Juho Nenonen: ”Vilppaan mestaruus on rakennettu yhdessä”

3.5.2021 15:30 Juho Nenonen saapui Salon Vilppaaseen syksyllä 2015. Nenonen on nähnyt läheltä sen työn, mitä salolaisjoukkueessa on tehty menestymisen eteen. Viime viikolla voitettu Suomen mestaruus on palkinto pitkäjänteisestä työstä.

Juho Nenonen pääsi leikkaamaan korisukkaa mestaruuden ratkettua. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Kun Juho Nenonen leikkasi Salohallin korisukkaa viime tiistaina Suomen mestaruuden ratkettua, hetkeen tiivistyi paljon. Niin seuran kuin Nenosenkin osalta.

- Jos miettii sitä, millainen tämä seura oli kuusi vuotta sitten, kun tulin tänne ensimmäistä kertaa ja vertaa sitä tähän hetkeen, onhan tässä paljon tapahtunut, Nenonen sanoo.

- Vilpas on tässä ajassa muuttunut siitä joukkueesta, joka tavoittelee playoff-paikkaa joukkueeksi, jonka tähtäin on Suomen mestaruus.

Nenonen saapui Saloon kaudeksi 2015–16 ja Argentiinan visiittiään lukuun ottamatta edustanut Vilpasta kuuden kauden ajan. Hän on nähnyt läheltä sen, miten joukkueesta on kasvanut pienien kasvukipujen myötä lopulta Suomen mestari.

- Salossa on mieletön potentiaali, joka on nyt puhjennut kukaan. Eikä se missään nimessä lopu tähän hetkeen, vaikka mestaruus saavutettiinkin. Tämä kausi oli hieno kasvutarina joukkueelta ja isossa kuvassa seuran viime vuosien kasvutarina on ollut vielä upeampi, Nenonen sanoo.

”Yksikään ihminen ei ole seuraa isompi”

Vilpas pääsi haistelemaan finaalimaailmaa kahdesti ennen kuin kolmannella kerralla tärppäsi. Kirvelevät finaalitappiot Kataja Basketia ja Kauhajokea vastaan kasvattivat seurasta lopulta Suomen mestarin.

Juho Nenonen vei päävalmentaja Sami Toiviaisen mestaruussuihkuun. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga
Juho Nenonen vei päävalmentaja Sami Toiviaisen mestaruussuihkuun. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

- Pelaajan näkökulmasta mestaruus on aina mestaruus. Mutta niistä ihmisistä, jotka ovat vuodesta toiseen laittaneet itsensä likoon ja olleet seurassa mukana, tämä tuntuu erityisen makoisalta. Kun takana ei ole ollut mitään yksittäistä sponsoria, joka on laittanut kättä avokätisesti, vaan kaikki tapahtunut pitkän työn tuloksena.

- Toki Vilppaassa on ollut hahmoina näkyviä pelaajia, on Keijo Poutiaista ja Antero Jokista, mutta niiden takana on myös mieletön määrä upeaa porukkaa, jotka ovat tämän mahdollistaneet. Mestaruus oli koko organisaation yhdessä rakennetun työn tulos – ei yksikään ihminen ole seuraa isompi asia.

- Valmennuksessa on tehty mahtavaa duunia jo vuosien ajan. Mikko Tupamäki loi harjoittelun kulttuuria, Joonas Iisalo jatkoi entisestään vaatimustason nostamista, vei toimintaa vielä ammattimaisempaan suuntaan ja rekrytoi ne suomalaiset, joiden avulla tämä mestaruus voitettiin (Rannikko, Kivimäki, Laine, Koivisto ja Nenonen). Ville Tuominen toi oman osaamisensa ja tiivisti entisestään joukkuetta ja nyt Sami Toiviainen sai kokemuksensa avulla kaikki palaset kohdilleen ja tässä on lopputulos, Nenonen jakaa kiitosta.

Nenonen sanoo, että hän on saanut lukuisia onnitteluviestejä, joiden takana yhtenäinen viesti.

- Monessa paikassa on nähty ja aistittu, mitä Salossa on tehty. Tuntuu, että Vilppaan mestaruudesta on oltu aidosti iloisia. 

Kiitos, Ultras!

