Juuso Sainio on Äänekosken Huiman uusi päävalmentaja

11.2.2018 Naisten Korisliiga-joukkue Äänekosken Huima jatkaa kautta Juuso Sainion komennossa.


 

Äänekosken Huiman kokoonpano on kokenut muutoksia valmennusjohtoa myöten. Mervi Nurmi päätti pitkän pestinsä Huiman peräsimessä ja uudeksi päävalmentajaksi nousi kuluvalla kaudella miesten I-divisioona A:n JBA:n valmennustiimiin kuulunut Juuso Sainio. 27-vuotias Sainio on toiminut urallaan myös HoNsUn A-poikien ja JBA:n B-tyttöjen valmentajana sekä Salon Vilppaan juniorivalmentajana.


– Tämä on ihan mielettömän hieno mahdollisuus ja samalla on todella iso kunnia päästä valmentamaan näitä pelaajia. Isossa kuvassa meillä on loistava tilaisuus viedä keskisuomalaista nais- ja tyttökoripalloa eteenpäin yhteistyössä Jyväskylä Basketball Academyn kanssa, Sainio hehkuttaa.


Äänekosken Huima purki hiljattain amerikkalaisvahvistus Tyler Gilbertin sopimuksen. Myös joukkueen amerikkalaisvahvistus Jazmine Perkins siirtyy toiseen naisten Korisliigaa pelaavaan seuraan. Joukkueeseen alkuvuodesta palannut Kenya Robinson jää näin ollen joukkueen ainoaksi amerikkalaisvahvistukseksi.  Huiman kausi on sujunut pääosin varjoisissa merkeissä. Joukkue on voittanut toistaiseksi vain yhden ottelun kahdestakymmenestä. Sainio astuu päävalmentajan saappaisiin tavoitteenaan pitkäjänteinen kehitystyö.


– Ensisijainen tavoite on luoda ympäristö, jossa jokaisen pelaajan henkilökohtainen kehitys on toiminnan keskipisteessä. Päivittäistä tekemistä lähdetään viemään askel askeleelta eteenpäin. Kun tekee riittävän määrän oikeita asioita, oikealla tavalla, tapahtuu kehitystä. Tulokset ovat lopulta kehityksen sivutuote.

 
27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

Näytä lisää vastaavia