Juho Nenonen jatkaa Vilppaan paidassa

22.5.2017 Tuore Korisliigan hopeamitalisti Salon Vilpas on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen Juho Nenosen, 29, kanssa.

Juho Nenonen aloittaa syksyllä kolmannen kautensa Salon Vilppaassa.

Salon vuosien aikana Nenonen on noussut kotiyleisön suosikiksi. Kuvat: Ville Vuorinen

Salohallin suursuosikiksi noussut Nenonen aloittaa kolmannen kautensa Vilppaan paidassa. Vilppaan kannalta iso asia on, että sopimuksessa ei ole ulkomaan optiota.

Jo 12 kautta Korisliigaa tahkonnut kauppatieteiden maisteri siirtyi ensimmäistä kertaa Saloon kaudella 2015-2016, jolloin hän pelasi 40 ottelua liki 30 minuutin peliajalla uransa parhailla tehoilla 11,4 pistettä ja 5,4 levypalloa.

Kauden päätteeksi "kapteeni Nenonen" valittiin vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi. Liigakauden päätyttyä 202-senttinen Nenonen suuntasi ensimmäisenä suomalaispelaajana Argentiinan pääsarjaan ja loppukevät Club de Regatas Corrientesin riveissä sujui tehoin 11,0/2,9.

Hieno loppukausi poiki Nenoselle jatkosopimuksen Argentiinaan ja joukkue vaihtui mestariehdokas Ciclista Olimpicoon. Uusi kausi osoittautui kuitenkin vaikeaksi ja päättyi lopulta sopimuksen purkuun 23 ottelun jälkeen. Paluu Vilppaan paitaan tapahtui tammikuussa ja hän ehti pelata Salossa 22 ottelua 7,2 pisteen ja 3,1 levypallon keskiarvoilla.

- Juholla oli varsin rikkonainen kausi johtuen ensin joukkueen vaihdoksesta ja sen jälkeen loukkaantumisesta, joka vaivasi häntä koko loppukauden. Nyt Juholla on aikaa saada paikat kuntoon sekä vetää erinomainen preseason ennen liigakauden alkua. Jokainen tietää, kuinka arvokas Juho on joukkueelle sekä kentällä että kentän ulkopuolella. Hän on kokenut pelaaja ja sopii täydellisesti joukkueemme ajatustapaan, jossa joukkueen menestys tulee aina ensimmäisenä, päävalmentaja Joonas Iisalo suitsuttaa seuran tiedotteessa.

Päättyneen kauden hopeamitali Nenoselle jo viides Korisliigassa. Neljä aiempaa tulivat Joensuun Katajan mukana. Nenosella on lisäksi kaksi SM-kultaa Hongan paidasta vuosilta 2007 ja 2008 sekä yksi Kataja-pronssi. Hän nousi viime kesänä ensimmäistä kertaa Susijengiin ja kuuluu myös viikolla julkaistuun uuteen maajoukkueryhmään.

- Päätin tehdä sopimuksen hyvissä ajoin ja nyt pysytään tuleva kausi varmuudella kotimaassa. Menen tiistaina urheilijatyräleikkaukseen ja toipumisaika on 4-6 viikkoa. Kesä-heinäkuun vaihteessa aloitan treenit Susijengin kanssa ja kesä kuluu Helsingissä. Vilpas oli minulle helppo valinta ja on mahtavaa olla taas osa Salon upeaa korisbuumia. Fasiliteetit Salossa ovat kunnossa, samoin valmennus ja organisaatio ja kaiken kruunaa Suomen parhaat fanit, hehkuttaa Nenonen.

Vilppaalla on nyt koossa kuusi pelaajasopimusta ensi kaudelle. Juho Nenosen lisäksi muut sopimuspelaajat ovat Matias Ojala, Miikka Luosmaa, Riku Laine, Aatu Kivimäki ja Topias Kuukkanen.

Lisätiedot: Juho Nenonen
 
4.10.2018 14:59 Ajankohtainen

Kotimainen koriskausi vahvasti esillä Elisa Viihde Sportilla

Uutuutena katsottavissa on myös suomalaisia vilisevä Saksan Bundesliiga.

22.3.2018 Ajankohtainen

Tarkennuksia pelaajien edustusoikeuksiin KTP:n ja BC Nokian uusintaottelussa

KTP:n Antto Nikkarinen sekä James Sinclair ovat edustuskelpoisia perjantaina 23.3.2018 uudelleen pelattavassa Korisliigan ottelussa KTP-BC Nokia. Sen sijaan Michael Pounds ja Timothy Williams eivät saa pelata kyseisessä ottelussa.

19.3.2018 16:00 Ajankohtainen

KTP-Basketin ja BC Nokian uusintaottelu pelataan perjantaina 23.3.

Koripalloliiton liittohallitus on hylännyt KTP-Basketin valituksen koskien 2. helmikuuta pelatun Korisliigaottelun KTP-Basket–BC Nokia lopputuloksen mitätöimistä. Uusintaottelu pelataan Kotkassa perjantaina 23.3.

11.2.2018 21:00 Ajankohtainen

BC Nokian vastalause hyväksyttiin, Nokian ja KTP:n Korisliigaottelu uusitaan

Suomen Koripalloliiton sääntö- ja kurinpitoyksikkö on käsitellyt BC Nokian tekemän vastalauseen 2.2.2018 pelatusta KTP-Basket–BC Nokia -ottelusta. Vastalause on hyväksytty, minkä vuoksi ottelun lopputulos mitätöidään ja ottelu uusitaan sääntö- ja kurinpitoyksikön äänin 3-2.

