Juho-Matti Henttonen haluaa saattaa loppuun sen, minkä aloitti – Korisliiga-nousija Bisons lähtee kauteen ennakkoluulottamana

27.9.2021 09:00 Bisons Loimaa on esiintynyt miesten Korisliigassa viimeksi kaudella 2015–16 mutta palaa nyt takaisin luottavaisin mielin. Nuori joukkue lähtee hakemaan onnistumisia kovan puolustamisen kautta.

Tuleva kausi on Juho-Matti Henttoselle jo kuudes biisonipaidassa. Kuva: Ville Vuorinen

Ei liene liioiteltua sanoa, että Bisons Loimaan viime vuodet ovat olleet jossain määrin myrskyisät. Vasta niinkin hiljattain kuin 2012 ja 2013 joukkue juhli pääsarjatason Suomen mestaruuksia ja oli kaudella 2014–15 mukana Venäjän hallinnoimassa VTB-liigassa. Mutta pian joukkueen tie johti taloussyistä playoffien kärkikahinoista syöksylaskuna alas II-divisioonaan asti.

Nyt Loimaan aamu koittaa jälleen. Bisons kapusi divarimestaruuksien avulla tiensä takaisin huipulle saakka ja aloittaa nyt kauden miesten Korisliigassa ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen.

– Lähdemme tähän koitokseen todella hyvillä tunnelmilla, sillä meillä on nuori ja näyttämisenhaluinen jengi, toteaa joukkueen uskollinen kärkipelaaja Juho-Matti Henttonen.

Henttonen ei välttämättä ole joka kodin korisfaneille tutuimpia nimiä, sillä hän on viettänyt Bisonsin riveissä jo viisi kautta, joista neljä on kulunut eri divaritasoilla. Moni ehkä muistaakin hänet parhaiten Suomen vuoden 2016 U20-maajoukkueesta, joka keräsi harvinaisen paljon huomiota silloisten kotikisojen ansiosta.

Henttonen itse luonnehtii nykyistä itseään ensisijaisesti joukkuekoripallon pelaajana.

– Sanoisin, että olen ratkaisuissani epäitsekäs ja hyvä heittämään. Siinä ovat tärkeimmät ominaisuudet.

Hän ei ole ainoa, joka on tarponut Bisonsissa jo pidemmän polun. Hänen lisäkseen myös Eemeli Hollo ja Vesa Heinonen ovat tulevalla kaudella Korisliigassa nähtäviä nimiä, jotka ovat esiintyneet Bisonsissa jo divisioonan puolella. Päävalmentajan tehtävissä puolestaan jatkaa serbialainen Darko Mihajlovic.

– Puolustus on varmasti joukkueemme vahvuus, jota valmentajamme painottaa. Olemme treenanneet jo kauan ja kovaa, joten juoksemme hyvin kenttää ja nopeita hyökkäyksiä tullaan myös näkemään meiltä, Henttonen kertoo.

Henttonen saapui joukkueeseen alun perin juuri ennen talouskatastrofia ja Korisliiga-paikan menetystä. Hän vieraili sen jälkeisten vuosien varrella FoKoPossa mutta palasi sopivasti nostamaan Bisonsia 1. divisioona B:stä A:han.

– Sen jälkeen, kun pandemia alkoi ja pilasi yhden kauden kokonaan, ajattelin, että olen ollut tässä operaatiossa mukana jo sen verran kauan, että tämä pitää katsoa loppuun. Meillä oli todella hyvät mahdollisuudet nousta jo silloin. Halusin jatkaa ja ensinnäkin nostaa joukkueeni takaisin liigaan mutta myös antaa sen jälkeen vielä vähintään kauden ennen kuin edes katselen muita vaihtoehtoja.

Nyt on siis aika antaa tuo kausi. Kummallakaan kahdesta viimeisimmästä kaudesta – jotka molemmat ovat olleet pandemiaolosuhteiden pakosta normaalista tiivistettyjä – ei Korisliigasta ole tiputettu yhtäkään joukkuetta urheilullisin perustein, mutta miesten 1. divisioona A:n voittaja Bisons sai kuitenkin tilaisuuden nousta, koska kaarinalainen Ura Basket luopui oma-aloitteisesti Korisliiga-paikastaan.

Nyt on Henttosenkin aika saattaa aloittamansa rupeama loppuun ja nähdä, mitä alkava kausi tuo Bisonsille tullessaan.

– Ei ole ollut mikään kaikkein helpoin tie. Mutta täytyy sanoa, että nyt tuntuu todella hyvältä lähteä Korisliiga-kauteen.

Bisons Loimaa 2021-22 pähkinänkuoressa

Palkintokaappi: SM-kultaa 2012, 2013, SM-hopeaa 2015, SM-pronssia 2014

Korisliiga käynnistyy perjantaina 1.10., kun avausottelussa Korihait kohtaa Kauhajoen. Lauantaina on ohjelmassa viiden ottelun kierros. Kaikki Korisliigan ottelut ovat katsottavissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

 
8.12.2021 20:44 Korisliiga

Pyrintö näytti pärjäävänsä Palmittakin – Kauhajoki lunasti paalupaikan takaisin, mutta Kouvot hönkii niskaan

Miesten Korisliiga-illan voitot menivät Tampereen Pyrinnölle, Kauhajoelle, Kouvoille ja Kataja Basketille.

