Joulukuun kuukauden pelaajan Elena Melton mukaan joukkueella on edelleen varaa parantaa peliään

13.1.2020 10:15 Joulukuussa Naisten Korisliigan pelaajaksi valittiin Peli-Karhujen Elena Melto. Hän on matkustanut Lappeenrannan ja Kotkan välillä koko kauden ajan, mutta se ei ole näkynyt hänen otteissaan.

Elena Melto johdatti joukkueensa tappiottomaan joulukuuhun. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Kotkalaisjoukkue teki joulukuussa kovaa jälkeä ja otti pelaamistaan otteluista pelkkiä voittoja. Melto pelasi joulukuun aikana 24,9 pisteen, 9 levypallon ja 1,3 syötön keskiarvoilla. Lisäksi teholukema 30,3 oli poikkeuksellinen. Omiin tilastoihinsa pelaaja suhtautuu kuitenkin nöyrästi.

- Minä en oikeasti ikinä seuraa omia tilastojani tai mieti niitä pelien aikana. Teen aina kentällä parhaani ja joukkuetta ajatellen, vaatii se sitten hyvää hyökkäämistä, puolustamista, levypallopeliä tms. Totta kai olen tosi iloinen tästä tasonnostostani. Pystyin olemaan tehokas ja tekemään oikeita ratkaisuja, mutta meillä on niin laadukkaita pelaajia paljon joukkueessa että siihen pystyvät monet muutkin. Joten ei ole tarvettakaan yhden tai kahden pelaajan tehdä supertehoja koska voimme tehdä kovaa jälkeä laajalla rintamalla, Melto pohtii.

Melto pelasi 19 kauden ajan Lappeenrannassa, kesällä nähtiin kuitenkin iso siirtopommi ja Melto siirtyi Peli-Karhujen riveihin. Asuinpaikkana on kuitenkin edelleen Lappeenranta, joten matkustusaikaa kertyy kauden aikana aikamoinen määrä. Se ei kuitenkaan ole näkynyt pelaamisessa.

- Olin jo varautunut tuohon matkustamiseen henkisesti ennakkoon ja asennoitunut siten, että se on osa työtäni ja myös omaa aikaa. Totta kai se välillä väsyttää, mutta ei vaikuta pelaamiseen mitenkään. Matkustusaikaa kertyy viikossa 10-12 tuntia. Mutta minulle on aina tarjolla myös mahdollisuus yöpyä Kotkassa jos tarve vaatii, joten tämäkin on tehty niin helpoksi kuin mahdollista, Melto kertoo. 

Peli-Karhut oli 13 ottelun voittoputkessa kunnes Tapiolan Honka kukisti joukkueen. Joukkueen tappioton jakso kesti aina lokakuulta tammikuuhun. Putken arvoa kasavattaa se että joukkue on kärsinyt sairasteluista ja loukkaantumisista. Peli on myös näyttänyt todella valmiilta, kehitettävää kuitenkin löytyy edelleen.

- Olen tosi ylpeä joukkueesta ja tästä voittoputkesta, sillä meilläkin on ollut sairastumisia, loukkantumisia jne. Emme ole olleet lähellekään aina täysin koossa harjoituksissa tai peleissä. Mutta silti olemme pystyneet pelaamaan hyvää peliä. Mutta ei peli ole vielä täysin valmista jos kevättä ajatellaan. Meillä on varaa ja tarvetta vielä parantaa ainakin tiettyjä juttuja, Melto sanoo.

PeKa on tällä hetkellä sarjataulukossa toisena kaksi pistettä Kouvottarien perässä. Joukkue eteni myös Suomen cupin finaaliin, jossa se kohtaa kouvolalaisjoukkueen. Tavoitteet loppukautta kohtaan ovat korkealla.

- Loppukaudella on tarkoitus parantaa hieman omaa joukkuepeliä, treenata, valmistautua hyvin jokaiseen peliin, pysyä mahdollisimman terveenä ja saada mahdollisimman hyvät lähtökohdat kevään pudotuspeleihin. Ei ole salaisuus, että tällä joukkueella pitää pystyä taistelemaan kirkkaimmista mitaleista.

Henkilöt

 
8.4.2020 12:03 Naisten Korisliiga

Minna Stenin mukaan Naisten Korisliigan taso on noussut huimasti

Tällä kaudella Kotkan Peli-Karhujen riveissä Suomen Cupin voittaneen Minna Stenin mukaan Suomen naisten pääsarjan taso on parantunut huimasti hänen uransa alkuajoista.

7.4.2020 14:22 Naisten Korisliiga

Tähtipelaaja Elena Melto ja päävalmentaja Roope Mäkelä jatkavat Peli-Karhuissa

Elena Melto on solminut jatkosopimuksen kotkalaisseuran kanssa. Päävalmentajana jatkaa joukkueen kahteen Suomen mestaruuteen luotsannut Roope Mäkelä. Molempien jatkosopimukset ovat yksivuotiset.

