Jamar Wilson palasi Korisliigaan yhdeksän vuoden jälkeen – illan merkkitapauksia myös Vilppaan 59 pisteen voitto ja Antti Kanervon 40 pistettä

26.2.2020 21:39 Jamar Wilson teki paluun Korisliigaan mutta ei vielä pysäyttänyt painokoneita säkenöivillä otteilla. Illan hurjin yksilösuoritus sen sijaan nähtiin Antti Kanervolta Uudessakaupungissa.

Jamar Wilsonin suoritus hänen Korisliiga-paluussaan poiki neljä pistettä ja viisi syöttöä. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Korisliiga-illan merkkitapaus oli ehdottomasti Espoon Hongasta vuonna 2011 maailmalle lähteneen Jamar Wilsonin paluu kotimaan sarjaan. Kataja Basketin paidassa ensimmäisen ottelunsa pelannut Wilson antoi vielä toistaiseksi epätasaisen esityksen kentällä ottelun voittanutta Kauhajoen Karhubasketia vastaan.

Wilsonin pelivire ei ymmärrettävästi ole parhaimmillaan, sillä hän on ollut jumissa Ranskassa kokoonpanon ulkopuolella ennen siirtymistään Joensuuhun. Hän jäi illan ottelussa neljään pisteeseen kehnoilla heittoprosenteilla mutta jakoi sen vastapainoksi viisi onnistunutta koriin johtavaa syöttöä. Katajan pistetiliä täytti hänen puolestaan Jarred Ogungbemi-Jackson, joka 21 pisteen upottamisen lisäksi tilastoi hervottomat 11 syöttöä.

Vierasjoukkue Kauhajoki vei sarjapisteet mukanaan luvuin 89–95, ja voittajien puolella vahvimmalta näyttivät Samuel Givensin ja Cameron Jonesin tilastokortit. Givens keräsi nimiinsä 23 pistettä ja viisi levypalloa, ja Jones puolestaan 17 pistettä, kuusi levypalloa ja kahdeksan syöttöä.

– Meillä oli hyvät harjoitukset juuri ennen ja jälkeen pelitauon. Myös Lucky pelasi hyvin. Hänen puolustuksensa on ensiluokkaista, ja olen varma, että ajan myötä myös hänen hyökkäyksensä paranee, totesi Cameron Jones.

Puhuessaan Luckysta Jones viittasi joukkueensa tuoreimpaan ulkomaalaisvahvistukseen Lucious Jones Jr:iin, joka tilastoi ottelussa yhdeksän pistettä. Myös Katajan näkökulmasta ottelua kommentoinut Aapeli Alanen pysyi positiivisena tappiosta huolimatta.

– Pelasimme hyvin, vaikka Karhu pelasi vielä paremmin ja olivat juuri tuon kuuden pisteen verran parempia. Kyllä Jammun mukaan tulo näkyy tuolla kentällä, kun on yksi pallonkäsittelijä lisää pyörittämässä peliä, Alanen pohti.

Ottelutilastot

 

Sarjakärkien murskaavat vierasvoitot Lapualla ja Kupittaalla

Ura Basket eGame Stars kärsi kotonaan Kupittaan palloiluhallissa järisyttävän 59 pisteen tappion. Korisliigan toista sijaa pitävä Salon Vilpas kävi hakemassa sarjapisteet itselleen luvuin 71–130. Kun asetelmat olivat näin epätasapainoiset, mestaruutta realistisesti tavoittelevan Vilppaan pelaajat päättivät etsiä yksittäistä voittoa tärkeämpiä ulottuvuuksia pelistä.

– Täytyy olla ylpeä siitä, että emme lopettaneet pelaamista puoliajalla. Peli oli jo ratkennut siinä vaiheessa, mutta yritimme kehittyä loppuun asti tässä tapahtumassa. Meillä on hyvä ryhmä kasassa, iloitsi Vilppaan laituri Riku Laine.

Ottelun paras pistemies oli Vilppaan Tim Coleman 28 pisteellä. Myös joukkuetoveri Aatu Kivimäki näytti taitonsa keräämällä 20 pistettä osuen kaukoheitoistaan 4/8. Uran kovimmat korintekijät olivat 13 pisteeseen jääneet Darious Moten ja Eero Sahlberg.

Ottelutilastot

Ihan yhtä raju ei ollut ero, kun sarjakärki Helsinki Seagulls kaatoi jumbojoukkue Korihait. Siitä huolimatta epäselvyyksiä ei jäänyt Uudessakaupungissakaan, sillä ottelun loppulukemat näyttivät 70–104.