7.12.2021 20:17 Korisliiga

Nokia tukahdutti Seagullsin hyökkäyksen – Vilppaalle roima kotivoitto

Miesten Korisliiga-illan voittajat olivat tänään BC Nokia ja Salon Vilpas.

7.12.2021 13:56 Korisliiga

Nikkarinen ylitti 2000 koriin johtaneen syötön rajapyykin

Lapuan Korikobrien Antto Nikkarinen ylitti viikonloppuna Lahtea vastaan pelatussa ottelussa 2000 syötön rajan kolmantena pelaajana Korisliigan runkosarjassa kautta aikain.

7.12.2021 09:15 Korisliiga

Maisteri Jamar Wilson: ”Haluan antaa takaisin saamastani hyvästä”

Susijengiä viimeiset kuusi vuotta edustanut Kataja Basketin pelinrakentaja Jamar Wilson, 37, saavutti syksyllä merkittävän rajapyykin valmistuttuaan urheilujohtamisen maisteriksi Southern New Hampshiren yliopistosta. Wilson keskittyy vielä täysillä koripallouraansa, mutta uskoo koulutuksen olevan apuna yhteisön auttamisessa pelivuosien jälkeen.

5.12.2021 19:44 Korisliiga

Lehto ja Heinonen ottivat mittaa heittokisassa – Nokia vei Pirkanmaan derbyn

BC Nokia kukisti Tampereen Pyrinnön Pirkanmaan paikalliskamppailussa.

4.12.2021 20:32 Korisliiga

Vilpas järjesti Kauhajoelle kauden toisen tappion – muita voittajia Kouvot, KTP ja Seagulls

Miesten Korisliigassa voittoja juhlivat tänään Salon Vilpas, Kouvot, KTP-Basket ja Helsinki Seagulls.

3.12.2021 20:42 Korisliiga

Lahti kamppaili tiukan voiton Kobrista – Zackery Bryant laittoi tuulemaan heti debyytissä

Lahti Basketballin vierailu Lapualla päättyi voiton juhliin seitsemän pisteen turvin. Pistekuninkaan roolia hoiti joukkueen tuorein vahvistus.

3.12.2021 12:08 Korisliiga

Kuukauden Valopilkku löytyi jälleen Kauhajoelta – marraskuun pelaaja on Rene Rougeau

Kolmatta kauttaan Kauhajoella pelaava veteraanilaituri on miesten Korisliigan Kuukauden Valopilkku.

24.11.2021 12:32 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls 2021–22 #2: Epäurheilijamaisia virheitä ja videotarkistuksia

Erotuomariyksikkö analysoi Korisliigan ottelut, ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

24.11.2021 08:29 Korisliiga

Lokakuun Valopilkku Cameron Jones: ”Nautin koko Korisliiga-elämästä bussimatkoja myöten”

Kokeneen takamiehen palkintovalintaa tukevat sekä erinomaiset pelaajakohtaiset saavutukset että järkkymätön joukkuemenestys. Kolmatta kauttaan Kauhajoella pelaava amerikkalainen on tehnyt kaupungista itselleen kodin.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

21.11.2021 19:09 Korisliiga

Antonio Ballard kesytti hallitsevan mestarin – Vilppaan loppukiri ei riittänyt

Salon Vilppaan entinen amerikkalaisvahvistus Antonio Ballard koitui joukkueen kohtaloksi, kun laituri johti Lahti Basketballiin tiukkaan taisteluvoittoon.

20.11.2021 18:44 Korisliiga

Seagulls kiilasi takaisin Kouvojen edelle – kolmen kärki tiivistyy, mutta Kauhajoki pitää paalupaikkaa

Miesten Korisliigan kolmen kärki pysyy tiiviinä. Kauhajoki, Seagulls ja Kouvot sekoittivat taas järjestystään illan otteluilla.

19.11.2021 20:04 Korisliiga

KTP puolusti kotikenttää onnistuneesti Nokiaa vastaan

KTP-Basket piti sarjapisteet kotona erityisesti amerikkalaisvahvistustensa työn avulla.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 20:56 Korisliiga

Korisliigan kärkisija vaihtui Kobrien jymy-yllätyksen myötä – viiden vahvistuksen KTP juhli myös voittoa

Miesten Korisliigan kärkikolmikossa meni järjestys uusiksi, kun Kauhajoki ja Kouvot nousivat voitoillaan ja Helsinki Seagulls puolestaan tippui alaspäin tappion myötä.

17.11.2021 10:51 Pääjuttu

Petteri Koposen kirjasta pokkari- ja äänikirjaversio keväällä 2022

Syksyllä 2017 julkaistu ”Petteri Koponen – Malmin jääräpää” (Tammi) julkaistaan maaliskuussa 2022 uudistettuna pokkari- ja äänikirjaversiona. Uudistettu ja aiemmasta versiosta suoraviivaistettu taitos sisältää uutena materiaalina Koposen muistoja mm. syksyn 2017 EM-kotikisoista ja FC Barcelonan ja Bayern Münchenin vuosista.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

16.11.2021 20:37 Korisliiga

Lehto ja Besselink johtivat Nokian voittoon – kotiottelu pakettiin yli 20 pisteen marginaalilla

Antero Lehto ja Max Besselink antoivat pyssyjensä puhua, kun BC Nokia kaatoi kotiottelussaan Korihait.

Näytä lisää vastaavia