Joah Tucker LrNMKY:n ensimmäinen amerikkalaisvahvistus

19.8.2010 Korisliigaa pelaava Lappeenrannan NMKY on tehnyt keskiviikkona sopimuksen ensimmäisen amerikkalaisvahvistuksensa kanssa. 195-sentinen, 100-kiloinen laituri Joah Tucker liittyy lappeenrantalaisjoukkueen rinkiin yksivuotisella sopimuksella.

27-vuotias, vahvarakenteinen yleispelaaja viihtyy laitahyökkääjän pelipaikkojen lisäksi heittävänä takamiehenä. Wisconsin-Milwaukeessa viettämänsä yliopistouran jälkeen hän on viihtynyt kolme pelikautta Ranskan eri sarjatasoille. Tilastollisesti parhaan kautensa mies pelasi kaudella 2006/07, jolloin hän uurasti Ranskan pääsarja ProA:n Le Havressa 12,8 pistettä ja 5,4 levypalloa ottelua kohden.

Tucker pelasi Ranskan kakkosliiga ProB:ssa vuodet 2007-09, ja viime vuoden hän oli kokonaan syrjässä parketeilta nilkkavamman vuoksi. Pelaamattomuus ei kuitenkaan pelota LrNMKY:n päävalmentaja Jarmo Laitista.

- Vahvarakenteisena pelaajana Tucker tulee olemaan vaikea puolustettava muille laitureille. Yksi tärkeä kriteeri laiturillemme oli myös luova pelityyli. Tuckerilla on suuri vastuu hyökkäyspelimme roolituksessa, kommentoi Laitinen.

Maanantaina lajiharjoitukset aloittanut LrNMKY etsii vielä vahvistuksia pitkään päähänsä. Viime kauden pitkistä pelaajista Joonas Vaino palasi kotimaahansa Viroon, Joonas Suotamo ripusti tossut naulaan ja koko kesän leikkauksen jäljiltä kuntoutuksessa olleen Sami Pekkolan pelaaminen liiga-avauksessa on vielä epävarmaa.

- Kahta muuta amerikkalaispelaajaa etsitään takamiehen ja pitkän laitahyökkääjän tonteille. Lisäksi käymme neuvotteluja muutaman kotimaisen pelaajan kanssa. Tavoitteena olisi saada myös yksi paluumuuttaja Lappeenrantaan, joko kotimaisten tai amerikkalaispelaajien osalta, toteaa LrNMKY:n apuvalmentaja Lassi Tuovi.

Tuckerin lisäksi LrNMKY:ssa pelaavat kaudella 2010/11 ainakin Viljami Vanjoki, Tuukka Kulha, Sami Pekkola, Aleksi Koskinen, Anton Kankaanpää, Ville Pekkola sekä 18-vuotiaiden poikien maajoukkueessa debytoinut Anttoni Tapio.

 
18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

Näytä lisää vastaavia