Illan ehdoton tähti oli Seagullsin Antti Kanervo, joka villiintyi upottamaan 40 pistettä ja osui peräti 8/13 kolmen pisteen heitoistaan.

– Tänään oli vähän halua näyttää, että osaan pelata. Siksi varmaan upposi niin hyvin, Kanervo totesi.

Korihaiden riveissä Ernest Zeigler III yritti parhaansa 22 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla.

Ottelutilastot

 

Voittoja jaossa myös molemmille Pirkanmaan joukkueille

BC Nokia kävi ottamassa Kouvolassa Kouvoista reippaan 75–94-voiton. Kumpikin on Korisliigassa lähekkäin lievästi playoff-viivan yläpuolella – Nokia sijalla kuusi ja Kouvot kahdeksantena – joten odotettavissa olisi ollut tiukempikin vääntö.

Nokian peliä pyöritti monipuolisesti Stacy Davis, joka tilastoi 33 pistettä, kahdeksan levypalloa ja viisi syöttöä eli joukkueensa korkeimmat luvut kaikissa kolmessa kategoriassa.

– Valmentaja on vaatinut meitä olemaan aggressiivisia harjoituksissa, koska se johtaa suoraan siihen, että olemme aggressiivisia myös pelissä. Pelasimme hyvin joukkueena, ja tiesimme puoliajalla, ettei peli ollut vielä ohi, kommentoi Davis.

Kouvoista näyttävimmin edusti Derrick Barden 21 pisteellä.

Ottelutilastot

Tampereella ottelu meni yllättävästi huomattavasti tasaisemmaksi. Pyrintö pitää Korisliigan viidettä sijaa, kun taas heidän vastustajansa Kobrat on toiseksi viimeisenä, mutta peli ratkesi lopulta vain kahdella pisteellä, 86–84.

Kobrat jopa johti koko ensimmäisen puoliajan, ja heidän ehdoton nokkamiehensä ottelussa oli Jordan Capps, jolle kertyi 25 pistettä ja kuusi levypalloa. Pelinjohtaja Antto Nikkarinen esiintyi myös edukseen upottamalla 13 pistettä ja antamalla yhdeksän syöttöä.

– Ensimmäisellä puolikkaalla emme antaneet yhtään helppoa koria, mutta toisella puolikkaalla annoimme paljon vapaita kolmosia ja layupeja. Loppu oli aika lailla kori korista pelaamista. Kyllä Pyrintö kuitenkin siinä niskan päällä oli, Nikkarinen totesi.

Voittajajoukkue Pyrinnön paras pistemies ottelussa oli Raymond Nixon, jolle kertyi niitä 20.

Ottelutilastot

 
21.10.2020 20:11 Korisliiga

Kobrat yllätysvoittoon hallitsevasta mestarista – illan kierroksella viisi kotivoittoa, joista neljä reippaalla piste-erolla

Illan viiden ottelun Korisliiga-kierroksella voittajiksi selvisivät Kobrat, Seagulls, Pyrintö, Lahti ja Kataja.

20.10.2020 20:49 Korisliiga

KTP:n Greg Mangano hurjasteli Vilppaan kumoon

KTP-Basket vei kotikentällään Salon Vilppaasta voiton. Gregory Mangano upotti 32 pistettä.

20.10.2020 14:29 Korisliiga

Jordan Semple Katajan etukentälle – kokenut laituri voittanut Euroopassa levypallokuninkuuksia

Uusi ulkomaalaisvahvistus Jordan Semple saapuu piakkoin Kataja Basketin riveihin. Nelospaikalla viihtyvä pelaaja kirjautti viime kaudella vakuuttavat tilastot Ruotsin liigassa.

18.10.2020 20:27 Korisliiga

Lahti aloitti vahvasti, mutta Karhu kiri ja ohitti – Okko Järvellä tehokas ilta

Karhu Basket otti voiton ensimmäisestä kotiottelustaan. Lahti Basketball avasi hyvin mutta taipui toisella puoliajalla.

17.10.2020 21:21 Korisliiga

Vilpas avausvoittoon viime sekunneilla – KTP, Pyrintö ja Seagulls voittoputkessa

Vilpas kaatoi Kobrat tiukan trillerin pääteeksi 95-94. Illan muissa otteluissa Tampereen Pyrintö, Seagulls ja KTP-Basket ottivat jo kauden toiset voittonsa.

16.10.2020 20:48 Korisliiga

Tuomas Hirvosen pelisilmä tarkkana – Kouvot kunnioitti Ville Kaunistoa sekä paitaseremonialla että kotivoitolla

Ville Kauniston pelipaita nousi tänään ”Manskarin” kattoon. Seremonian perään pelatussa Korisliigan runkosarjaottelussa Kouvot kukisti vieraana käyneen Uran.