Vilppaan faniporukka, Ultras, on kulkenut seuran rinnalla jo vuosia. Äänekkäät fanit eivät tällä kaudella poikkeusolojen takia päässeet seuraamaan suosikkiensa kultamatkaa toivomallaan tavalla. 

Mestaruuden ratkettua joukkue kävi hallin pihalla näyttämässä Pantteri-patsasta, jonne oli keräytynyt onnittelijoita. Ihmisten liikuttuneisuus yllätti kovissa liemissä keitetyn Nenosenkin.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

- Urheilussa pitää olla kova, eikä vastustajalle saa näyttää tunteita. Mutta kyllä mestaruuden jälkeen kyynel tuli silmään. Se oli todella liikuttava hetki, kun näki ihmisten silmäkulmista, mikä merkitys tällä on Salolle.

Nenonen myöntää, että Salossa on osattu juhlia mestaruutta.

- Toki koronavuosi toi uuden nyanssin juhlimiseen. Nyt on oltu vain joukkueen kesken, eikä kukaan ole kadonnut tanssilattioiden syövereihin. On saatu rauhassa saunoa joukkueen kanssa ja nautittu mestaruudesta.

Juhlat on hiljalleen takanapäin. Nyt Nenonen ottaa omien sanojen mukaan hetken happea. Nenosen sopimus Vilppaan kanssa päättyi tähän kauteen.

- Kohta istutaan agentin kanssa alas ja aletaan miettimään seuraavia askelia. Vaikka alla oli vaikea loukkaantuminen, niin jalka rupesi kevään mittaan liikkumaan. Kova halu on kehittyä vielä pelaajana ja tuntuu, että paljon on saavutettavaa. On mahdollista, että ura jatkuu Salossa, Nenonen päättää salaperäisenä.

Henkilöt

 
9.6.2021 14:50 Korisliiga

Osku Heinoselle kahden vuoden jatkosopimus Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen Osku Heinosen kanssa. Kokenut ja tarkkakätinen Heinonen aloittaa jo 12. kautensa Pyrinnön Korisliiga-joukkueessa.

7.6.2021 11:26 Korisliiga

Pyrinnölle merkittävä jatkosopimus, David Gonzalvez jatkaa Tampereella kevääseen 2023

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen kapteeninsa David Gonzalvezin, 33, kanssa. Tuleva kausi on amerikkalaisen kuudes Korisliigassa.

3.6.2021 10:00 Susijengi

Matti Nuutinen nostaa tossut naulaan

Kolmet arvokisat, kahdet EM-karsinnat ja yhdet MM-karsinnat Susijengin sinivalkopaidassa pelannut likaisen työn tekijä ja kaksinkertainen Suomen mestari, kaarinalaisen Ura Basketin kasvatti Matti Nuutinen, 31, lopettaa koripallouransa.

2.6.2021 15:00 Mestarien liiga

Suomen mestari Vilpas lähtee Mestarien liigan karsintoihin

Keväällä ensimmäisen koripalloilun Suomen mestaruutensa voittanut Salon Vilpas on päättänyt osallistua syyskuussa Mestarien liigan karsintoihin. Mestarien liigan karsinnat pelataan 13.–17. syyskuuta. Arvonta suoritetaan heinäkuussa ja otteluohjelma varmistetaan heinäkuun viimeinen päivä.

2.6.2021 13:00 Suomen Cup

Koripallon Suomen Cup Ylelle pitkällä sopimuksella

Suomen Koripalloliitto ja Yle solmivat kolmivuotisen sopimuksen miesten ja naisten Suomen Cupin finaaliviikonloppujen tv-oikeuksista.

2.6.2021 08:34 Korisliiga

Korisliigassa ja Susijengissä debytoinut Remu Raitanen siirtyy KTP:hen

KTP-Basket ja Susijengin nuorempaan osastoon kuuluva Remu Raitanen solmivat 1+1-mallisen sopimuksen. 206-senttinen Raitanen esiintyi viime kesänä ensimmäistä kertaa Susijengin paidassa.

