Joensuun Kataja haastaa alkulohkonsa ennakkosuosikin EuroChallengessa

19.11.2012 Kuluvana syksynä erinomaisia otteita eurokentillä esittänyt Joensuun Kataja hakee toista EuroChallengen alkulohkon voittoaan tiistaina, kun Katajan vieraaksi Joensuun Areenalle saapuu lohkonsa ehdoton ennakkosuosikki, venäläinen Krasnije Krilia Samara. Venäläisten kokoonpano on jopa koko EuroChallengen parhaita, mutta viime ottelut ovat osoittaneet, että joukkue ei ole lyömätön.

Juho Lehtoranta ja Joensuun Kataja saavat EuroChallengessa vieraakseen..

..Jeremiah Masseyn johtaman Samaran.

Katajan päävalmentaja Jukka Toijala muistuttaa, ettei Samara ole lyömätön. Kuva: Kai Kilappa, FIBA Europe & Tytti Nuoramo.

Tällä kaudella noin viiden miljoonan euron budjetilla operoiva Samara ei ole säästellyt pelimerkkejään pelaajamarkkinoita kolutessaan.

 

Yksi seuran kesällä tekemistä ensimmäisistä hankinnoista oli Italian Serie A:n korintekijätilaston viime kaudella voittanut amerikkalaislaituri Andre Smith. Kun Smith loukkasi lokakuussa polvensa ja joutui sairaslistalle, hänen korvaajakseen EuroChallengen lohkovaiheen ajaksi kiinnitettiin Venäjän lisäksi mm. Kreikassa ja Espanjassa euroja vuollut amerikkalainen korinaluspelaaja Jeremiah Massey (202 cm/30 v.).

 

Masseyn lisäksi Euroliigaa ovat Samaran pelaajista tahkonneet heittokone Chester Simmons (196/30) sekä vikkelä pelinrakentaja Aaron Miles (186/29). Omar Thomasilla (196/30) on takanaan pitkä ura Euroopassa.

 

Liettualaiskonkari Tautvidas Lideka (208/29) sekä Venäjän uuden sukupolven korinaluspelaaja Nikita Balashov (207/20) tuovat pelotetta korin alle, kun taas nuorella Dmitri Kulaginilla (197/20) on mahdollisuudet pelata itsensä lähivuosina aivan Venäjän maajoukkueen terävimpään kärkeen.

 

Kun Samaran kokoonpanoa täydentävät vielä liettualaiskonkari Rolandas Alijevas (192/27), Venäjän maajoukkuelaituri Jevgeni Kolesnikov (195/27) sekä kokenut korinaluspelaaja Juri Vasiljev (207/30), on Samaralla koossa kokoonpano, jolta voisi odottaa voittoja jopa Euroliigassa asti. Joukkueen päävalmentajana puolestaan toimii huikean uran Venäjän maajoukkueessa pelannut takamieslegenda Sergei Bazarevits.

 

– Vastaan tulee joukkue, joka on yksi suurimmista suosikeista voittamaan koko EuroChallengen, Katajan päävalmentaja Jukka Toijala arvioi.

 

– Samaralla on erittäin nimekäs ja kokenut kokoonpano, josta löytyy osaamista roppakaupalla kaikille pelipaikoille. Me emme voi lähteä otteluun peruuttelemaan ja ihmettelemään. Jälleen kerran meidän on oltava aktiivisempia ja luotettava joukkueen voimaan yksilöä vastaan.

 

Toijala: ”Eivät he lyömättömiä ole”

 

Joensuun Katajalle tiistain ottelu ei tuo muutosta lähtökohtiin, sillä joensuulaiset ovat tähänkin asti lähteneet käytännössä kaikkiin pelaamiinsa europeleihin altavastaajana. Ennakkoasetelmista huolimatta Kataja on kaatanut turkkilaisen Aliga Petkimin kahdesti ja Romanian mestari Ploiestin kerran, eikä voitto kyproslaista Keravnosia vastaan ollut kaukana.


Samara on puolestaan kahdesta voitostaan huolimatta avannut EuroChallenge-kautensa tahmeasti. Keravnos kaatui joukkueen kotikentällä vaivoin 79–74 ja Ploiesti vieraissa taistelun jälkeen 79–76.

 

– Vaikka Samara on paperilla kova, on silläkin ollut omat ongelmansa kauden aikana. Eivät he lyömättömiä ole, Toijala arvioi.

 

Toijalan Katajan tavaramerkiksi jalostama tiivis ja liikkuva joukkuepuolustus on tuottanut jokaisessa EuroChallenge-ottelussa ajoittain ylipääsemättömiä ongelmia vastustajalle. Viimeisessä Korisliiga-ottelussaan Kataja peittosi Namika Lahden murskalukemin. Vaikka joensuulaisten otteluaikataulu on huomattavan tiivis, päävalmentaja Toijala luottaa siihen, että etenkin kotiotteluihin luvassa on kunnon rutistukset.

 

– Olemme kahdessa EuroChallengen kotiottelussa saaneet pelata todella hienolle yleisölle. Uskon ja toivon että jälleen astetta tai paria kovempi vastustaja houkuttelee lehtereille paljon yleisöä. Olemme osoittaneet EuroChallenge-otteluissa sitkeyttä ja taistelutahtoa, ja samaa taistelua on tarkoitus jatkaa myös Samaraa vastaan.

 

Joensuun Kataja on voittanut yhden ja hävinnyt yhden ottelun EuroChallengen alkulohkossa. Samara johtaa lohkoa kahdella voitollaan, Keravnosilla on tilillään voitto ja tappio, ja Ploiesti on hävinnyt kahdesti. EuroChallengen kuudentoista parhaan joukkoon selviytyy kunkin alkulohkon kaksi parasta.

 

EuroChallengea: Joensuun Kataja – Krasnije Krilia Samara Joensuun Areenalla tiistaina 20.11. klo 18:30.

 


Lisätietoja: Katajan ennakko

 

Henkilöt

 
7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

Näytä lisää vastaavia