Jännitys tiivistyy – KTP tasoitti puolivälierät

10.4.2023 20:19 KTP-Basket ja Kataja Basket ovat nyt tasoissa otteluvoitoin 2–2. Ylihuominen ratkaisee voittajan.

KTP otti tärkeän kotivoiton. Kuvassa joukkueen Brandonit Sly ja Tabb. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Miesten Korisliigan ainoa enää ratkaisematon puolivälieräsarja on ajautunut kutkuttavaan tilanteeseen. Alakynnessä ollut KTP-Basket päihitti Kataja Basketin Kotkassa pahanpäiväisesti ja tasoitti näin ollen joukkueiden välisen sarjan 2–2:een. Illan ottelu päättyi lukuihin 94–66.

Kotkan kovimmat tilastonikkarit kotivoitossa olivat Brandon Sly 22 pisteellä, kuudella koriin johtavalla syötöllä ja kolmella riistolla sekä Roydell Brown 18 pisteellä, yhdeksällä levypallolla ja neljällä torjunnalla. Joukkuetoveri Juho-Matti Henttonen keräsi myös kookkaan pistetilin 19:llä.

– Sly, Brown ja Henttonen pelasivat kaikki huikean pelin, mutta tärkeintä on saada kaikki peliin mukaan, ja tänään siinä onnistuttiin. Saimme mahtavasti virtaa vaihtopenkiltä, ja pudotuspeleissä on ihan sama, voittaako pisteellä vai 30:llä, kommentoi KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä.

Katajan korkein pistemäärä, 16, nähtiin Lamonte Turnerilta.

Joukkueet kohtaavat keskiviikkona 12. huhtikuuta ratkaisevassa ottelussa Joensuussa.

Ottelutilastot

 
12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

3.2.2024 18:24 Korisliiga

Korisliiga-runkosarja päätökseen: jatkosarjapaikat nyt jaettu!

Miesten Korisliigan runkosarja huipentui tänään täydellä kuuden ottelun kierroksella. Ylempään jatkosarjaan selvisivät Helsinki Seagulls, BC Nokia, Kataja Basket, Salon Vilpas, Korihait ja Kauhajoki.

27.1.2024 19:51 Korisliiga

Pyrintö antoi Korihaille kovan kolauksen – ylempi jatkosarjapaikka vaarassa

Illan voittajista Kataja Basket ja BC Nokia ovat jo varmistaneet paikkansa ylemmässä jatkosarjassa. Korihait ei onnistunut tekemään samaa, kun Tampereen Pyrintö osoittautui liian kovaksi vastukseksi.

26.1.2024 20:32 Korisliiga

Kouvot yllätti sarjakärjen – Kauhajoki voiton ansiosta kiinni ylemmän jatkosarjan paikassa

Miesten Korisliigassa mitellään ylemmän jatkosarjan viimeisistä vapaista sijoista. Niitä tavoittelevat Kouvot ja Kauhajoki ottivat kumpikin pisteet tänään.

24.1.2024 21:36 Korisliiga

Vilpas haki vieraspisteet Lahdesta

Salon Vilpas paranteli asemiaan sarjataulukossa, kun joukkue kävi hakemassa vieraspisteet Lahdesta. Ottelu päättyi vierasjoukkueen hyväksi 103-80.

Näytä lisää vastaavia