Juho-Matti Henttonen haluaa saattaa loppuun sen, minkä aloitti – Korisliiga-nousija Bisons lähtee kauteen ennakkoluulottamana

27.9.2021 09:00 Bisons Loimaa on esiintynyt miesten Korisliigassa viimeksi kaudella 2015–16 mutta palaa nyt takaisin luottavaisin mielin. Nuori joukkue lähtee hakemaan onnistumisia kovan puolustamisen kautta.

Tuleva kausi on Juho-Matti Henttoselle jo kuudes biisonipaidassa. Kuva: Ville Vuorinen

Ei liene liioiteltua sanoa, että Bisons Loimaan viime vuodet ovat olleet jossain määrin myrskyisät. Vasta niinkin hiljattain kuin 2012 ja 2013 joukkue juhli pääsarjatason Suomen mestaruuksia ja oli kaudella 2014–15 mukana Venäjän hallinnoimassa VTB-liigassa. Mutta pian joukkueen tie johti taloussyistä playoffien kärkikahinoista syöksylaskuna alas II-divisioonaan asti.

Nyt Loimaan aamu koittaa jälleen. Bisons kapusi divarimestaruuksien avulla tiensä takaisin huipulle saakka ja aloittaa nyt kauden miesten Korisliigassa ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen.

– Lähdemme tähän koitokseen todella hyvillä tunnelmilla, sillä meillä on nuori ja näyttämisenhaluinen jengi, toteaa joukkueen uskollinen kärkipelaaja Juho-Matti Henttonen.

Henttonen ei välttämättä ole joka kodin korisfaneille tutuimpia nimiä, sillä hän on viettänyt Bisonsin riveissä jo viisi kautta, joista neljä on kulunut eri divaritasoilla. Moni ehkä muistaakin hänet parhaiten Suomen vuoden 2016 U20-maajoukkueesta, joka keräsi harvinaisen paljon huomiota silloisten kotikisojen ansiosta.

Henttonen itse luonnehtii nykyistä itseään ensisijaisesti joukkuekoripallon pelaajana.

– Sanoisin, että olen ratkaisuissani epäitsekäs ja hyvä heittämään. Siinä ovat tärkeimmät ominaisuudet.

Hän ei ole ainoa, joka on tarponut Bisonsissa jo pidemmän polun. Hänen lisäkseen myös Eemeli Hollo ja Vesa Heinonen ovat tulevalla kaudella Korisliigassa nähtäviä nimiä, jotka ovat esiintyneet Bisonsissa jo divisioonan puolella. Päävalmentajan tehtävissä puolestaan jatkaa serbialainen Darko Mihajlovic.

– Puolustus on varmasti joukkueemme vahvuus, jota valmentajamme painottaa. Olemme treenanneet jo kauan ja kovaa, joten juoksemme hyvin kenttää ja nopeita hyökkäyksiä tullaan myös näkemään meiltä, Henttonen kertoo.

Henttonen saapui joukkueeseen alun perin juuri ennen talouskatastrofia ja Korisliiga-paikan menetystä. Hän vieraili sen jälkeisten vuosien varrella FoKoPossa mutta palasi sopivasti nostamaan Bisonsia 1. divisioona B:stä A:han.

– Sen jälkeen, kun pandemia alkoi ja pilasi yhden kauden kokonaan, ajattelin, että olen ollut tässä operaatiossa mukana jo sen verran kauan, että tämä pitää katsoa loppuun. Meillä oli todella hyvät mahdollisuudet nousta jo silloin. Halusin jatkaa ja ensinnäkin nostaa joukkueeni takaisin liigaan mutta myös antaa sen jälkeen vielä vähintään kauden ennen kuin edes katselen muita vaihtoehtoja.

Nyt on siis aika antaa tuo kausi. Kummallakaan kahdesta viimeisimmästä kaudesta – jotka molemmat ovat olleet pandemiaolosuhteiden pakosta normaalista tiivistettyjä – ei Korisliigasta ole tiputettu yhtäkään joukkuetta urheilullisin perustein, mutta miesten 1. divisioona A:n voittaja Bisons sai kuitenkin tilaisuuden nousta, koska kaarinalainen Ura Basket luopui oma-aloitteisesti Korisliiga-paikastaan.

Nyt on Henttosenkin aika saattaa aloittamansa rupeama loppuun ja nähdä, mitä alkava kausi tuo Bisonsille tullessaan.

– Ei ole ollut mikään kaikkein helpoin tie. Mutta täytyy sanoa, että nyt tuntuu todella hyvältä lähteä Korisliiga-kauteen.

Bisons Loimaa 2021-22 pähkinänkuoressa

Palkintokaappi: SM-kultaa 2012, 2013, SM-hopeaa 2015, SM-pronssia 2014

Korisliiga käynnistyy perjantaina 1.10., kun avausottelussa Korihait kohtaa Kauhajoen. Lauantaina on ohjelmassa viiden ottelun kierros. Kaikki Korisliigan ottelut ovat katsottavissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia