Juho Nenonen jatkaa Vilppaan paidassa

22.5.2017 Tuore Korisliigan hopeamitalisti Salon Vilpas on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen Juho Nenosen, 29, kanssa.

Juho Nenonen aloittaa syksyllä kolmannen kautensa Salon Vilppaassa.

Salon vuosien aikana Nenonen on noussut kotiyleisön suosikiksi. Kuvat: Ville Vuorinen

Salohallin suursuosikiksi noussut Nenonen aloittaa kolmannen kautensa Vilppaan paidassa. Vilppaan kannalta iso asia on, että sopimuksessa ei ole ulkomaan optiota.

Jo 12 kautta Korisliigaa tahkonnut kauppatieteiden maisteri siirtyi ensimmäistä kertaa Saloon kaudella 2015-2016, jolloin hän pelasi 40 ottelua liki 30 minuutin peliajalla uransa parhailla tehoilla 11,4 pistettä ja 5,4 levypalloa.

Kauden päätteeksi "kapteeni Nenonen" valittiin vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi. Liigakauden päätyttyä 202-senttinen Nenonen suuntasi ensimmäisenä suomalaispelaajana Argentiinan pääsarjaan ja loppukevät Club de Regatas Corrientesin riveissä sujui tehoin 11,0/2,9.

Hieno loppukausi poiki Nenoselle jatkosopimuksen Argentiinaan ja joukkue vaihtui mestariehdokas Ciclista Olimpicoon. Uusi kausi osoittautui kuitenkin vaikeaksi ja päättyi lopulta sopimuksen purkuun 23 ottelun jälkeen. Paluu Vilppaan paitaan tapahtui tammikuussa ja hän ehti pelata Salossa 22 ottelua 7,2 pisteen ja 3,1 levypallon keskiarvoilla.

- Juholla oli varsin rikkonainen kausi johtuen ensin joukkueen vaihdoksesta ja sen jälkeen loukkaantumisesta, joka vaivasi häntä koko loppukauden. Nyt Juholla on aikaa saada paikat kuntoon sekä vetää erinomainen preseason ennen liigakauden alkua. Jokainen tietää, kuinka arvokas Juho on joukkueelle sekä kentällä että kentän ulkopuolella. Hän on kokenut pelaaja ja sopii täydellisesti joukkueemme ajatustapaan, jossa joukkueen menestys tulee aina ensimmäisenä, päävalmentaja Joonas Iisalo suitsuttaa seuran tiedotteessa.

Päättyneen kauden hopeamitali Nenoselle jo viides Korisliigassa. Neljä aiempaa tulivat Joensuun Katajan mukana. Nenosella on lisäksi kaksi SM-kultaa Hongan paidasta vuosilta 2007 ja 2008 sekä yksi Kataja-pronssi. Hän nousi viime kesänä ensimmäistä kertaa Susijengiin ja kuuluu myös viikolla julkaistuun uuteen maajoukkueryhmään.

- Päätin tehdä sopimuksen hyvissä ajoin ja nyt pysytään tuleva kausi varmuudella kotimaassa. Menen tiistaina urheilijatyräleikkaukseen ja toipumisaika on 4-6 viikkoa. Kesä-heinäkuun vaihteessa aloitan treenit Susijengin kanssa ja kesä kuluu Helsingissä. Vilpas oli minulle helppo valinta ja on mahtavaa olla taas osa Salon upeaa korisbuumia. Fasiliteetit Salossa ovat kunnossa, samoin valmennus ja organisaatio ja kaiken kruunaa Suomen parhaat fanit, hehkuttaa Nenonen.

Vilppaalla on nyt koossa kuusi pelaajasopimusta ensi kaudelle. Juho Nenosen lisäksi muut sopimuspelaajat ovat Matias Ojala, Miikka Luosmaa, Riku Laine, Aatu Kivimäki ja Topias Kuukkanen.

Lisätiedot: Juho Nenonen
 
11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

Näytä lisää vastaavia