Jarmo Lehtosen muistostipendi jaettiin Tampereella – 500 euroa Brunel Madzoulle

20.5.2019 09:06 Tampereen Pyrinnön Brunel Madzou on nimetty ensimmäiseksi Jarmo Lehtosen muistostipendin saajaksi. Vuonna 2005 syntynyt Madzou palkittiin 500 euron stipendillä Pyrinnön koriskauden päättäjäisissä torstaina Pyynikin palloiluhallissa.

500 euron stipendin Brunel Madzoulle (oik.) ojensi Äänekosken Sarjakuvaseuran edustaja Terho Vuorinen. Kuvassa lisäksi Pyrinnön päättäjäisissä palkintojenjakotehtävissä toimineet seuran miesten liigajoukkueen pelaajat Justus Kilpinen, Lassi Kilpinen, Antero Lehto ja Osku Heinonen.

Madzou on yksi Pyrinnön lahjakkaimmista poikajunioreista. Vuoden sisään hän on ollut voittamassa Pyrinnölle kaksi SM-kultaa ja yhden hopean.

Laiturina pelaavan Madzoun kyvyistä kertoo paljon se, että hän oli tällä kaudella avausviisikossa jokaisessa Pyrinnön B-pojissa pelaamassaan 18 SM-sarjapelissä, vaikka oli sarjaan kaksi vuotta alaikäinen. Pyrintö voitti kaikki kauden pelinsä, ja Madzou oli joukkueensa toiseksi tehokkain pelaaja.

Madzou on kutsuttu myös ikäistensä maajoukkueeseen.

Jarmo Lehtosen muistostipendin ensimmäisen saajan valitsivat Katajan liigajoukkueen valmentajat Juha Sten ja Petri Virtanen. 500 euron stipendi ohjataan Madzoun käyttöön Pyrinnön koripallojaoston kautta.

Äänekoskelaislähtöisen Jarmo Lehtosen (1961–2017) kunniaksi kerätyillä varoilla hankittiin lisäksi Sukkana sisään -nimeä kantava veistos, joka kiertää Lehtosen kasvattajaseuran Huiman junioripelaajilla. Tänä keväänä kuvataiteilija Ilkka Virtasen veistämän kiertopalkinnon ja sadan euron stipendin sai B-tyttö Tiia Konola.

Heittokättä luonnollisessa koossa kuvaava kiertopalkinto on tarkoitettu esimerkilliselle huimalaisjunnulle. Joukkueensa varakapteenina toimiva Konola on kehittynyt viimeisen kahden vuoden aikana huikeasti. Ahkerana ja motivoituneena harjoittelijana Konola on mukana käytännössä jokaisessa joukkueen tapahtumassa.

Palkitsemisperusteissa todetaan Konolan omaavan lisäksi urheilijana suuren potentiaalin.

Tiia Konola sai vuoden ajaksi haltuunsa kuvataitelija Ilkka Virtasen luomuksen Sukkana sisään.
Tiia Konola sai vuoden ajaksi haltuunsa kuvataitelija Ilkka Virtasen luomuksen Sukkana sisään.

Kiertopalkinto luovutettiin ensimmäistä kertaa vuosi sitten. Tuolloin palkinnon sai Huiman B-poika Kasper Kiiski.

Jarmo ”Jampe” Lehtonen oli nuorena maan parhaita koripalloilijoita. Hän pelasi mittavan uran SM-sarjaa myöten. Peliuransa jälkeen hän toimi muun muassa miesten maajoukkueen apuvalmentajana. Työurastaan pääosan hän työskenteli Koripalloliitossa muun muassa aluepäällikön ja kouluttajan tehtävissä.

Keräyksen Lehtosen muistoksi käynnisti Äänekosken Sarjakuvaseura.

 

 
10.6.2021 08:41 Seura tiedottaa

Jampe Lehtosen muistostipendi kiersi kotikonnuille – 500 euroa HoNsUn Alabatou Sanelle

Koripallon parissa elämäntyönsä tehneen Jarmo Lehtosen muistostipendi on luovutettu jyväskyläläisen HoNsUn Alabatou Sanelle. Kannustuspalkinto on suuruudeltaan 500 euroa.

11.6.2020 11:29 Seura tiedottaa

Jarmo Lehtosen muistostipendi Kotkaan, KTP-juniori Tom Gumalle

Kotkalainen Tom Guma on toinen nuori koripalloilija, jonka harrastusta tuetaan Jarmo Lehtosen muistostipendillä.

27.4.2015 Nuorten SM-sarjat

PuHu Juniorit ja Leppävaaran Pyrintö yhteistyöhön A-tytöissä

Kaksi pääkaupunkiseudun seuraa, Leppävaaran Pyrintö ja PuHu Juniorit, yhdistää voimansa tyttökoripallossa. LePy ja PuHu ovat sopineet yhteistyöstä vanhimpien tyttöikäluokkien osalta. Yhteistyön tavoitteena on tarjota nuorille tyttöpelaajille mahdollisuus saavuttaa oma potentiaalinsa tarjoamalla valtakunnan parasta valmennusta kilpailukykyisessä ryhmässä pelaten A-tyttöjen SM-sarjaa.

27.4.2015 Nuorten SM-sarjat

Helmi Basketin valmennustiimi kasassa

Naisten kahta divisioonajoukkuetta sekä nuorten joukkueita pyörittävä Helmi Basket on nimennyt valmentajansa kaudelle 2015-16.

25.4.2009 Nuorten SM-sarjat

Honka näyttää A- ja B-poikien SM-finaaleita netissä

Tapiolan Hongan nettisivuilla voi seurata videokuvaa nuorten SM-finaaleista. Livenä näkyvät ottelut ovat lauantainen A-poikien 1. finaali ja sunnuntainen B-poikien 2. finaali.

23.4.2024 14:39 Seura tiedottaa

Jussi Laakso ToPoLan päävalmentajaksi

Jussi Laakso aloittaa ToPoLassa päävalmentajana 17.5.2024.

19.4.2024 12:50 Seura tiedottaa

Naisten 1-divisioonajoukkue Team Lemkemin try out lauantaina 25.5. Lahdessa

Lahti Basketball Juniorit järjestää try out -tapahtuman launataina 25.5.2024 kello 12-15 Lahden Suurhallilla.

18.4.2024 14:10 Seura tiedottaa

Tule Elite Athletes -koripalloleirille Poriin kesäkuussa

BC Sisun järjestämän Elite Atheles -leirin valmennuksesta vastaavat belgialaisvalmentajat Mathieu Detiege ja Oliver Goetgeluck.

18.4.2024 10:42 Seura tiedottaa

Olli Kaijansinkko BC Nokia ry:n toiminnanjohtajaksi

BC Nokia ry:n johtokunta on nimittänyt uudeksi toiminnanjohtajakseen 1.8.2024 alkaen Olli Kaijansinkon, 29. Olli siirtyy tehtäväänsä Kouvot Juniorit ry:n toiminnanjohtajan tehtävästä.

17.4.2024 10:25 Seura tiedottaa

Henrik Dettmann -korisleiri 7.-9.6.2024 Raumalla

Leiri on tarkoitettu kaikille koripallosta kiinnostuneille 2006-2013 syntyneille tytöille ja pojille. ⁠Leiri järjestetään pe-su 7.-9.6.2024 klo 9-16.⁠ Leiripaikkana toimii Raumanmeren koulu sekä lähialueiden liikuntapaikat.

Näytä lisää vastaavia