Jussi Laakso Seagullsin päävalmentajaksi – Vesa Vertio täydentää valmennusjohdon

31.5.2019 10:08 Helsinki Seagulls on nimittänyt uudeksi päävalmentajaksi Jussi Laakson, joka johdatti Karhu Basketin kahteen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen. Vesa Vertio saapuu Seagullsiin Saksan Bundesliigassa pelaavasta Crailsheim Merlinsistä.

42-vuotias Laakso on toiminut Korisliigassa Karhu Basketin valmentajana kaudesta 2015 saakka – ensin apuvalmentajan roolissa, jonka jälkeen hänet nimitettiin päävalmentajaksi seuran historian ensimmäiseen mestaruuteen päättyneellä kaudella 2017-18. Samaisella kaudella hänet palkittiin Korisliigan vuoden valmentaja palkinnolla. 

Laaksolta löytyy vahva historia myös naiskoripalloilun puolelta, jossa hän toimi päävalmentajana Lappeenrannan Catzissa, Helsingin NMKY:ssa. Honka Akatemiassa, sekä Tapiolan Hongassa. Seurajoukkueiden lisäksi Laaksolta löytyy valmentajakokemusta naisten maajoukkueesta sekä 15-, 16- ja 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueista.  Parhaillaan Laakso toimii 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen päävalmentajana.

- Pääsarjajoukkue, pääkaupungissa ja rinnalla työtä tekemässä hienoja ammattilaisia. Tämä on sellainen kombinaatio, josta ei oikein pysty kieltäytymään, Laakso kommentoi Seagulls-pestiään seuran tiedotteessa.

- Jo tammikuussa tiesin, että muutan takaisin Helsinkiin lähemmäs lähimpiä ihmisiäni. Helmikuussa Karhu Basket julkaisi ratkaisuni ja uuden päävalmentajansa, jonka jälkeen Seagulls oli minuun yhteydessä. Asiat etenivät rauhallisesti, mutta varmasti, Laakso jatkaa.

Laakso jakaa vuolaasti kehuja Kauhajoen suuntaan menneistä vuosistaan.

- Olen kiitollinen Karhu Basketille ja ennen kaikkea Vesa Ojalalle, että uskoi kokemattomaan päävalmentajaan. Ilman häntä tuskin oltaisi tässä tilanteessa.

- Nyt oli kuitenkin aika tehdä muutoksia henkilökohtaisella puolella elämässäni, sen vuoksi muutto Kauhajoelta tuli ajankohtaiseksi. Kuten jo aikaisemmin sanoin, minua on kohdeltu täällä kuin omaa poikaa, joten minulle jää erittäin hyvät muistot paikkakunnasta ja kauhajokisista ihmisistä.

Seagullsin toimitusjohtaja Aku Perho ei peittele tyytyväisyyttään uuden valmennusjohdon saapumisesta seuraan.

On selvää, että Jussin kohdalla teot puhuvat puolestaan. Kun mies on voittanut kaksi liigamestaruutta peräkkäin, pitää olla erittäin tyytyväinen, että hän valitsee meidät. Jussi on hyvin omistautunut työlleen ja omaa laajat verkostot koripallomaailmassa, mikä on kiistatta iso etu näissä hommissa. Vaikka täytettävänä on suuret saappaat uskon, että Jussi on oikea mies Mikon hyvää työtä jatkamaan, Perho kommentoi.

 

Vertio täydentää valmennusjohdon

Vesa Vertio saapuu Seagullsin valmennusjohtoon Saksan pääsarjassa pelaavasta Crailsheimin joukkueesta. Kolme vuotta joukkueen valmennustehtävissä toiminut Vertio oli mukana nostamassa joukkuetta Saksan toiseksi korkeimmalta sarjatasolta pääsarjaan, Bundesliigaan, toisella kaudellaan 2017-18 yhdessä päävalmentaja Tuomas Iisalon kanssa. 

Vesa Vertio valmensi edelliset kolme kautta Crailsheim Merlinsissä.
Vesa Vertio valmensi edelliset kolme kautta Crailsheim Merlinsissä.

Ennen Saksaan siirtymistä 36-vuotias Vertio toimi kymmenen vuoden ajan Tapiolan Hongan C- ja B-ikäluokkien päävalmentajana, sekä apuvalmentajana A-junioreissa ja Hongan miesten divarijoukkueessa. Tämän lisäksi Vertio on tuttu kasvo myös Suomen nuorten maajoukkueiden valmennuskaartista.

Seagullsin työtarjous oli kiinnostava ja kolmen Saksassa vietetyn vuoden jälkeen siihen oli helppo tarttua. Kisahallista minulla on paljon hienoja kokemuksia jo juniorivuosilta pelaajana ja katsojana. On tosi mukavaa palata Stadiin, kommentoi Vertio uutta sopimustaan.

Vesa Vertio oli alusta asti päävalmentaja Jussi Laakson ykköstoive Seagullsin toiseksi valmentajaksi. Tältä pohjalta lähestyimme Vesaa ja heti ensimmäisissä keskusteluissa kävi selväksi, että ajatusmaailmat tulevasta Gullsista ovat samansuuntaiset. Kun vielä yksityiskohdatkin saatiin hiottua kuntoon, niin on hienoa saada toivottaa stadilainen tervetulleeksi Stadiin, Seagullsin urheilutoimenjohtaja Toni Leppänen avaa.

Seagulls tiedotti samalla, että joukkueen pitkäaikainen osteopaatti Aleksi Hakanto jatkaa tehtävissään ensi kaudella.

Seuralla on pelaajasopimukset ensi kaudeksi Tuukka Kotin, Shawn Huffin, Timo Heinosen, Ilari Seppälän ja Ricky Waxlaxin.

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia