Juho-Matti Henttonen haluaa saattaa loppuun sen, minkä aloitti – Korisliiga-nousija Bisons lähtee kauteen ennakkoluulottamana

27.9.2021 09:00 Bisons Loimaa on esiintynyt miesten Korisliigassa viimeksi kaudella 2015–16 mutta palaa nyt takaisin luottavaisin mielin. Nuori joukkue lähtee hakemaan onnistumisia kovan puolustamisen kautta.

Tuleva kausi on Juho-Matti Henttoselle jo kuudes biisonipaidassa. Kuva: Ville Vuorinen

Ei liene liioiteltua sanoa, että Bisons Loimaan viime vuodet ovat olleet jossain määrin myrskyisät. Vasta niinkin hiljattain kuin 2012 ja 2013 joukkue juhli pääsarjatason Suomen mestaruuksia ja oli kaudella 2014–15 mukana Venäjän hallinnoimassa VTB-liigassa. Mutta pian joukkueen tie johti taloussyistä playoffien kärkikahinoista syöksylaskuna alas II-divisioonaan asti.

Nyt Loimaan aamu koittaa jälleen. Bisons kapusi divarimestaruuksien avulla tiensä takaisin huipulle saakka ja aloittaa nyt kauden miesten Korisliigassa ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen.

– Lähdemme tähän koitokseen todella hyvillä tunnelmilla, sillä meillä on nuori ja näyttämisenhaluinen jengi, toteaa joukkueen uskollinen kärkipelaaja Juho-Matti Henttonen.

Henttonen ei välttämättä ole joka kodin korisfaneille tutuimpia nimiä, sillä hän on viettänyt Bisonsin riveissä jo viisi kautta, joista neljä on kulunut eri divaritasoilla. Moni ehkä muistaakin hänet parhaiten Suomen vuoden 2016 U20-maajoukkueesta, joka keräsi harvinaisen paljon huomiota silloisten kotikisojen ansiosta.

Henttonen itse luonnehtii nykyistä itseään ensisijaisesti joukkuekoripallon pelaajana.

– Sanoisin, että olen ratkaisuissani epäitsekäs ja hyvä heittämään. Siinä ovat tärkeimmät ominaisuudet.

Hän ei ole ainoa, joka on tarponut Bisonsissa jo pidemmän polun. Hänen lisäkseen myös Eemeli Hollo ja Vesa Heinonen ovat tulevalla kaudella Korisliigassa nähtäviä nimiä, jotka ovat esiintyneet Bisonsissa jo divisioonan puolella. Päävalmentajan tehtävissä puolestaan jatkaa serbialainen Darko Mihajlovic.

– Puolustus on varmasti joukkueemme vahvuus, jota valmentajamme painottaa. Olemme treenanneet jo kauan ja kovaa, joten juoksemme hyvin kenttää ja nopeita hyökkäyksiä tullaan myös näkemään meiltä, Henttonen kertoo.

Henttonen saapui joukkueeseen alun perin juuri ennen talouskatastrofia ja Korisliiga-paikan menetystä. Hän vieraili sen jälkeisten vuosien varrella FoKoPossa mutta palasi sopivasti nostamaan Bisonsia 1. divisioona B:stä A:han.

– Sen jälkeen, kun pandemia alkoi ja pilasi yhden kauden kokonaan, ajattelin, että olen ollut tässä operaatiossa mukana jo sen verran kauan, että tämä pitää katsoa loppuun. Meillä oli todella hyvät mahdollisuudet nousta jo silloin. Halusin jatkaa ja ensinnäkin nostaa joukkueeni takaisin liigaan mutta myös antaa sen jälkeen vielä vähintään kauden ennen kuin edes katselen muita vaihtoehtoja.

Nyt on siis aika antaa tuo kausi. Kummallakaan kahdesta viimeisimmästä kaudesta – jotka molemmat ovat olleet pandemiaolosuhteiden pakosta normaalista tiivistettyjä – ei Korisliigasta ole tiputettu yhtäkään joukkuetta urheilullisin perustein, mutta miesten 1. divisioona A:n voittaja Bisons sai kuitenkin tilaisuuden nousta, koska kaarinalainen Ura Basket luopui oma-aloitteisesti Korisliiga-paikastaan.

Nyt on Henttosenkin aika saattaa aloittamansa rupeama loppuun ja nähdä, mitä alkava kausi tuo Bisonsille tullessaan.

– Ei ole ollut mikään kaikkein helpoin tie. Mutta täytyy sanoa, että nyt tuntuu todella hyvältä lähteä Korisliiga-kauteen.

Bisons Loimaa 2021-22 pähkinänkuoressa

Palkintokaappi: SM-kultaa 2012, 2013, SM-hopeaa 2015, SM-pronssia 2014

Korisliiga käynnistyy perjantaina 1.10., kun avausottelussa Korihait kohtaa Kauhajoen. Lauantaina on ohjelmassa viiden ottelun kierros. Kaikki Korisliigan ottelut ovat katsottavissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

 
27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

Näytä lisää vastaavia