1.4.2020 18:49 Korisliiga

Yleisöäänestys Korisliigojen parhaista käynnistyy nyt

Tänä keväänä yleisö saa valita suosikkinsa naisten ja miesten liigojen parhaiksi eri kategorioissa. Äänestysaikaa on sunnuntaihin 5.4. asti.

30.3.2020 13:47 Naisten Korisliiga

Etäopiskelu ja -harjoittelu tuonut uusia haasteita liigatulokas Kati Ollilaisen arkeen

Kati Ollilainen pelasi Naisten Korisliigan debyyttikauttaan HBA:ssa, kun kausi keskeytettiin. Samoihin aikoihin opiskeluihin tuli iso muutos, kun lähiopetus pistettiin tauolle.

25.3.2020 09:07 Naisten Korisliiga

Anni Mäkitalo korostaa terveyden tärkeyttä: ”Kauden keskeytys oli ehdottomasti oikea päätös”

Tällä kaudella Naisten Korisliigassa Forssan Alkua edustaneen Anni Mäkitalon mukaan kauden keskeyttämispäätös oli aluksi kova pala purtavaksi, mutta samalla ainut oikea ratkaisu.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

11.3.2020 13:50 Pelaajat

Huff, Kotti ja Tuukkanen FIBA:n Time Out 2.0 -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

4.3.2020 12:40 Naisten Korisliiga

Zykera Rice on Naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Peli-Karhujen Zykera Rice on valittu helmikuun kuukauden pelaajaksi. Kotkalaisjoukkue jatkaa sarjan kärjessä tasapisteissä Kouvottarien kanssa.

5.2.2020 15:15 Naisten Korisliiga

HBA-Märskyn Awak Kuier on Naisten Korisliigan tammikuun pelaaja

Awak Kuier on valittu Naisten Korisliigan tammikuun pelaajaksi. Valinta on 18-vuotiaalle Kuierille uran ensimmäinen.

26.1.2020 21:03 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin mestaruus Kotkaan

Yli tuhatpäinen yleisö oli saapunut seuraamaan naisten Suomen Cupin finaalia Kouvolan Jatke Areenalle. Kotijoukkueen fanit joutuivat kuitenkin pettymään, kun Peli-Karhut pääsi juhlimaan mestaruutta 96-82.

24.1.2020 13:14 Suomen Cup

Ennakko: Naisten Suomen Cupin finaalissa luvassa huima Kymenlaakson paikalliskamppailu

Kouvottaret kohtaa sunnuntaina Kouvolan Jatke Areenalla Peli-Karhut. Ottelu alkaa kello 19.00 ja se on nähtävissä YLE TV2:ssa suorana lähetyksenä. Voittajajoukkueelle on luvassa 10.000 euron pääpalkinto.

16.1.2020 21:13 Naisten Korisliiga

HBA-Märsky kaatoi Hongan - Awak Kuierilla huimat tilastot

HBA-Märsky kesti vierasjoukkueen kirin ja voitti 83-78. Voiton kulmakivenä toimi Awak Kuier, joka teki 47 pistettä

2.1.2020 09:24 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille kärkipaikan ratkaissut Elena Melto on Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja

Sarjakärki Peli-Karhuja edustava 24,3 pistettä ja 30,3:n teholukeman tilastoinut Elena Melto valittiin Naisten Korisliigassa joulukuun pelaajaksi.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

18.12.2019 21:29 Naisten Korisliiga

Kuier palasi kentälle, mutta Louin veti pidemmän korren – Honka ja ToPo illan voittajat

Naisten Korisliigassa pelattiin tänään kaksi ottelua, joissa voittajiksi selvisivät Tapiolan Honka ja Torpan Pojat. HBA-Märskyn Awak Kuier palasi takaisin pelikentille, mutta Alex Louinin johtama ToPo oli lukiolaisille liikaa.

14.12.2019 21:21 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvisti johtoaan Naisten Korisliigassa – Claire Lamunu loukkaantui, mutta 17-vuotias Henriikka Vähäuski paikkasi huippusuorituksella

Voittajia Naisten Korisliigassa olivat tänään Kouvottaret, Catz Lappeenranta ja Tapiolan Honka. Illan näyttävin sentterien kaksintaistelu käytiin yli 20 vuotta pelanneen Taru Tuukkasen ja vasta 17-vuotiaan Henriikka Vähäuskin välillä.

12.12.2019 20:54 Naisten Korisliiga

Vimpelin Veto oli vedossa – Amy Griffinillä ennätyksiä hipova 58:n teholukema

Naisten Korisliigan toiseksi viimeistä sijaa pitävä Vimpelin Veto haki HBA-Märskyn luota reilun 58–91-voiton. Ottelun tehosankari oli Amy Griffin.

3.12.2019 10:12 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja jälleen Kouvottarista – marraskuun valinta on Camille Zimmerman

Kouvottarissa kovaa jälkeä tehnyt Camille Zimmerman on Naisten Korisliigan marraskuun pelaaja.

Näytä lisää vastaavia