JKS:n ja LoKoKon kokoonpanoihin muutoksia

20.11.2009 Miesten I divisioonassa pelaavien Järvenpään Koripalloseuran ja Loimaan Korikonkareiden miehistöt ovat kokeneet muutoksia. Kuukauden pestillä JKS:ssä ollut Herman Favors ei jatka joukkueessa. LoKoKo puolestaan on purkanut Deonte Huffin sekä Eryk Thomasin sopimukset ja hankkinut tilalle Zach Rameyn.

Divarin pistetilaston kärkinimeksi noussut Herman Favors ei jatka Järvenpäässä. Kuva: Rita Ojala.

JKS solmi lokakuussa KTP-Basketista vapautuneen Herman Favorsin kanssa kuukauden mittaisen sopimuksen, joka kattoi Suomen cupin välieräottelun Tampereen Pyrintöä vastaan. Seura ei tehnyt Favorsin kanssa jatkosopimusta ja jatkaa näin ollen kahdella vahvistuksella, Pierre Jallowilla ja J´son Stamperilla.

- Favorsin poisjäänti tuo vastuuta paljon nuorille takamiehillemme Robert Juvoselle ja Oscar Lindqvistille, arvioi JKS:n valmennusportaaseen kuuluva Jarkko Lanu.

174-senttinen Favors ennätti pelata JKS-paidassa neljä divariottelua, joissa hän teki peräti 22,8 pistettä ottelua kohden. Lukema oikeuttaa sarjan korintekijätilastossa ykkössijaan. Lisäksi Favors jakeli 5,3 koriin johtanutta syöttöä ottelua kohden.

Loimaan Korikonkarit puolestaan purki Deonte Huffin ja Eryk Thomasin pelaajasopimukset. Sopimusten purun syinä olivat seuran nettisivujen mukaan pelilliset tekijät sekä Thomasin kohdalla myös miehen polvivaivat.

Uutena pelaajana LoKoKo-miehistöön astuu 28-vuotias ja 191-senttinen Zach Ramey. Hän on Benedectine-yliopiston kasvatti, joka on viimeiset vuodet pelannut Yhdysvaltojen eri liigoissa. Tänä syksynä Ramey kävi näytillä Puolan pääsarjajoukkueessa (ZKS Stal), mutta ei saanut loppukauden kattavaa sopimusta.

- Zach on todella nälkäinen saadessaan mahdollisuuden näyttää kykynsä Euroopassa. Tarvitsimme joukkueeseen combo-takamiehen, joka pystyy puolustamaan tarvittaessa myös laitahyökkääjää. Odotan hänen tuovan joukkueeseen johtajuutta ja iän mukanaan tuomaa auktoriteettia, arvioi LoKoKon päävalmentaja Juha Valkama.

 
9.4.2024 12:30 Miesten I divisioona A

KorisTV välittää divisioonien huimat loppuratkaisut kotikatsomoihin

Kaikkien divisioonien kevään ratkaisupelit ovat katsottavissa osoitteessa KorisTV.fi. Naisten I divisioonassa ja miesten I divisioona B:ssä on avausfinaalit takana. Miesten I divisioona A:ssa puolestaan pelataan parhaillaan finaalipaikoista.

11.12.2023 12:00 Korisliiga

Seagulls ja Lahti Basketball käynnistävät hurjan korisviikon – pääsarjoissa 34 ottelun viikko

Alkanut viikko tarjoaa korisfaneille hienon kattauksen, kun korisliigoissa ja divisioonissa pelataan yhteensä 34 ottelua. Viikon aikana pelataan vähintään yksi ottelu joka päivä Ruudussa tai Koristv:ssä.

28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

18.8.2023 16:00 Naisten I divisioona

Naisten Korisliigan sekä divisioonien sarjaohjelmat kaudelle 2023–2024 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisten osalta käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja mestari on selvillä viimeistään 29.4. Naisten Korisliigassa pelataan yhdeksän joukkueen kolminkertainen sarja.

21.6.2023 09:45 Korisliiga

Koripalloliiton vuosittaiset palkinnot nyt julkaistu

Koriskauden 2022-23 parhaat on valittu. Nuorten sarjojen sekä Seurapalveluyksikön palkittavat ovat vastaanottaneet palkinnot henkilökohtaisesti seurojen tapahtumissa kevään ja kesän aikana. Löydät listan kaikista palkituista sivun alaosasta.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

15.4.2023 20:38 Miesten I divisioona A

Bisons ja Raholan Pyrkivä voittoihin divarin finaaleissa

Bisons Loimaa kaatoi Jyväskylä Basketball Academyn 94-86 I divisioona A:n avausfinaalissa. Raholan Pyrkivä oli puolestaan toistamiseen PuHu Junioreita vahvempi I divisioona B:n puolella 81-77.

26.3.2023 19:56 Miesten I divisioona A

ToPo paineli välieriin, muissakin divareissa pistettiin sarjoja katki

Torpan Pojat nappasi toisen voiton ja samalla paikan I divisioona A:n välieriin. B:n sekä naisten I divisioonan puolella kolme joukkuetta varmisti välieräpaikan sunnuntaina.

25.3.2023 21:38 Miesten I divisioona A

JBA ja Kipinä Basket välieriin, Bisons onnistui pakkoraossa

Lauantaina miesten I divisioona A:n välieriin tiensä raivasivat JBA sekä Kipinä Basket. Bisons Loimaa siirsi voitolla ratkaisun tiistaille.

23.3.2023 21:44 Miesten I divisioona A

JBA veti pidemmän korren akatemiajoukkueiden kohtaamisessa – Divari B:ssä yllätyksiä

Miesten I divisioona A:n ja B:n sekä naisten I divisioonan puolivälieräsarjojen ensimmäisiä osia pelattiin torstaina.

Näytä lisää vastaavia