Jussi Savolainen ja Vilpas jatkosopimukseen - Teemu Rannikko jatkaa valmennustiimissä

7.2.2024 10:01 Salon Vilppaan valmentajakuviot kaudelle 2024-25 ovat selvillä. Jussi Savolainen jatkaa seuran päävalmentajana ja valmennustiimin täydentävät Teemu Rannikko sekä Jere Anttila.

Jussi Savolainen jatkaa Vilppaan peräsimessä. Kuva: Ville Vuorinen

Vilpas teki vuoden jatkosopimukset Savolaisen ja Rannikon kanssa ja kummallekin lähtee käyntiin neljäs kausi Vilppaan penkillä. Jere Anttilan tie Vilppaassa on pitempi, sillä hän oli mukana jo Joonas Iisalon kaudella 2017-18. Anttila toimii myös Vilppaan naisten joukkueen vastuuvalmentajana sekä nuorisovaiheen valmennuspäällikkönä.

37-vuotias Savolainen pelasi pitkän uran kasvattajaseurassaan ja liigapelejä kertyi viiden kauden aikana 121. Valmentajaura pääsarjatasolla lähti käyntiin Sami Toiviaisen valmennusryhmässä 2021 ja keväällä 2022 Savolainen johdatti PeU Basketin päävalmentajana joukkueen I divisioona B:n mestaruuteen. Savolainen valittiin Vilppaan liigajoukkueen päävalmentajaksi kaudelle 2022-2023 Toiviaisen siirryttyä seuran toiminnanjohtajaksi. Avauskaudellaan Savolainen johti Vilppaan vaikean alkukauden jälkeen Korisliigan neljännelle sijalle ja meneillään olevan kauden ensimmäinen tavoite täyttyi lauantaina, kun Vilpas raivasi tiensä Korisliigan ylempään jatkosarjaan kaatamalla Salohallissa Lapuan Kobrat.

– Olen ollut tyytyväinen siihen, miten olemme Teemun, Jeren ja Essin kanssa kehittäneet tekemistämme. On hienoa päästä jatkamaan hommia ensi kaudella saman valmennusstaffin kanssa. Uskon vahvasti, että kehittyminen tulee jatkumaan myös ensi kaudella ja keksimme uusia keinoja auttaa joukkuetta pelaamaan ja toimimaan laadukkaammin. Salossa on hyvä toimia valmentajana. Puitteet ovat kunnossa ja meillä on sarjan paras ottelutapahtuma. Siitä iso kiitos organisaation lisäksi Salon kaupungille, katsojille sekä talkoolaisille, sanoo Savolainen seuran tiedotteessa.

Teemu Rannikko päätti uskomattoman upean uransa Suomen mestaruuteen keväällä 2021 Vilppaan paidassa, eikä siirtyminen valmennuspuolelle tullut kenellekään yllätyksenä. Vilppaan onneksi uskollisuus seuraa kohtaan jatkui ja  Rannikko aloitti Savolaisen kanssa samaan aikaan Toiviaisen johtamassa valmennusryhmässä. Yhteinen tie jatkuu ainakin ensi kauden ja Rannikon rooli tulee kasvamaan entisestään, sillä hän osallistuu jatkossa myös Vilppaan vieraspeleihin.

– Kausi on vielä pahasti kesken, mutta joukkueena ensimmäinen tavoite on saavutettu ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Kiitos seuralle luottamuksesta myös ensi kautta ajatellen. Kolme ensimmäistä vuotta ovat olleet hyvin opettavaisia ja yhteistyö Jussin ja Jeren kanssa on toiminut todella mallikkaasti. Hyvillä mielin kohti tulevaa, toteaa myös Susijengin valmennusryhmään kuuluva Rannikko.

Asiat

 
23.2.2024 11:03 Korisliiga

Bisons vahvistaa rivejään viidennellä ulkomaalaisella: Patrick McGlynn Loimaalle

Heittäjäekspertti Patrick McGlynn siirtyy Qatarista Loimaalle.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

13.2.2024 09:00 Korisliiga

Michael Pounds KTP-Basketin päävalmentajaksi

Pounds nousee tehtävään joukkueen valmennusjohdosta ja korvaa tehtävässä sunnuntaina eronneen Roope Mäkelän. Joukkue esiintyy ensimmäistä kertaa Poundsin alaisuudessa keskiviikkona paikallisottelussa Kouvoja vastaan vieraskentällä.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

Näytä lisää vastaavia