30.5.2021 14:12 Korisliiga

Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

21.5.2021 14:03 Korisliiga

Teemu Rannikko Vilppaan valmennukseen - Sami Toiviainen jatkaa päävalmentajana kevääseen 2023

Suomen mestaruutta kauden päätteeksi juhlinut Salon Vilpas on solminut vuoden lisäjatkon päävalmentaja Sami Toiviaisen sopimukseen. Teemu Rannikko ja Jussi Savolainen vahvistavat salolaisjoukkueen valmennusta.

18.5.2021 10:46 Korisliiga

Aarni Korkiatupa Kouvoihin kaksivuotisella sopimuksella

18-vuotias Aarni Korkiatupa siirtyy Kouvoihin HBA-Märskystä, jonka riveissä laiturin tontilla viihtyvä Korkiatupa pelasi kolmen kauden ajan I divisioona A:ta.

12.5.2021 12:07 Korisliiga

Miikka Marttinen Karhu Basketiin, Rousku joukkueen valmennukseen

Kauhajoki on solminut kaksivuotisen sopimuksen 29-vuotiaan Miikka Marttisen kanssa. Apuvalmentajaksi saapuvan Risto-Matti Rouskun sopimus on 1+1-mallinen.

11.5.2021 21:42 Korisliiga

Mestarit pysyvät yhdessä - Juho Nenonen Vilppaan kanssa jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Juho Nenosen kanssa. Tuleva kausi on Nenoselle 17. Korisliigassa.

7.5.2021 17:00 Korisliiga

Okko Järvi on Korisliigan Vuoden pelaaja, Pyrinnölle rutkasti tunnustusta

Kauhajoen Karhu Basketia edustanut Okko Järvi äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Tampereen Pyrintö putsasi palkintopöytää kolmessa eri kategoriassa.

6.5.2021 08:34 Korisliiga

Severi Kaukiainen Kauhajoelle – Malcolm ja Innamaa jatkavat oranssipaidoissa

Karhu Basket on solminut kaksivuotisen sopimuksen edelliset neljä kautta Kouvoja edustaneen Kaukiaisen kanssa. Seura käytti optiovuoden Collin Malcolmiin sekä sorvasi vuoden jatkosopimuksen Eero Innamaan kanssa.

4.5.2021 21:38 Korisliiga

Tuomas Hirvonen ja Kouvot vuoden mittaiseen jatkosopimukseen

Kausi 2021–22 tulee olemaan Kouvolan Poikien kasvatille jo kymmenes Kouvojen paidassa. Hirvosen sopimus sisältää ulkomaan option.

3.5.2021 12:43 Korisliiga

Bojan Sarcévic palaa Korihaihin pitkällä sopimuksella

Uudenkaupungin Korihait ja taiturimainen takamies Bojan Sarcévic on solminut kolmivuotisen sopimuksen. Sarcévicin ansiokas ura Suomessa käynnistyi juuri Korihaissa.

27.4.2021 20:25 Korisliiga

Pantteri jäi Saloon! Vilpas raskaan puolustusväännön jälkeen seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen

Salon Vilpas nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Suomen mestaruuden, ja hopeamitalit jaettiin Kauhajoelle. Korisliiga-finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Vilppaan sentteri Jeremiah Wood.

25.4.2021 19:46 Korisliiga

Kauhajoki perui kesälomat – Karhun huikea energia venytti Korisliiga-finaalit vähintään kuudenteen otteluun

Kauhajoki kavensi kotivoitollaan miesten Korisliigan finaalit 3–2-tilanteeseen. Pelejä jatketaan tiistaina Salossa.

24.4.2021 12:02 Korisliiga

Koriksen supersunnuntai valtaa Ruudun – kuuden tunnin lähetyksessä katkolla miesten sekä naisten mestaruus

Tulevana sunnuntaina vietetään todellista korisfanien juhlaa, kun Ruutu välittää naisten 4. ja miesten 5. finaaliottelun suorana kanavillaan. Ennakkostudio käynnistyy jo klo 14.30. Peli-Karhut ja Vilpas voivat voitolla varmistaa Suomen mestaruuden.

23.4.2021 20:16 Korisliiga

Vilpas voiton päässä Pantterista – Mikko Koiviston tulitus takasi edun

Salon Vilpas kohensi voittotilastoaan 3–1:een kaatamalla kotonaan Kauhajoen.

Näytä lisää vastaavia