Jyri Lehtoselle kahden vuoden jatkopesti Korihaihin

2.3.2009 Korisliigassa pelaava Uudenkaupungin Korihait on jatkanut päävalmentaja Jyri Lehtosen sopimusta kevääseen 2011 saakka. Lehtonen on toiminut Korihait-luotsina vuoden 2007 tammikuusta, jolloin hän ilmoitti mittavan pelaajauran päättymisestä.

Jyri Lehtosen johdolla Korihait on pelannut Korisliigassa 95 runkosarjan ottelua, joista se on voittanut 47. Viime keväänä pudotuspeleihin selvinnyt uusikaupunkilaisseura on tälläkin hetkellä vahvasti menossa pudotuspeleihin, sillä se on voittanut tämän kauden 33 ottelustaan 19 ja on sarjataulukossa sijalla kuusi.

Lehtonen, 35 vuotta, teki aikanaan vahvaa pelaajauraa Suomessa, Saksassa, Belgiassa, Ranskassa ja Espanjassa. Aktiiviurallaan Lehtonen pelasi 82 miesten maaottelua, joissa hän teki 770 pistettä. Nuorten maaotteluita Lehtonen pelasi 39 kappaletta, joissa syntyi 609 pistettä. A-poikien EM-kisojen korikuninkaaksi Lehtonen kruunattiin vuonna 1992.

Kotoisessa liigassa Lehtonen ennätti pelaamaan 286 ottelua, joissa syntyi 4878 pistettä ja 993 syöttöä. Yhden ottelun piste-ennätys liigassa Lehtosella on 66 pistettä.

Valmentajaksi Jyri Lehtonen siirtyi tammikuussa 2007 pikahälytyksellä, kun oma pelaajaura oli saanut stopin selkävamman vuoksi. Samaan aikaan ilman päävalmentajaa jäänyt Korihait tarjosi entiselle huippupelaajalle mahdollisuuden uuteen uraan, jota Lehtonen ei ole katunut.

- Olen Korihaille kiitollinen heidän antamasta mahdollisuudesta aloittaa uusi ura koripallon parissa ja tällä jatkosopimuksella maksan tuota kiitollisuuden velkaa seuralle edelleen, kiittelee Lehtonen.

Jatkosopimus Korihaiden kanssa syntyi kivuttomasti ja tuleviin vuosiin Lehtonen katsoo luottavaisin mielin.

- Näen, että Korihait kykenee tarjoamaan jatkossakin käyttööni menestykseen pystyvän joukkueen sekä organisaation. Nyt kun jatkoni Korihaissa on selvä, niin pystymme aloittamaan seuraavan kauden joukkueen rakentamisen ajoissa, suunnittelee Lehtonen

Uusikaupunkilaisseuran takaisin menestyksen porteille luotsanneen valmentajan jatko organisaatiossa saa myös puheenjohtaja Juhani Kluuskerin myhäilemään.

- Jyri Lehtosen jatko organisaatiossamme oli meille erittäin mieluinen uutinen. Nyt pystymme keskittymään huolella loppukevään tärkeisiin peleihin sekä valmistautumaan tulevan kauden rakentamiseen, myhäilee Kluuskeri.



Lisätietoja: http://www.korihait.fi/

Henkilöt

 
5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

Näytä lisää vastaavia