26.1.2018 Ajankohtainen

VeikkausTV:n Korisliigakevät käyntiin – katso tästä kaikki ottelut

Miesten Korisliigan runkosarjan otteluita on keväällä katsottavissa runsaasti myös VeikkausTV:n kautta. Tämän päivän kierrokselta VeikkausTV näyttää Kouvojen ja Helsinki Seagullsin kamppailun.

29.9.2017 Ajankohtainen

Fanseat ja Elisa Viihde Sport vahvasti mukana koriskaudella 2017-18

Kotimaisten sarjojen lisäksi Elisa Viihde Sport –kanavilla sekä Fanseatilla seurataan tiiviisti suomalaispelaajien otteita Espanjan ACB-liigassa ja Katajan taivalta Mestarien liigassa.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

26.9.2017 Ajankohtainen

Korisliigan kauden 2017-2018 erotuomaristot julkaistu

Koripalloliiton erotuomariyksikkö on nimennyt kaudella 2017-18 Korisliigaa tuomitsevat erotuomarit.

21.9.2017 Ajankohtainen

Korisliiga-kauden 2017-18 infopaketti

Pantterijahti käynnistyy tiistaina 26.9., kun kauden ensimmäisessä ottelussa parketille astelee sarjanousija Espoo United, joka isännöi Korihaita.

7.9.2017 Ajankohtainen

Seagulls sopimukseen Marshallin ja Locken kanssa

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimukset 193-senttisen Jermaine Marshallin sekä 196-senttisen Kayel Locken kanssa.

6.9.2017 Ajankohtainen

Devonne Giles Pyrinnön paitaan

Pyrintö on kiinnittänyt viimeisen pelaajansa, kun kokenut Devonne Giles palaa suomeen ja tällä kertaa Tampereelle.

28.8.2017 Ajankohtainen

Saunders ja Hezekiah täydentävät Kataja Basketin rivejä

Hallitseva Korisliiga-mestari Kataja Basket on kiinnittänyt kaksi uutta amerikkalaispelaajaa. Joukkueeseen liittyvät 196-senttinen Wesley Saunders, 24, sekä 206-senttinen Matthew Hezekiah, 25.

13.7.2017 09:30 Ajankohtainen

Korisliigojen ja I divisioonien sarjaohjelmat julkaistu

Korisliigan kauden 2017/18 Pantterijahti käynnistyy tiistaina 26.9. Heti ensimmäisessä ottelussa parketille astelee sarjanousija Espoo United, joka isännöi Korihaita. Naisten Korisliiga pyörähtää käyntiin torstaina 28.9. HBA-Helmen ja Catzin kohtaamisella.

10.7.2017 Ajankohtainen

Javontae Hawkins Vilppaan laituriksi

Salon Vilpas on solminut sopimuksen amerikkalaisen Javontae Hawkinsin, 23, kanssa. Laiturin paikalla pelaavalle 196-senttiselle Hawkinsille sopimus Suomeen on ensimmäinen askel ammattilaisena.

30.5.2017 Ajankohtainen

Lauri Toivonen jatkosopimukseen Espoo Unitedin kanssa

I divari A:sta Korisliigaan nouseva Espoo United on tehnyt vuoden jatkosopimuksen Lauri Toivosen kanssa.

22.5.2017 Ajankohtainen

Aapeli Alanen kahden vuoden sopimuksella Nokialle

BC Nokia on solminut kaksivuotisen sopimuksen 21-vuotiaan laiturin Aapeli Alasen kanssa. Lahtelaislähtöinen 201-senttinen Alanen pelasi edelliskaudella Korisliigaa Korihaiden riveissä 6,5 pisteen ja 1,7 levypallon keskiarvoilla.

19.5.2017 Ajankohtainen

Miikka Luosmaa siirtyy Salon Vilppaaseen

Viime viikolla Korisliigahistoriansa ensimmäisen mitalin saavuttanut Salon Vilpas on tehnyt avauksensa kevään siirtomarkkinoilla. Kouvolan Kouvoissa kaksi kautta pelannut 204-senttinen Miikka Luosmaa siirtyy Vilppaan paitaan kaksivuotisella sopimuksella.

19.5.2017 Ajankohtainen

Nicolai Andersen kahden vuoden sopimuksella BC Nokian riveihin

BC Nokia on solminut kahden vuoden sopimuksen tanskalaisen Nicolai Andersenin, 21, kanssa. Näätiin 203-senttinen Andersen siirtyy Kouvolasta, jossa hän edusti päättyneellä kaudella Kouvoja Korisliigassa sekä Korikouvoja Divari B:ssä.

17.5.2017 21:01 Ajankohtainen

Rannikko Korisliigan finaalien MVP, Nikkarinen arvokkain pelaaja

Joensuulaisen Kataja Basketin toiseen Suomen mestaruuteen kolmen kauden sisään johdattanut Teemu Rannikko, 36, nimettiin toisen kerran urallaan Korisliigan finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP). Korisliigan arvokkaimpana pelaajana (MVP) palkittiin puolestaan ensimmäistä kertaa urallaan Helsinki Seagullsin Antto Nikkarinen, 26.

17.5.2017 Ajankohtainen

Koriskauden 2016-2017 päätösgaala katsottavissa suorana Fanseatilla

Päättyneen kauden parhaat palkitaan tänään Helsingissä. Päätösgaalaa voi seurata suorana Fanseatin kautta kello 19 alkaen.

Näytä lisää vastaavia