14.10.2020 21:26 Korisliiga

Nokian Lehto veti Uran Nuutista pidemmän korren – Korisliigassa nyt ensimmäinen kierros pelattu

Miesten Korisliigassa kaikki joukkueet ovat nyt pelanneet oman avausottelunsa. Tänään voittajiksi selvisivät BC Nokia, Lahti Basketball, KTP-Basket, Kobrat ja Tampereen Pyrintö.

14.10.2020 14:15 Koripalloliitto tiedottaa

Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

14.10.2020 13:30 Korisliiga

Korisliigojen avauskierroksilla nostetaan punainen kortti kiusaamiselle jo kolmatta kertaa

Punainen kortti kiusaamiselle -kampanjalla koko suomalainen koripalloyhteisö haluaa vastustaa kiusaamisen eri muotoja sekä kentällä että sen ulkopuolella.

13.10.2020 20:56 Korisliiga

Korisliiga-avaus äityi jännitysnäytelmäksi – Helsinki Seagullsille täpärä voitto

Helsinki Seagulls taivutti kotonaan Kauhajoen Karhu Basketin luvuin 84–82. Ottelun yllättäjä oli ensimmäistä Korisliiga-otteluaan pelannut Max Besselink.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

13.10.2020 08:17 Korisliiga

Osku Heinonen on Tampereen Pyrinnön uusi keulakuva

Kun Petri Heinonen lopetti mittavan koripallouransa ja Antero Lehto siirtyi BC Nokiaan, Tampereen Pyrinnön kokenein paljasjalkainen pyrintöläinen on Osku Heinonen, 28. Nyt tarkkakätinen Heinonen on se, joka edustaa pyrintöläisyyttä sekä parketilla että parketin ulkopuolella.

12.10.2020 19:00 Korisliiga

Miesten Korisliigan infopaketti 2020-21

Miesten Korisliiga-kausi käynnistyy tiistaina 13.10., kun Helsinki Seagulls isännöi kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanutta Kauhajokea. Keskiviikkona ohjelmassa on viisi ottelua.

12.10.2020 13:15 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Antti Kanervo luottaa Helsinki Seagullsiin siinä missä viime kaudellakin – huolet ovat nyt muualla

Helsinki Seagulls jäi viime kauden keskeytyessä tasapisteisiin Korisliigan ykkössijan kanssa. Antti Kanervo pitää joukkueensa voiton mahdollisuuksia varmempina kuin tulevan kauden mutkatonta onnistumista.

12.10.2020 08:14 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Vilppaan uusi päävalmentaja Sami Toiviainen tietää, että ainoa järkevä tavoite on mestaruus

Vilpas vaihtoi valmentajaa ja menetti Henri Kantosen kauas etelään, mutta kortit eivät pakasta lopu. Sami Toiviaisella on käytössään laaja ja tasapainoinen kokoonpano.

11.10.2020 10:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Okko Järvi totuttelee Kauhajoella vanhemman pelaajan rooliin

Okko Järven mielestä Korisliigan hallitsevan mestarin täytyy nyt vain jatkaa siitä, mihin katkennut kausi joukkueen jätti.

10.10.2020 15:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: KTP:n Joonas Lehtoranta sanoo, että mestaruudet voitetaan puolustamalla

KTP-Basket jäi katkenneella kaudella Korisliigan neljännelle sijalle, ja Joonas Lehtorannan mukaan nyt tavoitellaan tasaisempaa onnistumista.

10.10.2020 08:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Shawn Hopkins saa Pyrinnössä entistä suuremman roolin ja näkee joukkueessa toimivaa kemiaa

Länsinaapuri Nokialta Tampereelle siirtynyt takamies Shawn Hopkins kertoo, että Pyrinnölle on tehnyt hyvää päästä harjoittelemaan hyvissä ajoin.

9.10.2020 14:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Nokia lähtee pantterijahtiin itänaapurista loikanneen komentajan johdolla

BC Nokia sai kokemusta takakentälleen, kun Tampereen paikallisikoni Antero Lehto vaihtoi seuraa. Nyt Nokialla on tasapainoinen kokoonpano, joka vastaa vastustajan kokoon nopeudellaan.

8.10.2020 20:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Jamar Wilsonin tärkein tehtävä on johtaa Katajan nuoret entistä parempiin peliesityksiin

Jamar Wilson on kokenut konkari poikkeuksellisen nuoressa Kataja Basketin joukkueessa, ja tämä nimenomainen rooli on hänelle uusi koetinkivi.

Näytä lisää vastaavia