiga

Korismaanantai: Nokia haastaa kotonaan Kauhajoen

Elisa Viihteen Korismaanantaissa Kauhajoki vierailee Nokialla.

7.3.2020 22:18 Korisliiga

Ennakkosuosikit vahvoja päivän otteluissa

Lauantain otteluissa ei nähty yllätyksiä. Voittoihin ylsivät Seagulls, Vilpas, Kauhajoki ja UraBasket eGameStars.

6.3.2020 20:20 Korisliiga

Daniel Dolencilla loistoilta Nokian murskavoitossa – Kouvot kaatoi Pyrinnön pisteellä

Korisliigan molemmat pirkanmaalaisjoukkueet matkustivat tänään vieraskentille. Pyrintö taipui pisteellä, mutta Nokia palasi kotiin huima voitto kainalossa.

4.3.2020 21:21 Korisliiga

Vilpas ja Seagulls molemmat voittoihin – Kanervolla sensaatiomainen ilta kaarella

Helmikuun pelaajaksi juuri valittu Tim Coleman varmisti runkosarjan kärkipaikan säilymisen Vilppaalle, ja Antti Kanervo huolehti 36 pisteellään, että Seagulls pysyy kintereillä. Muissa otteluissa voitot keräsivät Pyrintö ja Kobrat.

4.3.2020 10:29 Korisliiga

Vilppaan Tim Coleman jälleen Korisliigan kuukauden pelaaja

Miesten Korisliigan helmikuun pelaajaksi on valittu Vilppaan monipuolinen laituri Tim Coleman.

Näytä lisää vastaavia